Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: RTS - javni servis  (Pročitano 4377 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« poslato: 05.03.2007. 01:23 »

tema: RTS - Javni servis - Plaćanje pretplate
ključne reči: rts, radio televizija srbije, javni servis, pretplata, tv

Sredinom februara zvaničnici državno-beogradskog RTS-a izašli su u javnost rečima da će povećati cenu pretplate na javni servis za svega 50 dinara, iako je trebalo, kažu, da povećanje iznosi nekoliko stotina procenata. Tako od marta meseca pretplata na javni servis više nije 300, već 350 dinara.

Da li iko odavde (od onih koji su iz Srbije) plaća pretplatu na beogradski, a navodno republički javni servis? Koliko ste zadovoljni programom, a naročito vi koji ne živite u Beogradu? Koliko je na tom tzv. javnom servisu zastupljena Centralna Srbija? Ima li razloga da to  zovemo javnim servisom ako se na njihovim kanalima i dalje emituju reklame, a kvalitet emisija je daleko od toga da bi kao servis građana činio i nešto više od puke usluge - davati ono što je prosečnom građaninu dovoljno.

Za mene je RTS jedan od najomraženijih kanala u arsenalu koji mi nudi kablovski provajder. Njihovi kanali mi se ne nalaze u top 10 i na njima se ne zadržavam. U najboljem slučaju ispratim 1h nedeljno.

Po mom mišljenju, RTS bi trebalo bojkotovati, ali ne pojedinačno, već zatražiti ukidanje republičkog javnog servisa i organizovati samo regionalne, u sklopu procesa decentralizacije medija i širenju interesovanja stanovništva za lokal i region, pre nego za republiku (što je u skladu sa forsiranjem građanskih vrednosti i motivacijom građana).
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Shumadija do Tokija
Administrator

Duh bunta: +10/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 05.03.2007. 14:17 »

Jooj skroz si u pravu, mada ja ipak držim RTS1 na jedinici i RTS2 na dvojci (nekako sam navikao na to). Što se tiče centralne srbije zastupljeni smo u "Žikinoj šarenici" vikendom i onoj emisiji smešnog (ali indikativnog) naslova "Šta radite, bre?". Kao ono de si bre p.zda ti materina, otkad se nismo videli :). Pa jeste tako. Za Beograd jedva i da postojimo. A i kada nam se Beograd obrati onda mora da koristi "bre", valjda smatra da van Beograda postoje samo srbende paori. Zanimljivo mi je da iako su se proglasili za republički javni servis i dalje imaju Beogradsku hroniku na prvom svaki dan. I tako mi iz centralne Srbije bivamo redovno obaveštavani o komunalnim problemima Beograda i to dobro plaćamo. I dalje imaju emisije tipa "48 sati svadba", uglavnom repriziraju stare serije, novih osim Bele lađe i nema. Nema novih TV Drama. Glavni sportski program im je preuzeo B92. Filmski program je katasrofalan. Po n-ti put repriziraju filmove koje su puštali pre 5 godina. Pretplatu inače plaćam, a verujem da to radi i većina, pa mi nije jasno šta se dešava sa tim silnim parama koje se po tom osnovu sliju u RTS.
Što se tiče decentralizacije i stvaranja regionalnih javnih servisa, malo je počelo da se kuva na tu temu u Kragujevcu i Nišu, mada pitanje je da li će biti išta od toga. Želja Beograda je i da se javni mediji čiji su osnivači lokalne samouprave privatizuju (u tom slučaju ne bi morali da dele deo kolača sa nama). Čak i ako ova inicijativa prođe, pretpostavljam da će kompletno finasiranje javnih regionalnih medija ići iz kase lokalne samouprave. U Srbiji ništa novo.
Sačuvana

Ljudi mnogo kradete! Da kraduckate pomalo pa da vas tolerišem...
Velja Ilich
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 05.03.2007. 19:22 »

Što se tiče centralne srbije zastupljeni smo u "Žikinoj šarenici"...

O čemu se radi u toj emisiji?

A i kada nam se Beograd obrati onda mora da koristi "bre", valjda smatra da van Beograda postoje samo srbende paori.

Katkad slučajno uhvatim tu emisiju (nije loša, zaista indikativna) "Šta radite, bre?" (mada bi ovde umesto upitnika trebalo staviti uzvičnik, jer se radi o retoričkom pitanju) i mogu reći da je kvalitetna. Trebalo bi više tih stvari da puštaju. Videh i to da često tu puštaju ove opštine Centralne Srbije, valjda žele da pokazivanjem tih skandala i gluposti kojima obiluje lokalna politička scena, dakle, da pokažu kako su sami lokali krivi što izgledaju kao beogradske ciganske četvrti/male. A moraš se složiti i s tim da, za razliku od Beograda u koji se slivaju svi koji nešto vrede i koji "ne bi da gube vreme u bedi", Centralna Srbija ne može da se pohvali intelektom.

Zanimljivo mi je da iako su se proglasili za republički javni servis i dalje imaju Beogradsku hroniku na prvom svaki dan.

Od te emisije (Beogradska hronika) dobijam napad nervoze, počinjem da histerišem i bolje bi bilo odmah ugasiti tv ili promeniti kanal. Mrtav sam ozbiljan. Uzgred, obratite pažnju na voditeljku. Uz koliko žara ona saopštava šta se sve događa u Beogradu. Za razliku od toga, u emisiji Srbija danas (u kojoj su nekad, dok sam gledao, prikazivali događaje iz Centralne Srbije) stavljali su kao background neke ćilime i folkloraše, a događaji su se svodili na crnu hroniku i manifestacije u Domovima kulture, naravno opet uglavnom u folklor stilu.

I tako mi iz centralne Srbije bivamo redovno obaveštavani o komunalnim problemima Beograda i to dobro plaćamo.

Opet ću se malo našaliti, jer nama, građanima drugog reda, izgleda jedino presotaje. Dakle, mislim da je to mudro, i smatram da tako i Beograđani misle: na taj način će svaka seljačina/paor iz unutrašnjosti znati da se orijentiše pri dolasku u metropolu. A pošto svakog meseca svako mora (sem mene, ja ga sistematski izbegavam) barem jednom poslom do prestonice, jasno je zašto je neophodno držati Beogradsku hroniku i obaveštavati o komunalnim problemima Beograda.

I dalje imaju emisije tipa "48 sati svadba", uglavnom repriziraju stare serije, novih osim Bele lađe i nema. Nema novih TV Drama. Glavni sportski program im je preuzeo B92. Filmski program je katasrofalan. Po n-ti put repriziraju filmove koje su puštali pre 5 godina. Pretplatu inače plaćam, a verujem da to radi i većina, pa mi nije jasno šta se dešava sa tim silnim parama koje se po tom osnovu sliju u RTS.

Pare koje se daju javnom servisu planirane su za poboljšanje programa, i to na planu nepopularnih sadržaja: edukacija, informisanje (ali mnogo češće i obimnije i kritičkije nego ovo sada), plaćanje prava na nove filmove, dovođenje kvalitetnih novinara, pa možda i promovisanje novih emisija po gradovima/opštinama. No, kao što si naveo, ono što sada čini sadržaj RTS-a je na nivou neke lokalne, palanačke TV stanice, koje ionako obaveštavaju uglavnom o tome šta se događa u Srbiji (a ne na lokalu, jer nemaju tu šta da kažu, ništa se ne događa), odnosno u Beogradiji. Pa ipak, ja ne plaćam pretplatu na TV5, NTV, ili ne znam... Kopernikus. A kablovska koliko je? 300? Zašto ne izbace iz kablovske RTS ako već njega plaćamo posebno?

Ne znam da li moji plaćaju, ali pošto se budem osamostalio, siguran sam da neću plaćati. Šta bi mogli da urade? Da mi ukinu ta dva kanala, u najboljem slučaju po njih. Ali ja ću reći: još bolje za mene, ionako ne želim da me hvata trauma gledajući Beogradsku hroniku, pa makar i na momenat, dok menjam kanale.

Što se tiče decentralizacije i stvaranja regionalnih javnih servisa, malo je počelo da se kuva na tu temu u Kragujevcu i Nišu, mada pitanje je da li će biti išta od toga. Želja Beograda je i da se javni mediji čiji su osnivači lokalne samouprave privatizuju (u tom slučaju ne bi morali da dele deo kolača sa nama). Čak i ako ova inicijativa prođe, pretpostavljam da će kompletno finasiranje javnih regionalnih medija ići iz kase lokalne samouprave.

Video sam da se u Nišu za to zalaže G17, a ako je tako, stvarno ne znam šta da mislim. Za mene je najvažnije da se RTS-u oduzme status javnog servisa, jer on to u  zbilji i nije.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Shumadija do Tokija
Administrator

Duh bunta: +10/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 21.03.2007. 11:12 »

Dakle, evo gde odlazi novac od pretplate i njihove organizacione sheme:

Organizaciona šema RTS ima dve osnovne tehnološke vertikale Radio i Televiziju. RTS sačinjavaju:

RTS sačinjavaju:

Direkcija, nadležna za poslove koordinacije, kontrole, istraživanja tržišta i sprovođenja programske koncepcije. Direkciju sačinjavaju:
* Informacioni sistem
* Press
* Izgradnja i održavanje objekata
* Novi mediji
* Ljudski resursi
* Međunarodna saradnja
* Interna kontrola
* Nacionalne manjine i građ. prava
* Sertifikaciono telo
* Pravni poslovi
* Istraživanja RTS

Radio objedinjava funkcije organizovanja produkcije (dramski program...) i emitovanja radio programa. Organizacione celine u okviru Radio Beograda su:

* Prvi program
* Drugi program
* Treći program
* Program 202
* Programske službe Radio Beograda
* Tehnika radija

Televizija obuhvata programsku produkciju po tematskim celinama, informativno praćenje događaja i rad dva programska kanala. Televizija Beograd funkcioniše kroz:

* Informativni program
* Kulturno obrazovni program
* Zabavni program
* Program za dijasporu
* Programska podrška

Televizija obuhvata i TV produkciju koja se deli na:

* Izvršnu produkciju
* Realizaciju

U sklopu televizije je i Tehnika nadležna za ukupnu tehničku infrastrukturu televizije, kroz dva dela:

* TV operativa
* TV tehnologija

Finansije obuhvataju opšte poslovne funkcije i upravljanje pretplatom. Ovaj deo ima sledeće segmente:

* Plan i analizu
* Finansijsku operativu
* Knjigovodstvo
* Pretplatu

Komercijala i marketing obavlja poslove komercijalnog prihodovanja, nabavke, uvoza i izvoza. U ovom delu RTS postoje sledeće poslovne celine:

* Marketing
* Nabavka
* Uvoz/izvoz
* Ekonomsko-propagandni program
* Produkcija gramofonskih ploča RTS

U Zajedničke poslove spadaju:

* Bezbednost i
* Vozni park

U sastavu RTS su i:

* Radio-televizija Priština
* Muzička produkcija
* Emisiona tehnika

RTS ima 23 dopisnička centra.

EDIT:
Inače:Na dan 28. 2. 2007. godine u RTS  je 3,950 zaposlenih u stalnom radnom odnosu.
Na dan 28. 2. 2007. godine u Radio Beogradu je 579 zaposlenih.
Sačuvana

Ljudi mnogo kradete! Da kraduckate pomalo pa da vas tolerišem...
Velja Ilich
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: 21.03.2007. 16:46 »

Direkcija, nadležna za poslove koordinacije, kontrole, istraživanja tržišta i sprovođenja programske koncepcije. Direkciju sačinjavaju:
* Informacioni sistem
* Press
* Izgradnja i održavanje objekata
* Novi mediji
* Ljudski resursi
* Međunarodna saradnja
* Interna kontrola
* Nacionalne manjine i građ. prava
* Sertifikaciono telo
* Pravni poslovi
* Istraživanja RTS

A šta oni to istražuju? To što na Beogradskoj hronici izveste o napukloj cevi u Balkanskoj ili nekoj drugoj ulici? A, da, bilo je onog istraživanja kad su pitali matore iz raznih sela zašto ne bi nikad živeli u Beogradu, a ovi odgovarali kako je to džungla (u prevodu: ima svega i svačega, što mi nije potrebno u ove stare dane) i kako im više odgovara seoski život. Da, imalo je edukativnu notu.

Radio objedinjava funkcije organizovanja produkcije (dramski program...) i emitovanja radio programa. Organizacione celine u okviru Radio Beograda su:

* Prvi program
* Drugi program
* Treći program
* Program 202
* Programske službe Radio Beograda
* Tehnika radija

Dok sam bio student (a ne apslovent nego običan) svađao sam se s nekom koleginicom koja je upala da brani Beograd 202, tj. "dvestadvojku", jer sam je napao rekavši nešto usput "... neka dvestadvojka...". Fakat, ta radio stanica je centralistički nastrojena samim tim što obaveštava stalno o događajima koji se tiču muzike, što promovišu beogradski žargon (zatvorenog tipa), beogradske bendove, i što nije kritičkog karaktera.

Što se tiče Radio Beograda, mislio sam da će biti malo perfidniji pošto postanu "nacionalni servis", da će to preimenovati u Radio Srbija ili tako nešto. Međutim, dosledni su transparentnom centralizmu.

Televizija obuhvata programsku produkciju po tematskim celinama, informativno praćenje događaja i rad dva programska kanala. Televizija Beograd funkcioniše kroz:

* Informativni program
* Kulturno obrazovni program
* Zabavni program
* Program za dijasporu
* Programska podrška

Može li neko da mi objasni šta znači to "TV Beograd", dok mi gledamo i znamo za RTS? Je li RTS iznikao iz TV Beograd, pa je preduzeće ostalo da se pominje u svom izvornom nazivu kao TV Beograd, a za narod RTS? I zašto niko ne stane na put tom da se nacionalni servis u stvari zove TV Beograd?

Komercijala i marketing obavlja poslove komercijalnog prihodovanja, nabavke, uvoza i izvoza. U ovom delu RTS postoje sledeće poslovne celine:

* Marketing
* Nabavka
* Uvoz/izvoz
* Ekonomsko-propagandni program
* Produkcija gramofonskih ploča RTS

Oni nastavljaju da se bave istim stvarima kao i privatna kompanija. EPP, muzička produkcija... s tim što dobijaju i novac od pretplate od strane građana.

RTS ima 23 dopisnička centra.

Što se Niša tiče, ovde je nekada bio smešten pravi punkt RTS-a, u blizini Niške TV, tj. u prizemlju NTV-a. Sećam se da sam jednom kao klinac čak i gostovao tamo. No, to je ukinuto, tako da danas u Nišu postoji samo par novinara koji obaveštavaju za RTS. Toliko o decentralizaciji javnog servisa, odnosno RTV Beograda, države Beogradije.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 21.03.2007. 16:53 »

Hipotetičko pitanje: zamislite kakva bi bila globalna povika na ovu zemlju (izmedju ostalog) ako bi naprasno zabranila TV, satelitske, kablovske, nacionalne itd., i zabranila prodaju novih TV prijemnika? Huuuuuuu..... ali mislim, da bez obzira na sve, u tom slučaju, živeli bismo malo čistije i rasterećenije. Nema kontaminacije!
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 10.04.2007. 14:44 »

Video sam informaciju da RTS pretplatu plaćaju u Srbij u ovakvoj teritorijalnoj strukturi:

- Vojvodina 81%
- Beograd 80%
- Centralna Srbija 65%

Vojvodina i Beograd možda obrnuto, ali nije toliko važno. Činjenica je, dakle, da su takvom nacionalnom politikom zadovoljni samo oni kojima je već dobro, jer RTS traži status quo, kao i aktuelna vlast, vlast Koštunice.

Vidi se da Centralna Srbija nije zadovoljna ili nema čime da plati. Isto tako i da u Beogradu i Vojvodini ima novca za takvo odvajanje.

Niš i Centralna Srbija moraju se angažovati na planu rušenja državne televizije, na ideji da ne plaćaju pretplatu za bilo šta što ne moraju, i što dolazi iz Beograda. Moraju osnovati sopstvene servise, i graditi sopstvene kadrove. Dok se to ne bude desilo ovde će na delu biti kontinuirana i intenzivna indoktrinacija po kojoj su ropstvo i centralizam legitimni.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #7 poslato: 15.04.2007. 15:59 »

Jeste li čuli da se razgovara o tome da se formira JAVNI SERVIS BEOGRADA?
Stotinu mu bizonskih rogova, Beograd će uskoro imati dva javna servisa - javni servis Srbije (RTS) i javni servis Beograda, dok će Centralna Srbija ostati na tom da plaća RTS medijskom centralizatoru.
Sačuvana

direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 21.04.2007. 17:26 »

Pozivam javno sve gradjane Srbije juzno od Beograda da ne placaju pretplatu beogradskoj kompaniji TV Beograd!
Sačuvana
Terrorsathan
Urednik

Duh bunta: +17/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 21.04.2007. 19:41 »

moji palacaju, budale. ubedjivao sam ih, al ne vredi...

ovo bi im bio bolji logo
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #10 poslato: 22.04.2007. 11:36 »

Evo jedna insajderska informacija - na sta idu nase i vase pare za pretplatu. Voditelji poput Natase Miljkovic, Olivere Kovacevic, Zike Seljaka imaju plate po 300-400 hiljdada dinara. Takodje, i one sto samo citaju vesti se razvaljuju od love. Sa druge strane kamermani imaju 20-25 000 jer ako oni nece uvek ce neko da uskoci na njihovo mesto. A onda Tijanic u intervjuu kaze da on ima najvecu platu od 70 000. Pa kad bi te TV zvezde i zvezdice dolazile da imaju tako malu platu. Sve lazov do lopova  :zbunjen:
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #11 poslato: 23.04.2007. 06:40 »

B92 ima neuporedivo kvalitetnije voditelje, neuporedivo kvalitetnijih emisija, nije javni servis, i opet sjajno profitira. Ne vidi se pravi razlog za to da javni servis bude skuplji od neke simbolične sume koja bi se izdvajala srazmerno tome koliko je javni servis praćen (a sve je manje, otkako se počelo sa uvođenjem kablovske).

Odlična je ideja pozvati građane da ne plaćaju pretplatu. Pokušaću da napravim baner-poziv i postavim na sajt Diferencije, kao i poziv da ljudi južno od Beograda ne uzimaju račun sa kase, pošto taj novac završava u budžetu Beograda, a ne grada u kom je transakcija izvršena.
Sačuvana

Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #12 poslato: 23.04.2007. 09:36 »

B92 je privatna stanica, ali mi nije bas najjasnije ni kako oni profitiraju. Recimo Veran Matic je izuzetno bogat covek, skoro milioner ( u evrima ). Smatram da je i B92 neciji politicki projekat, nema sanse da su se sami probili, bez icijeg finansiranja. Doduse, to finansiranje koliko znamo nije presipano iz dzepova gradjana Srbije ( kao recimo kod RTS-a i nezvanicno kod  Pinka ).
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Johnny_kG
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 26.04.2007. 21:25 »

Skupština Kragujevca danas o inicijativi za transformaciju elektronskih medija u regionalne servise

Mediji kao povod za novi obračun

Kragujevac - Na današnjoj sednici ovdašnje gradske Skupštine odbornici će, između ostalog, razmatrati i tzv. Kragujevačku inicijativu koja zagovara obustavljanje privatizacije elektronskih medija u značajnijim gradovima i multietničkim sredinama i njihovu potonju transformaciju u regionalne javne servise. Ovu inicijativu pokrenulo je rukovodstva Radio televizije Kragujevac, a pridružili su joj se direktori i glavni urednici TV Niš, RTV Novi Pazar, Radio Subotice, RTV Preševo, RTV Leskovac i drugih medija iz unutrašnjosti Srbije. U međuvremenu, inicijativu su podržali kragujevačko Gradsko veće, odbornici Skupštine grada Niša i Skupštine opštine Subotica.
Inicijativu je podržao i ovdašnji odbor Srpskog demokratskog pokreta, koji ocenjuje da Kragujevac ima ustavom zagarantovano pravo da samostalno raspolaže svojom imovinom, baš kao što Kragujevčani i ostali građani Šumadije imaju pravo na redovno i potpuno informisanje o zbivanjima iz svog neposrednog životnog okruženja. Podršku su najavili i ovdašnji socijalisti. U Gradskom odboru DS kažu da nisu sigurni ni da li će učestvovati u raspravi na tu temu, a inicijativu neće podržati ni odbornici Nove Srbije, koji smatraju da se u ovom slučaju radi "o želji gradske vlasti da zadrži kontrolu nad lokalnom televizijom", kao ni odbornici SRS. Nepoznanica je kako će glasati odbornici DSS.

Ovde ce se videti ko je za Kragujevac, a ko bezuslovno slusha centralu iz Bg-a!!!
Ja ne glasam za Verka... glasam za DS, ali Verko je lokal-patriota i to veoma cenim! Plashim se da DS nece glasati za ovaj predlog! :(
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #14 poslato: 27.04.2007. 02:25 »

Taj problem može da se reši na više načina. Ne mora grad ili region da ima sopstvenu stanicu, jer zaista u tom slučaju lako može da dođe do prisvajanja medijskog prostora od strane partije ili koalicije na vlasti. Međutim, izvesno je da na isti način kojim država drži do medija (televizije) koji je samo njen, koji nije privatizovan, i koji bi bio javni servis građana jedne zemlje, tako bi trebalo da postoji i javni servis građana jednog grada ili regiona. Dakle, ukoliko nameravaju zadržati republički javni servis (RTS) onda ne znam zašto bi se iko bunio da javni servis imaju i gradovi/opštine ili regioni (koji u stvari ne postoje).

Stranački interesi su uglavnom i upropastili gradove u kojima živimo. Jedino je Beograd u interesu svih većih stranaka, dok su ostali gradovi podređeni interesima onih oligarha na vlasti koji uživaju u blagodetima Beograda. Po njihovoj volji se i javni servis upravlja, pa pošto ih zanima samo grad u kom se nalaze, tako je Beograd u centru pažnje javnog servisa.

Ja ne znam i dalje zašto se u Kragujevcu Liga ne angažuje i privuče mlade koji studiraju u KG-u. Ako studiraju tu valjda im je stalo do Kragujevca, a onda ne očekuju valjda da im beogradske partije i beogradski pioni u Kragujevcu isporuče bojli život?

Možda ove dve naše poruke više odgovaraju temi Medijska centralizacija...
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: