Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 24.09.2006. 17:30 » |
|
Za No Name pronadjoh ono o tome kako je Kandicka samarala Srbe sa Kosova. Evo svedocenja:
"Drskost, bezobrazluk, cinizam i provokacija, to je uobičajeni metod rada, već od mržnje izobličene i deformisane, Nataše Kandić kada se nađe među Srbima. Ta njena patološka mržnja prema Srbima je, očito, progresivna bolest, a kulminirala je krajem avgusta 2003. godine, na beogradskom Trgu Republike, gde su se bili okupili Srbi prognani sa Kosmeta, kako bi obeležili Međunarodni dan nestalih lica. Kandićka se na tom skupu pojavila nepozvana da bi se, u maniru školovanog i dobro obučenog provokatora, podsmevala tim nesrećnicima i, naravno, izazvala incident. Kada joj je prišao jedan od učesnika skupa Nikola Popović, starac iz Peći i zamolio da se legitimiše, ona ga je, drsko i bezočno se cereći, ošamarila. Potom je, jedva dočekavši, počela da vređa sve prisutne, tražeći da se njoj svi učesnici skupa legitimišu!
Naravno, ošamareni čovek je Kandićku tužio sudu, ona je posle, valjda kada je popila lekove, na sudu menjala iskaze i prepravljala, bar to ume, čitav događaj, ali sve u svemu, do danas nikakva presuda nije doneta."
a evo i nekih njenih izjava, sve biser do bisera:
Nemamo nikakvih dokaza da šiptari vrše terorističke akcije na Kosmetu”... “Srbija danas srlja u fašizam i liči na Nemačku posle Prvog svetskog rata” (Banjalučke “Nezavisne novine”, oktobar 1997.);
•“Ubistva u selu Račak su uvod u finalnu fazu gubljenja Kosova i još više udaljavaju mogućnost političkog rešenja... Srpska strana tim brutalnim i osvetničkim ubistvima priziva međunarodnu intervenciju, kako bi se krivica za gubljenje Kosova svalila na nekog trećeg, a to je međunarodna zajednica...” (“Danas”, 19.1.1999.)
•Reporter: Nedavno ste bili na Kosovu. Kakvi su Vam utisci?
Biserko: Ovde je veoma jednostrana slika o tome šta se dešava na Kosovu. Zbog svega što se desilo, i Albanci i Srbi su duboko traumatizovane zajednice. Kada je reč o Albancima, treba reći da su deset godina živeli pod represijom i u nekoj vrsti segregacije. Otuda, bar za mene, najjači utisak iz moje prve posete Kosovu posle intervencije (reč je o NATO agresiji, op.a.), bio je da je taj narod oslobođen. (“Reporter”, 19.1.2000.).
•“Pobedio je nacista, a izgubio ratni zločinac”. (“Toronto star”, 27.9.2000., povodom predsedničkih izbora u SRJ)
•“Prva i osnovna stvar koju je potrebno uraditi jeste dozvoliti Jugoslaviji, ovoj novoj, da se razdvoji. Tako bi se završio proces raspada bivše Jugoslavije. To je ključ za stvaranje uslova za regionalnu reintegraciju za koju se zalažu sve međunarodne organizacije i zapadne vlade... Srspka vlada planira podelu Kosova, a nešto slično je već pokušano proterivanjem Albanaca, zbog kojeg je usledila NATO intervencija...” (Glas Amerike, 3.1.2002.)
•“Ja sam na godišnjem odmoru, uopšte nisam u Beogradu i tek sada sam čula za ubistva u Goraždevcu.” (Izjava S. Biserko listu “Kurir”, povodom zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, 18. avgust 2003.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
mj@d
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 24.09.2006. 18:12 » |
|
....čovek je Kandićku tužio sudu, ona je posle, valjda kada je popila lekove, na sudu menjala iskaze i prepravljala, bar to ume... izvini, odakle ti ovo? jel to transkript nekog kafanskog ćaskanja ili šta?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 24.09.2006. 21:19 » |
|
To je sa jednog nacionalisticki ( kako sam ja zakljucio ) orijentisanog sajta srpskoogledalo i ja to ne podrzavam da se razumemo, ali ne radi se o toj interpretaciji ( to je sporedno ) vec o tome sto je ona uradila,a kako ipak stvari stoje i te kako je bila bezobrazna.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
mj@d
Gost
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 24.09.2006. 22:16 » |
|
...ali ne radi se o toj interpretaciji ( to je sporedno ) vec o tome sto je ona uradila,a kako ipak stvari stoje i te kako je bila bezobrazna. interpretatori su nacionalisti, ali to ne umanjuje njihovu moć rasuđivanja? interpretacija je sporedna, ali je prihvataš kao istinitu? umesto interpretacijeNataša Kandić je o incidentu rekla sledeće: „Oni su tražili da ja odem, onda su odmah počeli rečima: vi branite Šiptare, vi branite sve druge, vi ste srpski izdajnik. To nikada nisam videla da ti stari mogu da budu agresivni. Jedan me je vukao i na kraju sam ga uhvatila za ruku i dobro ošamarila, zato što je to sramota da neko tako star i ko ima i decu i unuke, fizički nasrće na one koji su slabiji
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 25.09.2006. 09:45 » |
|
Ma ne, zena je iz cista mira pocela da psuje bagru dodjosku i kad su ovi mirno stajali i posmatrali zbunjeni, ona je iznervirana posla u masu da deli samare. Ja sam to tako doziveo.
Izvori kao sto su Kurir, banjalucki mediji (bez uopstavanja, ali cini mi se da tamo kulja neonacizam jaci nego u Nisu), sajtovi srpske radikalne stranke i slicno... :wink:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sAngiE
Gost
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 25.09.2006. 09:53 » |
|
banjalucki mediji (bez uopstavanja, ali cini mi se da tamo kulja neonacizam jaci nego u Nisu), sajtovi srpske radikalne stranke i slicno... You bet... imaju divnu melodiju na sajtu Radikalne Stranke RS... poslusati, u svakom slucaju. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 25.09.2006. 10:26 » |
|
Dobro, na sta god da vam covek ukaze vi cete naci neki izgovor, a on je najcesce nacionalizam...Prosto ovo vise postaje stvar verovanja nego logickog rasudjivanja i zato se vise ne vredi raspravljati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mj@d
Gost
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 25.09.2006. 11:16 » |
|
verovanje si ti uveo kao meru stvari
pozivaš se na interpretacije ljudi koji ne rasuđuju logično citiraš izjave nataše kandić koje se vrednuju u specifičnom kontekstu ličnih uverenja...
i šta sad - više nećeš da se igraš? zrela odluka :evil:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Legionar
Gost
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 25.09.2006. 14:28 » |
|
Mj@d alternativno nema svoju interpretaciju. Ha...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 25.09.2006. 14:49 » |
|
verovanje si ti uveo kao meru stvari
pozivaš se na interpretacije ljudi koji ne rasuđuju logično citiraš izjave nataše kandić koje se vrednuju u specifičnom kontekstu ličnih uverenja...
i šta sad - više nećeš da se igraš? zrela odluka :evil: Otkuda ti znas da prisutna osoba ( sa tog mesta desavanja ) nije rasudjivala logicno? Zna se sta je provociranje, zna se sta je samar i zna se sta je tuzba. Ne vidim sta je tu nejasno. Jedino sto neki ovde vec imaju fixirano misljenje o Kandicki kao velikom borcu za demokratiju i ne odgovara im da cuju drugacije svedocenje, a kad ga cuju poricu. Imam utisak da ta zena moze i da baci bombu, uvek ce se naci neko ko ce reci - ma kakvi, to su izmislili ti nacionalisti...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Legionar
Gost
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 25.09.2006. 15:14 » |
|
Ma kavi nacionalisti...
U modi je bauk nacional-socijalizma.
Neonacisti...
Lepše zvuči a i ubitačnije je za protivnika..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mj@d
Gost
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 25.09.2006. 16:29 » |
|
Jedino sto neki ovde vec imaju fixirano misljenje o Kandicki kao... dočim je fiksirano mišljenje o kandićki kao izdajnici-srpskog-naroda-itd uistinu fleksibilno, i moguće ga je promeniti čim se za to steknu uslovi? mda naveo si interpretaciju događaja koju su ponudile nacionalistički orjentisane grupe, koje se služe jasnim indikatorima iracionalnog rasuđivanja* kao što su fraze koje sam boldovala u citatu na prethodnoj strani citirao si potom kandićkine izjave sa kojima se ti lično ne slažeš , kao argument u prilog tezi da je ona objektivno problematična ...i ne odgovara im da cuju drugacije svedocenje, a kad ga cuju poricu tačno, pružila sam ti drugačije svedočenje o pomenutom događaju, i ti si ga porekao * oksimoron, ali šta da se radi...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sAngiE
Gost
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 25.09.2006. 17:10 » |
|
Da li ce bilo kako usmereno delovanje osobe u pitanju moci da zadovolji prohteve nezajazljivih anti-nacisticki, nacionalisticki, opet neo-nacistickih i jadno obrazovanih ljudi koji, bilo da ona sada radi pro ili protiv Srbije, cak necu u to da ulazim, nece razumeti ili nece prihvatiti cinjenicu da novine pisu, da se u kafanama prica pod dejstvom opojnih sredstava, a da je rekla-kazala ipak samo jos jedan posredan izvor...? Ne bih da odgovaram na pitanje, ali vraticu citat koji je No Name postavio o njoj pa se tema razbuktala: Elem, listajuci forum sa interesovanjem da pronadjem sta ljudi misle o ovoj emisiji i o doticnoj gospodji, naisao sam na neki clanak u kome se kaze sledece (iz Tabloida):
Vec godinama gospodja Natasa Kandic, vlasnica Fonda za humanitarno pravo, sa svom svojom zlobom bolesne zene, razorenih brakova i porodice, vodi kampanju protiv zemlje u kojoj je rodjena, iako se jos ne zna kako je zaceta.
Otkupljujuci parama stranih sluzbi snimak streljanja grupe Muslimana kod Trnova, od clana ove paravojne formacije Nese Radovica iz Zvornika, gospodja Natasa Kandic tera srpsku vladu da Srbe proglasi genocidnim narodom.
Gospodja Kandic je zaceta tako sto je jedan Musliman silovao njenu majku. Imala je brak sa Danilom Udovickim, bratom bivse ministarke Kori Udovicki. Potom se udala za reditelja Lazu Stojanovica, pa razvela. Iz ovog braka ima sina, koji je teski narkoman, a Lazar je promenio ime, sada je Albanac, i zivi i radi u Pristini, kao sluzbenik stranih sluzbi.
Kandicka godinama optuzuje Srbe za genocid, traga za ubijenim Albancima. Uglavnom za njima, jer oni dobro placaju, a nesrecnoj Natasi, koja boluje od kancera u poodmakloj fazi, za potrebe porodice, narkotika i bahanalija potrebne su ogromne svote novca. Nazovite to nebulozama ili ne, ali opet se nista sem prostog vredjanja nije postiglo. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mj@d
Gost
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 25.09.2006. 19:53 » |
|
očekujem da truman objasni da li je citat naveden u prethodnom postu ta posebna vrsta drugačijeg mišljenja na koje cilja, ili ima nečeg još goreg na šta treba računati u racionalnom razgovoru o liku&delu nataše kandić?
konačno, let's cut to the chase, truman - šta je u osnovi priče o kandićkinom bračnom stanju i genetskom poreklu, popisu lekova koje koristi ili karakternim osobinama?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 26.09.2006. 09:51 » |
|
Citat Sangie moze biti iskljucivo kontraproduktivan, a problem je autora tog texta sto nema malo vise mozga da napise kvalitetniji text. Ja bih to uradio mnogo inteligentnije. Pogledajte samo citat u kome ona izjavljuje kao je Milosevic izmislio postojanje teroristickih albanskih organizacija da bi skrenuo paznju sa ubijanja jadnih Albanaca. To je takav cinizam i manipulacija. Samo zamisli da si jedna od stotine hiljada Srba izbeglih sa Kosova i nece ti biti nimalo tesko da je zamrzis. Srbija lici na Nemacku posle Prvog svetskog rata?! Dokle vise te hipokrizije. I necete me naterati da odustanem od tvrdnje da je ona brutalno osamarila nekog obicnog starca, a kao potvrdu toga imate i podnesenu tuzbu, kako se navodi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|