Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 21.12.2007. 20:39 » |
|
tema: RTS - Javni servis - Plaćanje pretplate ključne reči: rts, radio televizija srbije, javni servis, pretplata, tvDobro sto nije pobedila "Selo gori a baba se ceslja". Mada isti k... Ali sto se vi ne uhvatiste za to sto su nominovane samo beogradske televizije? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 21.12.2007. 22:00 » |
|
prema nekom glasanju vechernje novosti i ispitivanju 15000 domacinstava rts ispao najgledaniji i najbolji u konkurenciji tv stanica. zanimljivo najgledanija emisija je kviz slagalica, dok je najgledanija informativna emisija dnevnik 2 rts-a. To ti samo dokazuje da je najgledanija samo zato sto na selima i brdima po Srbiji nema kablovske i uglavnom imaju samo RTS. Da imaju cak i ti brdjani neku drugu televiziju sigurno bi bila gledanija nego RTS. RTS nema svoju ciljnu grupu, posto DSS-ovci i Novosrbijanci i Radikali gledaju Palmu i Pink.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 23.12.2007. 02:47 » |
|
Nebojša, zašto bih se bunio što su beogradske televizije nominovane? Pa neću valjda da očekujem da nominuju NTV, TV5 ili jagodinsku Palmu? Možemo da govorimo o decentralizaciji, ali ovde je reč o suvom kvalitetu, tehničkoj opremljenosti i kapacitetu da se podnesu izazovi koje nosi medijska delatnost. Nijedna lokalna televizija te kapacitete nema (makar ove u centralnoj Srbiji, dok za Vojvodinu nisam siguran). No, reč je ovde o RTS-u.
O javnom servisu, nadalje, može da se kaže da je njihov program katastrofalan, baš kao i sajt (i forum). Istina je ovo što piše Plodni, naime da ta televizija odnosi pobedu u oblasti gledanosti iz prostog razloga što mnogi krajevi zemlje nemaju mogućnost uvođenja kablovske mreže, te im je gledanje RTS-a jedini izbor (tj. i nemaju izbora). Sa druge strane, mnogo je neobrazovanog stanovništva u Srbiji, a ciljna grupa javnog servisa Srbije, odnosno RTS-a, upravo je ta kategorija ljudi. Konkurencija im je jedino TV Pink.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 02.04.2008. 10:23 » |
|
Poskupela pretplata za RTS
Beograd - Upravni odbor Radio-televizija Srbije doneo je odluku o povećanju cene pretplate za fizička i pravna lica na 387 dinara za 2008. godinu, a nova cena će početi da se primenjuje od 1. marta. Kako je saopšteno na sajtu RTS-a, odluka da se cena sa sadašnjih 350 poveća za 37 dinara doneta je u skladu sa odredbama Zakona o radiodifuziji. Odluku o povećanju cene pretplate u navedenom iznosu doneo je i Upravni odbor Radiodifuzne ustanove Vojvodine. (*Danas)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 02.04.2008. 11:51 » |
|
Njima se više isplati da naplaćuju po višoj ceni, jer ni nižu ni višu ljudi južno od Beograda nemaju nameru da plate. Tako da ako već naplaćuju, mogu slobodno da podignu cenu jer ovi odozgo valjda imaju, pa im nije problem da plate i duplo skuplju pretplatu.
No, u svakom slučaju je bezobrazluk. Program je katastrofa, meni su RTS kanali na dvadeset i nekom broju TV-a. Uopšte to ne uključujem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +66/-27
Na mreži
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 02.04.2008. 12:03 » |
|
Dnevnik odgledam recimo jednom nedeljno ( Natasa Jeremic  ), a i moze da se vidi dobar film ili serija. Nije bas takva katastrofa. A inace, Tijanic do sada nije tuzio one koji ne placaju pretplatu tako da poskupljenje nece imati takav efekat. Umesto sto uvodi poskupljenje ako je hteo da poveca prihode bilo bi mu pametnije da tuzi te ljude koji nece da placaju pretplatu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 02.04.2008. 12:31 » |
|
Nema on nikakvo pravo da naplaćuje ljudima pretplatu koja mu je sama pala na pamet. Neka on, sa druge strane, ako baš hoće da naplaćuje, instalira u domaćinstvima merač glednaosti RTS-a pa neka ljudi plaćaju koliko gledaju RTS.
Ovako on je mogao da cenu podigne na 10387 dinara pa neka narod plaća. Nepojmljivo je da neka televizija zarađuje ne samo od silnih reklama, te finansiranjem iz fonda za nacionalni javni servis, već da naplaćuje i korisnicima koji u svom kablovskom paketu već imaju RTS, pa ga tako dva puta moraju plaćati.
I ne treba da je plaćaju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +66/-27
Na mreži
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 02.04.2008. 12:35 » |
|
E, ima jedna stvar sa tim reklama. Ne secam se najbolje, ali pricao mi drugar kako su on, a pre njega Crkvenjakov prodali reklamni prostor nekome za budzasto, i time ostetili RTS za milione. Ko zna vise o ovome nek dopuni...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 05.04.2008. 09:26 » |
|
Poskupela pretplata za RTS Kad Tijanic bude poceo da gleda svoj program onda mozda i ja uzmem racun i odem da platim. Ovako - ne! Pored toga znate li da je ovo poskupljenje proizaslo iz dodatnih troskova kojima ce se RTS izloziti zbog Evrovizije? I sada narod da nadoknadjuje njihove gubitke...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Chedista
Gradjanin
Duh bunta: +4/-4
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 11.05.2008. 11:31 » |
|
Tijanic zna gde su lova i politichka protekcija zajedno, pa mu je ogromno strazhnjica sigurna dok su mu Koshtunica i Nikolic dragi. Kad se bude promenila politichka garnitura, ako uspemo danas da ih nadglasamo, pochece da ljubi ruke Tadicu. A poshto je i DS solidno zastupljen u Tijanicevoj birtiji, ochekujem novu kohabitaciju najgoreg sa osrednjim.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domana
Gradjanin
Duh bunta: +4/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 22.05.2008. 10:19 » |
|
Nemam sta drugo da dodam sem sebe koji takodje ne placa TV-pretplatu, a iz Beograda sam.
Najvise mi smeta sto je ta pretplata prikljucena uz struju, sto je smisljotina onog jadnika iz Haga sto jedva dodje na red da mu sude... i jedva cekam da muska Tijana ode sa te jadne televizije. Takodje sam i ja cuo da su plate tamo za poneke enormne, i to ne sa foruma nego od ljudi koji rade u televiziji. Recept je - ako mogu brzo da nadjem nekoga cija se zamena nece videti, njemu mala plata a za one "vidljive" velika...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known
Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 03.09.2008. 00:33 » |
|
Ne znam jeste li primetili reklamu proslave 50 godina RTS-a. U pozadini se vide slike one statue beogradskog "Pobednika", ili čega već, onog simbola Beograda, a to prati muzika i glas: "Beli grade naš, beli grade naš...". Pa... eto, pitam se, kako je moguće da 50 godina RTS-a obeležavaju tim slikama i tom horskom pesmom, epom Beogradu, a da je RTS u stvari republička, nacionalna televizija, a ne beogradska, ne lokalna! Uz to, valjalo bi da ta gospoda tamo uzme u obzir da pretplatu RTS ne plaćaju samo Beograđani, nego i građani Srbije, a ima još uvek i onih koji nisu smestili guzu u beogradsku fotelju i kauč.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Terrorsathan
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 03.09.2008. 12:34 » |
|
da, ono je bg pobednik u tri primerka, ono desno je zumirano od napred, vidi se ona pticurina. nema potrebe da se objasnjava simbolika. a tek oni bolesni sablasni deciji glasovi, mene neka jeza i grozota prodju kad ih cujem.
posebno je interesantno kakvim se emisijama hvale - od zikine sarenice do kljuca. sve go slepac i prevarant. zika ima one prevarantske telefone na 0900/xxx-xxx da dere lakoverne penzose, vidim svaka emisija Jadnog Servisa Srbije ima svoju username/pass kombinaciju za prevarantske internet provajdere - rts/rts, zikina/sarenica, knjiga/knjiga, balkanskom/ulicom, kljuc/kljuc... sve naravno najskuplji i najsporiiji dial-up. To su one reklame u kojima cujete Radioactivity od Kraftwerka u pozadini.
jos jedan poziv za sve, posebno ljude sa juga - ne budite budale, ne placajte pretplatu. Struju ne preplacujte, nego tacno u dinar, sve sto se preplati ide za rts, ne ostaje za struju za naredni mesec.
nisam gled'o beogradsku hroniku juce, pa ako neko moze da mi ispise u kojoj zgradi je zabagovao lift, i u kom naselju je "prso cev". meni su te informacije nasusne.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|