Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže
Pol: 
Ja nisam luzer naprotiv...
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 08.04.2008. 11:56 » |
|
Ma zajebava se Ljubo.... zna on sve vech, mnogo bolje od nas,...  A da ovo sam prevideo. On se samo pravi naivan, a ko zna u kojim je sve strukturama moci i koje interese on ovde sprovodi. I misli da je mnogo pametan kad nas vuce za nos...Ccc.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Duh bunta: +4/-7
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 09.04.2008. 00:48 » |
|
.... a ja bi sa povetarcem u kosi grmeo po mitinzima: ko hoće da se otcepi nek se otcepi, neka nas ostave na miru!
ma ko je hteo taj se davno otcepio  ...nego sto su sad poceli da otimaju nase i da raspolazu nasom teritorijom kako hoce, bez pardona...to je problem...i nece stati...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 09.04.2008. 23:47 » |
|
........прва последица ослобађајуће пресуде за Харадинаја: Заштићени сведок "xy" у предмету птротив Шешеља, разочаран ослобађајућом пресудом за Харадинаја, одбио да буде сведок тужилаштва и изразио жељу да буде сведок одбране
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Duh bunta: +4/-7
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 09.04.2008. 23:51 » |
|
........прва последица ослобађајуће пресуде за Харадинаја: Заштићени сведок "xy" у предмету птротив Шешеља, разочаран ослобађајућом пресудом за Харадинаја, одбио да буде сведок тужилаштва и изразио жељу да буде сведок одбране
jao da...cula sam sinoc 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 10.04.2008. 09:24 » |
|
ma ko je hteo taj se davno otcepio  ...nego sto su sad poceli da otimaju nase i da raspolazu nasom teritorijom kako hoce, bez pardona...to je problem...i nece stati... Eh, ti kao ne znaš. Kao što neko danas u Beogradu tvrdi da je Srbija odavno izgubila Kosovo, sutra će tvrditi da je izgubila i Sandžak, jer eto nije na vreme reagovala u podršci Zukorliću. Isto tako, reći će da je Srbija izgubila i Vojvodinu time što je kršila ljudska prava Mađara. Javlja mi se kako polako gubi i onih par bugarskih opština i dobar deo istočne Srbije pošto Vlasi nemaju svoju CPC.... Roma ionako ima pola miliona a ne 100.000 koliko ih se popisalo. Ne znam, o čemu mi ovde pričamo? Kakva Srbija, kakvi bakrači? I ti bajagi Srbi, milion njih su zapravo neosvešćeni i asimilovani Crnogorci te došljaci Izbosne i Hrvatske. Koji bre Srbi? To su neki šumadijski Aboridžini poznati kao "Srbijanci".... Nemate pojma.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Banujmo sve žene!
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 10.04.2008. 11:16 » |
|
TAKO JE GOVORIO GAZIVODA :jezik:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 03.05.2008. 13:01 » |
|
NOVO SUĐENJE HARADINAJU? Tužilaštvo Haškog tribunala uložilo žalbu na oslobađajuću presudu vođama OVK
HAG - Žalbom koju je juče uložilo na oslobađajuću presudu bivšem vođi OVK Ramušu Haradinaju, Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je ponovno suđenje, na kojem bi bili saslušani svedoci čije iskaze sudsko veće nije čulo u prvostepenom procesu. Prvostepenom presudom, izrečenom početkom aprila, Haradinaj i drugooptuženi Idriz Baljaj oslobođeni su krivice po svih 37 tačaka optužnice za zločine nad Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. Trećeoptuženi Ljah Brahimaj osuđen je na šest godina zatvora zbog okrutnog postupanja prema zarobljenicima
Jeste Kurir javio ali valjda će se uskoro pojaviti u još nekim medijima. Šta na ovo mogu da kažu oni koji su mislili da Hag sudi samo Srbima?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 03.05.2008. 15:51 » |
|
Pravi način da Evropa pokaže da drži do principa i da nije potkupljiva, a ponajmanje da ima nešto protiv Srba samo zato što su Srbi.
I, čini mi se, u sjajan čas. Samo se nadam da će tu vest objaviti i drugi mediji, pošto onaj ko čita Kurir neće mnogo da se pokoleba kad pročita ovu ili hiljade sličnih vesti. Takvi ljudi nikada ništa neće naučiti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 03.05.2008. 19:17 » |
|
bila bi to obična vest, kada vas dvojica ne biste bili površni u dokazivanju nečega nedokazivog. Haški sud, kako sudi i kome sudi, to je već razglabano stotinu puta. Dovoljno je matematički prebrojati i doći će se do političke definicije odogvornosti u ratu na prostorima bivše nam domovine. Svaki narod je dobio svoj procenat zločina i to nije na osnovu suske istrage već na osnvu političke odluke. Tužilac želi novo suđenje, u koje bi uveo nove dokaze i proširio optužnicu. Nije nego, zašto to nijeodmah uradio u prvoj optužnici. Ponašanje sudskih veća je nepricipijelno. Krajišniku nije dozvoljeno da ode na sahranu oca, a Haradinaju je dozvoljeno odsustvo i nije mu zabranjeno da se bavi politikom dok je na slobodi... U slučau Nasera Orića, ista priča, protiva Alije posmrtno, protiv Tuđmana posmrtno a i prethodno suđenje dvojici Albanaca zvršilo se na isti način. Nemojte samo meni da govorite o "teoriji zavere", imam isuviše godina da bi bio naivan, dovoljno je samo pogledati činjenice i one jasno pokazuju da Haški trubunal ne tretira na isti način žrtve "našig glupavih" ratova.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13.05.2008. 13:19 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 03.05.2008. 19:20 » |
|
Nije to teorija zavere, to je praksa zavere. U ovome se slazemo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 03.05.2008. 20:32 » |
|
Je li, Trumane, ti veruješ da čitav svet ima nameru da se otarasi Srba, odnosno da im ga dobro zavuče, da ih se otarasi? Ima nešto u svim tim svetskim ljudima, nesrbima, što mrzi Srbe, baš Srbe, i samo Srbe? Je l' tako misliš? Otud "praksa zavere"?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 03.05.2008. 20:35 » |
|
Je li, Trumane, ti veruješ da čitav svet ima nameru da se otarasi Srba, odnosno da im ga dobro zavuče, da ih se otarasi? Ima nešto u svim tim svetskim ljudima, nesrbima, što mrzi Srbe, baš Srbe, i samo Srbe? Je l' tako misliš? Otud "praksa zavere"?
Ja samo kazem sledece - u nekim svetskim radionicama odredjeno je da se Srbi zigosu kao najveci krivci u ratu na prostoru bivse Jugoslavije. U skladu sa tim Haski Tribunal radi tako kako radi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 04.05.2008. 00:16 » |
|
Je li, Trumane, ti veruješ da čitav svet ima nameru da se otarasi Srba, odnosno da im ga dobro zavuče, da ih se otarasi? Ima nešto u svim tim svetskim ljudima, nesrbima, što mrzi Srbe, baš Srbe, i samo Srbe? Je l' tako misliš? Otud "praksa zavere"? .........majstor si da na ovakvim temama mnogo napišeš, a da ništa ne kažeš. Po sistemu "....dobro jutro Marice, evo perem gaćice..." Izabreš jednu rečenicu, i sa njom polemišeš. Truman je uveo pojam koji može da odslika rad Haškog tribunala. Lično me ne zanimaju zločinci, ni ko su ni odakle su. Sud je tu da bi zadovoljio pravdu u odnosu na žrtve. I jasna je činjenica da taj sud žrtve ne tretira na isti način. Zato taj sud nema autoritet i on jeste politički, a ako ti to ne vidiš, to nije moj problem, a verovatno nije ni tvoj ako su i za tebe žrtve samo statistički podatak, koji će da definiše nečiju manju ili veću krivicu.....
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13.05.2008. 13:20 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 04.05.2008. 19:35 » |
|
odlichan potez hashkog tuzhilashtva. mozhe da odluchi izbore u srbiji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domana
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 22.05.2008. 10:51 » |
|
A ja sam pa cuo da su pare odradile stvar, i to ne male, bas pogoleme, sto me uopste ne bi zacudilo obzirom da sistem koji vlada svetom: pare kao mera svega. I neznam da li ste culi cija je advokatska kancelarija koja je branila i "odbranila" Haradinaja? Blerove zene... ;(
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known
Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
|
|
|
|