Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kojoj politickoj ideologiji pripadate (test)  (Pročitano 1002 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #15 poslato: 17.05.2008. 12:50 »

Izvini ako nije trebalo da postavim rezultat. Ja sam mislio da ti neće smetati, a uvek je interesantno čuti rezultat nekog testa (kakav god bio, i koliko god bio ozbiljan ili neozbiljan).
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +80/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 17.05.2008. 13:09 »

Sada sam provaljena, verovatno moze da se proceni i koju politicku koncepciju podrzavam...brzo cu izleteti odavde zajedno sa nekima  osmeh.

Ne, ne smeta mi sto je rezultat objavljen a ujedno i konstatujem da je test smisljeno sastavljen (nije stvar u odredjivanju politicke ideologije vec mnogo vise).
Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
Otrovni Starac
Okrutni oligarh

Duh bunta: +68/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 23.05.2008. 16:27 »

[1] Poslušnost i poštovanje autoriteta jesu najvažnije vrline koje bi deca trebalo da steknu.

Snažno se slažem

[2] Osoba sa lošim manirima, navikama i vaspitanjem teško može očekivati da se slaže sa pristojnim ljudima.

Snažno se ne slažem

[3] Kad bi ljudi manje pričali, a više radili, svima bi bilo bolje.

Snažno se slažem

[4] Poslovni čovek i proizvođač daleko su važniji društvu nego umetnik i profesor.

Snažno se slažem

[5] Nauka ima svoje mesto, ali postoje mnoge značajne stvari koje ljudski mozak nikada ne može pojmiti.

Snažno se ne slažem

[6] Svako bi morao potpuno da veruje u neku natprirodnu silu čijim se odlukama pokorava bez pitanja.

Snažno se slažem

[7] Mladi ljudi ponekad imaju buntovničke ideje, ali vremenom bi morali da ih prevaziđu i da se skrase.

Snažno se slažem

[8] Ono što je zemlji najpotrebnije, i to više od zakona i političkih programa, jeste nekoliko hrabrih, neumornih, posvećenih vođa u koje narod može da ima poverenja.

Snažno se slažem

[9] Nijedna razumna, normalna i pristojna osoba ne bi nikad mogla ni da pomisli da povredi bliskog prijatelja ili rođaka.

Snažno se ne slažem

[10] Zaista važne stvari mogu se naučiti samo kroz patnju.

Snažno se slažem

[11] Ono što je omladini najpotrebnije jeste stroga disciplina, čvrsta odlučnost i volja da rade i da se bore za porodicu i zemlju.

Snažno se slažem

[12] Ako neko uvredi našu čast, mora neizostavno da bude kažnjen.

Snažno se slažem

[13] Seksualni zločini, poput silovanja i napada na decu, zaslužuju više od običnog zatvora; takve zločince treba javno bičevati, ili nešto još gore.

Snažno se slažem

[14] Teško da postoji nešto niže od osobe koja ne oseća veliku ljubav, zahvalnost i poštovanje prema svojim roditeljima.

Snažno se ne slažem

[15] Većina naših socijalnih problema bila bi rešena ako bismo nekako uspeli da se rešimo nemoralnih, pokvarenih i slaboumnih ljudi.

Snažno se slažem

[16] Homoseksualci nisu ništa bolji od kriminalaca i trebalo bi ih strogo kazniti.

Snažno se slažem

[17] Kada neko ima problem ili brigu, bolje mu je da ne razmišlja o tome, već da se zabavi veselijim stvarima.

Snažno se ne slažem

[18] Danas sve više ljudi gura nos u stvari koje bi morale da ostanu lične i privatne.

Snažno se ne slažem

[19] Neki ljudi su rođeni sa nagonom za skakanjem sa visokih mesta.

Snažno se slažem

[20] Ljudi se mogu podeliti u dve različite grupe: slabe i jake.

Snažno se slažem

[21] Jednog dana će se verovatno pokazati da astrologija može da objasni mnoge stvari.

Snažno se ne slažem

[22] Ratovi i socijalni nemiri mogu se jednog dana okončati zemljotresom ili poplavom koja će uništiti čitav svet.

Snažno se slažem

[23] Nikakva slabost ili teškoća ne mogu nas sputavati ako imamo dovoljno snažnu volju.

Snažno se slažem

[24] Najbolje je iskoristiti nešto od komunističke vlasti Jugoslavije kako bi se održao red i sprečio haos.

Snažno se slažem

[25] Većina ljudi ne shvata u kolikoj meri naše živote kontrolišu zavere skovane na skrivenim mestima.

Snažno se ne slažem

[26] S obzirom na to kakva je ljudska priroda, uvek će biti ratova i sukoba.

Snažno se slažem

[27] Prisnost razvija prezir.

Snažno se slažem

[28] U današnje vreme, kad uokolo ima mnogo različitih ljudi koji se međusobno mešaju, čovek mora da se zaštiti naročito pažljivo da ne bi dobio neku infekciju ili bolest od njih.

Snažno se slažem

[29] Divlji seksualni život starih Grka i Rimljana bio je pitom u poređenju sa nekim događanjima u ovoj zemlji, čak i na mestima na kojima bi se to najmanje moglo očekivati.

[30] Istinski srpski tradicionalni način života nestaje tako brzo da će možda biti neophodna upotreba sile da bi se očuvao.

Snažno se slažem

Sačuvana
Otrovni Starac
Okrutni oligarh

Duh bunta: +68/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 23.05.2008. 17:22 »

Sta je ovo? Hocu svoje rezultate, dokle vise da cekam! Ovo je nepostovanje i primitivizam i preostaje mi samo da zapretim trajnim povlacenjem sa ovog voruma sto ce dakako unesreciti mnoge gradjane koji vrse neumornu komendaciju moje svetosti.
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +80/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 23.05.2008. 17:35 »

Na ovu temu sam skoro i zaboravila...no, nismo dobili odgovor (nas nekolicina hrabrih koja se usudila da se javno deklarise) u cemu je poenta, odnosno kako izgleda resenje za ostale opcije?
D.I. ti se ni u cemu snazno ne slazes, otkud neoliberal, mislim razumem svekoliku ljubav prema covecanstvu i toleranciju ali??
Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +56/-1011
Na mreži Na mreži

« Odgovor #20 poslato: 23.05.2008. 17:42 »

Kekenj mi se je upravo obratio. Osetio je da se neka strašna oluja sprema, pa mi je poslao neku strepeću poruku "Strepim, Rino, o najveća, da nešto strašno će se desiti, da će Starac, moja snaga, i životna radost, moj bunar u kome perem veš i iz koga vode pijem, presušiti, i uteći mi... Strepim, oh Rino, reci mi, da nema razloga za to, reci mi, jer ti sve tako bojle znaš od mene".
Ja sam mu rekla, da ima razloga uista strepeti, i prenela mu reči ove, na sprskom naravno, pošto ni on, kao ni g.Starac ne znaju latinski, a on mi reče sledeće (inače, kekenj je počeo da se bavi misticizmom, pa je otišao do bića u pošti da mu se klanja, i da ga ljubi).
On mi je rekao sledeće reči:
"Kaži mu da je diks otišo da ubere lokalne namete kao svaki presveti despot, pa ce da mu odgovori kad sjaše!"
i
"Kad sjaše u svoj dvor."
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #21 poslato: 23.05.2008. 19:24 »

Ovako se boduje:

- Snažno se ne slažem: 1
- Uglavnom se ne slažem: 2
- Pomalo se ne slažem: 3
- Pomalo se slažem: 4
- Uglavnom se slažem: 5
- Snažno se slažem: 6

Saberite bodove koje nose vaši odgovori, podelite sa ukupnim brojem pitanja i pronađite se:

- neoliberalizam: 1 – 1.625
- liberalizam: 1.625 – 2.25
- laburizam: 2.25 – 2.875
- umereni konzervativizam: 2.875 – 3.5
- konzervativizam: 3.5 – 4.125
- socijalizam: 4.125 – 4.75
- nacional-socijalizam: 4.75 – 5.375
- totalitarizam: 5.375 – 6

Pošto precjenjeni gospodin Starac nije napisao odgovor za pitanje broj 29, ja sam rešio da to ne uzimam u računicu, pa sam zbir svih ovih ostalih odgovora podelio sa njihovim brojem (29), i tako dobijamo ovaj rezultat:

134 / 29 = 4,62 (SOCIJALIZAM)

Dakle, koliko god se gospodin trudio da upadne makar u nacional-socijalizam, nije uspio.

D.I. ti se ni u cemu snazno ne slazes, otkud neoliberal, mislim razumem svekoliku ljubav prema covecanstvu i toleranciju ali??

Pa, ja sam uz svaki odgovor dao neko kraće objašnjenje. Mislio sam da je poenta ovoga da damo i tu kraću analizu pitanja i odgovora. Nekako upoznamo jedni druge, u smislu kako razmišlja onaj drugi dok odgovara. Ovako samo suv odgovor ne znači mnogo.

On mi je rekao sledeće reči:
"Kaži mu da je diks otišo da ubere lokalne namete kao svaki presveti despot, pa ce da mu odgovori kad sjaše!"
i
"Kad sjaše u svoj dvor."

Ostavio sam junačkoga konja da se napoji ambrozije, pa ćemo opet ići da zajebavamo seljane.
Sačuvana

...creatrix...
Banovani korisnik

Duh bunta: +33/-21
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« Odgovor #22 poslato: 23.05.2008. 21:44 »

posto si ostavio bodovanje, po principu kljuc u ruke cu da se istestiram iako su mi pitanja mnogo nakaradno formulisana...

edit... vide cuda- laburista...
Sačuvana

One To stop the world. One, Two stop the world.
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #23 poslato: 05.06.2008. 18:57 »

[1] Poslušnost i poštovanje autoriteta jesu najvažnije vrline koje bi deca trebalo da steknu.
uglavnom se ne slazem
[2] Osoba sa lošim manirima, navikama i vaspitanjem teško može očekivati da se slaže sa pristojnim ljudima.
uglavnom se slazem
[3] Kad bi ljudi manje pričali, a više radili, svima bi bilo bolje.
uglavnom se slazem
[4] Poslovni čovek i proizvođač daleko su važniji društvu nego umetnik i profesor.
snazno se ne slazem
[5] Nauka ima svoje mesto, ali postoje mnoge značajne stvari koje ljudski mozak nikada ne može pojmiti.
uglavnom se slazem
[6] Svako bi morao potpuno da veruje u neku natprirodnu silu čijim se odlukama pokorava bez pitanja.
snazno se ne slazem
[7] Mladi ljudi ponekad imaju buntovničke ideje, ali vremenom bi morali da ih prevaziđu i da se skrase.
pomalo se slazem
[8] Ono što je zemlji najpotrebnije, i to više od zakona i političkih programa, jeste nekoliko hrabrih, neumornih, posvećenih vođa u koje narod može da ima poverenja.
pomalo se slazem
[9] Nijedna razumna, normalna i pristojna osoba ne bi nikad mogla ni da pomisli da povredi bliskog prijatelja ili rođaka.
uglavnom se slazem
[10] Zaista važne stvari mogu se naučiti samo kroz patnju.
uglavnom se slazem
[11] Ono što je omladini najpotrebnije jeste stroga disciplina, čvrsta odlučnost i volja da rade i da se bore za porodicu i zemlju.
uglavnom se slazem
[12] Ako neko uvredi našu čast, mora neizostavno da bude kažnjen.
uglavnom se slazem
[13] Seksualni zločini, poput silovanja i napada na decu, zaslužuju više od običnog zatvora; takve zločince treba javno bičevati, ili nešto još gore.
uglavnom se slazem
[14] Teško da postoji nešto niže od osobe koja ne oseća veliku ljubav, zahvalnost i poštovanje prema svojim roditeljima.
pomalo se slazem
[15] Većina naših socijalnih problema bila bi rešena ako bismo nekako uspeli da se rešimo nemoralnih, pokvarenih i slaboumnih ljudi.
uglavnom se ne slazem
[16] Homoseksualci nisu ništa bolji od kriminalaca i trebalo bi ih strogo kazniti.
Snažno se ne slažem
[17] Kada neko ima problem ili brigu, bolje mu je da ne razmišlja o tome, već da se zabavi veselijim stvarima.
Uglavnom se ne slažem
[18] Danas sve više ljudi gura nos u stvari koje bi morale da ostanu lične i privatne.
uglavnom se slazem
[19] Neki ljudi su rođeni sa nagonom za skakanjem sa visokih mesta.
Uglavnom se ne slažem
[20] Ljudi se mogu podeliti u dve različite grupe: slabe i jake.
uglavnom se slazem
[21] Jednog dana će se verovatno pokazati da astrologija može da objasni mnoge stvari.
Uglavnom se slažem
[22] Ratovi i socijalni nemiri mogu se jednog dana okončati zemljotresom ili poplavom koja će uništiti čitav svet.
Pomalo se slažem
[23] Nikakva slabost ili teškoća ne mogu nas sputavati ako imamo dovoljno snažnu volju.
Uglavnom se slažem
[24] Najbolje je iskoristiti nešto od komunističke vlasti Jugoslavije kako bi se održao red i sprečio haos.
uglavnom se slazem
[25] Većina ljudi ne shvata u kolikoj meri naše živote kontrolišu zavere skovane na skrivenim mestima.
uglavnom se slazem
[26] S obzirom na to kakva je ljudska priroda, uvek će biti ratova i sukoba.
Snažno se slažem
[27] Prisnost razvija prezir.
Uglavnom se ne slažem
[28] U današnje vreme, kad uokolo ima mnogo različitih ljudi koji se međusobno mešaju, čovek mora da se zaštiti naročito pažljivo da ne bi dobio neku infekciju ili bolest od njih.
uglavnom se slazem
[29] Divlji seksualni život starih Grka i Rimljana bio je pitom u poređenju sa nekim događanjima u ovoj zemlji, čak i na mestima na kojima bi se to najmanje moglo očekivati.
uglavnom se slazem
[30] Istinski srpski tradicionalni način života nestaje tako brzo da će možda biti neophodna upotreba sile da bi se očuvao.
Snažno se ne slažem
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
beyondmediominds
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 08.06.2008. 03:04 »

onoj koju je moj mozak godinama proizvodio a ostao cist .ne vidim je u ponudjenim opcijama.jadna li je moja majcica zemlja crnica rodica srbija sta je izrodila.gde li ce ona jadna sa ovom plejadom sveucenih i nadpametnih tupaka.vaistinu tupaka.
otrovni uzviseni gospodin starac je jedini zbog koga s (e) vratim ponekad ovde i njegova otrov bi mogla da vas leci malo.dajte sansu otrovu, dajte sansu srmti.smrt je lepaaaaa
Sačuvana

Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
...creatrix...
Banovani korisnik

Duh bunta: +33/-21
Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #25 poslato: 08.06.2008. 21:13 »

aplauz
Sačuvana

One To stop the world. One, Two stop the world.
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #26 poslato: 09.06.2008. 10:30 »

.. vide cuda- laburista...

Welcum to the club....
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #27 poslato: 09.06.2008. 20:55 »

Dugovao sam Žiletu obaveštenje o tome koji je rezultat ispao na osnovu odgovora koje je dao. Evo sada sam izračunao pa ako nisam napravio neku grešku, zbir njegovih odgovora daje 117, podeljeno sa brojem pitanja (30), daje koeficijent 3,9. Kada se baci pogled na onu tabelu na kraju, vidimo da je prema ovim rezultatima Žile - KONZERVATIVANaplauz
Sačuvana

Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: