Dele ljudi shakom i kapom medju sobom, a narod ispasta. Ali opet mu se nadjete da prigovarate kako je Cheda lopov, dok vam ovamo vlast otvoreno "kraducka" i deli stanove chlanovima partije.
Najgore od svega je što oni koji LDP optužuju za to da dobija pare iz inostranstva (što inače jeste slučaj sa svim većim partijama, što demokratskog, što građanskog, što nacionalističkog bloka), dok ove druge partije, koje su ojađivale Srbiju 18 godina, ogromne pare dobijaju od poreskih obveznika preko osvojenih mandata u parlamentu i na lokalnim skupštinama i odborima. Da ne pominjemo koliko para su zgrnuli preko direktora raznih javnih preduzeća čije su ljude postavljali i odatle crpeli sredstva za partijske potrebe. LDP nije imao čak ni priliku da tako uzima od naroda. Da li bi uzimao, o tome se zasad ništa ne može kazati. Sigurno je, međutim, da su u ovoj predizbornoj kampanji zagovarali depolitizaciju kako se na funkcijama u javnim preduzećima ne bi nalazili ljudi po partijskim osnovama već po stepenu stručnosti za dati posao.
meni je mnogo zanimljivije shto svi napadaju chedu jovanovica kao da je lopov, a niko da dokazhe i da ga prosto otera sa politichke scene srbije. znachi da ako nemash dokaze a prichash da je neko lopov, klevecesh
Ne mogu da dokažu ali mogu slobodno da laju kako krade i kako je kriminalac. Takva je država da svako može da priča šta želi, i da za to ne odgovara (dobro, izuzev ako velikodostojnike SPC-a citiraš i komentarišeš da su njihove izjave neonacističke, klerikalske, i da podstiču na oružje i rat, za to se ide direktno u zatvor, čak bez fer suđenja).
No, ja mislim da Čedu i (Čedom opterećeni) LDP najviše napadaju oni koji ne mogu da prihvate stvarnost (na primer, to da je Srbija stvarno na začelju u pogledu ljudskih prava, da je u jako strašnoj poziciji što se tiče standarda, i, naravno, da je Kosovo otišlo te da se nikako ne bi moglo vratiti u sastav Srbije; no saznaće polako jedno, drugo, i treće, hteli to ili ne), ali i to da se LDP finansira sa - njima omraženog - Zapada. U stvari, uzimaju novac na isti način kao što to rade i NVO - za projekte (samo što to LDP radi za godinu dana, ili čak za više godina, pa uzme dosta novca da bi mogao da finansira sve ono što kasnije radi u javnosti).
Da sam bio jedan od onih koji su se prvi učlanili u LDP (pošto nisam to uradio, tj. pošto sam zakasnio, kasnije nije bilo svrhe da to radim, jer su svi već zauzeli pozicije i teško je probiti se do pozicije da možeš nešto da predložiš), predlagao bih da se ide malo drugačijim putem. Možda čak malo populizma bih posadio u sve to, mada i ne mora tako da se tumači (na primer, odnos prema Kosovu je verovatno doprineo tome da LDP ima mnogo manje biračko telo, a mogao je malo suptilnijom retorikom da poljulja biračko telo DS-a i uzme za sebe standardnih bar 10% na svim izborima do sada). Ekonomsku politiku takođe bih malo korigovao ili preciznije naveo da to nije potpuno otvaranje i predavanje tržišta, nego sve kroz minimalno učešće države. I tako bih, siguran sam, LDP bio i jača partija, i programski i prema tome koliko birača je podržava.
A jadan Cedica ostao kratkih rukava??? Jeste kur moj! Puniji je od svih nas zajedno, sve sa imovinom provajdera kod koga lezi ovaj sajt.
Mnogo više para imaju ljudi iz SRS-a, DSS-a i DS-a nego Čeda. Ono što je Čeda mogao da prikupi svaki predsednik moćnije NVO ima, jer na svakom projektu može da uštedi i do 50% novca, što nekad iznosi i po 15 hiljada evra. Ako takve piše na svakih mesec dana, to je mesečno po 15 hiljada evra. Nije malo, moraš se složiti.
Drugo, nije samo Čeda Jovanović - LDP, već LDP podržava krem političkih naučnika, ljudi sa FPN-a, elitni medij B92, a podržavao bi ga i Zapad da je njegova partija snažnija u smislu da ima veću podršku birača na izborima. Ovako Zapad mora da pruža ruku DS-u, koji je u njihovim očima bar "za glavu" niži od LDP-a.
I treća stvar. Jeste, ja uglavnom ne volim ljude koji su u politici zbog para. Nikada ne bih bio član takve partije (a već su mi neki nudili i poziciju u partiji, da biram, samo da budem član, i možda bih danas već bio odbornik te partije u svojoj opštini, da sam pristao), i nikada ne bih dao podršku nekome takvom za koga znam da je u politici da bi zaradio. Ali za Čedomira Jovanovića ne mislim da je u politici iz takvih motiva jer je cena koju može da plati ogromna i prevazilazi sve pare koje bi mogao da stekne, a pod uslovom da ih još nije stekao (ti kažeš da jeste). Iz ideoloških motiva se i Đinđić borio, iz ideoloških motiva se i ja borim (mada slabog intenziteta, ali nastojim da se borim sve značajnije), iz ideoloških motiva sam uveren da se i Čedomir Jovanović bori, kao i svi oni ljudi oko njega (makar u Beogradu, jer je sva LDP elita upravo tamo) koje izuzetno poštujem, čak više nego Čedu Jovanovića.