Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Izbori u Srbiji - maj 2008  (Pročitano 9034 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: 12.05.2008. 10:41 »

Doslo se opet u poziciju da crvena gamad bude jezicak na vagi?
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #76 poslato: 12.05.2008. 11:27 »

Glasajte za SPS, oni su odradili sta su imali, njihov plan je da ne rade nista a to je bolje nego sta god drugi nudeobecavaju da ce da urade.

Glasao si za ljude koji su te isterali iz zemlje. Nije to strašno, strašnije je što još uvek isteruju, i to ne samo takve kao ti, nego i ljude koji su pošli u svet da bi se dokazali kao naučni radnici, kao sjajni studenti, kao ljudi koji žele da naprave nešto od sebe i svog života, svetsko ime. Sve ono što nije moguće uraditi u postmiloševićevskoj Srbiji. Onoj Srbiji kojoj si glasanjem za SPS dao podršku.

Za ovakve rezultate direktno su odgovorni EZ i SAD jer je mnogima dokurchilo da slusaju svake godine obecanja o ukidanju viza, o primanju u EZ kad se ispune uslovi sa liste koja nije postojana, pustanje Hardinaja iako je zlocinac... karla del kuronte koja tek kad je otisla priznaje da su siptari klali srbe za prodaju organa... i sve ono sta su nam "demokrate" ovoga sveta radile od pocetka rasturanja SFRJ... samo se sada nagomilalo.

Interesantno razmišljanje. To znači da ako bi Zapad još više pokušao da uslovi i zategne Srbiju, ti i tebi slični biste izvršili samoubistvo? Ja ne vidim veći inat od toga. Ako te neko zlobno uslovljava, a ti se lepo ubiješ i tako mu kažeš indirektno "dosta". Šteta je što ste vi poveli i druge, normalne građane, sa sobom. No, ti si pobegao iz Srbije na vreme, platiće oni koji su ostali (i zbog toga smatram da je nedopustivo da izbegli i oni koji nemaju radni odnos na teritoriji Srbije odlučuju o njenoj sudbini, jer ih očito nije briga šta se u njoj događa, i često ovako zlonamerno glasaju da se u njoj događaju dalji nemiri i vraćanje unazad).

Kad je reč o glasovima ovih iz dijaspore (ne računajući Lanavi i Zzzaphod-a), čini mi se da je kod njih u glavi jedna nepojmljivo bezobrazna ideja. Daje se opisati kroz scenu iz jednog filma (mislim da se zove Euro-trip), kada momci sa Zapada slučajno "zaglave" u jednoj postkomunističkoj (istočnoevrospkoj ili srednjeevropskoj) zemlji (sličnoj po standardu Srbiji devedesetih, i onoj kojoj se vraćamo uskoro), i najpre konstatuju da su švorc, a onda uđu u neki restoran i izvade ono par centi koliko im je ostalo, pokažu i pitaju mogu li šta da kupe, a kelner (stanovnik te propale države) se oduševi i kaže kako će tim parama moći da kupi sopstveni hotel. Tako i ovi iz dijaspore koji glasaju za povratak države u najgori period, uživaju u tome što će, kada budu zaradili tamo u normalnim zemljama, moći da dođu u bolesnu Srbiju i pokupuju sve za badava. Bezobrazno, krajnje bezobrazno. Ali legitimno. Pod uslovom da država ništa ne preduzima protiv takvih akcija i jasno antidržavnih opcija na izborima.

Kako stvari stoje radikali-narodnjaci i socijalisti imaju komotnu većinu da zasednu tamo gde treba - Koštunica je premijer, of course... Zvrko - ali ne lezi vraže, demokrate bi mogli da se komodaju isto tako sa socijalistima, Madžarima i jednim Albancem, pod uslovom da šutnu Čanka, koji i ne-znam-šta-im-je-trebao u svemu tome. Ako su mislili da time sabotiraju šanse LDP-a da uđe u parlament onda su se dobrano zahebali.

Ne znam šta bi DS-u da uzima Čanka, ali još manje mi može biti jasno zašto je Čanak pristao na taj promiskuitet da se druži sa DS-ovcima. Jedino ako postoji nekakav ogroman sukob između njega i Čede Jovanovića, jer programski se njihove partije ne razlikuju. No, šta je tu je.

Što se vlade tiče, ja sam siguran da će ona biti formirana od strane DSS-SRS-NS-SPS, što su Koštunica i Nikolić još juče nagovestili. Ne znam zašto bi Ivica Dačić (ili Palma, pošto je sve to jedno te isto) odustao od svoje politike i priklonio se svojim ideološkim protivnicima. Možda ako bi ga to spasilo vlasti, pošto znamo da onaj ko je na vlasti redovno gubi simpatije građana. Hoću da kažem, moguće je da bi Dačić više voleo da bude samo pion manjinske vlade, tj. skupštinska podrška DS-a (povremeno), i da takvim izbegavanjem odgovornosti u stvari dalje gradi partiju, skuplja još više glasova, kako bi na narednim izborima bio još jači.

Tadić pokušava da digne narod na noge i da izvrši pritisak pre svega na javnost i narodnjake, ali teško da će ovi da promene mišljenje.

I meni je naročito zanimljivo bilo ponašanje Tadića nakon prvih rezultata. Nekako sam se u sebi pitao: šta, bre, ovaj priča kad su izbori izgubljeni?!

Doslo se opet u poziciju da crvena gamad bude jezicak na vagi?

Ja mislim da SPS nije tolika gamad (pogotovo danas kakvi su, koliko-toliko reformisani, mada ideološki i dalje truli) koliko je to SRS, i još više koalicija DSS-NS. Čak i na ideološkom planu su bili agresivniji od SPS-a. Ali, naravno, nikako ne treba zaboraviti sve zločine i svu patnju koju je SPS priredio devedesetih Srbiji i srpskom narodu.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #77 poslato: 12.05.2008. 13:45 »

Jeremic je sam izjavio da je premlad za premijera i da nema uporiste u stranci. Takodje, cuo sam da je Tadic nudio Labusu mesto premijera, ali da je ovaj to odbio tako da se izbor suzava. Mozda Pajtic? Ili iznenadjenje Djelic koga su mnogi vec otpisali nakon afere sa akcijama? Mozda Vlahovic, mada on je tek opterecen aferama? Ja bih rekao - Pajtic.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: 12.05.2008. 13:51 »

Moj DS prime minister kandidat je Goran Knežević, predsednik opštine Zrenjanin.

* knezevic.jpg (12.79 KB, 500x375 - pregledano 17 puta.)
Sačuvana

peMzije mladima!
Truman
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #79 poslato: 12.05.2008. 13:52 »

A sto ne onaj Jesic? Slusao sam ga, nemam ni jednu primedbu...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #80 poslato: 12.05.2008. 13:54 »

Zaboravlja se da je devedesetih SPS vodila garnitura koja je volela vlast, danas ih vode ovi sto vole pare. Znaci, sve je moguce ako se lepo plati. I mene je zcudio Tadicev preteci ton u obracanju posle izbora!!!
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Truman
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #81 poslato: 12.05.2008. 13:56 »

Kako stvari stoje LDP nikako nece biti u vladi. A i pitanje je da li su zasluzili, izborni rezultat im je jadan. Dzaba im ona silna propaganda. Pitam se da li ce Ceda ucini ikada nesto vise u politici. Mozda ako se prislepa DS-u.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: 12.05.2008. 14:04 »

A sto ne onaj Jesic? Slusao sam ga, nemam ni jednu primedbu...

Nije jak u stranci.
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #83 poslato: 12.05.2008. 14:21 »

Jeremic je sam izjavio da je premlad za premijera i da nema uporiste u stranci. Takodje, cuo sam da je Tadic nudio Labusu mesto premijera, ali da je ovaj to odbio tako da se izbor suzava. Mozda Pajtic? Ili iznenadjenje Djelic koga su mnogi vec otpisali nakon afere sa akcijama? Mozda Vlahovic, mada on je tek opterecen aferama? Ja bih rekao - Pajtic.

Smešno je uopšte pričati o tome da će DS dati premijera. DS neće ni biti u vladi.

Moj DS prime minister kandidat je Goran Knežević, predsednik opštine Zrenjanin.

Meni otac (koji živi u Zrenjaninu) reče da je taj grad potpuno propao... Pa otud kontam da se zezaš, inače mi lik nije poznat.

I mene je zcudio Tadicev preteci ton u obracanju posle izbora!!!

Pridružujem se onim stavovima da se Tadić tako ponašao iz očaja. I zaintrigirala me je pristrasnost mnogih takozvanih političkih analitičara u jučerašnjem postizbornom programu B92 kada su svi uzvikivali kako je DS pobedio SRS (iako je ova drugopomenuta partija nastupila samostalno, a ova prva pokupila sve što je htelo da se zalepi za nju), i kako će biti bezobrazno ako se formira vlada bez "trenutno najjače partije u Srbiji". Pritom se zaboravlja (namerno, očigledno) da je proteklih 8 godina ubedljivo najviše glasova imala (opet samostalno, a ne u koaliciji sa deset partijica kao juče DS) partija SRS, i da se niko nije bunio što je vladu redovno formirala grupa od desetak minornih partija. Sada je, međutim, navodno drugačija stvar, jer ovog puta pobednik (makar kad se gleda rezultat čitave koalicije, a koji se pripisuje samo DS-u, nepravedno) je Demokratska stranka, a ne SRS. Bljutavo. Odvratno. Uz sve to, ljudi koji malo bolje poznaju garnituru DS-a verujem da će prestati i da prate politiku ako se dogodi to što priželjkuju Stojan i Truman, i brdo smešnih analitičara juče sa B92.

Kako stvari stoje LDP nikako nece biti u vladi. A i pitanje je da li su zasluzili, izborni rezultat im je jadan. Dzaba im ona silna propaganda. Pitam se da li ce Ceda ucini ikada nesto vise u politici. Mozda ako se prislepa DS-u.

Misliš, nikako neće biti u vladi DS-a? Meni to odgovara. Jer ne želim da se razočaram u trenutno jedinoj nepopulističkoj partiji koja se oglašava u javom prostoru Srbije. Ne želim da čisto-građanski LDP sarađuje sa prljavim DS-ovskim šapama i zverima iz DSS-a, SPS-a ili njima sličnih partija. A vi pravite koaliciju sa najgorima, pošto vam je vlast oduvek bio jedini cilj.

Inače, još davno sam rekao da mi smeta to što se LDP dodvorava DS-u. DS nije partija koja zaslužuje takav tretman, pogotovo ne nakon populističke, uglavnom antievropske propagande njenih lidera, sve do potpisivanja SSP.

PS: Od sveg onog ponašanja DS-ovaca juče, i medijske pomoći kojom se vrši pritisak na javnost da se digne uzbuna ako Koštunica ili Dačić ne dozvole DS-u da formira vladu, i znajući koliki je populističko-oportunistički ološ u toj Demokratskoj stranci, dođe mi da postanem radikal.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: 12.05.2008. 14:25 »

Meni otac (koji živi u Zrenjaninu) reče da je taj grad potpuno propao... Pa otud kontam da se zezaš, inače mi lik nije poznat.

Tvoj ćale očigledno ne čita zvanična saopštenja lokalnih i pokrajinskih vlasti....  cudjenje
Sačuvana

peMzije mladima!
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: 12.05.2008. 14:45 »

Misliš, nikako neće biti u vladi DS-a? Meni to odgovara. Pa, mislim da osim tebe, to nikom ne odgovara. Radije , pusti DSS i SRS da naprave vladu. Ionako ces imati vise materijala za svoja pisanija na forumu.
Jer ne želim da se razočaram u trenutno jedinoj nepopulističkoj partiji koja se oglašava u javom prostoru Srbije. Ne želim da čisto-građanski LDP sarađuje sa prljavim DS-ovskim šapama i zverima iz DSS-a, SPS-a ili njima sličnih partija. A vi pravite koaliciju sa najgorima, pošto vam je vlast oduvek bio jedini cilj. Izvini, Ceda je isao na izbore da ostane po strani od vlasti??? Da, on mi je cistih ruku, nenapljackan, jadan, pa je za njega FUJ da igra sa DSovcima...Boze, kako lupas!!!

PS: Od sveg onog ponašanja DS-ovaca juče, i medijske pomoći kojom se vrši pritisak na javnost da se digne uzbuna ako Koštunica ili Dačić ne dozvole DS-u da formira vladu, i znajući koliki je populističko-oportunistički ološ u toj Demokratskoj stranci, dođe mi da postanem radikal. Od svih stvari koje mogu da zacude, to je najmanja. Oduvek si mi naginjao radikalskim metodama, pa je red da postanes clan!!!.
Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: 12.05.2008. 14:52 »

C.Jovanovic je deo balasta koji je DS uzeo glasace na izborima 2003. Kada su se oslobodili C.Jovanovica, idiota, narkomana, lopova, jajare, lazova,..., poleteli su kao uz RED BULL. On je kumovao ubistvu Z.Djindjica!!!!ON!!!! Njegova onanisanja u Silerovoj, uz sto presvucen cocainom, su i kostala nesrecnog Djikija glave. I on mi je posten?!!! Napunio se za ovih 10 godina KO NIKO, al je posten, jeste ko jaja od papagaja. Jesi li se ti obagitio za poslednjih 10 godina? Jesi, malo morgen. Kako mozes da se kunes u propale ljude?!!!!
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #87 poslato: 12.05.2008. 15:03 »

Đinđića su ubili ovi koji imaju šansu da daju DS-u vlast. I to je priča koju pričaju čak i aktuelni lideri DS-a. Ubili su ga oni koji su ostali verni Miloševićevoj politici i ideologiji, ideologiji SRS-a, sa kojima će sutra Tadić da pokuša da formira vlast (dakle, radi se o SPS-u, JS-u i sličnima), nudeći im razna ministarstva. Bedno.

A što se tiče Jovanovića, može on da bude narkoman, ali i našprican dvadeset puta je i pametniji i politički svesniji od Tadića i njemu sličnih populista koji su bezbroj puta izneverili demokratske vrednosti samo da bi se dodvorili Koštunici i nacionlaistima. I, evo, vidim Truman se raduje što će se Tadić odlučiti za ubice Zorana Đinđića pre nego li za LDP (koga, uzgred, u svim kampanjama vređa, jer tako mora, tako se dobijaju glasovi, vređajući "izdajnike").

Što se bogatstva tiče, nije nikakva nepoznanica da građanska orijentacija dobija novac iz inostranstva i ima podršku razvijenog sveta. Tadić takođe, i to, čini mi se, više nego li Čedomir Jovanović, ali usput uzima i državne pare pošto su bili i biće velika parlamentarna partija. Dakle, to što se Jovanović može pohvaliti možda nečim što prosečan građanin Srbije nema, a ne radi se o pameti ili političkoj svesti, nego o nekom materijalnom dobru, rezultat je zalaganja za jednu političku stranu. Tadić je iz svega toga nezasluženo izašao i bogatiji i prljaviji i, vidimo, moćniji.

Nego... gledam sad video materijal okačen na sajtu NVO BIRO (takoreći radikalna omladina građanske LDP) koja je, verovatno u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava, napravila jedan fantastičan performans u centru Beograda (Knez Mihajlova):

<a href="http://www.youtube.com/v/pjIRszmdCEE&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/pjIRszmdCEE&rel=1</a>

I dok sve to gledam postavljam sebi pitanje: zar je moguće da sve što rade ide u korist DS-a, a ne građanske opcije.

Čemu onda sve? Zarad manjeg zla? Pih.
Sačuvana

avant-garde
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: 12.05.2008. 15:50 »

nije u redu toliko biti kivan na ds kad su jedini napravili nešto dobro, makar to bilo i pred same izbore, mislim na potpisivanje sporazuma sa evropom. i sigurno je za srbiju bolje da dođe makar nekakva vlada koja je demokratska i koju svet podržava nego da nam dođu izolacionisti.
Sačuvana
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: 12.05.2008. 18:11 »

Glasao si za ljude koji su te isterali iz zemlje. Nije to strašno, strašnije je što još uvek isteruju, i to ne samo takve kao ti, nego i ljude koji su pošli u svet da bi se dokazali kao naučni radnici, kao sjajni studenti, kao ljudi koji žele da naprave nešto od sebe i svog života, svetsko ime. Sve ono što nije moguće uraditi u postmiloševićevskoj Srbiji. Onoj Srbiji kojoj si glasanjem za SPS dao podršku.

Interesantno razmišljanje. To znači da ako bi Zapad još više pokušao da uslovi i zategne Srbiju, ti i tebi slični biste izvršili samoubistvo? Ja ne vidim veći inat od toga. Ako te neko zlobno uslovljava, a ti se lepo ubiješ i tako mu kažeš indirektno "dosta". Šteta je što ste vi poveli i druge, normalne građane, sa sobom. No, ti si pobegao iz Srbije na vreme, platiće oni koji su ostali (i zbog toga smatram da je nedopustivo da izbegli i oni koji nemaju radni odnos na teritoriji Srbije odlučuju o njenoj sudbini, jer ih očito nije briga šta se u njoj događa, i često ovako zlonamerno glasaju da se u njoj događaju dalji nemiri i vraćanje unazad).

Kad je reč o glasovima ovih iz dijaspore (ne računajući Lanavi i Zzzaphod-a), čini mi se da je kod njih u glavi jedna nepojmljivo bezobrazna ideja. Daje se opisati kroz scenu iz jednog filma (mislim da se zove Euro-trip), kada momci sa Zapada slučajno "zaglave" u jednoj postkomunističkoj (istočnoevrospkoj ili srednjeevropskoj) zemlji (sličnoj po standardu Srbiji devedesetih, i onoj kojoj se vraćamo uskoro), i najpre konstatuju da su švorc, a onda uđu u neki restoran i izvade ono par centi koliko im je ostalo, pokažu i pitaju mogu li šta da kupe, a kelner (stanovnik te propale države) se oduševi i kaže kako će tim parama moći da kupi sopstveni hotel. Tako i ovi iz dijaspore koji glasaju za povratak države u najgori period, uživaju u tome što će, kada budu zaradili tamo u normalnim zemljama, moći da dođu u bolesnu Srbiju i pokupuju sve za badava. Bezobrazno, krajnje bezobrazno. Ali legitimno. Pod uslovom da država ništa ne preduzima protiv takvih akcija i jasno antidržavnih opcija na izborima.

...
A ONDA KAZE:[/color]

Ja mislim da SPS nije tolika gamad (pogotovo danas kakvi su, koliko-toliko reformisani, mada ideološki i dalje truli) koliko je to SRS, i još više koalicija DSS-NS. Čak i na ideološkom planu su bili agresivniji od SPS-a. Ali, naravno, nikako ne treba zaboraviti sve zločine i svu patnju koju je SPS priredio devedesetih Srbiji i srpskom narodu.

Jos malo pa cemo se sloziti ti i ja... siguran sam.

Ja priznam da mi je crvena boja najomiljenija... ti si dovoljno radikalan... nadjemo se na sredini... i eto nas u SPS ;-)

Sto si toliko frustriran, sto LDP nije osvojio 5.6% glasova nego samo 5.2%? Posledica minulog rada.  osmeh

Samo zajebo si se nesto. Ja nisam otisao zbog SPS-a i stanja u zemlji. Dobro jesam i zbog toga, vrlo malen deo. Ja sam samoproklamovani kosmopolit i nisam otisao ni odakle... nisam otisao nista vise nego ti iz BB u NI... samo u globalnim razmerama.
Ja tek samo istrazujem sve delove moje domovine.
I ne tupim da sam postao pametniji od svih samo zato sto vidim/videh nesto sta vecina ne vidi jer nece.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: