Obišao konvenciju LDP-a, i najkraće rečeno, oduševljen sam. Mnogo ljudi, mnogo oduševljenih mladih ljudi, mnogo lepih i veselih lica, mnogo inteligentnih lica (za razliku od četnika koji su se okupili na mitingu SRS-a u centru dva-tri sata ranije)... i mnogo zastava! Ali kakvih zastava! Sve su zastave bile zastave Evropske unije, gotovo devedeset odsto, dok je ostalo pripadalo strankama kao što su LDP, DHSS i SDU.
Fantastična atmosfera, sjajna organizacija, ogromna podrška.
Ukratko: LDP - jedina nada za Srbiju.
Da li Koštunica računa da će uspeti nekako da ubedi DS da ovi raskinu svoj politički savez sa G 17 plus, SPO i LSV koji su neprihvatljivi narodnjacima kao kompromis za odustajanje DSS-a od formiranja vlade sa radikalima? Koštuničina namera bi upravo to mogla da bude. Ma koliko to bilo glupo nakon svega, ipak je to jedini put koji vodi ka očuvanju političkog jedinstva u državi jer bi takav potez izbacio iz igre političke ekstreme kao što su SRS, LSV, G17 plus (kao preterano neoliberalne, dok bi DS ipak skretao malo ulevo) i LDP. Ukoliko bi uspeli u tome Koštunica i Tadić bi pokazali zavidan nivo političke veštine ali i bezobzirnosti u borbi za vlast.
Dobro je što si rekao da je to glupo, jer bi bilo neoprostivo LDP i LSV nazvati ekstremima. Za mene je LSV ne ekstrem, nego donekle izdajnička partija pošto je pristala na savez sa onima kojima nije stalo do Vojvodine (DS), pošto su napustili savez sa građanskom LDP. Ipak, ja i dalje poštujem LSV kao jedinu valjanu partiju uz LDP u Srbiji, i kao partiju sa liderom koji možda ima najveću harizmu među predsednicima relevantnih partija u Srbiji.
Žao mi je što je LSV u ovoj kampanji sa DS-om. Bilo bi sjajno da smo mogli da vidimo Čanka danas u Nišu.
Ako je ovo tačno smeši nam se narodnjačko-radikalska vlada sa sve vojom-slobom na čelu:
32.8% (SRS)+ 17.3%(DSS)=50.1% !!!!
Čak i ako bi se svi ostali udružili protiv imali bi samo 49.9% :zbunjen:
Kukuuuuuuuuuu, nadam se da su omašili, mada čak i u tom slučaju, tu je SPS, koji će verujem pre poleteti u zagrljaj SRS-u i DSS-u, nego demokratama.
Da li nam se to smeše devedeste ponovo???
Podrugljivo nam se smeše oni koji su pristalice takvih ideja. Ali izvesno je da će ta koalicija zavladati Srbijom posle izbora. Čak mislim da će njihova pobeda biti mnogo ubedljivija, jer će se tom dvojcu koji je gore naveden pridružiti i SPS, što znači još oko 8%.
Ipak, to ne znači da je kraj borbe za bolju budućnost. To je početak kraja jedne kvazidemokratske partije kakva je DSS, i još jedan školski čas za četnike, koji nažalost mi (normalni) moramo da platimo.