Glasajte za SPS, oni su odradili sta su imali, njihov plan je da ne rade nista a to je bolje nego sta god drugi nudeobecavaju da ce da urade.
Glasao si za ljude koji su te isterali iz zemlje. Nije to strašno, strašnije je što još uvek isteruju, i to ne samo takve kao ti, nego i ljude koji su pošli u svet da bi se dokazali kao naučni radnici, kao sjajni studenti, kao ljudi koji žele da naprave nešto od sebe i svog života, svetsko ime. Sve ono što nije moguće uraditi u postmiloševićevskoj Srbiji. Onoj Srbiji kojoj si glasanjem za SPS dao podršku.
Za ovakve rezultate direktno su odgovorni EZ i SAD jer je mnogima dokurchilo da slusaju svake godine obecanja o ukidanju viza, o primanju u EZ kad se ispune uslovi sa liste koja nije postojana, pustanje Hardinaja iako je zlocinac... karla del kuronte koja tek kad je otisla priznaje da su siptari klali srbe za prodaju organa... i sve ono sta su nam "demokrate" ovoga sveta radile od pocetka rasturanja SFRJ... samo se sada nagomilalo.
Interesantno razmišljanje. To znači da ako bi Zapad još više pokušao da uslovi i zategne Srbiju, ti i tebi slični biste izvršili samoubistvo? Ja ne vidim veći inat od toga. Ako te neko zlobno uslovljava, a ti se lepo ubiješ i tako mu kažeš indirektno "dosta". Šteta je što ste vi poveli i druge, normalne građane, sa sobom. No, ti si pobegao iz Srbije na vreme, platiće oni koji su ostali (i zbog toga smatram da je nedopustivo da izbegli i oni koji nemaju radni odnos na teritoriji Srbije odlučuju o njenoj sudbini, jer ih očito nije briga šta se u njoj događa, i često ovako zlonamerno glasaju da se u njoj događaju dalji nemiri i vraćanje unazad).
Kad je reč o glasovima ovih iz dijaspore (ne računajući Lanavi i Zzzaphod-a), čini mi se da je kod njih u glavi jedna nepojmljivo bezobrazna ideja. Daje se opisati kroz scenu iz jednog filma (mislim da se zove Euro-trip), kada momci sa Zapada slučajno "zaglave" u jednoj postkomunističkoj (istočnoevrospkoj ili srednjeevropskoj) zemlji (sličnoj po standardu Srbiji devedesetih, i onoj kojoj se vraćamo uskoro), i najpre konstatuju da su švorc, a onda uđu u neki restoran i izvade ono par centi koliko im je ostalo, pokažu i pitaju mogu li šta da kupe, a kelner (stanovnik te propale države) se oduševi i kaže kako će tim parama moći da kupi sopstveni hotel. Tako i ovi iz dijaspore koji glasaju za povratak države u najgori period, uživaju u tome što će, kada budu zaradili tamo u normalnim zemljama, moći da dođu u bolesnu Srbiju i pokupuju sve za badava. Bezobrazno, krajnje bezobrazno. Ali legitimno. Pod uslovom da država ništa ne preduzima protiv takvih akcija i jasno antidržavnih opcija na izborima.
Kako stvari stoje radikali-narodnjaci i socijalisti imaju komotnu većinu da zasednu tamo gde treba - Koštunica je premijer, of course...

- ali ne lezi vraže, demokrate bi mogli da se komodaju isto tako sa socijalistima, Madžarima i jednim Albancem, pod uslovom da šutnu Čanka, koji i ne-znam-šta-im-je-trebao u svemu tome. Ako su mislili da time sabotiraju šanse LDP-a da uđe u parlament onda su se dobrano zahebali.
Ne znam šta bi DS-u da uzima Čanka, ali još manje mi može biti jasno zašto je Čanak pristao na taj promiskuitet da se druži sa DS-ovcima. Jedino ako postoji nekakav ogroman sukob između njega i Čede Jovanovića, jer programski se njihove partije ne razlikuju. No, šta je tu je.
Što se vlade tiče, ja sam siguran da će ona biti formirana od strane DSS-SRS-NS-SPS, što su Koštunica i Nikolić još juče nagovestili. Ne znam zašto bi Ivica Dačić (ili Palma, pošto je sve to jedno te isto) odustao od svoje politike i priklonio se svojim ideološkim protivnicima. Možda ako bi ga to spasilo vlasti, pošto znamo da onaj ko je na vlasti redovno gubi simpatije građana. Hoću da kažem, moguće je da bi Dačić više voleo da bude samo pion manjinske vlade, tj. skupštinska podrška DS-a (povremeno), i da takvim izbegavanjem odgovornosti u stvari dalje gradi partiju, skuplja još više glasova, kako bi na narednim izborima bio još jači.
Tadić pokušava da digne narod na noge i da izvrši pritisak pre svega na javnost i narodnjake, ali teško da će ovi da promene mišljenje.
I meni je naročito zanimljivo bilo ponašanje Tadića nakon prvih rezultata. Nekako sam se u sebi pitao: šta, bre, ovaj priča kad su izbori izgubljeni?!
Doslo se opet u poziciju da crvena gamad bude jezicak na vagi?
Ja mislim da SPS nije tolika gamad (pogotovo danas kakvi su, koliko-toliko reformisani, mada ideološki i dalje truli) koliko je to SRS, i još više koalicija DSS-NS. Čak i na ideološkom planu su bili agresivniji od SPS-a. Ali, naravno, nikako ne treba zaboraviti sve zločine i svu patnju koju je SPS priredio devedesetih Srbiji i srpskom narodu.