Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Liberalno-demokratska partija (LDP)  (Pročitano 24096 puta)
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #225 poslato: 27.04.2008. 00:30 »

LDP će nastojati da se brzo definiše nova teritorijalna organizacija Srbije na načelima regionalizacije, autonomije i lokalne samouprave u cilju ravnomernog razvoja zemlje.

Za mene je to i te kako indikativno!

Naravno ali ipak je moglo da se hrabrije naznači šta se misli kad se kaže " na načelima regionalizacije " pošto može da bude podrazumevana samo regija Vojvodine. A nema takvog slučaja da gubimo glasače ako bi rekli da smo za regionalizaciju cele Srbije.
Sačuvana
Domaci izdajnik
Urednik

Duh bunta: +120/-93
Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #226 poslato: 27.04.2008. 15:51 »

Glasačko telo LDP-a nije baš tako prosvećeno kako se obično pretpostavlja. I tu ima kukolja (da se izrazim narodnjački), odnosno okorelih nacionalista koji su u partiji iz nekih ličnih interesa (najčešće očekujući zaposlenje ako LDP dođe do nekakvog učešća u vlasti na lokalima ili u republici).

Međutim, opet naglašavam, bitno je da ta partija trenutno jedina pominje ova pitanja, inače nimalo popularna. Sa druge strane, ako uzmemo u obzir manje partije, pogledaj recimo sa koliko većom stručnošću oni (LDP) obrađuju problem decentralizacije (sa pomenom regionalizacije, u odnosu na one retke koji se usude da izgovore i pojam decentralizacije) za razliku od npr. lokalnih Reformista.

Glasaću LDP na listiću za republičke izbore, a za lokal - videću.
Sačuvana

Chedista
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #227 poslato: 11.05.2008. 10:13 »

Kao što reče jedna pametna žena, parafraza: nek se drug čeda raskrsti sa tim odakle mu konj, džip, ovo, ono, pa onda...

Gde je Koshtunica u svemu? Najbogatiji chovek u Srbiji posle Mishkovica. Da nije poshteno zaradio?
Gde je lider Radikala Nikolic kad dobija stanchetinu od Miloshevica na lepe ochi pred bombardovanje.
Dele ljudi shakom i kapom medju sobom, a narod ispasta. Ali opet mu se nadjete da prigovarate kako je Cheda lopov, dok vam ovamo vlast otvoreno "kraducka" i deli stanove chlanovima partije.
Sačuvana

provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #228 poslato: 11.05.2008. 17:22 »

ne mozhe da se pravda jedan lopovluk drugim lopovlukom pa ne mozhe da bude opravdanje za chedin lopovluk ako je neko drugi pre njega krao.
meni je mnogo zanimljivije shto svi napadaju chedu jovanovica kao da je lopov, a niko da dokazhe i da ga prosto otera sa politichke scene srbije. znachi da ako nemash dokaze a prichash da je neko lopov, klevecesh
Sačuvana
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #229 poslato: 14.05.2008. 09:01 »

A jadan Cedica ostao kratkih rukava??? Jeste kur moj! Puniji je od svih nas zajedno, sve sa imovinom provajdera kod koga lezi ovaj sajt.
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci izdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #230 poslato: 14.05.2008. 12:26 »

Dele ljudi shakom i kapom medju sobom, a narod ispasta. Ali opet mu se nadjete da prigovarate kako je Cheda lopov, dok vam ovamo vlast otvoreno "kraducka" i deli stanove chlanovima partije.

Najgore od svega je što oni koji LDP optužuju za to da dobija pare iz inostranstva (što inače jeste slučaj sa svim većim partijama, što demokratskog, što građanskog, što nacionalističkog bloka), dok ove druge partije, koje su ojađivale Srbiju 18 godina, ogromne pare dobijaju od poreskih obveznika preko osvojenih mandata u parlamentu i na lokalnim skupštinama i odborima. Da ne pominjemo koliko para su zgrnuli preko direktora raznih javnih preduzeća čije su ljude postavljali i odatle crpeli sredstva za partijske potrebe. LDP nije imao čak ni priliku da tako uzima od naroda. Da li bi uzimao, o tome se zasad ništa ne može kazati. Sigurno je, međutim, da su u ovoj predizbornoj kampanji zagovarali depolitizaciju kako se na funkcijama u javnim preduzećima ne bi nalazili ljudi po partijskim osnovama već po stepenu stručnosti za dati posao.

meni je mnogo zanimljivije shto svi napadaju chedu jovanovica kao da je lopov, a niko da dokazhe i da ga prosto otera sa politichke scene srbije. znachi da ako nemash dokaze a prichash da je neko lopov, klevecesh

Ne mogu da dokažu ali mogu slobodno da laju kako krade i kako je kriminalac. Takva je država da svako može da priča šta želi, i da za to ne odgovara (dobro, izuzev ako velikodostojnike SPC-a citiraš i komentarišeš da su njihove izjave neonacističke, klerikalske, i da podstiču na oružje i rat, za to se ide direktno u zatvor, čak bez fer suđenja).

No, ja mislim da Čedu i (Čedom opterećeni) LDP najviše napadaju oni koji ne mogu da prihvate stvarnost (na primer, to da je Srbija stvarno na začelju u pogledu ljudskih prava, da je u jako strašnoj poziciji što se tiče standarda, i, naravno, da je Kosovo otišlo te da se nikako ne bi moglo vratiti u sastav Srbije; no saznaće polako jedno, drugo, i treće, hteli to ili ne), ali i to da se LDP finansira sa - njima omraženog - Zapada. U stvari, uzimaju novac na isti način kao što to rade i NVO - za projekte (samo što to LDP radi za godinu dana, ili čak za više godina, pa uzme dosta novca da bi mogao da finansira sve ono što kasnije radi u javnosti).

Da sam bio jedan od onih koji su se prvi učlanili u LDP (pošto nisam to uradio, tj. pošto sam zakasnio, kasnije nije bilo svrhe da to radim, jer su svi već zauzeli pozicije i teško je probiti se do pozicije da možeš nešto da predložiš), predlagao bih da se ide malo drugačijim putem. Možda čak malo populizma bih posadio u sve to, mada i ne mora tako da se tumači (na primer, odnos prema Kosovu je verovatno doprineo tome da LDP ima mnogo manje biračko telo, a mogao je malo suptilnijom retorikom da poljulja biračko telo DS-a i uzme za sebe standardnih bar 10% na svim izborima do sada). Ekonomsku politiku takođe bih malo korigovao ili preciznije naveo da to nije potpuno otvaranje i predavanje tržišta, nego sve kroz minimalno učešće države. I tako bih, siguran sam, LDP bio i jača partija, i programski i prema tome koliko birača je podržava.

A jadan Cedica ostao kratkih rukava??? Jeste kur moj! Puniji je od svih nas zajedno, sve sa imovinom provajdera kod koga lezi ovaj sajt.

Mnogo više para imaju ljudi iz SRS-a, DSS-a i DS-a nego Čeda. Ono što je Čeda mogao da prikupi svaki predsednik moćnije NVO ima, jer na svakom projektu može da uštedi i do 50% novca, što nekad iznosi i po 15 hiljada evra. Ako takve piše na svakih mesec dana, to je mesečno po 15 hiljada evra. Nije malo, moraš se složiti.

Drugo, nije samo Čeda Jovanović - LDP, već LDP podržava krem političkih naučnika, ljudi sa FPN-a, elitni medij B92, a podržavao bi ga i Zapad da je njegova partija snažnija u smislu da ima veću podršku birača na izborima. Ovako Zapad mora da pruža ruku DS-u, koji je u njihovim očima bar "za glavu" niži od LDP-a.

I treća stvar. Jeste, ja uglavnom ne volim ljude koji su u politici zbog para. Nikada ne bih bio član takve partije (a već su mi neki nudili i poziciju u partiji, da biram, samo da budem član, i možda bih danas već bio odbornik te partije u svojoj opštini, da sam pristao), i nikada ne bih dao podršku nekome takvom za koga znam da je u politici da bi zaradio. Ali za Čedomira Jovanovića ne mislim da je u politici iz takvih motiva jer je cena koju može da plati ogromna i prevazilazi sve pare koje bi mogao da stekne, a pod uslovom da ih još nije stekao (ti kažeš da jeste). Iz ideoloških motiva se i Đinđić borio, iz ideoloških motiva se i ja borim (mada slabog intenziteta, ali nastojim da se borim sve značajnije), iz ideoloških motiva sam uveren da se i Čedomir Jovanović bori, kao i svi oni ljudi oko njega (makar u Beogradu, jer je sva LDP elita upravo tamo) koje izuzetno poštujem, čak više nego Čedu Jovanovića.
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-8
Van mreže Van mreže

« Odgovor #231 poslato: 14.05.2008. 16:41 »

ne mozhe da se pravda jedan lopovluk drugim lopovlukom pa ne mozhe da bude opravdanje za chedin lopovluk ako je neko drugi pre njega krao.

složismo se po prvi put

Citat

složićemo se i ovde, ako na isti način gledaš Natašu Kandić koja je javno prozvala T,Nikolića da je ratni zločinac, a da nije ponudila nijedan dokaz
« Poslednja izmena: 29.06.2008. 14:56 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci izdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #232 poslato: 15.05.2008. 11:06 »

složićemo se i ovde, ako na isti način gledaš Natašu Kandić koja je javno prozvala T,Nikolića da je ratni zločinac, a da nije ponudila nijedan dokaz

Ne znam je li Nikolić učestvovao u onim gardama šešeljevaca koji su išli da kolju Bošnjake i Hrvate. Nisam siguran, ali pretpostavljam da nije jer te ratnohuškaške priče među većim političarima zagovaraju tek oni koji nisu ratište ni omirisali i misle da je rat bitka igračkama, kao deca od pet do deset godina kad se igraju onim plastičnim puškama, samo što su ove metalne, ali isto onako bezopasne.

Međutim, Nikolić se nalazio na visokom položaju za vreme krizne situacije kada Srbija rešava da dozvoli da bude bombardovana smatrajući da će to očuvati Kosovo. Za vreme tog bombardovanja stradalo je mnogo ljudi u Srbiji i nanesena ogromna materijalna šteta za šta odgovornost imaju da snose između ostalih i politički vrh Srbije. Dakle, samo što se '99. tiče (za prethodne godine ne znam) Nikolić bi trebalo da bude procesuiran za politički zločin protiv Srbije.

No, ovo je rasprava o LDP-u pa tako molim da se preorijentišemo.
« Poslednja izmena: 29.06.2008. 14:56 Domaci izdajnik » Sačuvana

Chedista
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #233 poslato: 15.05.2008. 13:42 »

ne mozhe da se pravda jedan lopovluk drugim lopovlukom pa ne mozhe da bude opravdanje za chedin lopovluk ako je neko drugi pre njega krao

Kad te optuzhuju oni koji najvishe kradu zashto da im ne pokazhesh koliko su licemerni?
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #234 poslato: 15.05.2008. 17:42 »

Kad te optuzhuju oni koji najvishe kradu zashto da im ne pokazhesh koliko su licemerni?

.......recimo da za sebe znam da nisam, nikada krao (ne moraš da mi veruješ), zar zaista misliš da je moguće na regularan način, sa godinama života koje je imao Čeda u trenutku kada je posedovao džip, stan, bodi gard, odela, sve to zaraditi. Zar te to ne podseća na priču M.Marković o sinu Marku koji je nosio gajbice sa malinama i u 23.godini zaradio milion maraka.
I naravno da nije Čeda jedini iz te priče. Ima svaka partija svoga Čedu i čedice..............
« Poslednja izmena: 29.06.2008. 14:54 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #235 poslato: 15.05.2008. 19:00 »

I STA SAD, OK JE KRASTI!???
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #236 poslato: 15.05.2008. 20:31 »

I STA SAD, OK JE KRASTI!???

podseti me na davnu ratnu ..99.g., naišao sam kući (u kratkom predahu od rata) i listao svesku, starije (u to vreme dvanaestogodišnje) ćerke. Naiđem na sastav o  njihovom  pogledu na život. Pročitam tri strane, pune opisa Srbije i dotuče me zaključak ".....ko uči znaće, ko krade imaće....". Nisam imao previše argumenata da se suprostavim takvom viđenju situacije od strane dvanaestogodišnjeg deteta, a istovremeno sam bio besan, što je to toliko vidljivo.
Danas je ta devojčica redovan student, na drugoj godini, i vidim da veruje da će i učenjem steći, pa  ako ne materijalno ipak će biti na dobitku. Pravi sistem vrednosti ipak dolazi tamo gde mu je mesto..........
« Poslednja izmena: 29.06.2008. 14:54 Domaci izdajnik » Sačuvana

ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #237 poslato: 16.05.2008. 16:38 »

Iz tvojih usta u bozje usi.
Ja se secam 93., kada je moja majka radila za 2.5 DM ceo mesec, ja dosao sa gnojavom rupom u butini sa VMA, lekova nema, nema sta da se jede, a ispred moje kuce Sljuka parkira BMW cabrio , iz nje izvede plavusu sa najduzim nogama na svetu i odvede je na karanje i smrkanje...
E sad, ja sam tih dana kukao kao D.I. sad, i zvucao onako kao sto on sad zvuci, kao Kalimero... Majka mi je govorila: Ne boj se, nece on dugo...I nije, nahranili su crve njime...a i stvari su ipak dosle na svoje osmeh
Ma zivece ovaj narod osmeh
Sačuvana

Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +14/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #238 poslato: 16.05.2008. 17:10 »

.......recimo da za sebe znam da nisam, nikada krao (ne moraš da mi veruješ), zar zaista misliš da je moguće na regularan način, sa godinama života koje je imao Čeda u trenutku kada je posedovao džip, stan, bodi gard, odela, sve to zaraditi. Zar te to ne podseća na priču M.Marković o sinu Marku koji je nosio gajbice sa malinama i u 23.godini zaradio milion maraka.
I naravno da nije Čeda jedini iz te priče. Ima svaka partija svoga Čedu i čedice..............

Istine radi :

Citat
sa godinama života koje je imao Čeda u trenutku kada je posedovao

Citat
džip,

.....nikada ga nije imao, a nema ga ni danas........

Citat
stan,

,,,,kupljen tek pre nekoliko meseci , na kredit od banke......

Citat
odela

...hm...odela ......to je vec sumnjivo.... :srbenda:

Citat
Marku koji je nosio gajbice sa malinama

.....nije pricala Mira , vec Sloba, i nisu gajbice sa malinama, vec prazne gajbice od piva.....istine radi !!!!!!
« Poslednja izmena: 15.06.2008. 02:26 Admini... » Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Domaci izdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #239 poslato: 16.05.2008. 19:57 »

Tako su i za mene neki počeli da šire laži kako uzimam pare preko NVO, a ja nisam ni projekat još napisao. E, tako verujem da se otprilike laže i za Čedomira Jovanovića. Mada, uopšte ne treba da čudi čak i ako kupi džip, i ako kupi stan, i ako bude bogataš, jer na taj način žive mnogi u Srbiji, i to sasvim legalno, jer toliko košta jedan projekat da često onaj ko je koordinator može da sebi obezbedi bar nekoliko hiljada evra za jedan od tih projekata. I pošto LDP ima dugoročne projekte, pare su mnogo veće, i to nije ništa loše. Ako Čeda i još neko odatle zaradi dosta novca, to nikako nije prljav novac. Čak mislim da je mnogo čistiji od onoga koji uzimaju na primer radikali kao parlamentarna partija (ili SPS, DSS, ili Nova Srbija).
Sačuvana

Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: