Stranice: [1] 2 3 ... 18   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Liberalno-demokratska partija (LDP)  (Pročitano 28113 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« poslato: 20.10.2006. 16:43 »

tema: Liberalno demokratska partija (LDP)
ključne reči: liberalno demokratska partija, ldp, čedomir jovanović, čeda

Da li, iz ugla naših ciljeva i zadataka, Liberalno demokratska partija vredi?

Pozivam angažovane u Diferenciji da se izjasne kakav stav bi trebalo imati prema LDPu s obzirom na to da im nije cilj regionalizovana Srbija i da ih jedino Vojvodina zanima.

Do sada smo mislili da imamo saveznike u njima i njihovom programu, ali komentar Čede Jovanovića koji nam je preneo Saša, a nalazi se na topiku o odnosu Vojvodine prema regionalizaciji ostatka Srbije, govori da se naš i njihov program ne poklapaju preterano.

Izneo sam svoj stav o ovome i on glasi: Prekid saradnje sa LDPom, a to znači da ne želim više da učestvujem u akcijama koje bi bile organizovane u saradnji sa njima.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 20.10.2006. 18:23 »

Kao što reče jedna pametna žena, parafraza: nek se drug čeda raskrsti sa tim odakle mu konj, džip, ovo, ono, pa onda...
Sačuvana

peMzije mladima!
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #2 poslato: 20.10.2006. 20:18 »

Citat: "stojan popivoda"
Kao što reče jedna pametna žena, parafraza: nek se drug čeda raskrsti sa tim odakle mu konj, džip, ovo, ono, pa onda...

O ovome sam i ja vise puta govorio. Uopste, glasati na izborima za nekoga ko ima tako sumnjivu reputaciju mi zvuci bas rizicno. On nista u zivotu nije radio a odakle svi ti silni dzipovi, telohranitelji...Mada ovo mozda nije direktno tema o Cedi, ne bih glasao za njega pa da se ne znam koliko ideoloski slazemo.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Viktor N.
Gost
« Odgovor #3 poslato: 21.10.2006. 18:53 »

Diferencijo,
nemoj da reagujes kao prznica.
Uostalom, ako se hoce regionalizacija, samo se obratite na pravo mesto, u Patrijarsiju, i dobicete region i fondove pride.
Ali necete, jel da?
Ne mogu i necu da govorim u ime LDP-a, ali mozemo da se slozimo, nadam se, da LDP(i koalicija GSS, LSV, SDU) mora da ima odredjen stepen populizma u nastupu da bi osvojio cenzus.Vecina ideja za regionalizaciju je opravdana, ali da li je ostvarljiva ne samo sada, vec i u svojoj konacnici, da tako kazem.Hocu da kazem da li je svest stanovnistva u Srbiji dovoljno sazrela uopste za bilo kakvu regionalizaciju, a odatle se crpu glasovi.
LDP ima teskoca da prikupi dovoljan broj glasaca i sa ovom platformom liberalnih ideja, a kamoli vecine ideja nevladinog sektora.
LDP i koalicija su jedina, ako smem da kazem, snaga na koju se jos moze racunati(uz nevladin sektor).
Drugo, slazem se da se barata sa jednom krajnje problematicnom i nadasve neodredjenom kategorijom ekonomske samostalnosti(na srpski nacin).
U ranijim postovima se pominju regionalni napori Branislava Kovacevica koji je bio u uzem jezgru DOS-a, koje je uvek imalo moje simpatije.Kragujevac je grad u kome je nekad bila srpska inteligencija i ako je jos neceg od nje ostalo nije ni cudo sto napreduju u regionalizaciji.Zelim da skrenem paznju na po meni, jedini grad u Zapadnoj Srbiji, koji ima odredjen nivo politicke svesti , a to je Uzice.
@Trumane,
cude me tvoji postovi.Prica se, rekao mi jedan covek: Jezik  , o Cedinim dzipovima i o Cedi kao narkomanu, to je nastavak.Ali, zapitaj se koliko ljudi, neeksponiranih i u Sistemu(pekara, mlekara, popova, pevaljki) ima dzipove koji zuje po tvom gradu, a ne sme da ih ima potpredsednik Vlade.Jel se nekad pricalo, svojevremeno, da je na primer Dusan Prorokovic imao slicne godine i da je vozio dzipove, nije.Ili o Sandri Raskovic cije kolone dzipova kruze danas Kosovom.Zasto?
Neki smeju i trebaju da imaju dzipove, a drugi ne.Nije valjda da si naseo na takvu propagandu(izgleda radikalsko-desesovsku).
I jos nesto, voleo bih svim srcem da budem takav narkoman i da mi tako radi mozak kao Cedi!!!

Citat: stojan popivoda

A jesi li se ti raskrstio odakle tebi to sto imas?
Bogom dano, jel?
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 21.10.2006. 20:00 »

Citat: "Viktor N."
Ne mogu i necu da govorim u ime LDP-a, ali mozemo da se slozimo, nadam se, da LDP(i koalicija GSS, LSV, SDU) mora da ima odredjen stepen populizma u nastupu da bi osvojio cenzus.

Da ali zamisli sad situaciju da dodje LDP na vlast, sto je objektivno nemoguce, ali nema veze, osvoji vecinu i dodje na vlast, i ne sprovede regionalizaciju jer bi time izgubio deo svog glasackog tela a koji je osvojio populistickim nastupima i govorima. Onda imamo opet jedan urbani Beograd sa gradjanskom politikom i sasvim okrenut sebi, s druge strane Srbiju kao opanak juzno od Avale ili Lazarevca, dokle se Beograd prostire. Sta od toga imamo mi iz Nisa?
Ali slazem se da je LDP i kompanija (GSS, SDU, LSV) bolja opcija u pogledu gradjanskog koncepta u odnosu na DS npr.
Sačuvana
Viktor N.
Gost
« Odgovor #5 poslato: 21.10.2006. 21:36 »

Polozaj Nisa ja vidim mnogo optimistickije nego Vi(mislim i na celu Diferenciju).
Postoji, po meni naime odredjena atmosfera, tanak(verovatno) sloj gradjanstva i inteligencije koji na razne nacine vuce napred, po meni, u Nisu i voli Nis.
Vas problem u smislu funkcionisanja grada i regije moj je utisak nije finansijski vec vise politicki, tako, da kad bi Vas za pocetak samo "ostavio na miru" Beograd, i sa Vasim sredstvima i lokalnim idejama i izborima nacina zivota koja sada imate mnogo bi bolje funkcionisali.
Drugo , sudbina politickih partija i nevladinih organizacija je razlicita, pri cemu i jedne(politicke stranke narocito) i druge bi trebale da nose uvek nesto novo, novo.
Ali sadasnja atmosfera totalitarizma(citaj straha) se siri Srbijom.Svaka alternativa se gusi.Vidimo to na primeru referenduma za donosenje Ustava koji nije samo referendum,vec totalitet neke nove, varvarske Srbije ciji su "narodnjacki" talasi pre nekoliko godina preplavili i Vas grad.To za posledicu ima nagomilovanje i zaostravanje problema bez njihove amortizacije(u glasu liberalnih partija u Parlamentu) i sukob centralista i regionalista se zaostrava pri cemu je takav sukob u Vojvodini na primer potencijalno bure baruta.Otud sav robustan, gotovo stav ocajnika kod Canka(mozda i kod Vas), na primer.Jer oni su imali jednom jogurt revoluciju i nece vise nikakvu radikalizciju na tlu Vojvodine.
Hoce Vojvodina zivot, normalan zivot, svetlost u Srbiji.
Centraliste(citaj narodnjake) to ne brine, jer naravno imaju Beograd iza i za sobom.Njih nije uopste briga za Srbiju i potrebe bilo kog grada ili gradica.
Niko nece iz redova liberalni partija, moj je utisak, unutrasnje ponavljanje devedesetih.Mislim da imaju mnogo veci senzibilitet za regionalizaciju, nego odlazeca, najgora vlada u istoriji Srbije.Hocu da kazem, da sa ovim ljudima(nisu idealni) u liku LDP-GSS-SDU-LSV-a, koje sada imamo mozemo brze dostici evropske standarde(citaj evropsku regionalizaciju) i sa manje trauma nego sa onima na drugoj strani koji su krenuli van Evrope ili hoce da gazduju Srbijom nepostujuci evropske vrednosti.
Medjutim, mozda stvari drugacije dozivljavate, otud dublje nepoverenje prema Beogradu i centralizovanim partijama i ja Vas i ovog puta potpuno razumem!
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 21.10.2006. 22:21 »

Nesumnjivo je da koalicija (LDP-GSS-LSV-SDU) nudi više od aktuelne parlamentarne garniture, ali se isto tako slažem s Markom da ne treba očekivati ni od njih da nešto krupno urade barem u Skupštini Srbije, tj. iz centra. Druga je stvar to kako bi oni delovali na lokalu, ukoliko pobeda na republičkom nivou podrazumeva pobedu i na lokalu. Ako bih stavio na stranu to šta mislim o njihovom potencijalu u GO Niš (mislim konkretno na LDP), možda bi ovo što govori Viktor imalo smisla. Potrebno je na neki način probuditi lokal, učiniti da se građanska orijentacija ljudi proširi, kako bismo jednog dana mogli da računamo na LDP i ostale građanske partije ne kao one koje unapred imaju plan o regionalizaciji Srbije, nego one koje će poslušati ono što biračko telo (narod) misli i želi.

LDP može biti manje zlo (kao i čitava koalicija), ali daleko od toga da je to nešto što bi moglo da zadovolji naš apetit.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 23.10.2006. 09:57 »

Citat: Viktor N.
A jesi li se ti raskrstio odakle tebi to sto imas? Bogom dano, jel?

Molim Vas, gospodine, nisam siguran da Vas pratim, ali dozvolite mi da se onako zbunjen priupitam, o čemu Vi to? Ja se sve vozikam onaokolo jeepovima. Taman posla da moje aristokratsko dupe unidje u limariju GSP-a.... no, no, no... To što ja imam tek je da ne bude kako nemam ništa. Političar može da vodi dobru ili lošu politiku, ali moralno mora da bude ispravan. Pritom, pod moralnošću podrazumevam odredjenu vrstu pristojne uzdržanosti ličnosti koja obavlja neku visoku javnu funkciju.

Dakle, drug čeda apsolutno ne uživa moje poverenje niti poseduje harizmu u meri dovoljnoj da me fascinira. Uzgred, Srbija je mala prćija, pa nisam bio slep oko očiju kada vidjeh dotičnog da izlazi iz volšebnih bundeva koje ne vuku miševi pretvoreni u konje nego nebrojene konjske snage. Pa onda to vide Veselinov, i pomislio kako može i on.... I videli smo kako je mogao. Uporedimo samo vozni park švedske i srpske Vlade i sve će nam biti jasno. A priča je priča. Nije bitno šta ko priča nego kako se ponaša i kakve poteze vuče.

Pazite, to ne znači kako ja nikada ne bih glasao za čedu, ali molim Vas, nije drug Jovanović sveta krava pa ne sme niko ništa da mu prigovori. Nemojte ga braniti jer je besmisleno. Svojim držanjem on će odbraniti sebe ili možda neće, zavisi od njega.
Sačuvana

peMzije mladima!
Viktor N.
Gost
« Odgovor #8 poslato: 23.10.2006. 16:55 »

Jos jedan ocevidac i  poznavalac drustvenog kretanja Cede.
Zar nisi pomislio ovako-ovog Cedu videh u dzipu!? medju svojim narodom, na ulicama i mitinzima, a Kostunica, u kom je on kabinetu!?!
Da Ceda ili Natasa ili Korac ili Canak imaju 10 dinara u dzepu opet bi im se zavidelo!
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 23.10.2006. 17:56 »

Jos jedan ocevidac i  poznavalac drustvenog kretanja Cede.

Izvini molim te, video sam šta sam video... No hajde da se pravimo kako nismo ništa videli, ni ja ni mnogi. Ipak, samo da naglasim, ako jednom od nekog progutaš nešto, ono da se ne bi talasalo, onda ćeš svaki put progutati još više i više. Na kraju ćeš toliko da gutaš jer takav je red stvari. Tako ljudi gutaju godinama nečiju vlast jer su prvo progutali nekakva obećanja. Ne verujem nikom pa ni čedi.

Zar nisi pomislio ovako-ovog Cedu videh u dzipu!? medju svojim narodom, na ulicama i mitinzima, a Kostunica, u kom je on kabinetu!?!

E niš' ne razumem šta je pesnik 'teo da kaže...

Da Ceda ili Natasa ili Korac ili Canak imaju 10 dinara u dzepu opet bi im se zavidelo!

A što čanak?
Zašto bi iko zavideo čanku, osim možda na lepim ženama?
Ma hajte, po de faultu ne mogu biti zavidnici oni iz suprotnog tabora niti oni koji nemaju veze, nego samo oni slični, koji se kjlanjaju istim bogovima, koji ka istome streme. Zavidan je Iznogud na kalifa a ne baba na žabu i obratno. Dakle, ne bih ja nikome ništa zavideo, ni na konjima, ni na džipovima, ni na bliskost sa Kidmanovom, ali molim vas drugovi, pomenuti likovi nemaju političku težinu u Srbiji da bi im neko zavideo u tom smislu. Niti su bogati niti su uticajni, ali glasni jesu, što jes jes...
Možemo nekog da poštujemo ili volimo, ili da za njega navijamo, ali bilo bi kontraproduktivno idealizovati ga. Obožavanje je iracionalno. Sve su to forme fašizma. Gde god dela neka harizma imamo zrnce fašizma.

Imamo tri opcije: demokratsku, narodnjačku i radikalsku. Svi ostali su margina. Glasove treba sabirati a ne rasipati. Ko nije u stanju da se integriše u veće blokove ne zaslužuje vlast i neće je dobiti. Pad čovića svedoči o tome. Pozzzz
Sačuvana

peMzije mladima!
Viktor N.
Gost
« Odgovor #10 poslato: 24.10.2006. 17:47 »

@stojan popivoda
Osecam da nisi dovoljno upucen u stanje stvari na terenu.
Osnova svega je biti ili imati.
Ti  se jos bavis starom metafizikom sa verovanjem u nekoga, dzipovima, ili procentima koje ce osvojiti neka stranka.
Stvari sada na terenu stoje dosta drugacije.Ako je na etickoj(politickoj) sceni u Srbiji totalitet misljenja sto je pravi fasizam, otpor takvom misljenju nije samo prost (politicki) otpor odredjene vrste levicarske, anarhisticke, liberalne, vec je to pre svega sada licna borba za sopstvo, za Ja.U tom otklonu prema totalitetu, sopstvo pravi prostor za sopstveno zivljenje.Takvo sopstvo se trudi da reflektira projektovanu stvarnost od strane totaliteta ili Sistema, ali i da dinamicki konstituise ovog puta svoj pogled na svet ili politiku.
Jedina opasnost je da se to Ja netreba da  mehanicki konstituise u odnosu na Ti, sto je osnova hriscanskog morala(morala Sistema, Matrixa).Ne razumes, opet nista!?!
Cak mogu reci i ovo-LDP-GSS-SDU-LSV nose samo pomocne pojmove u konstituisanju svacijeg pogleda na svet i drzavu u Srbiji, a bez njih bi taj pogled bio daleko siromasniji.Opet nerazumevanje?
Onda ovako.Ako Ceda ili Natasa ili Korac ili Canak izadju na trgove, jer im vlasti(Sistem) zabranjuju da drze promocije po prostorijama mesnih zajednica i kada takvi ljudi drze politicke govore pomocu megafona!! u 21 veku(skorasnji slucaj sa govorom Cede ispred zgrade opstine Stari grad u Beogradu), onda ta borba nije samo politicka borba, vec je to u sustini najdublje stanje izlozenosti svoga Ja napolju, kao sto su nekad na trgovima pricali Sokrat, Antisten, Alkibijad, Platon, Zenon.
To je ona borba, to je ono biti na cemu im se zavidi.Ta borba se nikada nezavrsava(za Ja) i to nije borba za politicku partiju, vec i toliko ponavljano-borba za novi eticki sistem vrednosti.
Pozdrav
P.S.Do ovih najnovijih pogleda na politicku i svaku situaciju u Srbiji i svetu sam dosao u jednom od razgovora sa mojim drugom, te gornjim recenicama odajem njemu zahvalnost u mislima i reci za brojne uvide.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 24.10.2006. 18:31 »

Osecam da nisi dovoljno upucen u stanje stvari na terenu.

Uputi me....
Donja rasprava mi ne deluje baš kao "terenska" nego kao da dolazi sa takvih visina odakle se slabo šta konkretno praktično nazire, no hajte....

Osnova svega je biti ili imati.

Doista tačno, ali kakve to veze ima sa čedom?
OK, šalio sam se, neću više da prekidam....

Ti  se jos bavis starom metafizikom sa verovanjem u nekoga, dzipovima, ili procentima koje ce osvojiti neka stranka.

Ovo je već psovanje.... pardon.
No, hajde da pitam, zar nije bitnije imati nego biti? Budeš, tek kada imaš. Kada nemaš niko si.... a onda to nije svet ambicije nego neke vrste letargije. Gradjanima je dosta letargije, da ali da bi jedna politika mogla da da rezultate, onda je četiri godine malo. Potrebno je minimum osam. U suprotnom imamo krah jedne politike i ponovne pokušaje neke druge politike da stvori svoj sistem, a što može rezultirati i krahom tog drugog sistema, naročito ako je opozicija jaka. Obično je u početku ta opozicija slaba, ali ona začas naraste. Za to imamo primer radikala.

Stvari sada na terenu stoje dosta drugacije. Ako je na etickoj(politickoj) sceni u Srbiji totalitet misljenja sto je pravi fasizam, otpor takvom misljenju nije samo prost (politicki) otpor odredjene vrste levicarske, anarhisticke, liberalne, vec je to pre svega sada licna borba za sopstvo, za Ja.

Nije tačno. Borba za sopstvo nije politička već krajnje individualna i privatna stvar. Tvoja konstatacija se može odnositi na sopstvo koje se vezuje za javno, za političko sopstvo. Ono je neka vrsta nadgradnje i nije suštinsko. čovek ne mora baš biti društven da bi živeo. Dovoljno je da se kreće po liniji konsenzusa o nekim osnovnim principima: istok je tamo, dan ima 24 časa, dajem novac za proizvode i usluge, radim to i to jer to je normalno i potrebno.

Političko sopstvo je već znak postojanja neke ambicije kod individue. No, koliko su te ambicije realne i nepatološke, odnosno normalne, drugo je pitanje. Svako traži neku vrstu slobode i prostora za svoju političku, odnosno društvenu ličnost. Tu se ambicije račvaju ili ekvilibriraju izmedju IMATI  i BITI.

Poenta je da je čeda borac za tvoje Ja..... ili se možda on bori samo za njegovo Ja, dok je tvoje Ja u tome možda tek sredstvo. Ljudi su tajanstvena stvorenja. Svako ima razne motive.... I revolucionar ima neke motive. On vidi da postojeće ne valja i hoće da ga menja i to postojeće se opire i čak ga proganja, zabranjuje, kleveće. Ja to razumem, ali na koji način je tvoje Ja u tome pogodjeno? Zašto ja nemam takav revolucionarni poriv? Zašto govorim protiv čede? Pazi, to ipak ne znači da za njega neću glasati iako sam verbalno protiv njega?

Paradoksalno, ali ja moj angažman vidim isključivo odlaskom na glasačko mesto (ili bojkotom istog), pa ako mi poture listić na kome piše čeda, ja možda zaokružim njegovo ime, jer eto, stalo mi je da karte malo promešaju.

Suštinski se ništa ne menja. Nije to fatalizam jer su promene prosto spore iako se čini da dugo traju. Život će nam proći u tranziciji. Jedan deo nam je prošao u ratu i krizi, e ovaj prolazi u tranziciji. I to je glavni proces, sa čedom ili bez njega, sa Vojom ili bez njega, sa radikalima ili bez njih. Nemamo više mogućnosti već samo jedan: NAPRED. Možemo na tom putu da stanemo, ali to je pauza jer, ponavljam: Srbija nema izbora, žurila se ili išla polako.

čedi se žuri, svima nama se žuri, ali i ako bi trčali prošlo bi najmanje još osam godina. I zato, nema mesta nervozi....

U tom otklonu prema totalitetu, sopstvo pravi prostor za sopstveno zivljenje.Takvo sopstvo se trudi da reflektira projektovanu stvarnost od strane totaliteta ili Sistema, ali i da dinamicki konstituise ovog puta svoj pogled na svet ili politiku.

Suviše filozofski, studentski... Slobodan Antonić nikada tako ne bi govorio.... mislim na stil. Opet opisuješ individualne procese, ali to nije stanje na terenu i o tome možemo da razgovaramo kao i da vodimo pravi razgovor o "stanju na terenu"....

Jedina opasnost je da se to Ja netreba da  mehanicki konstituise u odnosu na Ti, sto je osnova hriscanskog morala(morala Sistema, Matrixa).Ne razumes, opet nista!?!

Uf, sad si mi ga zavukao... Ja se ionako mehanički konstituiše i to uglavnom nema veze sa hrišćanstvom ili sa bilo kojom religijom, osim što su i one mehanički konstituisane. Ne razumeš? Pa ne mogu da verujem! Nemehaničko konstituisanje sopstva je stvar zrelosti, i pritom nije reč o konstituisanju nego o odredjenoj promeni, uglavnom na površini ličnosti, jer one osnovne pretpostavke su se odigrale mehanički.
Ljudi menjaju svoja politička opredeljenja, ali boga mi, menjaju i seksualna. Medjutim, teže menjaju svoje navike....

Cak mogu reci i ovo-LDP-GSS-SDU-LSV nose samo pomocne pojmove u konstituisanju svacijeg pogleda na svet i drzavu u Srbiji, a bez njih bi taj pogled bio daleko siromasniji.Opet nerazumevanje?

To si zaista lepo rekao. Medjutim, nisu samo LDP-GSS-SDU-LSV oni koji nose pomoćne pojmove u konstituisanju svačijeg pogleda na svet i državu u Srbiji. Da je to kojim slučajem rekao član neke od pomenutih stranaka smatrao bih da je mnogo uobražen ili je prosto vernik, zaludjenik, no srećom nije tako. Jel tako?

Onda ovako.Ako Ceda ili Natasa ili Korac ili Canak izadju na trgove, jer im vlasti(Sistem) zabranjuju da drze promocije po prostorijama mesnih zajednica i kada takvi ljudi drze politicke govore pomocu megafona!! u 21 veku(skorasnji slucaj sa govorom Cede ispred zgrade opstine Stari grad u Beogradu), onda ta borba nije samo politicka borba, vec je to u sustini najdublje stanje izlozenosti svoga Ja napolju, kao sto su nekad na trgovima pricali Sokrat, Antisten, Alkibijad, Platon, Zenon.

To je stvarno sramota, ali on IMA PRAVA da to radi. Jedino šta mu nedostaje jeste NOVAC. Ima on neke izvore ali to očito nije dovoljno da se nametne u političkoj kampanji protiv države. DOS je imao strana sredstva u borbi protiv Miloševića, a čedina sredstva protiv ojačale srpske države na čelu sa Vojom i Dinkićem su skromna. Dakle, nemoj to da te čudi, ali ako je čedina borba korak da se u ovoj zemlji napravi malo više prostora i za marginalne i nove grupe i struje, onda ja tu borbu podržavam.

Ne uzbudjuj se kolega, na istoj smo liniji, ali dozvoli pluralizam mišljenja i stavova. To je demokratska vrednost.

Pozdrav
SPopivoda
Sačuvana

peMzije mladima!
Viktor N.
Gost
« Odgovor #12 poslato: 26.10.2006. 16:23 »

Ala si mi istalanbaso, hocu reci dijalekticki obradio tekst, svaka ti cast.
Sta mislis o tome da osnujes nevladinu organizaciju (evo i imena) - Centar za dijalekticki inzenjering!
"Dje me nadje" sa Slobodanom Antonicem!? Nemam reci hvale za takvog nezavisnog analiticara!
Koliko znam iz javnosti LDP, IMA novac za normalnu predizbornu kampanju  protiv ministara koji drzavnu imovinu zloupotrebljavaju(predizborno) i "brinu" se o njoj kao da je partijska.
Moram reci, da se moj odnos prema metafizici promenio narocito posle citanja male knjizice Diltaja-Sustina filozofije (otud-pomocni pojmovi), koga cu jos jednom citirati i narednom filozofskom topiku.
Tvoja zamerka je mogla ici po izgleda opravdanoj tvrdnji i da je i egzistencijalizam (studentski govor koji koristim) metafizican. To bi me gurnulo u vecu zapitanost.
"Poenta je da je čeda (Natasa, Korac, Canak) borac za moje Ja" - ovo mi se svidja i ako vec biram, biram takve borce!
Veliki pozdrav

Najnovija vest je snimak o protestu clanova LDP-a i GSS-a ispred Univerziteta u Nisu zbog sednice Vlade, koje sam video oko 16h. i 10 minuta na RTS-u (Regionima danas).
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 22.11.2006. 12:10 »

Pogledajte barem na internetu koliko i koje su web sajtove pokrenuli:

LDP LINKOVI (naravno ne pada mi na pamet da ih stvarno linkujem)

- Čeda Jovanović
- LDP Svilajnac
- LDP Čačak
- LDP Šabac
- LDP Loznica
- LDP Vienna
- LDP Novi Sad
- LDP Vršac
- LDP Novi Beograd
- LDP Zemun
- LDP Požega
- LDP Zrenjanin
- LDP Stari Grad
- LDP Zvezdara
- LDP Subotica

Tu nema Nisa ni Kragujevca ali s obzirom da ima neke gradice kao sto su Pozega i Vrsac medju ovim svim beogradskim opstinama mozda bi bilo ocekivano da budu bar u organizaciji decentralizovani.

Zanimljivo je sto sam video kod nekog LDP-ovca sa Cukarice (ako neko ne zna, to je jedna od osamnaest beogradskih opstina, i velicine je kao grad Nis) baner koji je u stvari sa skupa u centru Nisa.
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 06.01.2007. 22:02 »

Funkcioner LDP u Nisu, veceras na TV5 na pitanje o tome kako stati na put tome da se Beograd i dalje razvija vise nego bilo koji deo Srbije, odgovorio je:

"Beograd je metropola, pa valjda i zasluzuje da se razvija vise nego drugi gradovi Srbije".

Na pitanje o tome kako izvrsiti decentralizaciju Srbije, ista osoba iz LDPa izjavljuje:

"Mi cemo kroz lobiranje u Beogradu da se borimo za vise sredstava za Nis."

Posle ovoga treba da se pozove da niko ne izadje na glasanje pre nego da glasa za LDP i koaliciju.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 18   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: