Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 24.03.2008. 11:59 » |
|
Čitaš li ti novine? Kada kažem novine mislim na Politiku, eventualno Danas. Na pitanje upućeno između dva kruga predsedničkih izbora, Gojkinica reče kako će podržati onog kandidata koji nudi jaku i stabilnu Srbiju, pa još na to dodaje nekoliko Tadićevih predizbornih fraza o evropskim integracijama i sl.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino hitno da ode na nošu!
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 24.03.2008. 13:29 » |
|
Ovu temu ćemo ili spojiti sa "Izbori u Srbiji - maj 2008" ili će biti odvojeno poslednjih nekoliko poruka iz ove i premeštene tamo. Možemo da biramo. Gospodine Ljubo, kakav ste vi to čovek ako čitate "Politiku"? Hoćete li, molim vas, da se izvučete iz blata u koje ste sami ušli tako što ćete kazati da volite da čujete šta kažu oponenti? Ili ste zaljubljeni u Ljiljanu Smajlović? Tadić je rekao da može sarađivati sa Dačićem pod uslovom da ovaj promeni politiku. Dakle, Dačić je prihvatljiv, još samo tu politiku da promeni, a promeniće je kad ovima zagusti za sačinjavanje Vlade. Ako je to istina, a ja nisam pratio ovih dana info emisije na televiziji, niti čitao štampu, onda se u tu priču uklapa i komentar Idi dada amin-a, koji je isto tako kazao da će SPS da izvuče tzv. demokratski blok. I dalje mi je krajnje gadljiva vlada koju će predvoditi centralistički i stacioniran u ideološkom centru - DS, dok će za njim aplaudirati i gmižati G17, SPO i SPS. LSV nadam se da će se opametiti i iz pozadine ili tek na pokrajinskom nivou držati neku poziciju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 24.03.2008. 14:39 » |
|
Gospodine Ljubo, kakav ste vi to čovek ako čitate "Politiku"? Hoćete li, molim vas, da se izvučete iz blata u koje ste sami ušli tako što ćete kazati da volite da čujete šta kažu oponenti? Ili ste zaljubljeni u Ljiljanu Smajlović? Hm, jednom je u nekom TV duelu Vesna Pešić rekla da ako hoćete da znate šta se dešava onda morate redovno da čitate Politiku. To je jedna mnogo ljigava novina, najstarija u Srbiji, uvek uz vlast - nikada protiv, pa otud nije naodmet poslušati našu ex-ambasadorku u Meksiku Vesnu Pešić. Tako recimo u Politici je moguće čitati jednog Boška Jakšića ali i Lazanskog, čak Marka Vidojkovića, ali i Slobodana Antonić-Vukadinovića. Mrzim one profilisane novine u kojima se pojavljuju samo pobornici jedne opcije. Volim salatu u jednom pakovanju, da ne bih morao da kupujem nekoliko novina, zato uzmem debelu Politiku i udri. Uzgred, opširan im je i informativan spoljnopolitički blok. Glede Smajlovićke... nije dovoljno debela za moje ukuse, mada sam pratio njene haške tekstove u NIN-u. Ako je to istina, a ja nisam pratio ovih dana info emisije na televiziji, niti čitao štampu, onda se u tu priču uklapa i komentar Idi dada amin-a, koji je isto tako kazao da će SPS da izvuče tzv. demokratski blok. I dalje mi je krajnje gadljiva vlada koju će predvoditi centralistički i stacioniran u ideološkom centru - DS, dok će za njim aplaudirati i gmižati G17, SPO i SPS. LSV nadam se da će se opametiti i iz pozadine ili tek na pokrajinskom nivou držati neku poziciju.
Točno tako. Biće to jedna stabilna Vlada....... dok je ne sruši Dinkić.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
avant-garde
Teatralni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 25.03.2008. 10:03 » |
|
sps bi mogao do vlasti i preko saradnje sa Srs i Dss. te tri stranke bez problema osvajaju većinu u parlamentu i mogu da naprave vladu. a sad što bi to bilo loše po srbiju to je drugi problem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 25.03.2008. 11:23 » |
|
sps bi mogao do vlasti i preko saradnje sa Srs i Dss. Naravno. To zna i DS pa gleda da ih prevede na svoju obalu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 01.04.2008. 17:52 » |
|
Dačić: Koalicija sa DS-om apsolutno isključena "SPS nije spreman za bilo kakav dogovor u kome učestvuju (lider Lige socijaldemokrata Vojvodine) Nenad Čanak ili (predsednik Srpskog pokreta obnove) Vuk Drašković. Ta koalicija sa DS je apsolutno isključena", rekao je Dačić u intervjuu za "Večernje novosti". Povodom navoda DS-a da je SPS prihvatljiv partner ako promeni politiku, on je rekao da socijalisti nemaju razloga da bilo šta menjaju. Upitan da li očekuje da SPS bude u novoj vladi, Dačić je rekao da se SPS ne bori za to da bude u vladi niti za poziciju da neko ne može da formira vladu bez socijalista. "Politička matematika govori da će parlamentarna većina biti tamo gde zajedno budu koalicije koje predvode SPS i Demokratska stranka Srbije. Nema većine bez te dve koalicije", rekao je Dačić i dodao da je SPS i ranije insistirala na vladi sa DSS-om i Srpskom radikalnom strankom. Piše Blic.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 01.04.2008. 18:45 » |
|
Glede Smajlovićke... nije dovoljno debela za moje ukuse, mada sam pratio njene haške tekstove u NIN-u. E moj Ljubo, ako ti kod Ljilje smeta samo neuhranjenost, ... zena izgleda kao da je pobegla grobaru sa lopate. Sto se Politike sa navodnicima, tice, vi dakle volite da nit smrdi, nit mirise, odnosno, u ovom slucaju smrduckavu novinu. Politicki komentari tipa: sedi mali Djokica i razmislja ispod drveta... obimna jeste, i kao takva preporucljiva za poljski wc (poljski u smislu polje, ne u smislu naroda - da me ne dokaci D.I.). Definitivno ste vrrrrlo perverzna osoba. Volite Ljilju sa plusom kilograma, listate shopsku salatu od Politike... vama ne gine politicki angazman u samom vrhu neke od buducih vlasti... Inace, jer neko citao o tome kako je Dacic I. prosio (citaj spopadao) Kaju iz VB???
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 01.04.2008. 20:04 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 01.04.2008. 20:08 » |
|
Dačić: Koalicija sa DS-om apsolutno isključena Dakle, ipak će vladati DSS, SRS i SPS (uz Palmu). Očekivano. Zato je prof. dr Jovan Živković u nekoj emisiji na lokalnoj TV rekao da će naredne četiri godine biti "ko preživi, pričaće". Odnosno da će se Srbija boriti za Evropu (ponovo) tek kad prođe mandat sledeće vlasti. A sledeća bi, kao što i ja već odavno govorim, trebalo da posluži narodu za nauk. Videćemo kako će sve to da se završi. Možda će pozatvarati slobodarske NVO, pa i ne budemo mogli da komuniciramo na ovaj način, da jedni drugima pokažemo ko je tačniju prognozu dao. U svakom slučaju dolazimo do onoga "Šta smo naučili iz devedesetih?". Na temu koju sam postavio da se ne bismo vratili u ovo doba. Ali izgleda da ništa nije naučeno i sada je potrebna još jedna lekcija u trajanju od četiri godine.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 01.04.2008. 20:10 » |
|
Cisto sumnjam da se Maja nesto naglo otreznila, popila neki lek, ili slicno.....pre ce biti da su to unutarpartijske borbe, gde je ona ostala na margini, sto je i logicno za radikale. Nemam neko visoko misljenje o Maji, secam se njenih nebuloza, ali mora se priznati da je za Natasu Jovanovic, Vjericu Radetu, onog nesrecnika Mirchica ili Vucica, zena Gospodja , sa velikim G.......Jos jedan dokaz, da radikali funkcionisu kao "crveni Kmeri"....sto si gluplji, neobrazovaniji, bezobrazniji , i neotesaniji, to si pozeljniji kao vrh stranke........tako zamisljaju i celu Srbiju....kao glupavu, bezobraznu, svadjalacku , neotesanu i neobrazovanu vukoyebinu, gde bi cak i Toma Nikolic delovao kao akademik... xaxaxaxa Inace, Vucic je pivatno budala za orden...A on je prvi intelektualac medju radikalima...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 01.04.2008. 21:18 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 02.04.2008. 08:22 » |
|
Definitivno ste vrrrrlo perverzna osoba. Volite Ljilju sa plusom kilograma, listate shopsku salatu od Politike... vama ne gine politicki angazman u samom vrhu neke od buducih vlasti...
Inace, jer neko citao o tome kako je Dacic I. prosio (citaj spopadao) Kaju iz VB???
Vlast masti. Taman posla. Vlast i ja smo kao Gebels i Propaganda. Nisam ja za vlast već za - uz vlast, a biti na vlasti znači biti na vetrometini i u fokusu raznih opskurnih interesa: tajkunskih, mafijaških, masonskih, špijunskih, političkih, nepotističkih i da ne nabrajam dalje. Ja volim da budem šaptač konjima. Glede Dačića, verujem da mu se diže tlak na Kaju, jer Kaja je jedan pozamašni sekoid (derivacija Seke Aleksić) i kao takva uživa i moju principijelnu podršku. Takodžer, taj Dačić trenutno tvrdi pazar, pa gleda šta će se sve ispodešavati do 11. maja. Ne zaboravite i na tante-za-kukuriku fenomen čisto parlamentarne podrške, mada moram prioznati, SPS je i predugo van vlasti što Dačiću i drugovima zaista teško pada. Glupo je biti u politici a biti van vlasti, posebno ako si dugo bio u njoj. Poenta je u tome ko će ponuditi više.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže
Pol: 
Ja nisam luzer naprotiv...
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 02.04.2008. 12:00 » |
|
Inace, jer neko citao o tome kako je Dacic I. prosio (citaj spopadao) Kaju iz VB???
Pa zar nisi procitao na kraju teksta da je rec o prvoaprilskoj sali?! Kuku mene, zar je dotle doslo da branim Dacica :( I neverovatno da je jedan procenat ljudi sigurno u to poverovao i da ce to uticati na njegov rezultat na izborima (?). I procitah negde da je Ceda rekao kako je spreman da pravi vladu sa DS i G17, bez obzira sta je pre toga prica o njima. Mislim da je to razumno, em hoce vlast, em je svestan da bi radikalska vlada sa Kostunijem na celu bila katastrofa. I Zile, otkud znas da je Vicic privatno budaletina? Je l to neka insajderska informacija, najvise volim da slusam te price? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 02.04.2008. 16:34 » |
|
Pa zar nisi procitao na kraju teksta da je rec o prvoaprilskoj sali?! Kuku mene, zar je dotle doslo da branim Dacica... I neverovatno da je jedan procenat ljudi sigurno u to poverovao i da ce to uticati na njegov rezultat na izborima (?). I Zile, otkud znas da je Vicic privatno budaletina? Je l to neka insajderska informacija, najvise volim da slusam te price? Nisam video da je shala?!!!!?? Mada meni Dacic ne izgleda kao neko ko mari za ishta sem vlasti... Moja keva, i ja imam kevu, dakle i mene je neko rodio...  , poznaje Vucicevu kevu veoma dobro. Od puberteta se on ponasa kao autista, tvrdoglavo se posvadjao sa roditeljima oko neke gluposti, ode od kuce, pa ga nema po deset dana... A na faksu, to znam i iz drugih izvora, ponistavao je ocene i svadjao se sa profesorima. Uopste receno, svuda je bivao dozivljavan kao osobenjak. A onda je sreo Seselja i po maksimi "similis simili gaudet", ... doziveo ga kao idola. Jesi li primetio nekad osmeh na njegovim ustima? Samo grimase koje izgledaju kao da mu pricinjavaju neopisive bolove u pokusaju da se smeje... Pa ti vidi
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 02.04.2008. 16:45 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 02.04.2008. 17:38 » |
|
Inace, Vucic je pivatno budala za orden...A on je prvi intelektualac medju radikalima... .....Vučić je intelektualac u širem smislu. Šta zanči budaletina. Ne sviđaju se ni meni njegovi politički stavovi, ali ne mogu zbog toga da mu osporim ono što je očigledno.....................Uostalom, radikali imaju svoj ciljnu grupu i njoj se obraćaju, privatno ih srećem, vrlo malo razgovaramo o politici i ne vidim razliku između njih i ostalih "nazovi demokrata". Tvoje objašnjenje je još gore, prava srpska tračarenjenja u stilu "...njegova mama rekla mojoj mami (u poverenju)"
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 02.04.2008. 17:57 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 02.04.2008. 19:09 » |
|
.....Vučić je intelektualac u širem smislu. Šta zanči budaletina. Ne sviđaju se ni meni njegovi politički stavovi, ali ne mogu zbog toga da mu osporim ono što je očigledno.....................Uostalom, radikali imaju svoj ciljnu grupu i njoj se obraćaju, privatno ih srećem, vrlo malo razgovaramo o politici i ne vidim razliku između njih i ostalih "nazovi demokrata". Tvoje objašnjenje je još gore, prava srpska tračarenjenja u stilu "...njegova mama rekla mojoj mami (u poverenju)"
ALO, OTKULIRAJ, RODJACE, AKO TI SE SVIDJA VUCIC, VODI GA KUCI..NE MOZES MENI OSPORITI PRAVO DA MISLIM STA MISLIM, I DA TO OVDE ISKAZEM...JA OVDE NE PRICAM O NJEGOVIM POLITICKIM UBEDJENJIMA, NEGO O KARAKTERU...NAPRIMER, VESNA PESIC MI SE SVIDJA KARAKTEROM, ALI NE GLASAM ZA NJU...KAPIRAS??? BUDALETINA JEDNAKO VUCIC, OK? TO ZNACI BUDALETINA! TRACARENJA???MOZDA TEBI REKLA-KAZALA TAMO NEKOG ZILETA I JESU TRAC, ALI MENI PRICE MOJE MAJKE-NISU.OK? INTELEKTUALAC U SIREM SMISLU??? AJDE PREVEDI, MOLIM TE KO BOGA TO STO SI REKAO I PREDSTAVI MI I JEDNOG IMTELEKTUALCA U UZEM SMISLU...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 02.04.2008. 19:41 ZileZilet »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 03.04.2008. 01:01 » |
|
Takodžer, taj Dačić trenutno tvrdi pazar, pa gleda šta će se sve ispodešavati do 11. maja... Poenta je u tome ko će ponuditi više. Ne slažem se, cijenjeni gospodine Gazivoda. Mislim da grešite i da SPS ne bi mogao sebe da zamisli u vladi sa DS-om, kao što ni mnoge partije nazovi-demokratskog bloka ne mogu sebe da zamisle pored SPS-a, kakav god on bio danas ili sutra. Uostalom, šta to znači kad Tadić kaže da će prihvatiti SPS ako taj SPS bude promenio sopstvenu politiku? Pa, šta onda očekuje da SPS postane? Da reši da pred izbore promeni sopstveni program da bi mogao da se ugura u vlast sa DS-om? I šta bi to značilo za glasače SPS-a? To bi bilo ravno izdaji svih svojih birača, i zbog toga Dačić to ne može da prihvati, koliko god se njemu vladalo. Zbog toga je i odbio onako glasno i odlučno ponudu Tadića. Sa druge strane, verujem da je Tadić ohrabrio Dačića ali sa namerom da pokaže glasačima da ima smisla glasati i izaći na izbore, jer bitka nije izgubljena, pošto i SPS na kraju može pod nekim uslovima da se okrene na - uslovno rečeno - našu stranu. To je, dakako, realno gledajući nemoguće. Ali kao marketinški potez dobro dođe. Zbog svega toga, na kraju, ne verujem u uspeh kvazi-demokratskog bloka koji predvodi DS. Odnosno verujem u pobedu SRS-DSS-NS-SPS-JS postizborne koalicije i nove vlade "nacionalnog spasa" (u našem prevodu: nacionalne propasti).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|