Izdajnice, a sa kim bi LDP mogao ako ne sa DS-om?
Trenutno? Ni sa kim. Trenutno je dovoljno pokazati da li ima napretka u svesti građana. Da li je LDP dobio nove pristalice ili nije. Ako nije, to bi bio znak da su ili ljudi suviše indoktrinisani, ili da je LDP imao slab program i kampanju.
A da sam bio za to da LDP bude u opoziciji evidentno je još od početka mojih komentara vezanih za izbornu kampanju LDP-a, pošto sam ih već kritikovao što se dodvoraovaju i pokušavaju skrasiti sa bezobraznim, orijentalnim, kvazidemokratskim i populističkim DS-om.
No, jedno jako nezgodno pitanje: Šta si ti mislio da ima više pristojnosti da vlada (uz DS! - kakve li ironije!) umesto LDP-a? SPS? Pazi, tebi je SPS, Palma ili DSS pristojniji od LDP-a. Progutah jezik. Mnogo je čak i za DS-ovca.
Jer ako im je poenta da se bave politikom bez dolaska na vlast onda ne zasluzuju ni jedan jedini glas.
Poenta u politici je držati ispravan kurs i biti principijelan. A to znači sve samo ne ponašati se kao DS proteklih godina. Koliko je DS uprljan to teško da može da se opere, a trenutno u toj koaliciji ja ne vidim čoveka koji makar i liči na državnika, a da uz to ima intelekt jednog premijera. (Možda Đelić, pošto on ideološki nije uprljan koliko Tadić i ostale karikature iz DS-a.)
Najtužnije je što, u nesrećnoj situaciji da LDP nema veći broj glasova, vanstranačka politička elita (stručnjaci za politiku, građanski orijentisani politički analitičari i lideri relevantnijih nevladinih organizacija) mora da pruža podršku upravo takvom (nikakvom) timu DS-a, kao jedinoj alternativi očiglednog vraćanja u devedesete.
A sto se tice finansiranja DS-a koliko ja znam ne finansiraju ih iz inostranstva vec domaci biznismeni/tajkuni, ali i sa svim ostalim strankama je tako.
DS je član međunarodne organizacije Socijalistička internacionala (za koju će uskoro konkurisati čak i SPS) koja ima svoje fondove i fondacije iz kojih finansira stranke-članice po svetu. Tako je i LDP dobio pare od fondacija (Friedrich Naumann i još neke) koje finansiraju Liberalno-demokratske partije po Evropi. I samo laici i populisti mogu ovo da izvrću i govore kako se partije finansiraju iz domaćih izvora (tj. od poreskih obveznika, što je još gora stvar nego li da pare dolaze iz inostranstva), a LDP ispada izdajnik što uzima sa strane.
Uzgred, i SRS dobija pare i to ogromne pare iz inostranstva.
Sto se tice toga ko je odgovoran za ubistvo Djindjica samo cu ti reci da je Ceda i te kako odgovoran, a za to postoje posredni dokazi ( da je znao da ce ga ubiti a nije nista ucinio ).
Trumane, da postoje dokazi, makar i minimalni, protiv Čedomira Jovanovića, on bi odavno bio iza rešetaka. A njegovi protivnici, kao što su Koštunica i Nikolić (ali i Tadić) pominjali bi ovo i ne bi odustajali od toga kad god bi se poveo sukob sa Jovanovićem.
Posebno je interesantno što DS ne poteže taj argument, i među ovima Ružica Đinđić, koju u daljem tekstu spominješ i tako samo podsećaš na tu činjenicu.
Pored toga, ne znam da li samo odbijaš da poveruješ u zvaničnu priču koja se tiče ubistva Đinđića koja govori o tome da su članovi Jedinice (formirane od strane Miloševića, tzv. JSO) krivi za ubistvo Đinđića, to što postoje snimci kada Đinđića Legija zove na sastanak nekoliko dana pre ubistva, i ovaj ne sme da odbije, ali očigledno odbija neke njihove zahteve i uskoro biva likvidiran. Sam Đinđić je znao šta ga čeka, znao je da će pokušati da ga likvidiraju, a ti govoriš o tome kako je Čeda odgovoran. Čeda je mogao sa njima i da se seksa, to ne menja stvari da je Legija u vreme Zorana Đinđića imao posebnu vojsku i bio opasnost po kompletnu demokratsku vlast, budući da je imao zadatak da brani Miloševića, njegove strukture i političku ideologiju (zbog toga je Đinđića nazivao izdajnikom, u duhu Miloševićeve političke "borbe").
Sve to je nebitno. Bitno je da se Čeda "družio" (u stvari video) sa klanom. Šta je onda Đinđić koji je išao Legiji na raport? Tužno je kad ljudi ne pokušavaju da povežu činjenice, a onda se strogo zalažu protiv jedine građanske opcije u Srbiji. Ti, Trumane, lepo reci da ti LDP ne odgovara jer ne zagovara srbijanstvo, srpstvo po svaku cenu, teritorijalnu celovitost Srbije ili nešto peto, ali nemoj prigovarati u onim oblastima gde su i njegovi najljući politički protivnici zaćutali.
...onda si toliko sludjen LDP-om da ne mozes objektivno da sagledas stvari.
LDP je jedina partija koju nedvosmisleno podržava najelitnija inteligencija Srbije, pogotovo ona koja se politikom bavi kao profesionalno. Sluđen jesam, jer ne mogu da verujem da je građanima potrebno još četiri ili osam godina da prepoznaju opciju koja Srbiju stvarno približava Evropi (nažalost sama Evropa će se zadovoljiti mešavinom nacionalizma i evropeizacije Borisa Tadića, baš kao što se zadovoljavala do juče nacional-šovinizmom Vojislava Koštunice: dobar im je svako samo da nije Toma Nikolić).
I stvarno je sramota da povezujes Tadica i njegove ljude sa smrcu Djindjica jer je i sama Zorica Djindjic pruzila podrsku Tadicu.
Prvo, pominješ Zoricu Đinđić, a ne razmišljaš o tome zašto se ona ne bavi Jovanovićem ako je ovaj kriv? Drugo, LDP je jedini naslednik Đinđićeve politike i ideologije. DS je odmah po njegovom ubistvu skrenuo sa tog puta. Treće, nemam ja šta da povezujem što se tiče DS-a i onih koji su ubili Đinđića, to radi sam DS time što će se usuditi da pozove u vladu SPS ili JS (koja je u neku ruku naslednica Arkanove partije i ideologije).
Z.Djindjic je, istini na volju, Tadica zvao "maneken", i nije ni njega ga voleo, zato sto je sve u zivotu dobio od poznatog tate, tako je pricao...
He,... da, nasledio od tate. Njegov tata, Ljuba Tadić, osvedočeni nacionalista, može možda u nekakvoj diskusiji da posluži kao argument kontra Tadića, ali ja ću se ipak držati onih relevantnijih momenata.
No, meni je B.Tadic pozitivno otkrice u ovih par godina. Inace, znam ga licno i mislim da je ok covek.
Njegov jedini plus je to što ga u stvari boli ... za politiku i političku situaciju. Samo neko takav može da bude rumen i miran u svakom slučaju. Ja sam spreman da poludim za jedno političko mišljenje i politički događaj. Srbiji (ali i svakoj drugoj državi) su potrebni ljudi koji će se srcem boriti za nešto, a ne iz interesa da zarade. U Tadiću ne vidim ništa takvo, ako već zaobiđem ideološke rupetine, neprincipijelnost i nedoslednost demokratskim vrednostima.
Sta mislite ko je dozvolio da zemunska bagra hapsi Milosevica.
Miloševića je trebalo da hapsi gomila naoružanih pedera. Da ga razvuku tamo gde bi ga našli, i to pred Mirom, Marijom i Markom. Pa jedno kratko suđenje za najveće zločine koje je počinio prema Srbiji i građanima Srbije, u Beogradu, pre konačnog slanja u Hag.