Stranice: 1 2 [3] 4 5 6   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Politicka situacija u Srbiji (2008 godina)  (Pročitano 3788 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #30 poslato: 12.03.2008. 11:36 »

.........nešto ne vidim   da bi g-17  i jedna od stranaka poželela u koaliciji. Ipak je ta stranka rušila sve tri zadnje vlade. Uvek se otimaju za  resore, gde ima  para,  (guverner NB, ministarstvo finansija, zdravlja, ekonomije), i ako im neko naruši koncepciju ili ih izgura, odmah kreću u kampanju i etiketiraju. Čak i svoje odjebu, (Labus, Davinić, Čeda Antić)
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #31 poslato: 12.03.2008. 12:16 »

Juce pisalo u blicu da su se Kostunica i Nikolic vec dogovorili o vladajucoj vecini. Samo me bas zanima ko ce da bude premijer. Ako opet bude Kostunica onda ce to biti jos jedna potvrda da zivimo u grotesknoj zemlji.

To je ono što sam govorio... Nikako drugačije i nije moglo da se tumači Koštuničin poziv na parlamentarne izbore.

A zašto te zanima ko će da bude premijer među njima dvojicom? Uostalom, kakve veze ima ko će biti premijer kad su ideološka braća? U čemu se Nikolić i Koštunica razlikuju? Imaju drugačiju frizuru, i možda postoji razlika u prihodima (čuo sam da je Koštunica jedan od najbogatijih među građanima Srbije trenutno). Baš me zanima u čemu se na političkom planu razilaze DSS i SRS, odnosno Koštunica i Nikolić.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 15.03.2008. 16:21 »

Pucanje po svim savovima ako pobedi SRS sa narodnjacima i SPSom. Povratak u '93. godinu. Ali tu nije kraj.

Davidović osniva stranku?
Thursday, 13 March 2008
Novi Sad - Kako je i najavio, Davidović će po svemu sudeći to i ostvariti. Neformalni vođa neregistrovane ultradesinačarske organizacije "Nacionalni stroj" izjavio je da će sa svojim istomišljenicima osnovati političku partiju pod nazivom "Nacionalna srpska partija".
"Trenutno radimo na konstruisanju svih organa i pripremi osnivačke skupšite. Podnećemo zahtev nadležnim organima za dozvolu u skladu sa zakonom." Rekao je Davidović u izjavi za Kurir.
On je rekao da će se njegova stranka boriti za nacionalne slobode i socijalnu pravdu, kao i poštovanje ljudskih prava.
Sačuvana
avant-garde
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 15.03.2008. 16:27 »

ako on bude osnovao stranku znači da srbija nije država nego cirkus.
Sačuvana
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 15.03.2008. 16:38 »

Čovek koji se otvoreno zalaže za eugeniku i rasnu netrpeljivost izjavljuje da će se zalagati za poštovanje ljudska prava...
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 16.03.2008. 17:06 »

U sutrasnjem broju Politike:
Zalaganje da Srbija evrointegracije nastavi samo sa Kosovom kao svojom pokrajinom nije samoizolacija, kaže Vojisalav Koštunica.

Mozda nije samoizolacija ali cemo takvim ponasanjem postici da nas drugi (citaj ceo svet) izoluju.
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 16.03.2008. 17:12 »

Citat: Kurir
Kako Kurir saznaje u sedištu stranke, Ivica Dačić juče se sa Draganom Markovićem Palmom načelno dogovorio o koaliciji koja, uz penzionerski PUPS, ima velike šanse da osvoji 10 odsto glasova, to jest 25 poslaničkih mesta.
I prema procenama analitičara i agencija za istraživanje javnog mnjenja, na gotovo polarisanoj političkoj sceni u Srbiji treća snaga lako može da bude - SPS.
- Ili koalicija DSS-Nova Srbija. Socijalisti ojačani Palmom i Koštunica i Ilić u ovom trenutku otprilike imaju podršku do 10 odsto biračkog tela pojedinačno. Sigurno je da će od podrške SPS ili LDP, koji nemaju problema da uđu u parlament, zavisiti sastav buduće vlade - kaže za Kurir Srđan Bogosavljević, direktor "Stratedžik marketinga".
On objašnjava da su, prema istraživanjima, SRS i DS poslednjih nekoliko meseci postale najsnažnije stranke u Srbiji i "da će jedna od njih sa svojim predizbornim ili postizbornim partnerima praviti vladu".
- Aritmetika je jasna. DS i G17 plus približno deluju izjednačeno sa radikalima, tako da će SPS ili LDP moći da budu tas od kojeg zavisi s obzirom na to da su i Nikolić i Tadić čvrsto odlučili da sa Koštunicom više neće ulaziti u koalicije. Prema sadašnjim istraživanjima je tako. Ali kad se zahukta, videćemo.

Sta mislite o misljenju gde je tekst podebljan?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #37 poslato: 17.03.2008. 03:38 »

Mislim da se ovaj momak iz Stratedžik Marketinga prešao u računici i da je ispao lakoveran. Zar on stvarno misli da radikali i narodnjaci neće u koaliciju? Hoće. I to je gotovo izvesno (oko 90%). Zato bi čitavom tom odnosu snaga koji se pokazuje zasad kad izjednačenje - trebalo dodati i narodnjake na strani SRS-a i SPS-a. Tako sabrani mislim da bez problema prave novu vladu.

E, onda sledi jurnjava iz zemlje.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 17.03.2008. 12:05 »

Mislim da se ovaj momak iz Stratedžik Marketinga prešao u računici i da je ispao lakoveran. Zar on stvarno misli da radikali i narodnjaci neće u koaliciju? Hoće. I to je gotovo izvesno (oko 90%). Zato bi čitavom tom odnosu snaga koji se pokazuje zasad kad izjednačenje - trebalo dodati i narodnjake na strani SRS-a i SPS-a. Tako sabrani mislim da bez problema prave novu vladu.

........postizborna možda. Izborna? Ne verujem. Zna Voja  da bi mu se birači osuli u tom slučaju i prišli Tadiću, (kao na predsedničkim izborima i ako im nije rekao za koga da glasaju).  Ne verujem  ni da bi uspeli da se  dogovore o raspodeli mandata.
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #39 poslato: 18.03.2008. 17:19 »

Kažu da je prema nekim računicama koalicija DS-G17-SPO-LSV u prednosti u poređenju sa SRS-om, da ima "čak" 42%, dok je SRS na "svega" 37%. Deluje optimistično? Ali čekajte, zašto na onih 37 ne dodaju i procente koje će osvojiti Narodnjaci (verujem da će biti oko 8%), pa zatim i SPS (oko 7%). Ukupno to izgleda ovako: 37+8+7=52%. Spram tzv. demokratskog bloka koji ostaje na nekih 42%, sa eventualnim dodavanjem procenata koji pripadaju nacionalnim manjinama. LDP oko 5, možda 6%, i to je to.

Drugim rečima, oni koji poštuju i drže do sebe neka počnu da skupljaju novac za kartu u jednom pravcu. Za civilizaciju. Srbiji nakon ovih izbora nema pomoći.
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +86/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 18.03.2008. 23:13 »

Gradjani, mnogi ljudi ne  chushe za sjajnu emisiju koja se daje na televiziji metropolis.
Ja tu emisiju ne gledah odavna, odavna, ali mi misli bejaše kraj nje stalno, svo ovo vreme.
Beshoshe to teshki meseci, ali, shta se je moglo uchiniti, do ćutati, i trpeti.
Jela sam pomorandže, jela sam banane, samo da bih prestala misliti na svoju tugu i tu divnu emisiju. Do nekle je pomoglo, Do nekle je pomoglo, sve do danas.
Jela sam ja na mome podu neke kifle, kad upalih televiziju avala, na kojoj su pričali o razlici izmedju reči cinično, sarkastično i ironično. Ja mišljah, eh, ako odgledam ovu emisiju, možda ću se približiti Platonovu umu, i bejah u pravu.
Kako je emisija išla dalje, ne samo da sam otkrila u čemu se razlikuju ove tri reči ili pojma, nego i da je ta emisija, koja se zove moljac, govorila o velikim ljudima koji stvaraju veliku emisiju koja se daje na metropolisu, a sada otkrih, još uvek,petkom u devet.
Ta emisija, o kojoj sam nekada i pisala, se zove dezinformator.
A sada, se, vi zasigurno pithate, zašto ja ovo sve ispisah ovde.
Pa, zbog mog božanstvenog avatara, a i zbog ove divne ispovevesti, isečka iz emisije "Dezinformator"

<a href="http://www.youtube.com/v/ZczmIo6MICU&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ZczmIo6MICU&rel=1</a>
Sačuvana

Smrt pedofiliji!
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 30.06.2008. 10:57 »

intervju sa borom chorbom. zanimljivo za chitanje, nemojte da propustite!!

Radiće govnjive motke!

Lova je ujedinila političare koji su rogovi u vreći. Bog te jeb’o, Suljo i Rasim su zajedno, prijatelji su ovi što su poslali Slobu u Hag i ovi čiji je lider bio. To nisu političari, već interesna grupa koju interesuje samo da napuni sebi džepove

Poznato je da, kad brod tone, pacovi prvi beže. Ali DSS ne tone! Opozicija je veoma dobra da se stvari malo pročiste i da ostanu ljudi koji nisu došli u stranku samo zbog love. Kako bih mogao da pogledam sebe u ogledalo kad bih razmišljao na taj način, kao ti pacovi - kaže za Kurir Bora Đorđević, novoizabrani član Glavnog odbora DSS, kojem je ponudu za ulazak u vrh stranke saopštila Mirela, sekretarica Vojislava Koštunice.

- Pozvala me je sekretarica, znači pozvao me je Koštunica, i pitala da li želim, i ja sam prihvatio ponudu.

Celog života ste u opoziciji, sada ste ponovo u njoj?

- Dobro, to je bilo pitanje vremena. Meni je svejedno da li smo u poziciji ili opoziciji. Ja sam u DSS ušao zbog ideje kad je bio jedna mala stranka i sada zbog ideje ostajem u toj stranci kad je mnogo, mnogo veća.

Na koju ideju mislite? Koja vas ideja vezuje za DSS?

- To je predznak „srpski“! Određena doza nacionalizma, određena doza demokratije i rad u korist srpskog naroda. Ovi što su sada na vlasti nisu političari, već interesna grupa građana koja se interesuje da sebi napuni džepove. To ne možemo dugo da traje jer je ovde lova ujedinila „rogove u vreći“. Bog te jeb’o, sada su Suljo i Rasim zajedno. Lova je ujedinila ove koji su poslali Slobu u Hag i ove čiji je on lider bio.

Koliko će trajati vlada DS i SPS?

- Kratkotrajno! Narod će ih brzo provaliti i oteraće ih govnjivim motkama.

Mira Marković je ponovo na vlasti, možemo li ponovo očekivati stihove poput „do haosa i rasula sve nas vodi baba Jula?“

- Ne znam, ne verujem! To su bile pamflet pesme, a to je jedan potcenjen žanr. Ako me neko bude inspirisao, možda nešto i napišem. Ali posle Slobe ovo su sve minorne ličnosti.

Poznato je da se u Belanovici često družite s premijerom Koštunicom?

- Pa dobro, to su privatne stvari i neka tako i ostane. Kad nas put nanese u Belanovicu, sedimo zajedno i pričamo. I trudimo se da ne razgovaramo o politici.

O čemu pričate? O ženama i vinu?

- O svemu samo ne o politici.

Imate li nekog prijatelja iz DS?

- Evo sedim u kladionici, tu su i ljudi iz DS i demokrate se klade. I podjebavamo se politički i demokratski. Jeste li čuli ko će biti novi ministar za omladinu i sport. Niste? Pa, Krkobabić.

Da li ste gledali utakmicu Španija - Rusija?

- Stigao sam na drugo poluvreme i kladio sam se na Ruse. Izgubio sam, ali iz političkih razloga.

Gde sada svirate, šta planirate?

- Idem u Makedoniju, pa u Trebinje, a u julu u Kanadu.
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 30.06.2008. 11:04 »

Zar uopste za ozbiljno treba uzimati reci jednog ovakvog lika?
Otelotvoreni primerak kako nekada alkohol ume da u potpunosti od mozga napravi svajcarski sir...mada ima nesto i u samom kvalitetu sira (bio je dobar dok je muzika svirala).
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 30.06.2008. 11:44 »

Zar uopste za ozbiljno treba uzimati reci jednog ovakvog lika?

ne
ali je interesantno za chitati , u slobodno vreme  Namigivanje treba znati kakav je potencijal politichkih suparnika, pored onog u ispijanju alkoholnih pica  rolleyes
Sačuvana
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 30.06.2008. 11:49 »

I Svajcarski Sir je nekada bio samo mleko...

jezik

Bora Djordjevic nije ozbiljan ni politicar niti teoreticar, on je lik iz Balaseviceve pesme o panonskom mornaru...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: