Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Izbori u Srbiji - maj 2008  (Pročitano 7489 puta)
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +23/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: 16.05.2008. 16:59 »

Za Beograd mogu da ti kazhem da je skoro sigurno Vuchic gradonachelnik sa podrshkom Koshtunichinih i Dachicevaca. Andrija Mladenovic se vec rukovao sa Vuchicem kao da prave neki tim, ochigledno planiraju da formiraju vladu na republichkom nivou.
Za Nish sam chuo da vam je Mile Ilic skoro siguran gradonachelnik. Znachi da su ovi pocheli da dele gradove. Beograd ochigledno ide radikalima, Nish su dali socijalistima, samo je pitanje shta ce da dobiju narodnjaci.

Ne znam.......meni je sama pomisao na Acu pichkoustog , na celu Beograda , toliko nestvarna , da jednostavno ne mogu ozbiljno da analiziram takav razvoj dogadjaja......

Beograd jeste , odavno , dziberija na kvadrat......nije to onaj kosmopolitiski grad, u kojem se igrala "Kosa" u Ateljeu, kao prva predstava u Evropi....nije ni onaj u koji su dolazili Luj Armstrong, i Dizi Gilespi, dok se u okolnim zemljama ( sada clanicama EU ) slusala samo ruska vojna , pleh muzika.....daleko je ovaj Beograd i od nekadasnjeg sjaja Festa, Bitefa, Belefa.......Da li se neko seca, da je prvi kamen sa meseca, nakon USA  poslat za Beograd???.....

Grad ciji duh se nekada osecao u taktovima pesama "devojko mala " , " April u Beogradu " ili nezvanicnoj himni grada " Beograde".......se odavno povija pod ogromnom kolicinom "dinarskog mentaliteta" u kombinaciji sa " orijentalnim duhom".........ubistvena kombinacija, koju olicavaju zavijanja fukosha iz Zitoradja, i tresi - mesi , fanova Karleushe i Baje male mindze.........

Da se razumemo , oduvek je u Beograd dolazilo mnogo ljudi, kako iz unutrasnjosti, tako i iz inostranstva.....ali , lagano, dozirano, necujno.......ti dosljaci, u principu preci vecine nas iz Beograda ,su se trudili da uhvate ritam velegrada, da shvate navike i razumeju nacin zivota u Beogradu.....i uspevali su u tome, dodajuci gradu jos vise od raznolikosti i bogatstva......

A onda, devedesetih , cunami ljudi koji ni nakon petnaest godina nisu prestali da gaje kokoske na terasi , da skacu "glamocko kolo" u stanovima , da zavijaju neke cudne 'zavicajne " oj, kozaro ....krike .
Dosli su ljudi koji nisu voleli grad u koji dolaze , a vremenom su ga sve vise mrzeli......o pokusaju da se uklope u duh Beograda nema ni govora............oni su , onako besni i bahati , nevaspitani i neotesani....potcinjavali Beograd svojim , gejackim navikama i kompleksima.......

Kao rezultat , dobicemo, izgleda gradonacelnika.......Acu pichkoustog...
Radikali i socijalisti na vlasti , u gradu koji je za predhodnog , pokojnog gradonacelnika dobio titulu " najperspektivnije evropske metropole".....i taman kada je uhvatio vazduh, Beograd ce ponovo da potone u smradu najcrnje nacionalisticke i sovinisticke demagogije...zatvaranja u sebe, Kostunicine klaustofobije, i radikalske agorafobije............e, pa nazdravlje....ocemo li jedno "glamocko"????
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Meda Božanin
Na uslovnoj slobodi

Duh bunta: +16/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #121 poslato: 17.05.2008. 01:06 »

Beograd je, davno, bio veliki grad.
Beograd proslog veka je bio samo veci grad od ostalih.
I naravno, bio prepun samohvale jer veceg, modernijeg, otvorenijeg grada nije bilo, al jebiga, tek samo u Srbiji ondasnje SFRJ.

PS
Secam se kao juce scene gde Omer Karabeg stoji na gradilistu u NBG i govori o desetinama hiljada stanova za nove dosljake "izbosne" koji su nadolazili u talasima cunamija... davna 1960-neka... (emisija o pocetku RTB novinara).

"Cunami" je postojao i ranije u BG, samo taj se izgleda zaboravio... ili se jos uvek nije saznalo o njemu Namigivanje
E taj cunami je prejebo jedan jos stariji duh BG i napravio BG onakvim kakav je bio (ovakav o kakvom zalosno pises) do sledeceg cunamija...
jbg, takav vam je horoskop. Da nije bilo centralizacije cunami bi bio rasprsen po "provinciji" i BG bi ostao metropola (al samo do pola;)).

E sad, pare od centralizacije napravile BG kosmopolitskim gradom... a opet ta centralizacija ga kasnije preyebala... i sad ko je kriv?
Ja sigurno nisam.
Nije ni "pitchkousti".
On samo moze da izvrsi eutanaziju.
Oprosti sto mi nesto nije zao sto vas "duh" BG-a nestaje, nas duh Nisa ste ubili centralizacijom pa sam indiferentan i bezosecajan za vase gubitke. Sta da radim, nisam savrsen, znam da su gresne moje misli.
Sačuvana

Domaci I.
Urednik

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #122 poslato: 17.05.2008. 01:39 »

Ne znam.......meni je sama pomisao na Acu pichkoustog , na celu Beograda , toliko nestvarna , da jednostavno ne mogu ozbiljno da analiziram takav razvoj dogadjaja......

Ja se ne bih sekirao jer Beograd je u potpunosti oporavljen grad i nije bez razloga dobio epitet najperspektivnijeg grada jugoistočne Evrope ("Grad budućnosti"). Mislim, a to sam već negde kazao, da i kada bi došao neki retardirani da bude gradonačelnik, ili neka budala kao što je onaj Palma od Jagodine, ne bi bilo problema za Beograd da se odupre sopstvenim mehanizmom, snagom, tome što bi mu otud pretilo. Tako smatram da ni dolazak Vučića ne bi tu mnogo promenio, a pitanje je da li će uopšte usporiti razvoj Beograda, mada je istina da je DS imao zaista velike planove za prestonicu. No, pri svemu ovom valjalo bi se setiti još jednog važnog detalja: SRS je centralistička partija, pa je očekivano da se Beograd pri centralističkom vlašću još jače razvija nego dok je na vlasti bila koalicija neopredeljenih ili skoro-pa-decentralistički-orijentisanih.

Citat
Beograd jeste , odavno , dziberija na kvadrat......nije to onaj kosmopolitiski grad, u kojem se igrala "Kosa" u Ateljeu, kao prva predstava u Evropi....nije ni onaj u koji su dolazili Luj Armstrong, i Dizi Gilespi, dok se u okolnim zemljama ( sada clanicama EU ) slusala samo ruska vojna , pleh muzika.....daleko je ovaj Beograd i od nekadasnjeg sjaja Festa, Bitefa, Belefa.......Da li se neko seca, da je prvi kamen sa meseca, nakon USA  poslat za Beograd???.....

Hm... Možda danas to Beograd nije, ali ni ranije on to nije bio zato što je sam bio lep ili prijatan za dušu, nego otud što je Jugoslavija bila moćna i poštovana kao država u svetu. Danas je Beograd ipak ostao kulturna, finansijska, administrativna, politička i saobraćajna prestonica ovog dela Evrope iako se nalazi u Srbiji koja je na samom začelju prema svemu ovom u istom tom delu Evrope.

Citat
Grad ciji duh se nekada osecao u taktovima pesama "devojko mala " , " April u Beogradu " ili nezvanicnoj himni grada " Beograde".......se odavno povija pod ogromnom kolicinom "dinarskog mentaliteta" u kombinaciji sa " orijentalnim duhom".........ubistvena kombinacija, koju olicavaju zavijanja fukosha iz Zitoradja, i tresi - mesi , fanova Karleushe i Baje male mindze.........

Razumem šta govoriš, ali ja nikada ne bih tvrdio da je ta pomešanost mentaliteta loša stvar. Štaviše, smatram da daje jako veliki kulturni potencijal tom gradu. Mislim da i ti dođoši koji su pošli trbuhom za kruhom i stigli u Beograd, ili makar onaj pristojniji deo takvih, čine taj grad egzotičnijim i interesantnijim za strane turiste, pa čak i za domaći kulturni život. Ta šarenolikost Beograda (boje stečene zahvaljujući višedecenijskoj centralizaciji i migraciji stanovništva ka bogatoj prestonici) bi u nekim drugim prilikama (dobro ukusa) mogla mnogo lepog da donese gradu.

Citat
Da se razumemo , oduvek je u Beograd dolazilo mnogo ljudi, kako iz unutrasnjosti, tako i iz inostranstva.....ali , lagano, dozirano, necujno.......ti dosljaci, u principu preci vecine nas iz Beograda ,su se trudili da uhvate ritam velegrada, da shvate navike i razumeju nacin zivota u Beogradu.....i uspevali su u tome, dodajuci gradu jos vise od raznolikosti i bogatstva......

E, o tome sam govorio. Upravo na to i mislim, i uglavom poznajem takve Beograđane (mlade, koji su došli iz raznih krajeva Srbije, i bili su uzorni građani tih varošica, a sada su uzorni građani velegrada).

Citat
A onda, devedesetih , cunami ljudi koji ni nakon petnaest godina nisu prestali da gaje kokoske na terasi , da skacu "glamocko kolo" u stanovima , da zavijaju neke cudne 'zavicajne " oj, kozaro ....krike .
Dosli su ljudi koji nisu voleli grad u koji dolaze , a vremenom su ga sve vise mrzeli......o pokusaju da se uklope u duh Beograda nema ni govora............oni su , onako besni i bahati , nevaspitani i neotesani....potcinjavali Beograd svojim , gejackim navikama i kompleksima.......

Vidi, ja Beograd ne volim iz razloga što je to grad u koji se mnogo više ulagalo i koji sistem podržava (jer je centralistički). Ja koji ne živim u njemu imam hiljadu puta gore uslove za život nego vršnjak koji je čitav život proveo u najboljim (velegradskim) uslovima. Da ne nabrajam to, pošto sam hiljadu puta već nabrajao u podforumu Decentralizacija. Znači ja kad i kažem nešto protiv Beograda, ja nikako ne govorim iz perspektive nekog seljaka koji je tamo došao da opiči kolo u opancima i zavija trubom, već kroz tu osudu politike Srbije koja je uvek bila naklonjena jedino prestonici želim da kažem da i ja hoću da dišem i razmišljam kao intelektualac, a da pritom ne moram da živim u glavnom gradu.

Ovo što si naveo je u redu ako po Beogradu pljune taj koji obožava opanke, i koji se na prestonicu ljuti jer je tu zabranjeno bacati đubre kroz prozor, vikati ulicom ili raditi neku drugu glupost primerenu nevaspitanim ljudima.

Citat
Radikali i socijalisti na vlasti , u gradu koji je za predhodnog , pokojnog gradonacelnika dobio titulu " najperspektivnije evropske metropole".....i taman kada je uhvatio vazduh, Beograd ce ponovo da potone u smradu najcrnje nacionalisticke i sovinisticke demagogije...zatvaranja u sebe, Kostunicine klaustofobije, i radikalske agorafobije............e, pa nazdravlje....ocemo li jedno "glamocko"????

Da, ispustio sam iz vida taj momenat ideološkog profilisanja Beograda ako dođu radikali na vlast. Govorio sam više u pogledu njegove izgradnje. Mislim da sa te strane neće biti problema, ali da će iz perspektive ideološkog zaista doći do opasnih sukoba i nazadovanja. Pretpostavljam da bi Vučić bio strog prema svim onim intelektualnim punktovima, nevladinim organizacijama prema kojima je Beograd zaista bio politički - po mom mišljenju - najosvešćeniji grad na prostoru Balkana. Možda bi branio okupljanja ili performanse građanskih NVO koji su meni uvek bili jako interesantni, pogotovo ona okupljanja u režiji Žena u crnom.

No, videćemo ima li on te ingerencije da sve to sprečava ili gasi.

Beograd je, davno, bio veliki grad.

Beograd je danas još veći grad, u svakom smislu.

Citat
Da nije bilo centralizacije cunami bi bio rasprsen po "provinciji" i BG bi ostao metropola (al samo do pola;)).

Bi li mogao ovo da pojasniš? Kako to da bi Beograd ostao metropola (kao da sada nije metropola?), i kako to "do pola"?

Citat
E sad, pare od centralizacije napravile BG kosmopolitskim gradom... a opet ta centralizacija ga kasnije preyebala... i sad ko je kriv?

Zašto misliš da ga je "prejebala"? Šta je loše u tome što najkvalitetniji ljudi iz provincije odlaze u Beograd na studije i žele da tamo i ostanu po svaku cenu? Ja u tome vidim ogroman potencijal Beograda.

Citat
Oprosti sto mi nesto nije zao sto vas "duh" BG-a nestaje, nas duh Nisa ste ubili centralizacijom pa sam indiferentan i bezosecajan za vase gubitke. Sta da radim, nisam savrsen, znam da su gresne moje misli.

Ja sam takođe Nišlija (s tom razlikom što sam još uvek u tom gradu), i nikako se ne slažem sa ovom gore izjavom. Jeste Niš "ubijen" centralizmom, ali ne i njegov duh. Duh je ostao kakav je i bio: primitivan, orijentalni, i isključivo orijentalni. Nije ni sličan beogradskom šarenilu mentaliteta. Niški duh se nije razvio, već je ostao zarkžljao, devetnaestovekovni, što savršeno prikazuju trivijalni filmovi Šotre (pri čemu se Nišlijama i južnoprugašima smeje čitava Srbija, ali će se tim radom Šotre Nišlije ipak ponositi iz sve snage).

I ono što sam već govorio, ne slažem se sa tim da je duh Beograda na gubitku. Mislim da se on svakim danom pobošljava, da je Beograd sve egzotičniji i interesantniji grad i za domaće i za strane turiste, i kada ne bi dolazio Vučić na mesto gradonačelnika već neko iz nenacionalističke partije, siguran sam da bi u najgorem slučaju tek opravdao ono zvanje najperspektivnijeg grada jugoistočne Evrope.

No, gospodu molim da se preorijentiše na raspravu Šta volite u Beogradu ili na podforum Beograd, pa da tamo raspravljamo o ovome, ako želite, pošto je ovo ipak tema prvenstveno predviđena za republičke (parlamentarne) izbore.
Sačuvana

Meda Božanin
Na uslovnoj slobodi

Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: 17.05.2008. 02:10 »

...

Beograd je danas još veći grad, u svakom smislu.

Bi li mogao ovo da pojasniš? Kako to da bi Beograd ostao metropola (kao da sada nije metropola?), i kako to "do pola"?

Zašto misliš da ga je "prejebala"? Šta je loše u tome što najkvalitetniji ljudi iz provincije odlaze u Beograd na studije i žele da tamo i ostanu po svaku cenu? Ja u tome vidim ogroman potencijal Beograda.

Ja sam takođe Nišlija (s tom razlikom što sam još uvek u tom gradu), i nikako se ne slažem sa ovom gore izjavom. Jeste Niš "ubijen" centralizmom, ali ne i njegov duh. Duh je ostao kakav je i bio: primitivan, orijentalni, i isključivo orijentalni. Nije ni sličan beogradskom šarenilu mentaliteta. Niški duh se nije razvio, već je ostao zarkžljao, devetnaestovekovni, što savršeno prikazuju trivijalni filmovi Šotre (pri čemu se Nišlijama i južnoprugašima smeje čitava Srbija, ali će se tim radom Šotre Nišlije ipak ponositi iz sve snage).

I ono što sam već govorio, ne slažem se sa tim da je duh Beograda na gubitku. Mislim da se on svakim danom pobošljava, da je Beograd sve egzotičniji i interesantniji grad i za domaće i za strane turiste, i kada ne bi dolazio Vučić na mesto gradonačelnika već neko iz nenacionalističke partije, siguran sam da bi u najgorem slučaju tek opravdao ono zvanje najperspektivnijeg grada jugoistočne Evrope.

No, gospodu molim da se preorijentiše na raspravu Šta volite u Beogradu ili na podforum Beograd, pa da tamo raspravljamo o ovome, ako želite, pošto je ovo ipak tema prvenstveno predviđena za republičke (parlamentarne) izbore.

Pa sad, moram da ti odgovorim ovde... a ti prenesi sve poruke pocevsi sa prvomk koja se odnosi na BG na drugu temu...

Ako najkvalitetniji ljudi odlaze u BG na studije, u Nisu studira... ko?
Gde ti studiras?

Da Srbija (pa i Nis) nije bila centralizovana duze od jednog veka, takozvana provincija Srbije bi bila razvijena po europejskom modelu: max 2:1 plate pa tako ni cunami immigranta "sto cuvaju kokoske na terasi" ne bi otisao tamo gde je zivot najlukrativniji danas vec svud po (geografskoj) provinciji Srbije.

Kako to mislis da je cunami imigranata "koji cuvaju kokoske na terasi" (najmasovnija imigracija, posledica centralizacije kao iz prethodne recenice) doprineo da je BG egzoticniji grad za turiste?
Sačuvana

Domaci I.
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #124 poslato: 17.05.2008. 02:15 »

Kako to mislis da je cunami imigranata "koji cuvaju kokoske na terasi" (najmasovnija imigracija, posledica centralizacije kao iz prethodne recenice) doprineo da je BG egzoticniji grad za turiste?

Tako što smatram da to što oni mogu da ugroze, drugi dođoši (iz provincije) mogu da kompenzuju sjajnim primerom kako bi trebalo ponašati se, učiti, studirati, raditi, govoriti. Ja poznajem samo kvalitetne ljude koji su iz provincije otišli u Beograd, tako da vidim samo dobrobit po velegrad, a o tim seljacima koji čuvaju kokoške jedino slušam od ljudi sa foruma. I verujem da ima i takvih, ali, kao što rekoh, oni su manje važni u poređenju sa ovim sjajnim mladim ljudima koji odu u prestonicu da bi od sebe napravili evropsko ime. A to je u Beogradu moguće. Ti ljudi su ponos ne provincije, već ponos Beograda, kao Duško Radović na primer, ili Branko Miljković. Njih nije provincija učinila velikanima, već Beograd.
Sačuvana

Meda Božanin
Na uslovnoj slobodi

Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: 17.05.2008. 02:41 »

Pa sad, Branka Miljkovica BG nije nacinio velikanom, samo ga je prepoznao kao velikog coveka i... na kraju i oterao (u smrt). Sve to u kontekstu da je Branko Miljkovic emigrirao u BG ne po licnoj inicijativi vec sa roditeljima... al ajd... i to se, mozda, racuna.

Nego, ako su sve veliki ljudi otisli u BG, ko je onda ostao u (geografskoj) provinciji Srbije i ko/sta su oni ljudi koji su otisli u jos vece metropole sveta?
U svetlu toga, gde si ti, tj gde zivis i sta to govori o tebi?

Ili mozda velikih ljudi ima a da ne moraju otici u BG?
Sačuvana

ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #126 poslato: 17.05.2008. 12:06 »

Tako što smatram da to što oni mogu da ugroze, drugi dođoši (iz provincije) mogu da kompenzuju sjajnim primerom kako bi trebalo ponašati se, učiti, studirati, raditi, govoriti. Ja poznajem samo kvalitetne ljude koji su iz provincije otišli u Beograd, tako da vidim samo dobrobit po velegrad, a o tim seljacima koji čuvaju kokoške jedino slušam od ljudi sa foruma. I verujem da ima i takvih, ali, kao što rekoh, oni su manje važni u poređenju sa ovim sjajnim mladim ljudima koji odu u prestonicu da bi od sebe napravili evropsko ime. A to je u Beogradu moguće. Ti ljudi su ponos ne provincije, već ponos Beograda, kao Duško Radović na primer, ili Branko Miljković. Njih nije provincija učinila velikanima, već Beograd.

Joj, Beograd sto se kulture tice, jedna najobicnija palanka, i to, bez uvrede za palancane, sa onim najnazadnijim odlikama iste. Ima pozorista, ali ih posecuje 0.05 odsto Beogradjana. Dobro posluju kafancuge i splavovi koji propagiraju neoturski melos. Baca se djubre kroz prozore, sadi krompir na zelenim povrsinama, komsije se kolju oko mesta za parkiranje, sve po principu "ja sam ga zapisao, moje je...". Apsolutno bi se slozio sa Radom dadom da su ljudi koji su devedesetih dosli u Bg, to uradili mimo svoje volje, i iz sopstvenog jada se svete gradu koji ih je iz nuzde primio. Da ne pomislite da su moji rodjeni Beogradjani, moji baba i deda su cetrdesetih dosli u Beograd, ali su upili njegov duh, prilagodili mu se , i bili njegovi i on bio njihov...
Tako da je sasvim prirodno da sad malo Vucic bude gradonacelnik, jer je on predstavnik deformisanog velegradskog stanovnistava.

P>S> Da li znate da je odmah posle rata, bilo nedozvoljeno seljakanje iz sela u grad, i slicno...Titova administracija nije blagonaklono gledala na ovakve slucajeve, i kandidat za Beogradjanina je morao da ima debeo razlog za doseljenje. Zato je Beograd bum doziveo tek u poslednje dve decenije XX veka, jadan on. Novi Beograd, Zemun, Bezanija, Kaludjerica, vec odgajaju drugu generaciju Beogradjana sa zavicajnim akcentima, tako da nije cudno da dodje covek iz grada, a da zvuci ko sa Majevice.
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: 17.05.2008. 17:58 »

mnogo simpatichna vest:
chelnici srs i sps usred postizbornih pregovora otputovali su iz srbije - radikali u hag, gde se nalazi njihov predsednik Vojislav Sheshelj, a socijalisti u moskvu, gde zhivi supruga pokojnog predsednika slobodana miloshevica Mirjana.

o drzhavnom vrhu srbije odluchuju sheshelj i mira...  :zbunjen:

a josh mrkonjic na naslovnoj blica kazhe da nema nishta od dogovora ako srs i dss ne obezbede posao za ljude, a to mozhe da se uchini samo uz evropske fondove.  cudjenje
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: 17.05.2008. 20:16 »

a josh mrkonjic na naslovnoj blica kazhe da nema nishta od dogovora ako srs i dss ne obezbede posao za ljude, a to mozhe da se uchini samo uz evropske fondove.

Evropa je dobra samo kad daje pare, a saveti nisu dobrodosli. Sto ce reci, evropske pare prolaze, ali ideja Evrope ne.
Ali jedno je sigurno, ako taj nacionalisticki blok bude formirao vladu, nece moci bez pomoci Evrope da se gradi u Srbiji. Znaci treba da ocekujemo ipak nekakvu komunikaciju sa Evropom cak i od strane ovih espeesovaca, radikala i narodnjaka u vladi.
Sačuvana
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: 19.05.2008. 21:59 »

Znaci treba da ocekujemo ipak nekakvu komunikaciju sa Evropom cak i od strane ovih espeesovaca, radikala i narodnjaka u vladi.

to ako se sps pita  :zbunjen: poshto su ovi drugi za neshto drugachiju verziju buducnosti
nego, jel tachno da je rok za formiranje vlade tek 14. septembar? ako je to onda je normalno da se sps necka jer tako dobija na popularnosti. primetite da u svim vaznim emisijama sada gostuju funkcioneri sps. ovo godi njima i njihovom rejtingu shta god da odluche.
Sačuvana
Otrovni Starac
Genij

Duh bunta: +47/-9
Van mreže Van mreže

Palios kai Dilitiriodis

« Odgovor #130 poslato: 20.05.2008. 16:11 »

Izrazio bih veliku zabrinutost i najostrije osudio mogucnost da ds formira vladu sa sps. Ovih dana bio sam uvjerenja da ce na vlas' doci tkz. narodnjacka koalcija koja je treblao povesti carstvo srbalja u svijetlu i pravednu buducnost. Sta se to desava? Kuda ovaj svijet ide? Lopovi ce ostati na vlasti i niko nece ici u zatvor, a bas sam mislio da ce nekog konacno uhapsiti.

Sps-u je izgleda stalo samo do fotelja, briga njih za svetu srbsku zemlju kao i njihove nove zhuckaste drugare, to je poklon Arnautima i ostalim krvnicima srbskog naroda.
Sačuvana
Domaci I.
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #131 poslato: 20.05.2008. 16:15 »

Izrazio bih veliku zabrinutost i najostrije osudio mogucnost da ds formira vladu sa sps. Ovih dana bio sam uvjerenja da ce na vlas' doci tkz. narodnjacka koalcija koja je treblao povesti carstvo srbalja u svijetlu i pravednu buducnost. Sta se to desava? Kuda ovaj svijet ide? Lopovi ce ostati na vlasti i niko nece ici u zatvor, a bas sam mislio da ce nekog konacno uhapsiti.

kafa Moram vam reći da sam se i ja razočarao. A bilo bi interesantno gledati tu pozornicu ludila, neku vrstu dokumentarca uživo, sa naslovom "Devedesete". No, ja imam svoje motive, a vi vaše, gospodine Starče. Moji motivi su osvešćivanje ovog intelektualno obogaljenog naroda, a vaši, ako mi dozvoljavate da pretpostavim, samouništenje ljudske rase, a sve pod principom "pođimo od nas samih".
Sačuvana

Otrovni Starac
Genij

Van mreže Van mreže

Palios kai Dilitiriodis

« Odgovor #132 poslato: 20.05.2008. 16:21 »

Joj, Beograd sto se kulture tice, jedna najobicnija palanka, i to, bez uvrede za palancane, sa onim najnazadnijim odlikama iste. Ima pozorista, ali ih posecuje 0.05 odsto Beogradjana.

Tako je. To je jedno leglo primitivizma, najgore bagre koju mozes zamisliti. A ta pozorista, ne znam sto se to uopste uzima za kakvu kulturnu instituciju koja unapredjuje intelekt i svijest. Ici u pozoriste je jos gore nego citanje romana. Tu ima onaj momenat - biti vidjen, a ovaj koji cita on je glup u samoci i to je bolje od gluposti sa publicitetom. Kako bilo u oba slucaja imamo fenomen plasiranja nekakvih "zivotnih mudrosti" koje su i u slucaju dostojevskog i u slucaju biljane srbljanovic puke i prizemne generalizacije. 

Citat
Dobro posluju kafancuge i splavovi koji propagiraju neoturski melos.

Tako je. Posten covek ne moze spavat od tog turskog zavijanja u po-noci. Eto, pamtim sve one dane kad sam lezao u svom toplom krevetu u samom srcu svetog grada, a gorak i izmucen nekim potmulim bijesom jer mi ne daju spavat zvuci iz susjednog kafea u kome divljahu raznorazni gorshtaci.

Citat
Baca se djubre kroz prozore, sadi krompir na zelenim povrsinama, komsije se kolju oko mesta za parkiranje, sve po principu "ja sam ga zapisao, moje je...".

Citat
Apsolutno bi se slozio sa Radom dadom da su ljudi koji su devedesetih dosli u Bg, to uradili mimo svoje volje, i iz sopstvenog jada se svete gradu koji ih je iz nuzde primio.

Nije to samo problem sa antropoidima koji su naselili grad tjekom devedesetih vec i sa onim antroppoidima zatrovanim idelogijom velikog bradonje gospon Marxa, koji su nasilno preuzli vlas u svetom gradu na kraju drugog rata svetskoga. Oni su ti koji su sasekli gradjanski duh u temelju, koji su nametnuli svoju ovcharsku kulturu i ideologiju, koji unakazishe sveti grad za vijek vijekova ostavivsi u nj bezbrojne fortifikovane radnicke nakaze koje i danas stoje kao nemi svjedoci jednog vremena. Koje nije proslo! Ne! Njihovi sinovi i sceri su i danas jos na vlasti, i po svemu sudeci vladace i naredne cetir godine, majku im!
« Poslednja izmena: 20.05.2008. 16:46 Domaci izdajnik » Sačuvana
Otrovni Starac
Genij

Van mreže Van mreže

Palios kai Dilitiriodis

« Odgovor #133 poslato: 20.05.2008. 16:50 »

ako mi dozvoljavate da pretpostavim, samouništenje ljudske rase.

Tako je. Mada je prvi razlog da pohapse bagru, onda razvoj obnova, reforme, a najzad i opciono unistenje ljudske rase.
Sačuvana
Domaci I.
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #134 poslato: 21.05.2008. 13:55 »

Tako je. Mada je prvi razlog da pohapse bagru, onda razvoj obnova, reforme, a najzad i opciono unistenje ljudske rase.

Ali vama je, priznajte, drago kada veći lopovi hapse manje lopove, ili kada veći zlikovac ubija manjeg zlikovca ili nevinog čoveka. Eto, to me samo zanima i voleo bih da kažete par reči na tu temu.

Vi ste čovek od ukusa, znate šta je teatralno i znate šta je prava, kvalitetna predstava, pa eto da vas pitam, ko bi to, međ ovim svim partijama i njihovim čelnicima, mogao da uzme tu ulogu uništitelja srpskog naroda? Koga bi vaš presveti glas na tom putu podržao, ako to ne biste bili vi sami?
Sačuvana

Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: