direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 25.10.2007. 16:29 » |
|
Da li posle crnogorskog potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruzhivanju Evropskoj uniji uopshte postoji neka zemlja osim Srbije na nivou na kom smo mi? Mozhda jedino Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina, mada mi je ovo za Makedoniju i Albaniju nesigurno, jer bilo je rechi da su oni svi za jedan stepenik iznad Srbije, blizhi EU.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 25.10.2007. 23:33 » |
|
Albanija i Makedonija su potpisale sporazum jos pre vise od godinu dana, ako se dobro secam. Srbija je inace ispunila sve uslove za potpisivanje, sem onog koji je cisto politicki, i tice se isporucenja otpuzenih za ratne zlocine. Znaci cim se to resi Srbija ne samo da skace odmah i izjednacava se sa ovim pomenutim zemljama nego zadovoljava mnogo vise od ovih zemalja. Ali nazalost nas koce neke stvari koje su sasvim nevezane za zakonska uslovljavanja, jer njih je Srbija ispunila...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
propasto
Gradjanin
Duh bunta: +2/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 01.11.2007. 11:19 » |
|
I ja verujem da ce jednom biti bolje, ali taj jedan nisam ja. Svakodnevno prolazim kroz vrata koja nikuda ne vode, ali nadu ne gubim.

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 01.11.2007. 12:26 » |
|
Albanija uopšte nije u slabijoj poziciji za ulazak u EU u odnosu na Srbiju, a video sam da se u Srbiji dosta potcenjuje uopšte njen standard. A treba potsetiti da su evropski standardi pali, da ako se govori o Srbiji i novim članicama koje su nedavno pristupile (Bugarska, Rumunija), nije mnogo toga potrebno da bi se pristupilo tom savezu. Istina, neke osnovne stvari moraju biti regulisane, ali njih bismo izgleda i lakše rešili nego ono što je preduslov za svaki razgovor o EU - hapšenje ratnih zlikovaca i optuženika. Dok se to ne obavi glupo je razgovarati o pristupanju bilo čemu (ja takvu državu ne bih primio ni u FIFA, FIBA i ostale sportske međunarodne organizacije), a kamo li o pristupu EU.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
propasto
Gradjanin
Duh bunta: +2/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 01.11.2007. 15:16 » |
|
Albanija uopšte nije u slabijoj poziciji za ulazak u EU u odnosu na Srbiju, a video sam da se u Srbiji dosta potcenjuje uopšte njen standard. A treba potsetiti da su evropski standardi pali, da ako se govori o Srbiji i novim članicama koje su nedavno pristupile (Bugarska, Rumunija), nije mnogo toga potrebno da bi se pristupilo tom savezu. ne znam da li je ovo tacno ali cuo sam negde citiram: " da bi razumeli sadasnjost i buducnost morate da upoznate proslost" recimo da je trenutno 1941 godina nemci kao tehnoloska sila zeli da ujedini evropu (onda su to radili nasilno sada rade novcem) i recimo da umesto kostuniceve vlade stoji nediceva (marionetska) vlada a ima similarnosti, kao i onda sve zemlje oko srbije su bile pri nemackoj a srbija kao samostalna drzava na balkanu je malte ne "ispunjavala" zelje nemackoj( a opet ima similarnosti) a englezi su bili ti koji su spasavali svet. trenutno je isto sranje samo sto su kljucni igraci zamenili pozicije,(osim rusije) ulazak u evropu nije pitanje "da li?" vec "kada", (zelim da podsetim da jos za vreme knjaza milosa srbija je trgovala sa nemackom, i tada je srpski dinar bio jaci od francuskog franka) jer jaka srbija, je jak balkan. vau.....toliko reci a nista receno :zbunjen:....na kojim drogama sam ja bio sinoc? Junga me sacuvaj  propio sam, druzeci se sa vama umetnicima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 07.11.2007. 16:42 » |
|
novosadski dnevnik: Evropski komesar za proširenje Oli Ren objavio je odluku Evropske unije da će danas u Briselu biti parafiran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom. U izveštaju Evropske komisije, koji je juče predstavljen u Briselu, navodi se da je Srbija ostvarila ograničen napredak u reformama u prethodnih 20 meseci, i napominje da je nova Vlada imala kratko vreme za postizanje rezultata od formiranja do objavljivanja izveštaja.
evropa popushta, dobro je neko ovde rekao. a koji je to napredak srbija ostvarila u reformama za 20 meseci pod koshtunicom voleo bih da znam...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 09.11.2007. 23:37 » |
|
Pa, postigli smo, uhvatili smo haske optuzenike, sproveli decentralizaciju i regionalizovali Srbiju, ojacali lokalnu samoupravu, uhvatili svestenike pedofile i osudili ih, priznali Crnu Goru, zabranili fasisticki skup u centru drugog grada po velicini u Srbiji, otvorili dosijee, itd. Sve je to tako ocigledno.  I za sve to je zasluzan ovaj momak koji gura napred, pravo ka EU. U stvari ovaj delegat EU je doneo papir na lepe oci, da se parafira sporazum, a da je Srbija sama bila protiv toga, sto Koraks odlicno primecuje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 10.11.2007. 16:08 » |
|
pratim jednu prichu koja ide ovako: lik chita u blicu kako se neki konzervativni austrijski politichar uzbudio jer austriji navodno preti kosovoizacija, poshto je gotovo 30% stanovnishtva tamo u stvari strano. i sad, lik koji to govori konstatuje da treba da razmislimo da li je dobro uci u evropsku uniju poshto bi onda i srbiju chekao slichan scenario. ako treba pojashnjenje tu sam. ali nadam se da svi razumete moju poentu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 12.11.2007. 02:40 » |
|
Jos jedna, sa naslovom: Oli Ren lasom pokusava da uhvati srpsku vlast i odvede do EU, ali Kostunica je na "sigurnom", van domasaja evropskih izaslanika.  ako treba pojashnjenje tu sam. ali nadam se da svi razumete moju poentu. Meni ne treba, ali mozda drugima treba.  Lik se prosto nije zapitao zasto svi hrle u te zemlje, zasto recimo ne odu u Srbiju, Albaniju ili Makedoniju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Trajkovic
Gradjanin
Duh bunta: +1/-1
Van mreže
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 17.12.2007. 14:28 » |
|
pre ce eu da se raspadne nego srbija bude pristupila i postala ravnopravna clanica mada sta nam i clanstvo novo donosi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 18.12.2007. 22:27 » |
|
Eto, Jakšić je danas na skupu u Mitrovici izgovorio istorijske reči da nema pristupanja EU bez Kosova u Srbiji. Dakle, stvar je rešena. Barem što se tiče Jakšića.... Naša vlast će gledati da sedi na dve stolice koliko je god to moguće. Mislim, slatka je vlast da bi je se ispustilo iz ruku zbog "principijelne politike", zvala se ta politika "Kosovo" ili "EU". Neće se EU raspasti nego će se Srbija pre raspasti sama od sebe, tako da neće imati ko/šta da se integriše. U tome je problem. Poslednja faza raspada Jugoslavije je raspad Srbije. Barem tako kaže davnašnje zlokobno Mesićevo proročanstvo.
To je čudan zakon. Što smo bliži Rusiji to su ovi na Zapadu rešeniji da nas pocepaju. S druge strane, što su oni tamo rešeni da nas pocepaju, to su baćuške rešeni da nas brane. Još samo kada bi mi znali šta mi zapravo hoćemo.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 19.12.2007. 12:34 » |
|
Eto, Jakšić je danas na skupu u Mitrovici izgovorio istorijske reči da nema pristupanja EU bez Kosova u Srbiji. Dakle, stvar je rešena. Barem što se tiče Jakšića.... pa da, to ponavljaju vec godinu dana, ako ne i jache. pre njega je iz pregovarachkog tima to rekao leon kojen. a govorio je i koshtunjavi. sve u svemu, za mene je to jasno odstupanje od eu. i naravno za osudu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 19.12.2007. 12:48 » |
|
pre ce eu da se raspadne nego srbija bude pristupila i postala ravnopravna clanica Vidim da bi se ovde neki radovali kad bi se raspala EU. A treba reći da na međunarodnom planu jedina humana ideja u politici koja vlada ovih nekoliko decenija, ako tu ne računamo konferencije o zaštiti životne sredine i uslovno rečeno o ljudskim pravima, jeste ta ideja udruživanja nacija i stvaranja jedne nadetničke tvorevine na tlu Evrope, kakva je EU. EU bi mogla da bude projekat ka prevazilaženju nacionalnih predrasuda i getoiziranog, palanačkog čuvanja kulturnog identiteta kao zla koje može da bude svakog časa instrumentalizovano kroz politički projekat. EU je interkulturna i internacionalna tvorevina i kao takvu je svaki humanista mora podržati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 19.12.2007. 14:10 » |
|
To je čudan zakon. Što smo bliži Rusiji to su ovi na Zapadu rešeniji da nas pocepaju. S druge strane, što su oni tamo rešeni da nas pocepaju, to su baćuške rešeni da nas brane. Još samo kada bi mi znali šta mi zapravo hoćemo.....
I da znamo sta hocemo pitanje je da li bi to bilo dobro po nas. Odlucivanje iskljucivo za jednu stranu dovodi nas do neugodnih odnosa sa onom drugom. Sve ostalo je sedenje na dve stolice kako god da okrenes...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 19.12.2007. 16:17 » |
|
trajkovic je upao u paradoks koji svi komunisti izbegavaju da priznaju, ali je vishe nego ochigledan. misli da mozhe da se ogradi od kapitalistichkog zapada i evroujedinjenja, a da istovremeno zastupa internacionalistichke parole i nacionalna ujedinjenja. mozhda i jeste u pravu kad se bori protiv kapitalista ali je sigurno van pameti boriti se protiv sjajne zamisli evropskog ujedinjenja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|