Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 26.05.2008. 01:41 » |
|
ZES ne bi dobio toliki broj glasova da nije bilo potpisivanja sporazuma o saradnji i pridruživanju. To je nakon ovih izbora evidentno. A pošto su i obični građani svesni značaja tog sporazuma, znači da bi i ovi protivnici ako dođu u situaciju da upravljaju državom morali da razmisle šta da rade sa njim, pošto su im predizborna obećanja bila takva da sad predstavljaju problem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 26.05.2008. 10:59 » |
|
Nista to ne vredi ako se ne isporuce Hagu oni koji i nisu u Srbiji, tako da je sve samo igra stapa i sargarepe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 26.05.2008. 15:47 » |
|
Ja sam siguran da su ti ljudi u Srbiji, i siguran sam da bi bili isporučeni Hagu da su vladu uspeli da formiraju DS i LDP. Ovako, sa SPS-om eventualno u koaliciji, DS neće imati taj kapacitet, baš kao što ni Koštunica nije imao, ali on je sam tako hteo da bude (da ovi ne budu isporučeni).
Mada, siguran sam da u slučaju formiranja vlade DS-a isporučenje ne bi bilo problem, i da bi EU popustila i pred tim uslovom, kao i pred mnogim do sada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 08.06.2008. 00:41 » |
|
 Gledajte sad ovo, bum u glavu! sta se sve dogadja u Srbiji... ovo je pravi cirkus. Znaci ko bi rekao da je SRS za SSP pre nego DSS, pogodio je! Nikolić: SRS za SSP, uz deklaraciju7. jun 2008. | 10:43 -> 16:49 | Izvor: B92Radikali će glasati za ratifikaciju SSP, ukoliko uz taj sporazum bude usvojena posebna deklaracija kojom se on tumači, izjavio lider SRS-a Tomislav Nikolić. "Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju služi kao izgovor za problem i ja završavam projekat kojim nudim izlazak iz ćorsokaka", rekao je potpredsednik SRS-a za "Dojče vele". On je rekao da namerava da Skupštini predloži da na dnevni red stavi potpisani sporazum, uz deklaraciju kojom se ona izjašnjava "kako tumači određene članove sporazuma". Na pitanje novinara nemačkog radija da li to znači da će poslanici SRS glasati za ratifikaciju SSP, uz tu deklaraciju, Nikolić je odgovorio potvrdno. "Taj modalitet je prihvatljiv za Srbiju. Tu Srbija kaže: Da, želimo u Evropu, i dobro je što nam vi ovim sporazumom, kako mi to tumačimo, garantujete da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije", rekao je Nikolić.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Meda Božanin
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 08.06.2008. 02:06 » |
|
Ume T.Nikolic da barata recima... i da sarkazmom prca.... samo sto prca mnogo pogresne kEUrve....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 08.06.2008. 09:35 » |
|
Nikolić očigledno više razmišlja o načinu da taj SSP ne propadne, u poređenju sa Koštunicom kome do saradnje sa Evropom nije nimalo stalo. Moja staro mišljenje povodom toga glasi da je Koštunica namere da preotme stare glasače SRS-a, one Šešeljevce, nejgoru vrstu "radikala", gurajući grubo desničarsku politiku koju čak i Nikolićev SRS napušta.
U duhu gospodina Gazivode meni se čini interesantnim gledati reakciju civilizovanog sveta u slučaju da na vlast u Srbiji dođu retrogradne snage SPS-DSS-SRS, pa još da izglasaju prihvatanje SSP-a.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Meda Božanin
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 09.06.2008. 10:54 » |
|
Pa kako ce civilizovan svet da reaguje nego da se raduje... jer su autokrate otisle sa vlasti?  Inace, retro je sada u modi! Uvek je u modi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 17.07.2008. 02:16 » |
|
Nikolić očigledno više razmišlja o načinu da taj SSP ne propadne, u poređenju sa Koštunicom kome do saradnje sa Evropom nije nimalo stalo. Moja staro mišljenje povodom toga glasi da je Koštunica namere da preotme stare glasače SRS-a, one Šešeljevce, nejgoru vrstu "radikala", gurajući grubo desničarsku politiku koju čak i Nikolićev SRS napušta. Da bre! SRS je na putu da postane levicarska stranka.  Kad bolje razmislim, u poredjenju sa DSS kompanijom okupljenom oko Obrazovca Mladenovica, svi ostali su ekstremna levica. SSP prolazi 100% a da li prolazi hapsenje ovih sto su pozvani u Hag, licno ne verujem. Ipak i SPS mora da ostane delom "svoj".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 19.07.2008. 17:25 » |
|
SSP nije nikakav korak napred. Sve zavisi od građanske svesti građana Srbije, od toga da li shvataju šta je Unija i kakav put Srbija mora da bira. Ako istraživanje pre ulaska u EU bude pokazalo da su građani Srbije protiv evropskih vrednosti i EU, državnici će to blokirati, kako bi sačuvali šanse za sledeći mandat. Čine li kako se građanima ne sviđa, odlaze s vlasti. A ipak je vlast, a ne dobro države, ono što je njima najvažnije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
prvoskociparecihop
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 04.09.2008. 17:20 » |
|
Nikolić: Radikali će glasati za sporazum o pridruživanju Politika - Pre 10 minuta
Šef poslanika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić je izjavio danas da će radikali glasati za Sporazum o stabilizaicji i pridruživanju, pošto je predstavnik Vlade prihvatio amadman radikala. On je objasnio da Sporazum neće biti menjan, ali da će u zakon o ratifikaciji S S P biti ubačena obaveza Vlade Srbije da sporazum tumači tako da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. "Predstavnik Vlade je, uz neke tehničke ispravke koje sam učinio, prihvatio amandman SRS na Predlog zakona o potvrđivanju S S P, tako da očekujem da bi zakon mogao danas da bude izglasan i uz glasove poslanika SRS", rekao je Nikolić novinarima u parlamentu. "Za nas je sada, uz ovaj prihvaćeni amandman, zakon prihvatljiv", naglasio je Nikolić. Na pitanje koje je tehničke ispravke učinio, Nikolić je rekao da su postojala dva izraza koje Vlada Srbije nije htela da prihvati, ali da je zajedničkim radom amandman preformulisan. "Predlagao sam da navedeno tumačenje S S P Srbija tumači kao sastavni deo sporazuma, onda smo se složili da ne treba da ulazimo u sporazum koji je već potpisan, nego da kažemo da će se Srbija u primeni S S P uvek rukovoditi navedenim tumačenjem, što je isto, ali nije tako grubo", rekao je Nikolić.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Jednostavan je govor istine." Henrik Ibzen
|
|
|
|