Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Izbori u Srbiji - maj 2008  (Pročitano 9052 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #90 poslato: 12.05.2008. 19:44 »

Izdajnice, a sa kim bi LDP mogao ako ne sa DS-om? Jer ako im je poenta da se bave politikom bez dolaska na vlast onda ne zasluzuju ni jedan jedini glas. A sto se tice toga da li je Ceda pametniji od Tadica to je vrlo diskutabilno. A sto se tice finansiranja DS-a koliko ja znam ne finansiraju ih iz inostranstva vec domaci biznismeni/tajkuni, ali i sa svim ostalim strankama je tako. Sto se tice toga ko je odgovoran za ubistvo Djindjica samo cu ti reci da je Ceda i te kako odgovoran, a za to postoje posredni dokazi ( da je znao da ce ga ubiti a nije nista ucinio ). Da te podsetim da je Jovanovic tada bio potpredsdednik Vlade, ako mislis da je on nevinasce onda si toliko sludjen LDP-om da ne mozes objektivno da sagledas stvari. Uostalom, Ceda je taj koji se druzio sa zemuncima a ne Tadic ( hteo ti u to da poverujes ili ne to nisu samo tracevi sa stranica Kurira ). I stvarno je sramota da povezujes Tadica i njegove ljude sa smrcu Djindjica jer je i sama Zorica Djindjic pruzila podrsku Tadicu. Ne bi to radila da misli lose o Tadicu, ali vidim da si ti bolje upoznat sa desavanjima od nje.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #91 poslato: 12.05.2008. 20:27 »

Hvala Trumane, I rest my case. osmeh

Z.Djindjic je, istini na volju, Tadica zvao "maneken", i nije ni njega ga voleo, zato sto je sve u zivotu dobio od poznatog tate, tako je pricao...No, meni je B.Tadic pozitivno otkrice u ovih par godina. Inace, znam ga licno i mislim da je ok covek.

Inace, Ceda je posle 5.oktobra poceo da se druzi sa zemuncima i sa Legijom, fasciniran njihovim stilom zivota. Sta mislite ko je dozvolio da zemunska bagra hapsi Milosevica. Svi znaju sta ja mislim o Zlobi, ali bivseg predsednika hapsi Policija, ne neki tamo klan. Djindjic je poslednjih meseci zivota Cedu stavio na led, i onda ga stigao metak nekog tamo Zmije, bliskog zemuncima i Legiji...mnogo cudno.
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #92 poslato: 13.05.2008. 01:48 »

Izdajnice, a sa kim bi LDP mogao ako ne sa DS-om?

Trenutno? Ni sa kim. Trenutno je dovoljno pokazati da li ima napretka u svesti građana. Da li je LDP dobio nove pristalice ili nije. Ako nije, to bi bio znak da su ili ljudi suviše indoktrinisani, ili da je LDP imao slab program i kampanju.

A da sam bio za to da LDP bude u opoziciji evidentno je još od početka mojih komentara vezanih za izbornu kampanju LDP-a, pošto sam ih već kritikovao što se dodvoraovaju i pokušavaju skrasiti sa bezobraznim, orijentalnim, kvazidemokratskim i populističkim DS-om.

No, jedno jako nezgodno pitanje: Šta si ti mislio da ima više pristojnosti da vlada (uz DS! - kakve li ironije!) umesto LDP-a? SPS? Pazi, tebi je SPS, Palma ili DSS pristojniji od LDP-a. Progutah jezik. Mnogo je čak i za DS-ovca.

Citat
Jer ako im je poenta da se bave politikom bez dolaska na vlast onda ne zasluzuju ni jedan jedini glas.

Poenta u politici je držati ispravan kurs i biti principijelan. A to znači sve samo ne ponašati se kao DS proteklih godina. Koliko je DS uprljan to teško da može da se opere, a trenutno u toj koaliciji ja ne vidim čoveka koji makar i liči na državnika, a da uz to ima intelekt jednog premijera. (Možda Đelić, pošto on ideološki nije uprljan koliko Tadić i ostale karikature iz DS-a.)

Najtužnije je što, u nesrećnoj situaciji da LDP nema veći broj glasova, vanstranačka politička elita (stručnjaci za politiku, građanski orijentisani politički analitičari i lideri relevantnijih nevladinih organizacija) mora da pruža podršku upravo takvom (nikakvom) timu DS-a, kao jedinoj alternativi očiglednog vraćanja u devedesete.

Citat
A sto se tice finansiranja DS-a koliko ja znam ne finansiraju ih iz inostranstva vec domaci biznismeni/tajkuni, ali i sa svim ostalim strankama je tako.

DS je član međunarodne organizacije Socijalistička internacionala (za koju će uskoro konkurisati čak i SPS) koja ima svoje fondove i fondacije iz kojih finansira stranke-članice po svetu. Tako je i LDP dobio pare od fondacija (Friedrich Naumann i još neke) koje finansiraju Liberalno-demokratske partije po Evropi. I samo laici i populisti mogu ovo da izvrću i govore kako se partije finansiraju iz domaćih izvora (tj. od poreskih obveznika, što je još gora stvar nego li da pare dolaze iz inostranstva), a LDP ispada izdajnik što uzima sa strane.

Uzgred, i SRS dobija pare i to ogromne pare iz inostranstva.

Citat
Sto se tice toga ko je odgovoran za ubistvo Djindjica samo cu ti reci da je Ceda i te kako odgovoran, a za to postoje posredni dokazi ( da je znao da ce ga ubiti a nije nista ucinio ).

Trumane, da postoje dokazi, makar i minimalni, protiv Čedomira Jovanovića, on bi odavno bio iza rešetaka. A njegovi protivnici, kao što su Koštunica i Nikolić (ali i Tadić) pominjali bi ovo i ne bi odustajali od toga kad god bi se poveo sukob sa Jovanovićem.

Posebno je interesantno što DS ne poteže taj argument, i među ovima Ružica Đinđić, koju u daljem tekstu spominješ i tako samo podsećaš na tu činjenicu.

Pored toga, ne znam da li samo odbijaš da poveruješ u zvaničnu priču koja se tiče ubistva Đinđića koja govori o tome da su članovi Jedinice (formirane od strane Miloševića, tzv. JSO) krivi za ubistvo Đinđića, to što postoje snimci kada Đinđića Legija zove na sastanak nekoliko dana pre ubistva, i ovaj ne sme da odbije, ali očigledno odbija neke njihove zahteve i uskoro biva likvidiran. Sam Đinđić je znao šta ga čeka, znao je da će pokušati da ga likvidiraju, a ti govoriš o tome kako je Čeda odgovoran. Čeda je mogao sa njima i da se seksa, to ne menja stvari da je Legija u vreme Zorana Đinđića imao posebnu vojsku i bio opasnost po kompletnu demokratsku vlast, budući da je imao zadatak da brani Miloševića, njegove strukture i političku ideologiju (zbog toga je Đinđića nazivao izdajnikom, u duhu Miloševićeve političke "borbe").

Sve to je nebitno. Bitno je da se Čeda "družio" (u stvari video) sa klanom. Šta je onda Đinđić koji je išao Legiji na raport? Tužno je kad ljudi ne pokušavaju da povežu činjenice, a onda se strogo zalažu protiv jedine građanske opcije u Srbiji. Ti, Trumane, lepo reci da ti LDP ne odgovara jer ne zagovara srbijanstvo, srpstvo po svaku cenu, teritorijalnu celovitost Srbije ili nešto peto, ali nemoj prigovarati u onim oblastima gde su i njegovi najljući politički protivnici zaćutali.

Citat
...onda si toliko sludjen LDP-om da ne mozes objektivno da sagledas stvari.

LDP je jedina partija koju nedvosmisleno podržava najelitnija inteligencija Srbije, pogotovo ona koja se politikom bavi kao profesionalno. Sluđen jesam, jer ne mogu da verujem da je građanima potrebno još četiri ili osam godina da prepoznaju opciju koja Srbiju stvarno približava Evropi (nažalost sama Evropa će se zadovoljiti mešavinom nacionalizma i evropeizacije Borisa Tadića, baš kao što se zadovoljavala do juče nacional-šovinizmom Vojislava Koštunice: dobar im je svako samo da nije Toma Nikolić).

Citat
I stvarno je sramota da povezujes Tadica i njegove ljude sa smrcu Djindjica jer je i sama Zorica Djindjic pruzila podrsku Tadicu.

Prvo, pominješ Zoricu Đinđić, a ne razmišljaš o tome zašto se ona ne bavi Jovanovićem ako je ovaj kriv? Drugo, LDP je jedini naslednik Đinđićeve politike i ideologije. DS je odmah po njegovom ubistvu skrenuo sa tog puta. Treće, nemam ja šta da povezujem što se tiče DS-a i onih koji su ubili Đinđića, to radi sam DS time što će se usuditi da pozove u vladu SPS ili JS (koja je u neku ruku naslednica Arkanove partije i ideologije).

Z.Djindjic je, istini na volju, Tadica zvao "maneken", i nije ni njega ga voleo, zato sto je sve u zivotu dobio od poznatog tate, tako je pricao...

He,... da, nasledio od tate. Njegov tata, Ljuba Tadić, osvedočeni nacionalista, može možda u nekakvoj diskusiji da posluži kao argument kontra Tadića, ali ja ću se ipak držati onih relevantnijih momenata.

Citat
No, meni je B.Tadic pozitivno otkrice u ovih par godina. Inace, znam ga licno i mislim da je ok covek.

Njegov jedini plus je to što ga u stvari boli ... za politiku i političku situaciju. Samo neko takav može da bude rumen i miran u svakom slučaju. Ja sam spreman da poludim za jedno političko mišljenje i politički događaj. Srbiji (ali i svakoj drugoj državi) su potrebni ljudi koji će se srcem boriti za nešto, a ne iz interesa da zarade. U Tadiću ne vidim ništa takvo, ako već zaobiđem ideološke rupetine, neprincipijelnost i nedoslednost demokratskim vrednostima.

Citat
Sta mislite ko je dozvolio da zemunska bagra hapsi Milosevica.

Miloševića je trebalo da hapsi gomila naoružanih pedera. Da ga razvuku tamo gde bi ga našli, i to pred Mirom, Marijom i Markom. Pa jedno kratko suđenje za najveće zločine koje je počinio prema Srbiji i građanima Srbije, u Beogradu, pre konačnog slanja u Hag.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 13.05.2008. 03:48 »

Zasto si se ti uhvatio za Tadica kao da ti je on kriv za Cedin poraz. Da te podsetim da se Tadic izvinio Hrvatima kada ovi nisu Srbima I da se izvinio Bosnjacima za Srebrenicu, iako se oni nama nisu izvinili. Potpisivanje SSP je nagrada za dugodosinje dokazivanje pred ocima Evropske Unije.
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 13.05.2008. 08:59 »

Prvo, Zoran Djindjic NIJE verovao upozorenjima pre atentata. Oko Bagzije se zajebavao, pricama u stilu...Jao, pa nije valjda, da su ovog musavog poslali da me ubije...nije valjda da ne zasluzujem bolje...UZAS. Od lomljenja noge na Zlatiboru, pa nadalje, svima je bilo jasno da se zaostrava neformalna bitka cji su ulog glave. Hiperaktivni Djindjic nije verovao da moze neki tamo ZMIJA da unisti njegovu energiju. Ceda, Beba, Kolesari, Janjusevici...su mu se gadili. On je voleo vlast i zivot sa stilom, ali je novac, bogacenje pljackom, prezirao kao nesto najljigavije. Ja se secam rasprave oko izgorelog Cedinog dzipa, kada se ispostavilo da je poklon od Spasojevica. Zoki je u poslednje vreme, svestan cinjenice da ce ga "mangupi" iz sopstvenih redova skupo kostati, pokusao da napravi zaokret, pa ih je drzao podalje od sebe. Posle neke "polujavne" prozivke iz Stupice, gde su nezadovoljnici, bivsi miljenici, prozivali, Djindjica sto ih se odrice, njih koji su mu pomogli da dodje na vlast, Bebi je porucio da budu srecni sto, iz obzira, ne da vlasti da se bavi njima, jer bi ih to skuplje kostalo nego ignorisanje...Onda atentat, i hiperpotentni Beba, izvucen iz naftalina, koji kao da jedva zadrzava osmeh, deli lekcije medijima.

E, sada, sto se tice dokaza protiv Cede, slicno je kao sa Hajradinajem. Svi znaju, svi su videli, ali nema dokaza. A, zapoceti krivicni postupak protiv vodje opozicione politicke partije, bez izvesnog izgleda na uspeh, je cipav posao. Ne isplati se. Dok prikupis sve potrebno za postupak, vec te lincuju...
Rekao si nesto u stilu da je Boris Tadic krao, zar ne. Imas li ti predstavu sta je on nasledio, i na koji je on zivot od malena navikao? On nije gladna, neizivljena hijena, koja nije omirisala nista sem hleba i masti, pa da mora da grabi i otima.
Da li je cilj LDP-a boravak na vlasti? Nije? Zasto su zajebali one svoje glasace koji su prekinuli mir nedeljnog dana da idu u red i glasaju, verujuci da trako svoju politicku opciju postavljaju na celo Srbije. Nego je problem sto je Ceda ukapirao da apstinencijom moze da zaradi vise nego ucescem u vladi DS-a. SRAMOTA :(
Sačuvana

Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 13.05.2008. 12:07 »

Njegov jedini plus je to što ga u stvari boli ... za politiku i političku situaciju. Samo neko takav može da bude rumen i miran u svakom slučaju. Ja sam spreman da poludim za jedno političko mišljenje i politički događaj. Srbiji (ali i svakoj drugoj državi) su potrebni ljudi koji će se srcem boriti za nešto, a ne iz interesa da zarade. U Tadiću ne vidim ništa takvo, ako već zaobiđem ideološke rupetine, neprincipijelnost i nedoslednost demokratskim vrednostima.

Ovo je sustina,  i moram da je iskomentarisem.
Da vidimo, prvo je pogresno misljenje kad pises kako si ti zivcan a Tadic nije i da je to protiv Tadica? Pa evo juce sam sretao ljude koji govore medju sobom kako je Velja bio mnogo agresivan i da zato nisu hteli da mu daju glas. Jel takav treba da bude politicar? A onda kazes na pocetku da je mirnoca Tadicev plus? Pa jel plus ili minus? Jel bolje izgleda Velja ili Boris u kampanji?
Posle kazes da su Srbiji potrebni ljudi da se srcem bore za bla, bla, bla. Ali sta uopste to znaci? Kako ti mozes da znas da se Tadic ne bori srcem? Mozda je on miran spolja, a iznutra puca od zelje da napravi od Srbije normalnu drzavu? Ne znam ja sta on hoce ali opet ne bih da se pravim vidovit pa da pricam da jeste ono sto hocu da bude.
Na kraju imas Tadica kao neprincipijelnog i nedoslednog demokratskim vrednostima. Tu se slazem sa Nebojsom jer stvarno nakon svega sto je Tadic radio, ako izuzmemo zenidbu za Kostunicu u proslom mandatu vlade, uradio je sve sto bi radio i bilo koji predstavnik LDP-a. Jedino sto nije otvoreno pricao da je Kosovo gotovo, ali i on je siguran da je tako. Razlika je samo sto je takticniji. Mislim da je takticnost neophodna ako oces da dodjes do vlasti, pa mu to oprastam. Los je po meni zato sto odbacuje iz svog populistickog nagona da prihvati LDP jer ce mu on odbaciti neki deo birackog tela, uglavnom onaj koji bi iz DSS dosao u DS.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +19/-20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 13.05.2008. 13:28 »

...Pa, mislim da osim tebe, to nikom ne odgovara. Radije , pusti DSS i SRS da naprave vladu. Ionako ces imati vise materijala za svoja pisanija na forumu.

........  uopšte nije bitno, šta kome odgovara. Recimo da odgovara glasačima radikala, DSS-ovacaa, socijalista i onima koji su glasali za taj blok. Često se čuje i sa Zapada (naravno samo u slučaju da njima odgovara) i političara  sa ovih prostora "...treba poštovati volju naroda...."

Citat
.......Od svih stvari koje mogu da zacude, to je najmanja. Oduvek si mi naginjao radikalskim metodama, pa je red da postanes clan!!!

.........  gle čuda, ja da branim DI od tebe. Mada on  o Tadiću piše  sa  Čedine pozicije a ne iz principijelnih razloga (da je Čeda bio na Tadićevom mestu, još  glasnije bi zapomagao od Borisa..........)
Tadićev nastup posle objaavljivanja prelimninarnih rezulata je sve samo ne demokratski i državnički. Pazi,  kaže  ...pobedila  je naša opcija...! Čija? Vuk-monarhista, Čanak-skoro LDP, Dinkić - tehnokrata, jedino mu je programski blizak Rasim Lj.....
S druge strane Voja, Toma, Dačić su ideološki i o onome šta su pričali u kampanji daleko bliži  i ima ih 127-128 u Skupštini.
A  predsednik kaže "...neću dozvoliti, da drugi formira vladu..." Verovao sam da to posle 2001.g. više nikada neću čuti...
Zamisli tri meseca šetaju radikali, socijalisti i dss-ovci, ulicama Beograda da nateraju predsednika države da prizna izbornu volju građana..........
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: 13.05.2008. 15:30 »

Dobro, u cemu je poenta? Ti si se raspisao, ali nisi objasnio od cega ti to branis Domaceg? Sta se tebi ne svidja sto sam ja rekao DiAju, i to...I ja sam rekao da mi je cudno ostar bio Tadic. Verovatno je dobro procenio da ce Voja Kurcina u guzicu da ga prima, samo da zajebe demokrate. Seme mu jebem, da mu jebem!!!
Sačuvana

Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: 13.05.2008. 15:50 »

Dobro, u cemu je poenta? Ti si se raspisao, ali nisi objasnio od cega ti to branis Domaceg? Sta se tebi ne svidja sto sam ja rekao DiAju, i to...I ja sam rekao da mi je cudno ostar bio Tadic. Verovatno je dobro procenio da ce Voja Kurcina u guzicu da ga prima, samo da zajebe demokrate. Seme mu jebem, da mu jebem!!!

Iju...
psovka...

Zovite Thought Crime Police!!!  sadista

Pu, pu... dalekko bilo...

predlazem ban na 24casa!

Namigivanje

PS
"I ja sam rekao da mi je cudno ostar bio Tadic. Verovatno je dobro procenio da ce Voja Kurcina u guzicu da ga prima, samo da zajebe demokrate."
Al se nasli... ma razliciti su ko blizanci... jednojajcani smejanje
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 13.05.2008. 16:17 »

:sreca:
Sačuvana

Idi dada amin
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +28/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 13.05.2008. 18:41 »

........  uopšte nije bitno, šta kome odgovara. Recimo da odgovara glasačima radikala, DSS-ovacaa, socijalista i onima koji su glasali za taj blok. Često se čuje i sa Zapada (naravno samo u slučaju da njima odgovara) i političara  sa ovih prostora "...treba poštovati volju naroda...."

.........  gle čuda, ja da branim DI od tebe. Mada on  o Tadiću piše  sa  Čedine pozicije a ne iz principijelnih razloga (da je Čeda bio na Tadićevom mestu, još  glasnije bi zapomagao od Borisa..........)
Tadićev nastup posle objaavljivanja prelimninarnih rezulata je sve samo ne demokratski i državnički. Pazi,  kaže  ...pobedila  je naša opcija...! Čija? Vuk-monarhista, Čanak-skoro LDP, Dinkić - tehnokrata, jedino mu je programski blizak Rasim Lj.....
S druge strane Voja, Toma, Dačić su ideološki i o onome šta su pričali u kampanji daleko bliži  i ima ih 127-128 u Skupštini.
A  predsednik kaže "...neću dozvoliti, da drugi formira vladu..." Verovao sam da to posle 2001.g. više nikada neću čuti...
Zamisli tri meseca šetaju radikali, socijalisti i dss-ovci, ulicama Beograda da nateraju predsednika države da prizna izbornu volju građana..........

Da li da se smaram da odgovaram........ili da te uputim na neki deciji forum, tipa "bgd cafe" da se igras sa decom???? :oprost:
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #101 poslato: 13.05.2008. 19:24 »

Izgleda da ce ipak Cvetkovic biti kandidat DS-a za premijera. Ne znam puno o njemu. A novine danas pune naslova kako se trojka dss-srs-sps vec dogovorila o novoj vladi.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #102 poslato: 14.05.2008. 03:12 »

Zasto si se ti uhvatio za Tadica kao da ti je on kriv za Cedin poraz. Da te podsetim da se Tadic izvinio Hrvatima kada ovi nisu Srbima I da se izvinio Bosnjacima za Srebrenicu, iako se oni nama nisu izvinili. Potpisivanje SSP je nagrada za dugodosinje dokazivanje pred ocima Evropske Unije.

Poštujem Tadićeva izvinjenja za sve zločine koje su Srbi u ime srpskih interesa (a u stvari protiv njih) počinili u Hrvatskoj i u Srebrenici. No, to neće biti ni blizu dovoljnog da ga smatram demokratom. Jedan od važnih ciljeva koje demokratija u postkomunističkoj zemlji (zemlji u tranziciji) ima da sprovodi je decentralizacija vlasti i fiskalne politike, a to se nije desilo. Zatim, odnos Tadića prema Čedomiru Jovanoviću i njegovoj LDP je takav da implicira da se Tadić gnuša te politike kazivanja ogoljene istine (na primer one o Kosovu). Njemu je potrebna laž da bi došao do većeg broja glasova i po cenu stavljanja po strani LDP, spreman je da ugradi laž kao temelj svoje partijske propagande. To mi se nikako ne dopada.

Na kraju, stav o Kosovu. On dobro, čak siguran sam mnogo bolje nego i Koštunica, zna da je Kosovo izgubljeno i da nema načina da se vrati, a ipak ga koristi (eksploatiše) u svrhe zarade političkih poena. Naravno, to je dozvoljeno, ali onim malo inteligentnijim ljudima teško da ćakva propaganda biti od ukusa (zato se istinoljupci okreću LDP-u i podržavaju isključivo LDP).

Konačno, ako bi bio spreman da pre prihvati SPS nego LDP, to bi moralo jako loše da se odrazi i na njihove fondere iz inostranstva, i na nevladine organizacije građanske orijentacije koje su indirektno pomagale DS u predizbornoj kampanji. Naravno, DS to ne zanima. Bitno im je da dođu do vlasti, kako god.

Zbog svega toga meni Tadić nikako ne može da se dopada. Populista je, i to jedan od vrhunskih (odmah posle Koštunice, Velje i na kraju Nikolića, dok bih za Dinkića rekao da je to u mnogo manjoj meri), a ta karakteristika (iako potrebna da bi neko bio uspešan političar) meni se nimalo ne dopada, jer od ljudi pre svega tražim iskrenost. Ne može on mene, kao građanina Srbije, da gleda kao ovcu i otvoreno da me laže (da ja znam da me laže, a on opet pretpostavlja da neću da primetim), i da očekuje da mu poklonim glas ili da kao simpatizer LDP-a izražavam radost što bi se on smilovao da ovu partiju primi u vladu. Ma nek' ide dođavola. A nadam se da će se ono malo inteligencije što DS ima konačno preorijentisati na LDP za sledeće izbore.

Inače, zna li iko kako se kreću pregovori o formiranju nove vlade? Šta se kuva?
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: 14.05.2008. 07:54 »

Ti pricas o lazima, i Cedu J. apostrofiras kao postenog coveka. Pa ucesnici foruma znaju da ti znas istinu o Cedi, da je svesno precutkujes, nadajuci se da mi to necemo primetiti. To se nama ne svidja...
Ljiga ljigava i drzi pametne ljude podalje o od LDP-a svojim prisustvom. Postoje ljudi u Srbiji koji imaju duze pamcenje, i secaju se "postenog" u raznim drugim situacijama. Inace, to sto oni pricaju, ljudima koji svoje sive celije koriste za vise od kaka i pipi, i nije toliko daleko od mozga. Oko mnogih njihovih izjava bih se i ja slozio. S tim sto oni, vodjeni, takodje , potrebom da zadobiju glasace, nekad prave cirkus.
Rekli su da je sjajno sto se otcepilo Kosovo, da imamo razloga da slavimo, i da mi prvi treba da uspostavimo diplomatske odnose sa Prishtinom! Niko nije lud, svi znaju da je to sto se desilo sa Kosovom bila tacka na agoniju koja traje decenijama. Ali u situaciji kada smo mi de facto porazeni, teritorija umanjena, sanse za egzodus Srba sa Kosova povecane, ekonomska prava(pazi vrlo bitno) drzave Srbije na Kosovu pogazena, mi treba da slavimo...Cirkus, nista vise, produciran u lobanji zasicenoj kokainskim isparenjima.
Rekao si da je ok sto se Ceda nafatirao, boreci se "toboz" za dobrobit naroda. U situaciji kada narod ekonomski propada, to je najveca moguca ironija, i mislim da lazes, da ne mislis da je ok da on kao borac za "otreznjenje", vozi dzip i jede kavijar, a da ti, njegov kolega, setas peske i jedes leb i mast...!
Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: 14.05.2008. 08:56 »

Jedan od važnih ciljeva koje demokratija u postkomunističkoj zemlji (zemlji u tranziciji) ima da sprovodi je decentralizacija vlasti i fiskalne politike, a to se nije desilo. Zatim, odnos Tadića prema Čedomiru Jovanoviću i njegovoj LDP je takav da ...

Jebote, koji si ti taliban!!! Pa ti sta zacrtas, samo to gledas i slusas, ko baba RTS!!! Jel ti mozes da se odvojis na metar od svojih izacrtanih zelja??? Dobro nisi peder, jer bi sve ubedjivao kako je to najvaznije u zivotu...Da li se politika zavrsava na decentralizaciji i C.Jovanovicu????
Sačuvana

Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: