|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 15.01.2007. 23:14 » |
|
Na predizbornoj konvenciji Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV u Nišu okupio se solidan broj građana, ali se ne zna da li su bili tu zbog koncerta Vlade Divljana koji je nastupio pošto su političari kazali šta su imali, ili su se zaista našli na Trgu da bi čuli reči Vesne, Vladana, Nataše, Željka, Nenada i Čede.
Od svih govornika, jedino je Vesna spomenula decentralizaciju, a i tada je dodala, kao da pojašnjenje šta tim misli, da "Beograd ne bi trebalo da Nišlijama bira direktore gimnazija, i drugih institucija", ali ne i finansijsku i one druge nivoe decentralizacije koji skupa čine suštinu ovog pojma.
Nenadu Čanku su se najviše radovali prisutni, jer je bio teatralan, dinamičan, zabavan i oštar.
Željko Korać je bio najozbiljniji, najodmereniji, ali je često puta pomenuo Beograd, i to u onom smislu kojim ovaj simbolizuje Srbiju.
Batić i Nataša su bili neprecizni, populistički nastrojeni i vidno nespremni. Vesna Pešić je uz ovo dvoje navedenih bila najoštrija u kritici Koštunice, ali se nije bavila pozitivnom kritikom Koalicije. Sličan je bio i Čedomir Jovanović. On je govorio prilično agresivno tokom čitavog nastupa, ali nije pomenuo specifičnu situaciju ljudi centralne Srbije. Uglavnom se skoncentrisao na mlade, na roditelje mladih (koji bi trebalo da glasaju za budućnost svoje dece), na ženu kao ugroženu u Srbiji, na Kosovo o kome je rekao prikriveno da je izgubljeno odavno i da su za to krivi oni koje Koštunica prihvata da bi ostao na vlasti.
Na Trgu su viorile zastave SDU-a, GSS-a, LDP-a, a u samom centru gomile dva momka su mahala zastavama Vojvodine.
Meni je ovo drugo posebno bilo interesantno (i drago), naročito ako se uzme u obzir da nije bilo niti jedne zastave Srbije. (Takve preovlađuju na konvencijama SRS-a i Narodnjaka.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 16.01.2007. 14:36 » |
|
Vesna Pešić je uz ovo dvoje navedenih bila najoštrija u kritici Koštunice, ali se nije bavila pozitivnom kritikom Koalicije. Ali ta zena ima tako divno akcentovanje, mora da je jako strastvena zena, tako se unela u govor... predivno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 18.01.2007. 18:38 » |
|
"Beograd je metropola, pa valjda i zasluzuje da se razvija vise nego drugi gradovi Srbije".
"Mi cemo kroz lobiranje u Beogradu da se borimo za vise sredstava za Nis." To su reči Predraga Jelenkovića, jednog od najviših predstavnika GO LDP Niš. Danas je govorio o tome kako je Niš na 96. mestu po prosečnim zaradama u Srbiji, i kako se zalaže za decentralizaciju. Populizam. Ne verujem da će neko ko se zalaže za decentralizaciju glasati za LDP. Za LDP će glasati neki mladi ljudi koji imaju bliske veze sa članovima LDP-a u Nišu, kao i oni koji su blago razočarani DS-om. Uzgred, pogledajte šta rade po Beogradu. Beogradska Arena krcata od svih ovih politički nadraženih likova. Dobro, zato smo je i gradili.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Shumadija do Tokija
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 30.01.2007. 15:11 » |
|
Nego, nešto nema komentara na Čedino gostovanje juče na TV5 (da, da i mi kragujevčani imamo čast da vidimo tu televiziju, preko kablovske - kod mene je TV5 na visokom 10. mestu, tj. na 10. kanalu ispred, neke bedne KG televizije - nisu ni vredni spominjanja, onda ispred HRT-a, National Geography, MTV-a i ostalih :)). Elem slučajno uhvatih to njegovo gostovanje i ispratio sam emisiju do kraja (čak sam i ženu naljutio jer sam joj rekao da ćuti, kad me je nešto pitala, dok je Čeda pričao). Dakle da li ste primetili kako je vešto izbegavao da da precizan odgovor što se tiče regionalizacije, voditelj je čak 3 puta postavljao isto pitanje u različitim kontekstima, ali od Čede nije izvukao ništa. Pretpostavljam da vam je sada i jasno zbog čega. Zato što i nema ničega. LDP brine jedino o "vojvođanskom pitanju", to sam mnogo pre već pokrenuo na ovom forumu, a sada je Čeda to i definitivno dokazao. Fiskalna decentralizacija je vrh koji možemo očekivati (od njih makar). Inače što se svega ostalog tiče, mislim da je sve korektno. Doduše mislim da im nije trebalo ono "spasi Srbiju i ubije se...", namenjeno premijeru (bivšem), na proslavi rezultata, odnosno ulaska u skupštinu, jer time samo potvrđuju svoj ekstremizam, a srpsko biračko telo je veoma osetljivo na to (osim na radikalski ekstremizam). I još jedna ekskluzivna informacija ovde! Izgleda da Branislav Kovačević (Cole), neće ući u skupštinu. 99%. Za neupućene on je bio na listi LSV, odnosno na Čankov poziv. Pitam se da li će Kragujevac uopšte imati predstavnika na LDP-ovoj listi. Doduše, da su se Kragujevčani pitali LDP ne bi ni ušao u skupštinu. Izgubili su tesno, tj imali su negde oko 4,5%. Ali ipak mislim da je u apsolutnim iznosima brojka koja je za Čedu glasala u Kragujevcu ipak dovoljna da i KG dobije svog predstavnika u LDP-u .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ljudi mnogo kradete! Da kraduckate pomalo pa da vas tolerišem... Velja Ilich
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 30.01.2007. 17:16 » |
|
Eto, ja sam čak bojkotujući sve lokalne TV stanice propustio da pogledam tu emisiju. Sigurno bih pogledao, jer izgleda da se radi o emisiji Decentralizacija, ali - kao što rekoh - sve lokalne televizije, uključujući i TV5, bitno su me razočarale jer bahato prilaze ovom problemu i očekuju od nekih NVO koje žele novac samo da pokupe, kao i od nekih beogradskih stranaka (DS) da izvuku ideju decentralizacije i regionalizacije, ne računajući kao ranije na Diferenciju.
Da nam ne prenosiš ovo o izjavama i ponašanju Čede Jovanovića imali bismo mnogo manje argumenata protiv LDP-a. Čedina priča o antipopulističkom LDP-u prestaje onog časa kad ne sme da odgovori na pitanje regionalizacije. I time se izjednačava sa DS-om.
Decentralizacija i regionalizacija trenutno nemaju na političkoj sceni Srbije niti jednog prijatelja.
Što se Coleta tiče, video sam negde imena onih koji će sa liste LDP-a u parlament. I verovatno je uslov bio taj: da se u KG-u pređe cenzus (5%), tako da se nema zašto zameriti. Inače, ja mislim, bez neke naročite kritike, da Kovačević u Kragujevcu može i mora mnogo više, i da mnogo više mora da radi na promociji ideje; da bi u tom slučaju sigurno morao da ima barem 20% na lokalu. No, o tome možda na drugoj temi (Kragujevački građanski potencijal).
Od LDP-a sam se odavno oprostio. Osim denacifikatorske ideje, i eventualno sekularizacije, ništa više ne nude. To je nedovoljno za moj glas.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lvzifer
Slobodni mislilac

Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 30.01.2007. 19:31 » |
|
Otkud im pare? Pa finansiraju ih amerikanci i cia( kako rece vodja srpskih radikala u Krusevcu koji ima srednu skolu tri razreda). Elem, LDP mi se cini kao fina stranka, ali mislim da im nije cilj da se bore za buducnost zemlje, vec nekih oblasti u njoj. Meni se recimo ne svidja to sto se retko koja stranka koncetrise na jug Srbije i da kazemo na Vas cenjeni Nish. Sve sto jug ima da ponudi je gucha? Zasto se podrzava jedan festival kao sto je Exit u Novom Sadu, a nikad u medijima nisam cuo za Nisku Insomniju recimo ...Zasto jug srbije nema neki posten sajama knjiga.
Btw, Kekenj, to sto se kod radikala viore Srpske zastave nije lose. Svi treba da se bore za drzavu Srbiju i njene gradjane. Naravno to ne podrazumeva da treba da gubimo glave oko nicije zemlje po imenu Kosovo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 31.01.2007. 03:10 » |
|
Elem, LDP mi se cini kao fina stranka, ali mislim da im nije cilj da se bore za buducnost zemlje, vec nekih oblasti u njoj. Kako se ne bore za budućnost zemlje? Pa, zar ne vidiš da će uskoro ta njihova Srbija i da se svede na Beograd? Kako oni o jugu, tako će (nadam se) i jug o njima. Dakle, na nož. Jer drugačije ne može, jer drugačije ne žele. Samo čekam da se jug opameti i kaže STOP prisilnom doniranju za izgradnju Beograda. Meni se recimo ne svidja to sto se retko koja stranka koncetrise na jug Srbije i da kazemo na Vas cenjeni Nish. Niš nije cenjen. Pogledaj malo medije. Njega vređaju svi beogradski mediji i pojedinačni Beograđani. A kad okreneš neki lokalni kanal (mislim, tebi nisu lokalni, mislio sam na niške) videćeš kako neki "lokal-patriotski" imaju čudnu uzrečicu: "ne stidim se odakle sam", što opet možeš čuti i kod najprimitivnijih Nišlija. Vidiš li šta se tu krije? Krije se priznanje da je jug beda, ali ne u onom materijalnom smislu, nego u duhovno-intelektualnom. I takav se ne stidi sebe... Dakle, takav nema pameti niti toliko da bi primetio kakav je. Ima i one: čega se pametan stidi, budala se ponosi. Sve sto jug ima da ponudi je gucha? Zasto se podrzava jedan festival kao sto je Exit u Novom Sadu, a nikad u medijima nisam cuo za Nisku Insomniju recimo ...Zasto jug srbije nema neki posten sajama knjiga. Na tu temu se već diskutuje: Kultura provincije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lvzifer
Slobodni mislilac

Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 31.01.2007. 18:10 » |
|
Kako se ne bore za budućnost zemlje? Pa, zar ne vidiš da će uskoro ta njihova Srbija i da se svede na Beograd? Kako oni o jugu, tako će (nadam se) i jug o njima. Dakle, na nož. Jer drugačije ne može, jer drugačije ne žele. Samo čekam da se jug opameti i kaže STOP prisilnom doniranju za izgradnju Beograda.
Oni su mala stranka, ne preterano uticajna samim tim i ocekivano je da se bore za Vojvodinu i Beograd. Under he knife fazon mi se ne svidja, ali recimo da se slazem sa tobom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
Dekadent
Teatralni mislilac

Duh bunta: +6/-0
Van mreže
prost k`o pasulj
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 21.04.2007. 23:11 » |
|
a zajedničkoj skupštini pod sloganom "Drugačija Srbija", za predsednika LDP-a izabran je ponovo dosadašnji lider te stranke Jovanović, a za potpredsednike dosadašnji predsednik GSS-a Nataša Mićić i funkcioneri LDP-a Nebojša Ranđelović,inace predsednik GONish i Nenad Milić. eto drugovi nislije izabrali smo randju za potpredsednika..sad vi opletite o njemu..ako neko ima informacije rado bi da ih cujem
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 21.04.2007. 23:39 » |
|
Nedavno sam čuo da je Nebojša Ranđelović bio član organizacije Dveri, koja je neka vrsta SPCovske nevladine organizacije. Inače, taj pravoslavni zverinjak se bitno razbaškario po niškim fakultetima, sa naročitim uporištem na Pravnom fakultetu, gde je upravo Ranđelović. Načuo sam i da je imao čudnu ideološku podlogu, naime bivši član SPS-a. Znam dobro da su mnogi članovi LDP-a u Nišu prilično razočarani time što je taj čovek postavljen uopšte za predsednika GO Niš, a o potpredsedničkom mestu ne vredi mnogo govoriti. Bilo je reči da je to mesto dobio zahvaljujući dobrom rezultatu LDP-a u Nišu (kao da je on za to zaslužan?!).
LDP u Nišu inače ima katastrofalne kadrove, kako u seniorskom tako i u omladinskom sektoru.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dexa pantelejski
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 22.04.2007. 02:02 » |
|
Niti je bio, niti jeste, niti Dveri imaju organizovano clanstvo. Nebojsa Randjelovic Necer je bivski SPS-ov direktor SKC-a, sada je na pravnom, na predmetu nacionalna pravna istorija ako se ne varam... Covek je provereni SPS kadar, tacnije pravi srpski polticar koji pliva niz vodu i ide tamo gde ima najvise koristi. Ono sto bi pitao Cedu i njegove satrape je - gde je taj isti Necer bio 5. oktobra 2000. u koji se oni toliko kunu i svojataju ga? Ceda Jovanovic koga ja znam iz protesta bio je ultranacionalista, monarhista i pravoslavni fanatik. Nemam obicaj da verujem ljudima koji se tako brzo "preobrate". Mada, verovatno ono sto pomenu Popivoda ima veze sa tim... Opušten Kekenj, tvoja ocena Dveri je pogresna i na ivici vulgarnosti. To su super momci narocito Bosko Obradovic, urednik casopisa. Nije to nikakav "zverijnak", covece, kad ces da naucis da tolerishes ljude koji misle drugacije od tebe? Btw, Kekenj, to sto se kod radikala viore Srpske zastave nije lose. Svi treba da se bore za drzavu Srbiju i njene gradjane. Naravno to ne podrazumeva da treba da gubimo glave oko nicije zemlje po imenu Kosovo. Nije problem sto se kod radikala vijore, nego sto se kod LDP-a ne vijore. Oni ko da se stide sto su Srbi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Prasetina nas je održala, njojzi fala!
|
|
|
|
Truman
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 22.04.2007. 11:30 » |
|
Ceda Jovanovic koga ja znam iz protesta bio je ultranacionalista, monarhista i pravoslavni fanatik. Nemam obicaj da verujem ljudima koji se tako brzo "preobrate". Mada, verovatno ono sto pomenu Popivoda ima veze sa tim...  Mislim da ovo treba boldovati, pa cak i uvecati.  Doduse, ovo su samo tvoje reci, ne znam koliko je ovo sigurno. Da li bi malo pojasnio? AKo je tacno da se toliko promenio to svedoci o njemu kao o ne bas principijalnoj licnosti. Onda me podseca i na Draskovica.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 22.04.2007. 13:17 » |
|
Nije tacno da je bio ultranacionalista sem ako je svaki monarhista ultranacionalista - sto nije daleko od istine. Da je bio monarhista to je opste poznato. Cak sam negde procitao da je pripadao pokretu Obraz. To je skandalozno, ali svako moze da se promeni. Covek uci da bi se menjao. Za mene je tragicno da jedan covek ostane citavog zivota pri jednoj ideologiji. Naprimer ovi Socijalisti i Radikali. Kad je umro Milosevic nadao sam se da ce oportunizam da povuce mladog Dacica a on posao stopama svog starog. To je pritupa odanost ideologiji, biti slep za ljudskost i ponizan pred nemani koja se zove partija. Ne branim Cedu, boli me za njega, samo mi je bezveze optuzivati ga za nesto sto je bio pre vise od deset godina. Kao da ljudi nemaju pravo da se menjaju. Konzervativno razmisljanje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dexa pantelejski
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 22.04.2007. 13:43 » |
|
Nije tacno da je bio ultranacionalista sem ako je svaki monarhista ultranacionalista - sto nije daleko od istine. Da je bio monarhista to je opste poznato. Cak sam negde procitao da je pripadao pokretu Obraz. To je skandalozno, ali svako moze da se promeni. Covek uci da bi se menjao. Za mene je tragicno da jedan covek ostane citavog zivota pri jednoj ideologiji. Naprimer ovi Socijalisti i Radikali. Kad je umro Milosevic nadao sam se da ce oportunizam da povuce mladog Dacica a on posao stopama svog starog. To je pritupa odanost ideologiji, biti slep za ljudskost i ponizan pred nemani koja se zove partija. Ne branim Cedu, boli me za njega, samo mi je bezveze optuzivati ga za nesto sto je bio pre vise od deset godina. Kao da ljudi nemaju pravo da se menjaju. Konzervativno razmisljanje.
E, pa vidis, ja sam imao prilike da licno upoznam Cedu Jovanovica 1997. i stojim iza ovoga sto je Truman boldirao. Cak je kruzila bizarna tvrdnja da su mindjuse u njegovom uvu prestavljale Srbiju, Republiku srpsku i Republiku srpsku krajinu  A ultranacionalistom smatram svakog ko se zalaze za koncept Velike Srbije sto je u to vreme bilo Cedina opcija. Inache se krstio na Ostorogu i to ga je licno krstio Amfilohije, za zasluge, jelte. Ja licno nemam nista protiv, ali on je samo primer kako se iz jednog ektremiszma lako ide u drugi. Ja sam i tada bio umereni nacionalista pravoslavne provenijencije i to sam ostao i danas. Zamislite da su data Cedici rekli: "Bices vodja gradjasnko anacionalne partije ciji ce lider u Nishu biti sadasnji funkioner SPS-a i Slobin direktor".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Prasetina nas je održala, njojzi fala!
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 22.04.2007. 15:44 » |
|
To što je Čeda bio za mene nema nikakve važnosti. Da je neko neiskren u stavovima danas, primetilo bi se. Čovek veruje u to što govori, a pošto meni to izgleda i sasvim logično, ne vidim zašto se ova njegova trenutna ideološka pozicija ne bi shvatila kao evolucija iz nacionalističke ili ultranacionalističke do građanske svesti. To je prirodan proces, a naročito je jasan kad se uzme u obzir kakve kandže hvataju decu još od malih nogu, kakve programe u školi imaju, kakve pesnike moraju čitati, kakvi su mediji u Srbiji... Sasvim je prirodno da je svaki građanin Srbije od malih nogu Šajkaš, Srbenda, pa tek onda, ako poradi na sebi, postaje nešto drugo. (Tako sam i ja bio nacionalista kad mi je bilo petnaest, šesnaest, pa i sedamnaest godina. Na nesreću, počeo sam da mislim i, eto, došao u situaciju da me zovu izdajnikom.) Pretpostavljam da je tim putem išao i Čeda Jovanović, a vidimo da sličan put prelazi i Nebojša Ranđelović.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|