Stranice: 1 [2] 3 4 ... 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Pitanje izrucenja optuzenika za ratne zlocine  (Pročitano 6108 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sAngiE
Gost
« Odgovor #15 poslato: 24.10.2006. 02:38 »

Dobro je... onda sam uspela u nameri... malo je crno, ali cini mi se da nisam ni jedan segment prenaglasila... to je "nase" nauceno ponasanje.  :!:
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 31.01.2007. 13:32 »

Naslov koji je osvanuo u današnjem (toalet papiru?) izdanju dnevnog lista Kurir:

Citat
I SRBIJA U EU I MLADIĆ SLOBODAN
Rupel: Evropska unija neće uslovljavati nastavak pregovora sa Srbijom

Nesvesni da time pozivaju na naciju pod nacionalističkom svešću, propagiraju državu koja ne želi da pogleda u najgore što može čovek da počini, propagira državu u kojoj se za ubistvo (a ovde je reč o masovnom) ne odgovara. Oni su ponosni što ustrajaju u tome da zadrže jednog Srbina u državi "zarad koje" je ljude druge nacionalnosti klao. Oni pozivaju na slavu ovog koljača i proglašavaju pobedu nad Evropom, a ova je slava mnogo gora od one koju je S. Milošević "obznanio" po Kumanovskom sporazumu '99-e godine.

Demokratije neće biti dok god se ne stane na put ovakvim borcima za međunacionalnu mržnju i ubijanje. Demokratija podrazumeva mere za očuvanje njenog zdravlja, a ne anarhiju u pogrdnom smislu ove reči. Kako bi trebalo zabraniti Obraz, Dveri i sve slične neonacističke i skinheads organizacije, od kojih su neke i formalno registrovane kao udruženja građana, te ovakve medije kao što su Kurir, Glas javnosti, Večernje novosti, Press, nedeljnike Svedok i (k)NIN, demokratija će biti jalova u ovoj državi, i zavisiće od onih kontrarnih (underground) snaga i njihove volje da se suprotstavljaju main, odnosno nacionalističkoj kulturi i medijskom kodu.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #17 poslato: 04.02.2007. 18:59 »

Moguce je da nece "uslovljavati" pod uslovom da se prizna predaja Kosova. A za sve ne treba kriviti nekog sa strane, nego Koshutnicu kome je (izgubljeno) Kosovo iznad svega -u stvari fotelja premijera iznad svega. Na Balkanu glupost je najskuplja roba.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 25.05.2007. 11:19 »

Izjave nekog harambase iz organizacije 1389 (junacko ime organizacije, nema sta), povodom lepljenja plakata "Bulevar Ratko Mladic" u Beogradu:

Predsedniku vlade Srbije
Dr Vojislavu Koštunici
i srpskoj javnosti

Braćo i sestre,
gospodine predsedniče,

Izveštavamo vas da je juče u Beogradu pohapšena grupa mladića „Narodnog pokreta 1389”, jer su polepili nekoliko plakata sa imenom Ratka Mladića, generala srpske vojske. Hapšenja članova pokreta su nastavljena i danas, a oni koji su u bekstvu imaju male izglede da sačuvaju slobodu u gradu i zemlji sa 26.000 budnih nevladinih organizacija, Soroševih medija, raznih policija demokratskog Zapada.

Kako pravno i još više moralno da razumemo da su pohapšeni srpski mladići sa nekoliko papirnatih nalepnica opasno doveli u pitanje ili umanjili slavu metalnih tabli AVNOJA, prve revolucije iz Jajca i dr. Zorana Đinđića, vođe druge revolucije 5. oktobra, najistaknutijeg prijatelja Helmuta Kola i Genšera, kancelara, nemačke komande i cele vlade ponovo velike Nemačke, čija imena nosi ova široka ulica u pravcu Zapada?!

Zar u gradu preplavljenom natpisima nihilizma i znakova satanističkih sekti, plakatima sa crnom stegnutom pesnicom, koja preti Srbiji; plakatima i bilbordima sa likovima pojedinaca i grupa, koji javno vrše veleizdaju državne teritorije, naroda, svetinja vere i istorije, pa čak i bilbordi da su Srbi izvršili genocid, hapse mladiće zbog nekoliko tužnih plakata sa imenom srpskog generala?!

Nije to nista, jos se kaze:

Gde se mi to nalazimo, gospodine predsedniče?! Zar zaista ne vidite da je po sredi zamah i uništenje srpskog naroda?!
Zar zaista verujete da ćete se novim, najlepšim mladim glavama Srba na kolju umiliti zločinu?!

Ponosni smo što ih poznajemo.

Srećna je Srbija što ih ima. Sramota nas je da budemo u vašoj slobodi dok su oni u zatvoru. Priznajemo svu saglasnost sa njima, pa hapsite i nas.

Samo vas podsećam da smo nekada zajednički potpisivali proteste i zbog Kosova i zbog verbalnog delikta iz vremena Broza, Valtera, Brandopa, Karlsona...

Ne znam koja magičnost vas je odvukla u taj tabor? Uzmite puste ulice i trgove, izdevajte im imena i Karle del Ponte i Medlin Olbrajt, Solane, Valtera, Ante, Adolfa, Svetog oca rimske kurije... Samo nam decu više ne dirajte, jer će biti što biti ne može!

„Kosovski zavetnici”
Predsednik
Rajko Đurđević

Alo, Beogradjani? Rade li te ustanove za mentalno ugrozene u vasem gradu?
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +114/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 25.05.2007. 12:34 »

Eh, gde je ono zlatno doba komiteta Partije koja je odobravala sve šta mediji objavljuju.... Da se mediji ne hrane takvm stvarima i to traumatično-dramatično plasiraju, ne bi se niko uzbudjivao oko toga, to ne bi ni postojalo, niko ne bi dobio publicitet. Koga nema u medijima taj ne postoji. Optužujem usrane medije koji su požurili da obelodane te fucking plakate sa tolikom histerijom kao da je reč o terorističkoj akciji. Jaka stvar! Umesto da se uvede princip ignorisanja takvih pojava. Organizacija 1389. dobila je nevidjenu reklamu, a pride Vučić najavljuje performans u subotu kada će radikali lepiti te iste plakate na tim istim lokacijama. I pojeo vuk magarca! I pojeo Veran denacifikaciju....
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #20 poslato: 25.05.2007. 13:31 »

Zar nije za sve to dobrim delom zaslužan upravo Koštunica, time što ne želi da uhapsi optuženog Mladića? To što se dogodilo u Beogradu nije niklo tek tako, nego je proizvod politike države koja zločin pravda time što su ga počinili pripadnici domaće nacionalnosti. Njima nije logično da hapse "svoje", pa i da su vršili najteže zločine nad pripadnicima druge vere i druge nacionalnosti.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 25.05.2007. 14:16 »

Naravno da je zaslužan i Koštunica. Npr, ja sam samo iskopao jednu rupu i u nju viknuo to šta imam. U svakom slučaju čak i da je Mladić sproveden u Hag ovde bi samo bio još više obožavan pa se od plakata sa njegovim imenom i likom prosto ne bi moglo živeti. Vidiš, Šešelj i nije bio baš nešto popularan pre svog uhaženja, ali kako je vreme prolazilo on i njegovi su popularniji nego ikad. Nije li to indikativno? Dakle, Mladića uhapsiti i suditi mu ovde. Nikakav Hag ne dolazi u obzir. Stranci mogu da dube na trepavicama. Naravno... i ovo je fiction.... :(
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 25.05.2007. 14:18 »

Stojane, protiv sam toga da mediji ignorisu. Ko je taj koji ce da odredi sta treba, a sta ne da se objavljuje?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 25.05.2007. 14:53 »

Što se tiče suđenja optuženima, ideja suđenja u Srbiji nije loša. Možda bi se na taj način primirile "patriote", pa čak i pošto bi bili osuđeni od strane domaćih sudova. Tako osuđene već ne bi bilo strašno predati ih Hagu.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 25.05.2007. 14:56 »

Što se tiče suđenja optuženima, ideja suđenja u Srbiji nije loša. Možda bi se na taj način primirile "patriote", pa čak i pošto bi bili osuđeni od strane domaćih sudova. Tako osuđene već ne bi bilo strašno predati ih Hagu.

Eto, slažem se sa Izdajnikom, (osim ove predaje Hagu).... pa ako je Legija mogao da dobije 40 godina, to bi moglo isto da se desi i Mladiću (ako mu se dokaže krivica).
Sačuvana

Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 25.05.2007. 18:03 »

Ne moze to sudjenje da se izvrsi u Srbiji jer ce Evropa odmah po hapsenju zatraziti izrucenje u Hag, posto nema poverenja u srpsko pravosudje. Ako bi se sudilo u Srbiji trebalo bi sudjenje izvrsiti u jako kratkom roku, i dogovoriti sa Hagom naknadnu predaju ukoliko to bude trazila. Ne znam da li moze dva puta da se sudi... Mozda ako Hag ne bude bio zadovoljan procesom, pa zatrazi strozi tretman.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 05.06.2007. 13:38 »

Culi ste da je uhapsen optuzeni Tolimir? Da, na granici Srbije i Republike Srpske (BiH). Ko ga je uhapsio? Pola Srbija, pola policija Republike Srpske. A gde? Na granici, mozda malo u Republici Srpskoj. Tako smo culi. A onda se Tolimir pojavio na sudjenju, i tamo izjavio da je uhapsen na teritoriji Srbije, pa je onda deportovan u Republiku Srpsku, gde je simulirano ponovno hapsenje. Kakav cirkus.

Zasto? Zato sto vlasti u Srbiji ne smeju da se "igraju" hapsenja ratnih optuzenika, jer je narod drugacijeg raspolozenja prema njima.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 05.06.2007. 16:36 »

Kad je Brankica Stankovic (autorka i voditeljka emisije Insajder) posla samoinicijativno da izvidi gde se krije Ratko Mladic, dosla je do jednog sela i tu pitala najpre jednog seljaka:

Insajder: Jel tu Ratko Mladic zivi ili... jeste li ga videli skoro?
Seljak: Sad sam ja dosao ovde, tri godine nisam ziveo ovde.
Insajder: A jeste li culi da je ovde?
Seljak: Nisam.
Insajder: Prvi put sad cujete od nas?
Seljak: Prvi put da vi pitate... Ne znam nista o tome.

Brankica nastavlja pa pita drugog seljaka.

Seljak: A za njega, za njega ja bi dao glavu. Ja bi voleo da idem u Hag da... da... mene tam tucu, da jebu, nego da njega...

Opet link sa ju-tjuba: <a href="http://www.youtube.com/v/m_PNd6TAWR0&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/m_PNd6TAWR0&rel=1</a>
Sačuvana
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 19.06.2007. 12:00 »

Blic, 18. 6. 2007.

Teško prepoznatljiv, zamaskiran iza puštene brade, haški optuženik Vlastimir - Rođa Đorđević (58) uhapšen je juče ujutru oko četiri sata u Budvi, gde se skrivao dve i po godine pod lažnim imenom Novica Karadžić. Sa falsifikovanim dokumentima na ovo ime, Đorđević je dva i po meseca radio kao građevinski radnik, a skrivao se u iznajmljenoj kući u centru Budve. Đorđević je juče sa podgoričkog aerodroma prebačen u Hag i smešten u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu, saopšteno je iz Tribunala.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 19.06.2007. 12:11 »

Uhapsen Tolimir, uhapsen Dordjevic... Izgleda da se krenulo sa hapsenjem... Jos samo glavnu ribu da uhvate.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: