fidel
Narodni mudrac

Duh bunta: +8/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #135 poslato: 01.03.2008. 00:50 » |
|
Ovo mozda nije biser(pa ako admin smatra da treba da premesti odavde neka to slobodno uradi) ali da li je mozda neko primetio da smo mi jedina republika na svetu koja ne slavi Dan Republike tj sve drzave tog uredjenja(bar mi se tako cini) proslavljaju kao drzavni praznik dan kad su prvi put proglasene za republiku ili smo mi postali pravoslavna monarhija dok sam ja spavao?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Frankly,dear,I don't give a damn! I'm too old for this shit... I lift my glass to the awful truth...
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #136 poslato: 16.03.2008. 11:21 » |
|
Velja Ilic - skorasnje izjave:
„Ne možemo da branimo ljude koji idu i vode akciju da Kosovo nije naše da ih ne pretuče neko ko je došao sa Kosova.”
"... Liberalno-demokratsku partiju (LDP), da su organizovali nerede 21. februara kako bi bacila senku na mirni i dostojanstveni narodni miting."
"To je jedna izdajnička grupica koja bi prodala ovu državu za šaku čvaraka. Ustvari, oni nisu ništa svoje uložili u ovu državu, ne znam kakvi su njihovi koreni i poreklo u ovoj Srbiji i zato je ne cene".
"Kada su videli koliki je broj ljudi došao da podrži miting, oni su seli sa svojim naredbodavcima i napravili brzi plan i palili i krali, dok smo se mi molili u hramu Svetog Save."
"Neki ambasadori, prema onome što su zaslužili, mnogo su dobro prošli."
"Oni su nama razbili državu, a mi njima nekoliko prozora. To moraju i očekivati, da nauče šta je demokratija. Razbijanje prozora je takođe demokratija", smatra Ilić.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #137 poslato: 18.03.2008. 14:42 » |
|
Sjajan posao, Nebojša. No, molio bih sve da dostave što više populističkih izjava/bisera ovde, pošto bih u tom slučaju napravio u trećem broju Zapada opet jednu rubriku koja bi se zvala Top-populizmi.
Sigurno ima još dosta interesantnih izjava. Mora biti da je neko od popova, vladika i ostalog ološa izgovorio nešto idiotsko. Takođe ovi ministri iz DSS-a, Mladenović, Samardžić... Sigurno je bilo turbo-rodoljubivih izjava. Republika još nije objavila novi set bisera...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #138 poslato: 22.03.2008. 09:18 » |
|
Ministar Velimir Ilić je sinoć pred svedocima izjavio "...neka Čeda bude srećan ako doživi mart, ali neće tako lako. Odleteće taj do kraja nedelje kod Đinđića". Bila je to Ilićeva reakcija na tvrdju jednog od prisutnih da će "na sledećim izborima pobediti Čeda". Ordinarni primer bezobrazluka, primitivizma, idiota koji je uz to i lobotomiran. Za ovakve izjave se u demokratskim zemljama zaglavi u zatvor na nekoliko godina. Nas problem je sto imamo toliko primitivaca u politickom zivotu koji su toliko primitivni da svoju narav veoma rado pokazuju, da ne niko nije volje da ih hapsi jer bi na kraju i samog sebe morao da strpa u zatvor. Strasno je stalno gledati kako narodni reprezenti u svojim izlaganjima i ponasanju ne kriju svoje vulgarne i primitivne porive. Kada se svemu doda nepostojanje kontrole od strane javnosti, pa i odobravanje takvog ponsanja, onda se treba pitati da li smo uopste primirisali demokratiju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #139 poslato: 22.03.2008. 11:21 » |
|
"Tvrdnja da nećemo upotrebiti vojsku je poruka da mogu da nam uzmu Kosovo." (Artemije, episkop raško-prizrenski, 07. decembar 2007, "Kurir")
"Bilo bi primereno da se Čedomir Jovanović umesto za predsednika Srbije kandiduje na lokalnim izborima, jer politika koju vodi LDP ima uporište u onolikom broju birača koji se dobijaju za obavljanje lokalnih funkcija na jugu Srbije. Tom biračkom telu ne bi bila prepreka veliki broj optužbi u javnosti protiv predsednika LDP-a za niz krivičnih radnji." (Andreja Mladenović, portparol DSS-a, 02. decembar 2007, "Studio B")
"Nikada ne bih pozvao svoje pristalice na tribinu Peščanika , jer taj skup ne interesuje čestitog čoveka." (Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS-a, 04. decembar 2007, "Beta")
"Odlučno smo se suprotstavili antiustavnoj i antisrpskoj kampanji koju već duže vreme LDP, uz medijsku podršku RTV B92, vodi protiv države Srbije i njenog ustavnog poretka." (saopštenje Nove Srbije, 04. decembar 2007, "Beta")
"Cilj akcije 'Nova Srbija za zdravu Srbiju' je da se pobedi veliki broj virusa koji su prisutni u srpskom društvu. Treba duhovno da osnažimo Srbiju i naša programska načela idu upravo u tom pravcu. Mislimo da je važno graditi Srbiju, boriti se protiv bele kuge, sačuvati ćirilicu i očuvati sve stare vrednosti koje su zaboravljene u našem društvu." (Borislav Borović, predsednik beogradskog odbora Nove Srbije, 03. decembar 2007, "Glas javnosti")
"Sve oči su u uprte u Rusiju, a vi hoćete u NATO. Jednoga dana u Ministarstvu odbrane čuće se ruska himna, dolaziće njihovi stručnjaci da nam pomognu savetima." (Tomislav Nikolić, Zasedanje Skupštine Srbije, 04. decembar 2007, "Politika")
"Istina, trebalo je Rusima da se oslobode svog Borisa, oslobodiće se i Srbija svog, staće na noge, a vi ste, gospodine ministre, jedan neotesani dripac." (Vjerica Radeta, poslanik SRS-a, Draganu Šutanovcu, 05. decembar 2007, "Politika")
"Kada LDP govori o SRS to izgleda kao kada vaška uđe u kosu, ne može da napravi štetu samo može da svrbi. Vi ste Jovanoviću nešto najružnije što Srbija može da vidi." (za skupštinskom govornicom, 03. decembar 2007, "Beta")
"Trenutno već živimo u opštem ludilu, a tome su umnogome doprinele žene, i pogotovu neke organizacije koje na pravdi Boga, i na silu, guraju žene u sve i svašta. Nije za ženu da se bavi politikom, da igra fudbal, da bude društveni policajac, da radi poslove koji joj vreme oduzimaju od dece, porodice i kuće. Za ženu je suštinsko da bude domaćica i majka. A pogledajte na šta liče žene koje se bave tim 'nazovikorisnim' društveno-političkim poslovima – Karla del Ponte, Medlin Olbrajt, Sonja Biserko, Nataša Kandić, Sonja Liht." (Dušan Savić, bivši fudbaler, 02. decembar 2007, "Večernje novosti")
"Zahtevi Evropske unije da 30 odsto žena i 30 odsto pedera bude u vlasti su katastrofalni." (Dušan Savić, kao kandidat za odbornika DSS-a, septembar 2004, "Blic")
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #140 poslato: 19.04.2008. 14:52 » |
|
vaskrshnja poslanica SPC „Silnici ovog sveta žele kolektivno da povrede i kazne pravoslavni srpski narod, da mu oduzmu srce iz nedara.”
:smejanje: :smejanje:
to su inache rechi Crnogorca mitropolita Amfilohija. a ima josh
„Neka naučnici svojim naučnim radovima brane Kosovo i Metohiju! Neka umetnici svojim stvaralaštvom izraze lepotu i suštinu našeg Kosova i Metohije! Neka sportisti svoje sportske uspehe zavetuju Kosovu i Metohiji! Neka svaki radnik prvi sat svog radnog vremena posveti i pokloni Kosovu i Metohiji! Neka svaki političar svoju političku misao i napor na međunarodnom planu posveti odbrani Kosova i Metohije! Neka svaki duhovni pastir svoju prvu molitvu Bogu uznese za Kosovo i Metohiju”, kaže se, između ostalog, u ovogodišnjoj poslanici za Vaskrs.
Pošto živimo u teškim vremenima globalizacije i u vremenu gaženja osnovnih ljudskih prava, Srpska pravoslavna crkva poziva svoju duhovnu decu da budu mudra i oprezna kada prilaze „nezdravoj trpezi ovoga sveta”.
„Izaberimo sa nje samo ono što je za Hrista vredno i dostojno našeg zvanja i dostojanstva. Sve pseudocivilizacijsko, izvitopereno i nehumano odbacimo, kao što je Hristos odbacio ponudu kušača na Gori kušanja: ako mi se pokloniš, sve ovo što vidiš biće tvoje! Mi znamo pravi odgovor: Pisano je, samo Bogu služi i Njemu Jedinom se klanjaj!”, piše u poslanici.
Ova praznična poruka će 27. aprila, na Vaskrs, biti pročitana u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve u zemlji i rasejanju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #141 poslato: 20.04.2008. 12:16 » |
|
vaskrshnja poslanica SPC „Silnici ovog sveta žele kolektivno da povrede i kazne pravoslavni srpski narod, da mu oduzmu srce iz nedara.” Ne znam da li da ulazim u kvalitativnu stranu ovog citata ili samo da se pitam šta je gospodin Radović (Amfilohije) mislio da proizvede u srpskom (pravoslavnom) življu kad ono bude upilo ove njegove reči. Mržnju prema Zapadu? Svest o tome da bi trebalo mrzeti nekoga, ako bi kojim nesrećnim slučajem ovo što govori/piše bilo tačno? I otkad to pravoslavne organizacije (pa i SPC) treba da propagiraju mržnju? Mislio sam da se tako šta ne naziva hrišćanskim.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #142 poslato: 04.05.2008. 19:15 » |
|
Arnold Shvarceneger guverner Kalifornije je rekao neshto kao " Mislim da gej brakovi treba da budu neshto izmedju mushkarca i zhene " :zbunjen:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #143 poslato: 02.07.2008. 18:37 » |
|
Milutin Mrkonjić, SPS, Kurir, 12. jun 2008: "I Holandija, ono govno od zemlje, oni će da nas ucenjuju! Pa holandski lekari se ubili Slobodana Miloševića u Hagu!" „Odgovaraće kad-tad. I Holandija što je ubila Slobodana Miloševića! Ubice!” „Ne znam ko hapsi, to nije bitno. Za mene je sve to vlast DOS, od Petog oktobra naovamo. Ko god ga je uhapsio, budala je! Ne mogu da hapse ljude kad god se digne kurac Holandiji! Ej, bre, mi hapsimo naše ljude! To ne može! To nije put u Evropu, i tu Evropa greši. I naši koji to rade nek idu u kurac zajedno s njima! Napiši to lepo, Mrkonjić im to poručuje.” "Ma, hapsiti čoveka kada sastavljamo vladu i kada Evropa insistira... Pa, Evropa jede govna, i to napiši! To je pogrešan potez danas. Ostavite, bre, ljude na miru! Oni treba da odgovaraju što su bombardovali našu zemlju!" "Naravno da je ovo problem i da ruši sve napore i bitke koje vodimo da dođemo do ove usrane vlade! Kad god se pravi Vlada, ovako se nešto dešava! Prošli put su jurili Ratka Mladića da pokažu kako sarađuju s Hagom."
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
lanavi
|
 |
« Odgovor #144 poslato: 02.07.2008. 18:52 » |
|
Hoce li ovo nistavilo dobiti neki resor?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Ne idi ispred mene, mogu da te sledim. Ne idi iza mene, mogu da te ne vodim. Prosto, idi pored mene i budi moj prijatelj". Kami
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #145 poslato: 02.07.2008. 19:18 » |
|
To je drugi Veljo. Ne zna se ko je gori i goreg vaspitanja.
Ono što sam ja često postavljao kao ključno pitanje nameće se i iz ovog "govora" Mrkonjića. Naime, pitanje o tome kako je moguća saradnja između SPS-a i DS-a a u vezi sa evropskim putem Srbije, budući da se SPS naročito protivi izručenju haških optuženika, i još gore, nakon davanja Dačiću ministarstva policije. Čudna stvar, čovek (Dačić) je dobio i mesto potpredsednika vlade, ali i ministarsko mesto... to su dve nimalo zanemarljive plate od po 100, a možda i 200 hiljada dinara, bez dnevnica i sličnih troškova; mesečno verovatno izađe oko 500 hiljada dinara. No, pitanje je ko će hapsiti haške begunce ako je ministar policije čovek iz SPS-a. Miriše na blokiranje evropskog puta Srbije, a zarad bogaćenja predstavnika SPS-a i DS-a.
No, ovo je rasprava samo o izjavama, tako da neću dužiti, niti očekujem repliku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
lanavi
|
 |
« Odgovor #146 poslato: 02.07.2008. 19:32 » |
|
Ovde mogu da pomognu samo palice i pesnice  , mislim na razresenje ove besmislene situacije povodom postojece koalicije i razumevanja pozadine ovakve kombinacije. Samo jos da neko kaze da je sve ovo u redu i na mestu...da je ovo manje zlo i bolji izbor...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Ne idi ispred mene, mogu da te sledim. Ne idi iza mene, mogu da te ne vodim. Prosto, idi pored mene i budi moj prijatelj". Kami
|
|
|
|
Meda Božanin
|
 |
« Odgovor #147 poslato: 04.07.2008. 15:03 » |
|
Seca li se neko pesme Baba Jula? U vreme kada je Bora pevao tu pesmu bilo je malo onih koji su mislili da je Bora nepodobna licnost. Album se zove "Njihovi Dani". Pesmu su pevali svi, zakljucno sa Cedom beloJovanovicem i ostatka clanova opozicije Milosevicu. To je period nakon pesme koja je ovde u fokusu.
Tragichno je to shto se desilo sa Borom. Ja mislim da je on negde pochetkom devedesetih samo odjednom flipnuo - neshto mu se otkachilo u glavi i nece da se vrati na svoje mesto. U prilog ovoj tezi ide ichinjenica da je lepi Bora 1991, dakle na samom pochertku gradjanskih ratova koji ce obelezhiti raspad SFRJ, napravio jedan od najlepshih i najdirljivijih anti-ratnih albuma svih vremena: "Labudova pesma" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Labudova_pesma ). Ko ne veruje da je tako, neka se samo seti pesama "Ja i moj brat (vodimo rat)" i "Rat je zavrshen". Pa chak i sledeci album - "Zbogom Srbijo", imao je josh uvek znazhne anti-ratne elemente (posebno u naslovnoj pesmi). Shta se desilo izmedju toga i "E moj druzhe zagrebachki, evo nas kod vas u pljachki" - to je posao psihopatologa, ne za mene laika. U svakom sluchaju tuzhno i grozno. ... On je sam kazao da je pesma jedan veliki sarkazam i ironija pre nego ista drugo ali da je onu drugu stranu iste pesme uvideo tek kad je bilo kasno... delo impulsivnog perioda. Alkohol je gori od heroina. Doduse, to ne opravdava, mada mislim da je znacaj te pesme naduvan prekomerno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
FinalCutNow
|
 |
« Odgovor #148 poslato: 04.07.2008. 17:17 » |
|
Malo zastareli dijamant, ali ne mari pošto sam u nekom retro fazonu ovih dana Što jes, jes-najbolji je SPS ! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Isprazna je filozofska rasprava koja ne ukida neku ljudsku patnju.
Epikur
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #149 poslato: 07.07.2008. 10:51 » |
|
Sta reci osim: BRANA CRNCEVIC, u Pravdi (intervju, 5. jul '08).
"Dosao djavo po svoje!" (o formiranoj vladi)
"Hitler je drzao 25 divizija na srpskoj teritoriji; a dvojica ambasadora, sa pratecim osobljem, drze celu Srbiju u zaptu." (o uticaju stranih ambasadora na Srbiju)
"Kad vidim ono goropadno dete koje se bavi srpskim finansijama, jasno mi je da ce Srbija uskoro ostati bez kinte."
"Americki ambasador, o engleskom i da ne govorimo, ni posebno ni u paru ne smatraju Srbiju cak ni 'banana drzavom', izgnjecili su nas kao paradajz, mi smo paradajz corba a strani ambasadori su samo diplomatski kuvari koji obecavaju da ce nas, kutlacu po kutlacu prebaciti u evropski kazan i posluziti kao predjelo."
"Samo iz mrtve Srbije moze se izvaditi Kosovo, kao iz mrtvog coveka srce; a sve se to cini da bi Evropa obolela od americkog globalizma, prezivela." (gramaticke greske nisam hteo da ispravljam)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|