Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Ramus Haradinaj oslobodjen  (Pročitano 1879 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 06.04.2008. 11:24 »

da li ovde ili drugu temu da otvaram? tiche se rada suda u Hagu ali ne bih da tek sada otvaram novu kad sud vec zavrshava svoj posao. ovako chovek koga su oslobodili je povezan sa Kosovom pa mislim da postavim ovde.

"Haradinaj je počinio teške zločine i ovakva odluka je sramna zbog nevinih žrtava i zato tražim da Tužilaštvo uloži žalbu i da se Haradinaj osudi za zlodela koja je počinio", istakao je Tadić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.
Predsednik Srbije je izjavio da država želi da pomogne Tribunalu u prikupljanju dokaza, "jer je Haradinaju, koji jeste zločinac, mesto u zatvoru". Tadić je podsetio da je bivša tužitelja Haškog tribunala Karla del Ponte rekla da su svedoci u postupku protiv Haradinaja bili zastrašivani, čak i ubijani da ne bi svedočili o njegovim zločinima. "Svim zločincima je mesto u Hagu i to je jedini način da pravda bude zadovoljena i da se već jednom stavi tačka na pitanje ratnih zločina koji su počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije", istakao je Tadić.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #1 poslato: 06.04.2008. 12:33 »

Juče me baš napali na nekoj proslavi rođendana neki rođaci kako sam pristrasan u vezi sa Kosovom, te kako sam srećan što je ono postalo nezavisno (ne shvataju moj koncept, ali nisam se ni trudio da im objasnim da to nema veze sa LDP-om, niti da je LDP-u stalo do toga da Kosovo bude nezavisno, već se radi o nekim drugim stvarima, a koje je, čini mi se, Idi dada amin negde na ovom forumu lepo opisao), i na kraju naravno zasolili ovim slučajem oslobađanja Haradinaja.

Iskreno, nemam pojma šta je taj radio po Kosovu, sem što pretpostavljam da je bio neki vođa terorističke OVK. Verujem u to da je počinio zločine zbog kojih bi trebalo da izdržava kaznu, i da ti zločini nisu zanemarivi (verujem da je počinio bar jedno ubistvo i da je mnoga naredio), ali ako svedoka nema, onda je Sud nemoćan, baš kao što i u domaćem pravosuđu bez svedoka, odnosno dokaza, nema osude. Na isti način kako će Šešelja pustiti, i još mu platiti što je proveo bez razloga neko vreme u Hagu.

E, sad, to što je on pobio (i u to ne sumnjam, iako bi trebalo time da se pozabave srpski ili međunarodni organi za istragu) svedoke, drugo je pitanje i time bi trebalo da se bavi neki drugi sud.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #2 poslato: 06.04.2008. 14:50 »

Trebalo je da visi, nije bilo svedoka i dokaza u potrebnoj meri, te on seta free. Da li mozes, s druge strane, da ne primetis pristrastnost MT u Hagu, kada je u pitanju odgovornost drugih za zlocine protiv Srba. Svaka eventualna presuda za zlocine nad Srbima, pokvarila bi napisane strane skorije istorije Balkana, a to tvorcima Novog Svetskog poretka-ne odgovara. A zlocin je zlocin, bez obzira da li je ubica...Ramus, Jure, Halid ili Milan...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Vogue
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +4/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #3 poslato: 06.04.2008. 17:18 »

Vidim nema ništa na temu oslabađanja Haradinaja, iako je to bila šokantna vest protekle nedelje.

Toliko o međunarodnom pravu.  kafa

Nek` je na čast svima koji veruju u to.

Austrijski mediji izvestili su o oslobađajućoj presudi Haškog tribunala protiv Ramuša Haradinaja, uz napomenu da je on zastrašio mnoge svedoke od kojih su neki i ubijeni.

''Suđenje je bilo jedno od najtežih za Haški tribunal. Svedoci nisu samo sistematski zastrašivani, već i ubijani''.
Sačuvana

Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 06.04.2008. 19:03 »

Ova vest će samo još više pomoći desnici u Srbiji da na izborima prođe uspešnije nego ikada do sad. Tako će veća nesreća od presude biti tek pred nama, kada dođu izbori. Sve zato što će ljudi koji su verovali Evropi i svetu ili bili na putu da veruju u bolje odnose sa međunarodnim faktorima sada prestati da tako razmišljaju i posmatraju međunarodnu politiku.
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #5 poslato: 06.04.2008. 23:21 »

Spominju se pretnje svedocima...ne bi me cudilo i da su pretili sudijama i/ili ih potplacivali.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #6 poslato: 06.04.2008. 23:48 »

Ova vest će samo još više pomoći desnici u Srbiji da na izborima prođe uspešnije nego ikada do sad. Tako će veća nesreća od presude biti tek pred nama, kada dođu izbori. Sve zato što će ljudi koji su verovali Evropi i svetu ili bili na putu da veruju u bolje odnose sa međunarodnim faktorima sada prestati da tako razmišljaju i posmatraju međunarodnu politiku.

Te vesti iz sveta često imaju takav oblik da ometajuċe deluju na domaċe biračke telo. Zbune ga, ono počne da razmišlja da li u nekoga može da veruje ili da li joj je neko nešto ostao dužan. Razume se, ovo se može dogoditi na ogroman ako ne i beskrajan niz načina.
Tu su s one druge strane ovdašnja vlast i opozicija uzdarmane  široko poznatim ideološkim, a nekad i prostačkim šarenilom. Pogled na njihove moguċnosti i kapacitete zavodi kod nekih pa i onu kranju vrstu pesimizma. O pogubnosti delovanja na ono što je ovde nazvano narodom mogao bih za sada samo da nagađam.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Vogue
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +4/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #7 poslato: 07.04.2008. 00:20 »

Citat: Truman  06.04.2008. 23:21
Spominju se pretnje svedocima...ne bi me cudilo i da su pretili sudijama i/ili ih potplacivali.

Oni ne potplacuju. Ljude koji sluze Haskom tribunalu vec odlicno placaju. Pre ce biti da se sluze ucenama.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 08.04.2008. 08:39 »

Ne znam, ali mislim da bi Srbija trebalo da uceni njegovu glavu na 10 miliona eura..... za početak.
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: 08.04.2008. 10:26 »

Ili da se procesuira zbog ubistva i zastrašivanja svedoka, pre nego li se iznova pokrene optužnica za zločine nad Srbima? Meni je logičnije da se tako uradi, ako je moguće. Dakle, ako ne mogu da ga optuže jer je poubijao svedoke i zastrašivao one koji nisu ubijeni, istražni organi moraju da krenu od tog čina, da bi se došlo do onog za šta je prvenstveno optužen. Nije moj posao nego posao policije, pa neka oni krenu sa tim.

A što se tiče ovog za glavu... Pa, to bi bila čisto politička retorika. U smislu: Srbija je sigurna da je on kriv, a to što vi nište našli dokaze... to je nešto drugo. To ne bi pomoglo, jer ionako svet zna da Srbija misli da je Haradinaj kriv. Pomogle bi konkretne akcije na obezbeđivanju preostalih svedoka i istrazi ubistava onih koji su hteli da svedoče, ali su eliminisani od strane Haradinajevih ljudi.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 08.04.2008. 10:29 »

I akcija...
i poternica
i ucena...

pa šta upali....

Uvek možemo da se pravimo kao da ništa nije bilo. Osim Sime Spasića i poslovičnog gunđanja naših političara niko se nije uzbudio povodom toga. Svi rekoše: tc, tc, tc.... Eto i kasapina iz Banovaca, Jakupeka zvanog Žak, preti da oslobodi....
Sačuvana

peMzije mladima!
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 08.04.2008. 10:57 »

Ili da se procesuira zbog ubistva i zastrašivanja svedoka, pre nego li se iznova pokrene optužnica za zločine nad Srbima? Meni je logičnije da se tako uradi, ako je moguće. Dakle, ako ne mogu da ga optuže jer je poubijao svedoke i zastrašivao one koji nisu ubijeni, istražni organi moraju da krenu od tog čina, da bi se došlo do onog za šta je prvenstveno optužen. Nije moj posao nego posao policije, pa neka oni krenu sa tim.

A što se tiče ovog za glavu... Pa, to bi bila čisto politička retorika. U smislu: Srbija je sigurna da je on kriv, a to što vi nište našli dokaze... to je nešto drugo. To ne bi pomoglo, jer ionako svet zna da Srbija misli da je Haradinaj kriv. Pomogle bi konkretne akcije na obezbeđivanju preostalih svedoka i istrazi ubistava onih koji su hteli da svedoče, ali su eliminisani od strane Haradinajevih ljudi.

NE BIS NE IDEM(lat.)-niko ne moze dva puta biti procesuiran za jedno delo.
Kako je Srbija clanica UN, MT u Hagu je, u odnosu na domace sudove, sud visheg stepena, te tako, s obzirom da je Hajradinaj-oslobodjen, nikada ne moze biti procesuiran za isto delo ponovo... cudjenje
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #12 poslato: 08.04.2008. 11:01 »

To pravilo bi pod hitno trebalo menjati. Kao što kad se pojave novi dokazi sud mora da pretresa slučaj iznova, tako i procesuiranje mora biti iznova moguće, ako se pojave novi svedoci.
Kako god aktuelni zakoni nalagali, ta stvar mora biti omogućena ubuduće, inače nema ničeg pravednog u pravu.
Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 08.04.2008. 11:07 »

To nismo mi izmislili. Pravilo se poshtuje u skoro svim zemljama, kako kontinentalnog-Rimskog tipa, tako i anglosaksonskog pravnog sistema...Da nije doneta presuda kojom se oslobadja, nego, na primer, da je MT odustao od gonjenja, mogao bi se voditi ponovni postupak. Ovako, iako bi neki Javni Tuzlac i pokrenuo postupak protiv Hajradinaja, on bi podneo prigovor RES JUDICANTI-presudjene stvari, i sud bi po sluzbenoj duznosti obustavio postupak...
Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 08.04.2008. 11:17 »

Ne znam, ali mislim da bi Srbija trebalo da uceni njegovu glavu na 10 miliona eura..... za početak.

Ma shta mi mislili o tome, Srbija nije mafijashka organizacija...to ne moze tako da se radi...
Shto ne ucenimo glavu G.W.Busha??? Dobili bi vishe za deset miljuna evra... osmeh
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: