|
Truman
|
 |
« Odgovor #120 poslato: 16.02.2008. 13:26 » |
|
Ma da, i kad je krenuo da se poziva na sabornost, kao da se ugledamo na Srbe 1389. kao da smo tu bitku dobili, a ne izgubili. Besmislica...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #121 poslato: 17.02.2008. 14:44 » |
|
Ako imate transkript tog govora, voleo bih da pročitam. Video sam, nažalost, samo početak tog govora, znao sam da ta predstava dosta obećava (kad je u pitanju rubrika "top populizmi i biseri" za časopis Zapad), ali nisam mogao dalje da gledam zbog obaveza. Danas, međutim, ima dosta novog materijala, pogotovo u dnevnom listu "Glas javnosti". Pogledajte ove naslove u samo jednom njegovom broju: - Vladika Artemije: Da kupimo rusko oružje i zovemo ruske dobrovoljce; - Narod ustaje umesto vojske; - Brisel otima za Šiptare. Sami naslovi su čisti biseri, tako da bi i pisce tih redova obavezno trebalo citirati u biserima i top-populizmima. "Glas javnosti" inače i jeste jedna od najprimitivnijih dnevnih listova u zemlji, uz neprikosnovenog "Kurira" i njegovog brata - "Pravdu". Evo nekih izjava Vladike Artemija (uvek je dobro isčitati šta ova sveštena lica saopštavaju kad govore o političkim stvarima):  Vladika Artemije - Najgore što bi nam se moglo desiti je da Srbi napuste Kosovo i Metohiju, jer bi to značilo gubitak naše pokrajine.(A koliko ga je briga za građane srpske nacionalnosti koji žive na Kosovu? Koliko je ovom retardiranom bolidu sa kapetinom na glavi na pameti pojedinačan Srbin na Kosovu koji zbog njegove mantije i njegovog pravoslavno-nabreklog uda ima da pati i umire dole za "svetu srpsku zemlju", e da bi ostala u sastavu Srbije koja je tu istu pokrajinu pre osamnaest godina svojim postupcima poklonila.) Vladika Artemije - Izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Zdravka Ponoša da se Kosovo i Metohija ne brani vojskom nije dostojna jednog vojnika. To je sramota!(Očigledno je jedno: Vladika Artemije je ili idiot, pa ne shvata da bi napad na Kosovo značio sukob sa NATO snagama, a ne samo sa vojskom Kosova, ili naprosto želi da Srbi i Srbija poginu u tom sukobu protiv celog sveta. Birajte, primitivni građani koji odobravate izjavu Artemija.) Molim vas, obaveštavajte dalje o svim biserima koje budu izgovorili Koštunica, Samardžić i ostali desničari srpske političke scene.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #122 poslato: 17.02.2008. 18:01 » |
|
Velimir Velja Ilić: "Oni koji idu u kosovski parlament i daju mu legitimitet krše odluke Srbije. Srbi su na drugoj strani i oni osuđuju takvo ponašanje, ali u svakom žitu ima kukolja, svuda ima izdaje i izdajnika." Press 17.2.2008
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #123 poslato: 17.02.2008. 18:15 » |
|
Jedan biser opet iz lista Glas javnosti. Autor ovog bisera je nekakav novinar pod imenom Aleksandar Milošević, inače pisac jednog današnjeg teksta koji i nosi naslov u obliku bisera:
ČUPAJU SRCE SRBIJE.
Kakvo li je to biće ako mu je Kosovo bilo srce, pitao sam se onako u koraku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #124 poslato: 19.02.2008. 23:37 » |
|
MARKO JAKŠIĆ - funkcioner DSS Predstavnici Srba sa Kosova neće se sastajati sa predstavnicima misije EU. Na primer, kada oni uđu u kafanu, mi ćemo izaći i koristićemo sve ostale vidove nenasilnog bojkota. Blic, 12.02.2008.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #125 poslato: 20.02.2008. 17:09 » |
|
Velimir Ilić 20.02.2008. "I kamenovanje je demokratija." Radi se o pokušaju da se odbrani delovanje huligana u Srbiji koji su kamenovali strane ambasade, objekte i lokale Liberalno-demkoratske partije. Preneli su skoro svi mediji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #126 poslato: 21.02.2008. 03:41 » |
|
Ministar Velimir Ilić je sinoć pred svedocima izjavio "...neka Čeda bude srećan ako doživi mart, ali neće tako lako. Odleteće taj do kraja nedelje kod Đinđića". Bila je to Ilićeva reakcija na tvrdju jednog od prisutnih da će "na sledećim izborima pobediti Čeda".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
FinalCutNow
|
 |
« Odgovor #127 poslato: 21.02.2008. 04:11 » |
|
Ovog čoveka Velimira, ako je ostalo išta od inteligencije u srpskoj politici što pre treba ukloniti sa svih državnih i bilo kakvih javnih administrativnih funkcija jer on veċ dugi niz godina svojim delovanjem sa ministarskih pozicija i svojim javnim nastupima direktno ugrožava trenutno demokratsko uređenje republike. Mislim, okej ako smo se veċinski odlučili za “ideologiju” Seljoberizma oblikovane srpskom verzijom Velimirizma onda neka mu ne hvali ni dlaka s glave. Koliko ja znam mi smo se nakon 5-oktobra veċinski opredelili za demokratsko uređenje i ono bi samo po sebi trebalo da poseduje instrumente za odbrambene mehanizme u slučajevima kada je ugroženo. Žalosno je što su karikature poput njega učestvovale u peto-oktobarskim prevrtima i verovatno ċe istorija pokaziti koliko šupljeg je bilo u svim tim organizovanim delatnostima tadašnjeg DOS-a. U potpunosti razumem koliko je teško jednom društvu koje za manje od pola veka izmenjalo tako velik broj državnih uređenja, ali ono jednostavno mora jasno da se opredeli šta hoċe. Ako hoċe demokratiju onda tu nema mesta za Iliċa i tačka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #128 poslato: 21.02.2008. 23:55 » |
|
Taj covek je maskota i ikona seljacke Srbije. Zalosno je sto i takav ima nekakvu podrsku naroda. :zbunjen:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #129 poslato: 22.02.2008. 11:44 » |
|
Jos malo Krmetine od Cacka... pogledajte dobro ovaj razgovor! objavljen je danas
Velimir Ilić: Naneli su oni nama mnogo veću štetu nego što su polupani prozori. Ovi sa B92 i drugi mediji morali bi da paze kako govore o tim mladim ljudima. Snežana Marković: Vi ste poslednji koji bi trebalo da nekoga učite ponašanju. Svi znamo šta ste sve izgovarali. Ilić: Gospođo, vi ste dva meseca u sportu, a ja dvadeset godina. Vodite računa, doći će vama sportisti. Šutanovac: Koji sportisti, o čemu pričate? Ja ću da stanem ispred tih mlakonja ako treba. Drugo, zašto je policiji data instrukcija da sa jedne strane dozvoli divljanje huligana, a sa druge da štiti red i mir. Tako samo stradaju policajci. Ilić: Ne možete ih zvati huliganima što su razbijali neke prozore i povredili nekoliko policajaca. Šutanovac: Tačnije - 53. Koštunica: Ti ljudi, huligani, kako ih zovete, samo su reagovali na kršenje međunarodnog prava. (smeh u sali i burno reagovanje nekih ministara) Šutanovac: Molim vas, pa da ih neko nije organizovao, oni ne bi znali šta da rade. Kakva odbrana međunarodnog prava!? Sednica je završena bez ikakvog zajedničkog stava o ovoj raspravi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #130 poslato: 22.02.2008. 17:02 » |
|
Biser portparola DSS Andreje Mladenovića povodom izjave Čanka iz današnjeg Blica.
DSS (Andreja Mladenović): Čanak mrzi sopstveni narod Autor: Beta, Tanjug | Foto: FoNet | 22.02.2008 - 12:47
Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović odbacio je danas ocenu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da je premijer Vojislav Koštunica odgovoran za nemire na ulicama Beograda i uzvratio optužbom da Čanak pokazuje mržnju prema sopstvenom narodu, a podaništvo prema svakom strancu koji nanosi zlo Srbiji. "Nenad Čanak, po mnogo čemu, poseća na karikaturu Musolinija. U njegovim izjavama se pokazuje najveća mržnja prema sopstvenom narodu i najveće moguće podaništvo prema svakom strancu koji nanosi zlo Srbiji", rekao je Mladenović reagujući na sinoće izjave Čanka da je premijer Vojislav Koštunica "direktno odgovoran za nemire na ulicama Beograda". Mladenović tvrdi da se "kod Čanka ne zna šta je veće - to podaništvo ili mržnja prema Srbiji".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #131 poslato: 23.02.2008. 03:26 » |
|
Ne bih da komentarisem Mladenovica, on je slucaj za sebe. Nego da prenesem nesto malo starije, od pre par dana, izjavu Bore Corbe Djordjevica.
- Biće teškog rokanja na Kosovu - pozdravio je prisutne Bora Čorba u svom stilu, dok su mu studenti dovikivali „Boro Srbine“. Glas: utorak 19. februar 2008.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
FinalCutNow
|
 |
« Odgovor #132 poslato: 29.02.2008. 00:17 » |
|
Ne bih da komentarisem Mladenovica, on je slucaj za sebe. Nego da prenesem nesto malo starije, od pre par dana, izjavu Bore Corbe Djordjevica.
- Biće teškog rokanja na Kosovu - pozdravio je prisutne Bora Čorba u svom stilu , dok su mu studenti dovikivali „Boro Srbine“. Glas: utorak 19. februar 2008.
Iz cele rečenice privuklo mi je pažnju samo ovo “u svom stilu”. Ovde imamo neki čudan medijski mix kombinovan sa bledunjavom biografijom Bore Čorbe koja se nekako utemljila u delu javnosti, muzičke ili bilo kakve druge. Skoro da je nevažno to, što se o nikakvom “stilu” ne može govoriti. Od celog tog “stila”, ovde ima samo neke čudne, mukotrpne navike koja se godinama pretvaraju u medijsku splačinu. Čoveku dođe da se zapita, zbog čega uopšte citirati ovo “kvazi-komponovono”, “naivno odglumljeno”… I da komenatiriši Mladenoviċa, Nebojša. Voleo bih da čujem taj njegov poseban slučaj. Ovo s Borom me u stavri i ne interesuje. Ne mogu da poverujem koliko to može biti glupo. Odbijam da njegov slučaj dalje komenatrišem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #133 poslato: 29.02.2008. 20:40 » |
|
Bora Đorđević je primer onih petooktobarskih divljaka koji nisu baš bili jasni tog sudnjeg dana po tiranina, naime, da li da ga ruše i zbog čega da ga ruše. Milošević je poveo Srbiju u verske ratove (protiv katolika i muslimana, odnosno Hrvata i Bošnjaka), a onda opoziciju mu je činio Šešelj koji je bio još žešći nacionalista (čak naci-šovinista). Pitanje je za koga bi u to vreme bio prosečan srpski četnik: da li za Miloševića koji se ponašao kao sumanuti Srbenda koji puca gde stigne, ali naročito po "Ustašama" i "Balijama"... ili Šešelj kome još dosta treba da bi dospeo na vlast, ali koji obećava borbu do poslednjeg Srbina, što deluje krajnje erektivno za svakog prosečnog Šajkaša.
Bora Đorđević mislim da pripada više ovoj drugoj sorti, ovoj koja bi se priklonila Ludom Šekiju, naci-šovinisti. Čovek koji otvoreno mrzi Hrvate i Bošnjake, koji poziva najtransparentnije na srpske korene i predstavlja sebe kao ultranacionalistu, mora da bude za takvu ideologiju koja je odgovarala i danas odgovara političkoj partiji pod nazivom Srpska radikalna stranka. Ipak, evo vidimo da ga pod svoje ima DSS i malo perfidniji ultranacionalista - Vojislav Koštunica. Ako se ne varam, pod Koštuničinom palicom ova karikatura od čoveka (Bora Đorđević) dogurala je u jednom trenutku čak do pozicije zamenika ministra za kulturu. Pitanje je šta je smešnije - Velja Ilić na poziciji predsednika jednog ministarstva, ili Bora Đorđević u ministarstvu za kulturu. Sve u svemu, Srbija je jedna smešna država pošto takva bića u njoj mogu da se nazovu državnim funkcionerima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +18/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #134 poslato: 29.02.2008. 21:11 » |
|
Tragichno je to shto se desilo sa Borom. Ja mislim da je on negde pochetkom devedesetih samo odjednom flipnuo - neshto mu se otkachilo u glavi i nece da se vrati na svoje mesto. U prilog ovoj tezi ide ichinjenica da je lepi Bora 1991, dakle na samom pochertku gradjanskih ratova koji ce obelezhiti raspad SFRJ, napravio jedan od najlepshih i najdirljivijih anti-ratnih albuma svih vremena: "Labudova pesma" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Labudova_pesma ). Ko ne veruje da je tako, neka se samo seti pesama "Ja i moj brat (vodimo rat)" i "Rat je zavrshen". Pa chak i sledeci album - "Zbogom Srbijo", imao je josh uvek znazhne anti-ratne elemente (posebno u naslovnoj pesmi). Shta se desilo izmedju toga i "E moj druzhe zagrebachki, evo nas kod vas u pljachki" - to je posao psihopatologa, ne za mene laika. U svakom sluchaju tuzhno i grozno. Evo jedne od pomenutih pesama, uz koju smo se proshle godine ja i Shtef, moj "drug zagrebachki", siti izponapijali i isplakali: Dunav je veliki i plav, na njemu ima jedam splav, na splavu, pun pica je, postavljen sto, nas sto. Za stolom samo ja i drug, imamo, oba, dobar cug, pa case praznimo do dna, moj drug i ja, i ja. Zivot mi izgleda lep, kada se zaljulja slep, odmah podrhtava pod, prolazi jos jedan brod. Uzvodno Dunav nije plav, uzvodno nema takav splav, crven je kao da ga je stid, bas stid. Tamo ti sudi ostri mac, tamo je kuknjava i plac, uzvodno Dunav stvarno nije plav, nije plav. Uzvodno, ja i moj brat, vodimo rat. Pisi mi - Zbogom pameti. Ja i moj brat, vodimo rat. Pisi mi - Zbogom pameti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|