provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 28.10.2007. 02:27 » |
|
2. Takođe iz istih razloga ne mogu da navedem ni jedno ''poznatije'' ime, jer još uvek nema GlO, ali se pominju neke veoma važne javne ličnosti (Vlade Divac, Zoran Drakulić, Čedomir Antić, Maja Gojković ...) meni se ove licnosti podebljane i obelezene crvenom bojom nimalo ne dopadaju. ne znam shta da mislim o partiji koja bi takve ljude pustila da budu u samom vrhu... neka leka porazmisli kakvu partiju pravi i shta njom zheli da ostvari ako u nju ukljuchuje bivse radikale i d-ss-ovce. zaista bi bilo shteta da pokvari sve tim lichnostima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 28.10.2007. 02:23 » |
|
g. Duco, hvala na odgovoru. Pomogao nam je da zadjemo malo iza i pocnemo da naziremo o kakvom se pokretu radi. No, moram da vam priznam da nisam odusevljen, i slazem se sa "Provincijalcem" da je u najboljem slucaju cudno to sto su se ona imena nasla na spisku mogucih clanova MS. Ali da vidimo i sacekamo sta jos MS moze da kaze i da izabere. Nas bi stav verovatno, mada sacekajmo da vidimo sta ce Izdajnik da kaze, ali najverovatnije bi glasio da MS-om nismo zadovoljni ukoliko u svojim redovima nadje navedene ljude. Mislim da je od B. Lecica ocekivano da nastavi put LDPa sa blagim kadrovskim i strukturalnim izmenama, ali ne i promena kursa u ideoloskom smislu. Uzimanje Maje Gojkovic i Drakulica za ljude koji bi se verovatno nasli u samom vrhu partije, MS bi se smestio u centar ili na stranu sprske politicke desnice, a takvu odluku ne moze oprostiti niko od gradjanski orijentisanih komentatora. To je pre svega dobronamerno skretanje paznje na jedan deo potencijalnog birackog tela ili cak saradnika, a ne osuda, buduci da ste i sami kazali da stvari sa ovim licnostima nisu gotove i konacne. Zanimaju me odgovori na jos neka pitanja: - Ko se pita o tome ko ce biti vodece licnosti u MS-u?- Na koji nacin ce biti birani ljudi u MS-u?- Kada bi otprilike trebalo da se formiraju lokalni odbori?I par komentara i potpitanja... 1. Kao što možete i sami da zaključite GO u Nišu nije formiran iz, za sada formalnih razloga, pa nema razloga bilo koga isticati, a i ne postoje nekakvi favoriti. Zamisao je da u MS svako pruži koliko može, a oni koji se budu najviše eksponirali (u pozitivnom smislu) biće i prvi među jednakima, BEZ UTICAJA CENTRALE. Izbor čelnih ljudi je ISKLJUČIVO STVAR LOKALA. Koliko ljudi trenutno ima u Nisu koji su zainteresovani za MS? Da li imate te podatke? Za sada su pojedine GG čvrsto rešene da se okupe oko Leke (možda i neke druge ličnosti) i MS bi praktično trebalo da predstavlja najobičniji zbir svih GG u Srbiji. Na čelu svih ('ajde većine) GG se nalaze veoma aktivni i (na lokalu) poznati ljudi koje bi MS trebalo da stavi pod jedan ''politički'' kišobran, pod kojim bi trebalo da važe određena pravila. Da li su i lokalni ogranci LDP-a u nekim opstinama slobodni da pristupe tom pokretu? Postoje price da je LDP zainteresovan za saradnju sa nekim manjim organizacijama i partijama kako bi se izborio za ulazak u lokalne parlamente. Pitam se da li je to povezano sa MS-om i ovim sto je citirano. Izrada Programa, Statuta i ostalih akata (razni pravilnici, poslovnici...itd) Koliko sam Leka ima udela u izradi pomenutih akata?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 28.10.2007. 12:36 » |
|
Licno mislim da bi kombinacija Lecica i Maje Gojkovic bila vrlo vrlo interesantna. Sto se tice Divca on bi time sto je slavan privlacio glasace, a Drakulic bi bio finansijer. Ni meni se Drakulic ne dopada, ali stranka mora imati finansijera...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 28.10.2007. 13:24 » |
|
Licno mislim da bi kombinacija Lecica i Maje Gojkovic bila vrlo vrlo interesantna. Neko je ovde pomenuo u sali spoj SRS i LDP, a izgleda da to nece ostati samo sala. Izgleda da je pomalo i Djordje Vukadinovic u pravu kad kaze da postoje slicnosti i neka nevidljiva nit koja veze dve ekstremne opcije.  Sto se tice Divca on bi time sto je slavan privlacio glasace, a Drakulic bi bio finansijer. Ni meni se Drakulic ne dopada, ali stranka mora imati finansijera... Divac sluzi za skupljanje glasova a da to nema realno pokrice u idejama. Cist populizam. Drakulic? Pa to je onda unija svih partija, ili svih izbacenih iz tih partija...  ( smajliji su vam ocajni )
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Duca
Gradjanin
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 28.10.2007. 18:03 » |
|
Ponovo se izvinjavam što ne mogu brzo da odgovorim na dosta pitanja koje ste postavili. Ali, 'ajdemo redom. meni se ove licnosti podebljane i obelezene crvenom bojom nimalo ne dopadaju. MS se pravi od grupa građana koji se bore za bolji život u svom okruženju. Uopšte nije važno da li je od nekoga iz SRS-a ili LDP-a potekao predlog kojim će da se poboljša život moje porodice, ulice, opštine, države. Jedino što je važno je da taj predlog ima smisla i da može relativno brzo da se ostvari. Uvek treba početi od malih stvari (pomaka), jer to je lokal, a ko stoji iza tog predloga sasvim sigurno nije važno. Zato i nije važno što za Vas pojedine ličnosti nemaju nikakvih sličnosti. To je zbog ranijih partijskih ideologija. Ali, šta je bilo sa Majom i SRS, ili sa Zoranom i DSS, (predpostavljam da Vam Čeda odgovara, zbog svoje reakcije na G17 i Mlađana Dinkića). Verovatno ste upoznati da nije bilo dovoljno razumevanja ili da kažem, nisu se baš slagali (u dovoljnoj meri). Koliko ljudi trenutno ima u Nisu koji su zainteresovani za MS? Da li vam je poznata ta informacija? Već sam rekao da je ovo sam početak i zaista ne znam sa koliko ljudi MS raspolaže u Nišu. Sudeći po prvom sastanku, Niš je bio jedan od najbrojnijij. Da li su i lokalni ogranci LDP-a u nekim opstinama slobodni da pristupe tom pokretu? Postoje price da je LDP zainteresovan za saradnju sa nekim manjim organizacijama i partijama kako bi se izborio za ulazak u lokalne parlamente. Pitam se da li je to povezano sa MS-om i ovim sto je citirano. Svaka grupa građana, koja prema svojim aktima može da se pridruži političkom pokretu MS, je dobrodošla. Već sam napomenuo da je MS samo jedan stožer-centar gravitacije ispod čijeg, kako sam rekao, kišobrana, može da se deluje, ali prema određenim aktima, koje je obavezno potpisati prilikom ulaska u MS. (Npr bilo bi logično da se samionicijativno ne stvaraju predizborne ili postizborne koalicije sa nekakvim partijama. Bez obzira kojim.) Napominjem da sam pre više od 10 godina bio član DS-a, a s obzirom da sam sa Čedomirom i drugarima stvarao LDP, smatram da bi u neku ruku bilo nekorektno da komentarišem njihove poteze. Koliko sam Leka ima udela u izradi pomenutih akata? Za sada jako malo, jer je prezauzet svojim osnovnim zanimanjem. - Ko se pita o tome ko ce biti vodece licnosti u MS-u? Za sada su vodeće ličnosti čelnici grupa građana, a ko će biti vodeće ličnosti u MS biće definisano sratutom. - Na koji nacin ce biti birani ljudi u MS-u? I ovo će biti predviđeno Statutom, odnosno odgovarajućim pravilnikom o organizovanju. - Kada bi otprilike trebalo da se formiraju lokalni odbori? Za sada su lokalni odbori praktično postojeća udruženja, ili grupe građana, a ukoliko donesu odluku da pristupe u MS, definisaće se takođe prema odgovarajućem aktu (koji je u izradi). Licno mislim da bi kombinacija Lecica i Maje Gojkovic bila vrlo vrlo interesantna. Sto se tice Divca on bi time sto je slavan privlacio glasace, a Drakulic bi bio finansijer. Ni meni se Drakulic ne dopada, ali stranka mora imati finansijera... Već sam pomenuo da lokal podrazumeva dobrog domaćina koji će da učini sve za svoj kraj (porodicu, zgradu, ulicu, kvart, grad). Potpuno je nebitno da li je iz politike ili je nestranačka ličnost. VAŽNA SU DELA. Zato svako od nas mora da uradi nešto za MS. Setite se Zoranovog (Kenedijevog) citata: ''Nemoj da se pitaš šta je država učinila za tebe, zapitaj se šta si ti učinio za državu''. Čini mi se da bi upravo ovaj citat bio odraz onog ogledala u koje bi svako trebalo da pogleda. Drakulic? Pa to je onda unija svih partija, ili svih izbacenih iz tih partija... Ukoliko pojedinac ulazi u MS da bi nešto dobio, grdno se vara. U MS se samo ulaže i RADI. Za nju se (a ne od nje se) živi. Od moga rada će da žive moja deca. E, upravo zato Program, Statut i odgovarajući pravilnici moraju da budu precizno sačinjeni. U tome je bila nedoslednost LDP-a. Nebojša Ranđelović je morao da bude potpredsednik zbog geografije (235km od Bg), Slobodan Maraš je morao da uđe u skupštinu jer je iz Vojvodine i ostale gluposti. U MS se pita članstvo i oni za sada biraju svoje na lokalu. Iz tog lokala ČLANSTVO delegira ljude za GlO, a predložene članove za GlO biraju opet delegati, na skupštini, PREMA DOGOVORU NA LOKALU. Ja sam gotovo siguran da će tako da bude definisano u aktima. Nadam se da sam dao odgovore na sva postavljena pitanja. Javiću se ponovo, a za to vreme pripremite pitanja i argumentovane kritike, time nam (MS) samo pomažete. Hvala!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 28.10.2007. 19:18 » |
|
Zahvaljujem Duci na relativno kvalitetnim odgovorima i uopšte interesovanju da partiju u nastanku nama predstavi. Pretpostavljam da ni Pokret "Moja Srbija" nije toliko otvoreno do sada nastupala pred drugim medijima, odnosno u javnosti.
Međutim, moraću da se složim donekle sa kolegama iz Diferencije a to znači da kažem da mi nije drago što vidim da bi "Moja Srbija" prešla preko radikalske ideologije ljudi koji bi sada želeli da postanu članovi MS. Razumem, sa druge strane, zašto Duca kaže da je bitno šta neki član ima da pruži "Mojoj Srbiji", kao i to da mu je stalo do napretka u lokalu; sam Lečić je nešto slično izjavio u intervjuu za Kurir, čini mi se, onda kad je govorio o problemima običnog čoveka na koga bi se njegova MS fokusirala.
Pa ipak, mene zanima da li "Moja Srbija" ima samo taj lokalni karakter, na kojem će graditi isključivo lokalni program, ili postoji neka ideološka strana pokreta, šireg karaktera, koja se tiče spoljne politike, pitanja evro(atlantskih) integracija, izručenja ratnih zločinaca Hagu, odnosa prema Kosovu, odnosa prema manjinama (kako seksualnim, tako i verskim i nacionalnim), itd. Ne bih voleo da čujem odgovor da je "Moja Srbija" sada u pripremi za lokalne izbore i da navedena pitanja sada nisu važna; bilo bi poželjno da se čuje makar obris ideja, ako će takve postojati u politici MS. Naravno, sve u okvirima u kojima je moguće to obelodaniti pre konačnog formiranja partije ili koalicije za lokalne izbore.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
subota
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 28.10.2007. 19:33 » |
|
pogledajte sajt www.srbobran.net i Programska nacela stranke Kao jedna kuća. Stranke koja zaista nastaje iz lokala, za lokal. Rec je o "stranci" koja na bazi iskustva, znanja i poznavanja "lokalne Srbije", ali i poznavanja "lokalne i regionalne Evrope" krece iz Vojvodine. Deprovincijalizacija politicke scene Srbije mora da ide iz provincije! Pozdravljam napore B. Lecica i ekipe iz MS.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Duca
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 28.10.2007. 20:15 » |
|
Zahvaljujem Duci na relativno kvalitetnim odgovorima i uopšte interesovanju da partiju u nastanku nama predstavi. Pretpostavljam da ni Pokret "Moja Srbija" nije toliko otvoreno do sada nastupala pred drugim medijima, odnosno u javnosti. U svom prvom postu sam napisao da MS još uvek nije zvanično registrovana. To znači da još uvek nije ni politički pokret, baš kao ni grupa građana. Dok se te ''formalnosti'' ne prevaziđu, bilo bi iluzorno očekivati od mene da dajem nekakve KONKRETNE informacije. Ipak želja mi je da o svemu što mogu, obavestim sve koji imaju bilo kakve žele da se uključe u rad ili nekakve simpatije prema MS. Naš stav je da UVEK govorimo istinu. Zato vas molim za malo strpljenja, a visokoparne teme ćemo raspravljati kada se zvanično registrujemo. Sada mogu samo da kažem da je MS građanski orijentisana i se zalaže, odnosno da ima sve atribute jedne demokratske (i liberalne) partije. Najviša vrednost je pojedinac, posebno onaj koji postiže rezultate. Pokojni Zoran je uvek isticao da je uspeh najvažniji, a tek onda znanje i rad. Zaista mi je žao, ali ne bih želeo da nekakvom ''neodmerenom'' izjavom skrenem pažnju makar i pojedinca, jer ja nisam ovlašćen da zastupam MS na ovom forumu. Ovo što činim predstavlje isključivo želju da što pre upoznam građane sa jednom novom idejom, koja je u suštini dvosmerna, ali za sada ide odozdo na gore. Zato gledajte isključivo svoje interese i lokalno se organizujte, za sada nema baš mnogo vremena. Treba biti odmeren i realan. Još MS još nije registrovana, a već hoćemo rezultate. Još jednom bih napomenuo. Za sada nema mesta ideologiji, zasigurno ne radikalskoj, ali uz malo strpljenja sve će da dođe na red. Uđite među komšije, napravite rang listu problema i definišite ih, a onda se organizujte u grupu koja će da ih rešava. Neka to budu peticije, potpisi, zahtevi. Insistirajte u MZ, opštini... na njihovom rešavanju. MS bi trebalo da bude samo katalizator za ogroman broj već registrovanih grupa građana, koje će međusobno da se podržavaju. Pa jel nije jasno da su sada vlast i opozicija izmešani i dobro im je. Ponekat se samo zarad ličnih interesa ''posvađaju'' u javnosti. Uostalom niko neće da nam pomogne, ako mi to ne uradimo sami. Deprovincijalizacija politicke scene Srbije mora da ide iz provincije! Pozdravljam napore B. Lecica i ekipe iz MS. Saglasan sam i zahvaljujem na pozdravima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ambassador
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Loving Belgrade
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 29.10.2007. 00:36 » |
|
Sada mogu samo da kažem da je MS građanski orijentisana i se zalaže, odnosno da ima sve atribute jedne demokratske (i liberalne) partije. Najviša vrednost je pojedinac, posebno onaj koji postiže rezultate. (...) Još jednom bih napomenuo. Za sada nema mesta ideologiji, zasigurno ne radikalskoj, ali uz malo strpljenja sve će da dođe na red. OMG, that is an ideology, doduše vrlo demagoški formirana.. Ima mi prizvuk DSS-ove demagogije. Definisati pojedinca kao vrednost je višesmisleno, i krajnje začudno, uz dodatak "postizanja rezultata", ako zaista želim biti maliciozan i banalizovati, rekao bih i da je Ajhman bio pojedinac koji je postizao rezultate. A ako ne bih želo biti maliciozan, rekao bih da je to pokušaj privlačenja većeg broja ljudi demagogijom koja, po nekom mom utisku, nije primerena Srbiji, ovde neke druge priče pune poslanička mesta. U najboljem slučaju bi PMS mogla proći kao Karić, ali mislim da ne postoji toliko para za finansiranje takve partije, i da je ciljna grupa ipak malo drugačija (ne verujem da bi PMS mogla uzimati glasove radikalima). A ne verujem da bi razočarani apstinenti mogli da se priklone toj partiji zato što su ljudi koji je osnivaju ljudi koji su već bili politički angažovani i nisu dali neke rezultate.. Mislim da bi pre svega morale da se formiraju neke osnovne polazne vrednosti, a neka četri diskriminatorna stava na našoj političkoj sceni bi bila:: 1. ratnim zločinima, te Tribunalom u Hagu, i specijalnim odeljenjem za org. kriminal i ratne zločine; 2. pravima i zaštiti ugroženih grupa - etničke manjine (pre svega prema Romima, Albancima) - manjinske verske zajednice (trenutno islamska zajednica u Srbiji, odnosno sukobu) - žene (za sada smo čuli samo o muškarcima u PMS-u) - LGBT populaciji 3. Kosovu 4. nacionalizmu. Ako su ta četri polazna stanovišta ispravna, onda možemo razmišljati o konstruktivnom pokretu/partiji, i nekim daljim planovima/idejama. Jer ako nemamo jasnu osudu zločinaca (prvesntveno na "našoj" strani), ne uvažavamo prava ugroženih grupa, nemamo sluha za probleme Kosova, odnosno ne uvažavamo potrebe većine na Kosovu, već nam je Kosovo deo teritorije, i imamo pozitivno/neutralan odnos prema oblicima nacionalizma zastupljenih u Srbiji, svi naši putevi, bolnice, aerodromi, odnosno sav naš rad je besmislen... meni se ove licnosti podebljane i obelezene crvenom bojom nimalo ne dopadaju. ne znam shta da mislim o partiji koja bi takve ljude pustila da budu u samom vrhu... neka leka porazmisli kakvu partiju pravi i shta njom zheli da ostvari ako u nju ukljuchuje bivse radikale i d-ss-ovce. zaista bi bilo shteta da pokvari sve tim lichnostima...
:zaboga: Ja bih tu i Antića zacrveneo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
And therefore never send to know for whom the bell tolls It tolls for thee
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 29.10.2007. 01:23 » |
|
pogledajte sajt www.srbobran.net i Programska nacela stranke Kao jedna kuća. Stranke koja zaista nastaje iz lokala, za lokal. Rec je o "stranci" koja na bazi iskustva, znanja i poznavanja "lokalne Srbije", ali i poznavanja "lokalne i regionalne Evrope" krece iz Vojvodine. svidjaju mi se ovih deset tachaka ispisanih na stranici koju si preporuchio, ali mi se ne dopadaju obelezhja. ne mozhemo se zalagati za evropske gradove, opshtine i sela ( evropska u vrednosnom smislu ) a isticati neki srpski salash, srpsku kutju obojenu trobojkom. to je neki imidz na kojem bi trebalo poraditi, po mom mishljenju. imam predlog za admina da pokrene temu o lokalnim partijama ili da se o svakoj partiji otvara pojedinacna diskusija. Ja bih tu i Antića zacrveneo... nisam imao prilike da ga slusham toliko da bih doneo ozbiljniji sud o tom choveku, ali iz onoga shto znam lichi pomalo na koshtunicu, a opet pomalo i na tadica. sve u svemu daleko od nekoga ko mi je ideoloshki blizak, ali kad govori u ds stilu i nije tako daleko. ipak bi on bio u poredjenju sa onom trojicom bolji kandidat, pa da ne osudim bash svu chetvoricu. u vezi ostalog se slazhem, ideologija ili bekgraund u svakom sluchaju postoji, htela to partija, nvo ili neformalna grupa gradjana da prizna ili ne.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ambassador
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Loving Belgrade
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 29.10.2007. 08:05 » |
|
ipak bi on bio u poredjenju sa onom trojicom bolji kandidat, pa da ne osudim bash svu chetvoricu.  Pa dobro..Mislim da je u Vladi bio kod Labusa, to mu može biti kao mala svetla tačka u negativnom, ali meni je cela G17 ekipa hevi, naročito od kako su bili i jesu u Koštuničinoj Vladi.. :mucnina: A da ne pričam o odnosu koji su imali prema profesoru Labusu pre i posle njegovog sukoba.. Bljak..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Duca
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 29.10.2007. 10:55 » |
|
OMG, that is an ideology, doduše vrlo demagoški formirana. U čemu je demagogija, kada je predlog (a gotovo je izvesno da će tako i da bude) da tog pojedinca (prvog među jednakima) biraju upravo ljudi iz te grupe građana. U GlO idu ljudi koje su predložili upravo članovi pojedinih GG. Zar ne može da se predpostavi da će među vodećim ljudima MS biti ljudi koje su predložile GG. Kao što možeš da primetiš, ni jednog trenutka nisam pominjao određenog pojedinca, baš kao ni određenu vrednost, pa me zato iznenađuje stav: Definisati pojedinca kao vrednost je višesmisleno, i krajnje začudno, Seti se Zoranove metafore: ''Sasvim je sve jedno da li je mačka crna ili žuta, važno je samo da vešto lovi miša''. Zašto bi bilo kome u MS bilo važno da bude neka određena ličnost na čelu GG, kada o tome odlučuju upravo ljudi iz te GG i kada oni biraju najsposobnijeg. Uostalom ukoliko imaš neki bolji predlog bilo bi mi posebno drago da ga izneseš, ali molim te nemoj opet nešto u fazonu Ajhman i rezultati. Za koga su to, odnosno kome su to bili rezultati i ko je birao Ajhmana. Što se tiče polaznih vrednosti: 1. ratnim zločinima, te Tribunalom u Hagu, i specijalnim odeljenjem za org. kriminal i ratne zločine; 2. pravima i zaštiti ugroženih grupa - etničke manjine (pre svega prema Romima, Albancima) - manjinske verske zajednice (trenutno islamska zajednica u Srbiji, odnosno sukobu) - žene (za sada smo čuli samo o muškarcima u PMS-u) - LGBT populaciji 3. Kosovu 4. nacionalizmu. O kakvim polaznim vrednostima ti pričaš? Za mene je polazna vrednost, asvaltiranje ulica, gradski prevoz, snabdevenost prodavnica, cene, plata... To je za mene i mnoge druge iz mog okruženja najvažnije. Uopšte me ne zanimaju Hag i Kosovo, a ukoliko su u mojoj sredini nekome ugrožena bilo kakva prava, ili se potegne pitanje o nacionalizmu, pravima žena, veroispovesti... onda će moja GG da reaguje i insistira na rešenju koje joj odgovara. 'Ajde da mi počnemo da živimo kao normalni ljudi, a filozofiranja na temu visoke politike će da dođu na red kada budemo mogli o njima da odlučujemo. Moja GG nema mogućnosti da uradi bilo šta po pitanju Haga i Kosova, a ukoliko te zanima šta ja o tome mislim, mislim da je to trebalo odavno da se reši, ali tadašnja, baš kao ni sadašnja vlast to ne žele. Ipak, 'ajde da mi počnemo iz svog dvorišta, ulice... Ne zaboravi da MS još nije osnovana. I još nešto, ukoliko ti nije namera da vređaš Moja Srbija se spraćeno piše MS, a ukoliko misliš na politički pokret Moja Srbija, onada je skraćeno PPMS, tako da skraćenicu PMS mogu da doživim samo kao zlonamerni pokušaj vređanja. Bez obzira na razloge o ovome više neću da pišem, bez obzira na drugu stranu i njihove slučajne, ili namerne greške.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Gradjanin
Duh bunta: +16/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 29.10.2007. 11:26 » |
|
Za mene je polazna vrednost, asvaltiranje ulica, gradski prevoz, snabdevenost prodavnica, cene, plata... Zar tada ne bi trebalo da i Palma od Jagodine bude pogodan političar? Umalo da zaboravim na našeg niškog sveca koji je dobar jer nam asfaltira ulice, Bananamen iz G17. Ali zar isto ne sprovodi Kapitalac na nivou republike? Voleo bih da sam u stanju da vidim razliku između delatnosti i političke metodologije te trojice u nedostatku istinskog političkog programa.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ambassador
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Loving Belgrade
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 29.10.2007. 12:45 » |
|
U čemu je demagogija, kada je predlog (a gotovo je izvesno da će tako i da bude) da tog pojedinca (prvog među jednakima) biraju upravo ljudi iz te grupe građana. Demagogija nema nikakve veze sa političkom organizacijom partije, već sa političkom platformom. A ako misliš da ima, pošto kažeš da "prvog među jednakima" biraju "ljudi iz te grupe građana" te da nema demagogije, grešiš jer demagozi dolaze u demokratiji (Platon). Kao što možeš da primetiš, ni jednog trenutka nisam pominjao određenog pojedinca, baš kao ni određenu vrednost, pa me zato iznenađuje stav: Određenog pojedinca niko nije ni spominjao u tom kontekstu, spominjao si pojedinca uopšte, rekao si: Najviša vrednost je pojedinac, posebno onaj koji postiže rezultate. Zašto bi bilo kome u MS bilo važno da bude neka određena ličnost na čelu GG, kada o tome odlučuju upravo ljudi iz te GG i kada oni biraju najsposobnijeg. Uostalom ukoliko imaš neki bolji predlog bilo bi mi posebno drago da ga izneseš, ali molim te nemoj opet nešto u fazonu Ajhman i rezultati. Za koga su to, odnosno kome su to bili rezultati i ko je birao Ajhmana. Zaista ne razumem šta si želeo reći, misim da si malčice pobrkao teze.Ne znam da li je poslednja rečenica retorsko pitanje, ali po cenu da ispadnem glup u društvu, odgovoriću, rezultati su bili za većinu kjoa je na izborima dala poverenje Hitleru, predstavničkom domu koji je glasao za diskriminacione zakone, većini koja je ratovala za Hitlera i ideju uzvišene arijevske rase. O kakvim polaznim vrednostima ti pričaš? Polaznim vrednostima (evropske) civilizacije.. Za mene je polazna vrednost, asvaltiranje ulica, gradski prevoz, snabdevenost prodavnica, cene, plata... Ovo su polazne vrednosti krajnje samoživog utilitariste koji ne može da razmisli tri koraka u napred. ("Kada su odvodili Jevreje, ćutao sam, nisam Jevrejin. Kada su odvodili protestante, ćutao sam, nisam protestant. Kada su došli po mene, nije blio nikoga da se pobuni za mene.") Uopšte me ne zanimaju Hag i Kosovo, a ukoliko su u mojoj sredini nekome ugrožena bilo kakva prava, ili se potegne pitanje o nacionalizmu, pravima žena, veroispovesti... onda će moja GG da reaguje i insistira na rešenju koje joj odgovara. :zaboga: 'Ajde da mi počnemo da živimo kao normalni ljudi, a filozofiranja na temu visoke politike će da dođu na red kada budemo mogli o njima da odlučujemo. Oprosti, ali ja ne mogu da živim kao normalan čovek ako mi se vladike sa kalašnjikovim petljaju u politiku, ako poslanik partije iz koje je premijer vređa drugog poslanika rekavši mu da ima "ciganski mentalitet", i ako ga predsednik poslaničke grupe brani, ako se zločinci šetaju slobodno na ulicama, ako su predsednik i premijer homofobični, ako prebijaju ljude na ulici, ako državna struktura petlja svoje interese u islamsku zajednicu, i pravi krizno žarište tamo gde ga nije bilo. Džaba ti svi putevi, mostovi, aerodromi, itd. I još nešto, ukoliko ti nije namera da vređaš Moja Srbija se spraćeno piše MS, a ukoliko misliš na politički pokret Moja Srbija, onada je skraćeno PPMS, tako da skraćenicu PMS mogu da doživim samo kao zlonamerni pokušaj vređanja. Bez obzira na razloge o ovome više neću da pišem, bez obzira na drugu stranu i njihove slučajne, ili namerne greške. Ja pročitao naslov teme pokret "Moja Srbija", pa ko veli skrati se PMS, ne razumem zašto bi to bilo vređajuće, ali ako se ti smatraš uvređenim neću pisati tako. Uostaloml, sačekajmo, nije ništa još sigurno, niste osnovani, pa da vidimo zvanični naziv i kraticu.. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Duca
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 29.10.2007. 13:40 » |
|
Ja zaista ne razumem. U čemu je demagogija ako preme Statutu i Pravilniku o lokalnoj organizaciji (koji su još uvek u pripremi) prvog među jednakima bira ju upravo ti jednaki, ili ukoliko ti isti predlažu svoje predstavnike u određena tela MS. Svi se biraju na skupštini prebrojavanjem glasova. Ja zaista ne znam šta je tu demagogija i da li postoji nešto što bi bilo bolje. Ukoliko smatraš da postoli molim te obavesti me, to ćemo odmah da prihvatimo (ukoliko je zaista bolje). Zaista ne razumem šta si želeo reći, misim da si malčice pobrkao teze.Ne znam da li je poslednja rečenica retorsko pitanje, ali po cenu da ispadnem glup u društvu, odgovoriću, rezultati su bili za većinu kjoa je na izborima dala poverenje Hitleru, predstavničkom domu koji je glasao za diskriminacione zakone, većini koja je ratovala za Hitlera i ideju uzvišene arijevske rase. Pa šta je trebalo da se uredi takav je odnos snaga u Nemačkoj tada bio. I u Srbiji je većina bila (nekada) za SPS pa...??? Polaznim vrednostima (evropske) civilizacije.. Ma mene ne interesuje evropska civilizacija, baš kao ni svetska, mene interesuje moje dvorište, ulica, grad, ... Hoću da živim bolje!!! Ovo su polazne vrednosti krajnje samoživog utilitariste koji ne može da razmisli tri koraka u napred. ("Kada su odvodili Jevreje, ćutao sam, nisam Jevrejin. Kada su odvodili protestante, ćutao sam, nisam protestant. Kada su došli po mene, nije blio nikoga da se pobuni za mene.") Ovo nema veze sa onim što ja pišem. Ukoliko je ''odvođenje'' problem moga dvorišta, ulice, grada ... ja ću to da konstatujem i dići će glas moja GG. Ali, koliko sam ja mogao da razumem, ti smatraš da ja treba da rešavam probleme koji su prisutni godinama, a one koji se mene tiču i koji su rešivi odmah, da ostavim po strani. (Kakvi bre izbori, Kosovo je naš najveći problem, ili zar sada da pričamo o platama, kada nismo rešili problem Kosova). Oprosti, ali ja ne mogu da živim kao normalan čovek ako mi se vladike sa kalašnjikovim petljaju u politiku, ako poslanik partije iz koje je premijer vređa drugog poslanika rekavši mu da ima "ciganski mentalitet", i ako ga predsednik poslaničke grupe brani, ako se zločinci šetaju slobodno na ulicama, ako su predsednik i premijer homofobični, ako prebijaju ljude na ulici, ako državna struktura petlja svoje interese u islamsku zajednicu, i pravi krizno žarište tamo gde ga nije bilo. Džaba ti svi putevi, mostovi, aerodromi, itd. Pa zašto ne predizmeš nešto? Čini mi se da ti odlično znaš šta nećeš, ali šta hoćeš je izgleda mali problem. Taj premijer i predsednik su izabrani većinom glasova. Znaš li ti da su svi partijski prvaci već bili u vlasti. Neki pre, a neki posle 2000. Šta se promenilo? I sada ja i dalje treba da pričam kako nas mrzi svet, Vatikan, hoće da nas bombarduju i otmu 15% teritorije zato što smo pravoslavci i sl gluposti. Razmisli kod narednih izbora i to što smisliš ispričaj svojim komšijama. Neka te poslušaju, ukoliko si u pravu. Upravo to je ono što želi MS. Promene, one Zoranove. Za Branka. Zar tada ne bi trebalo da i Palma od Jagodine bude pogodan političar? Pa ti meni reci zašto nije? Zašto misliš da on nije učinio puno za Jagodinu i okolinu? Takav tip političara meni ne odgovara, ali to što ja ne podnosim skorojeviće, provincijalce koji bi hteli da budu više od onoga što im je Bogom dano, to je moj problem, ali taj isti Palma ima uspeha. To što ne zna kada je živeo Betoven i nije važno, važno je da voli Cecu, baš kao i njegovi sugrađani. Ali ti ne bi hteo da promeniš Palmu, ti bi hteo da promeniš narod. E, to je mnogo teško. To je hteo i Zoran, ali ga ubiše. Ne znam kako je preživeo Dositej Obradović, a mogu da zamislim koliko li je tek njemu bilo teško. Što se Selje tiče, on bezočno truje ovaj jadni narod, koristeći naše pare za svoju promociju, ali zašto ti to ne objasniš ljudima koje je zaveo, ukoliko ih ima u tvom okruženju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|