Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Izbori u Srbiji - maj 2008  (Pročitano 9137 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 03.04.2008. 01:42 »

Od puberteta se on ponasa kao autista, tvrdoglavo se posvadjao sa roditeljima oko neke gluposti, ode od kuce, pa ga nema po deset dana... A na faksu, to znam i iz drugih izvora, ponistavao je ocene i svadjao se sa profesorima. Uopste receno, svuda je bivao dozivljavan kao osobenjak. A onda je sreo Seselja i po maksimi "similis simili gaudet", ... doziveo ga kao idola. Jesi li primetio nekad osmeh na njegovim ustima? Samo grimase koje izgledaju kao da mu pricinjavaju neopisive bolove u pokusaju da se smeje... Pa ti vidi
Ovo sve lici na Izdajnika  nesiguran      ili se varam?
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #31 poslato: 03.04.2008. 09:17 »

Ovo sve lici na Izdajnika  nesiguran      ili se varam?

Ne znam ga INTIMNO... zlobni
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #32 poslato: 03.04.2008. 11:40 »

Zbog svega toga, na kraju, ne verujem u uspeh kvazi-demokratskog bloka koji predvodi DS. Odnosno verujem u pobedu SRS-DSS-NS-SPS-JS postizborne koalicije i nove vlade "nacionalnog spasa" (u našem prevodu: nacionalne propasti).

Ja nekako ne mogu da verujem da će oni pobediti, ali stvar jeste prilično neizvesna. Ipak, složio bih se oko nacionalne propasti, mada ni kvazidemokratska koalicija nije neko ko će nam omogućiti razvoj. Glede nacionalista, duboko sam ubeđen da su prozvani svi od reda krucijalne pizde koje nisu sposobne da realizuju ništa od onog šta govore i u šta možda intimno ili deklarativno veruju. Šarena crveno-crna koalicija će samo kompromitovati tzv nacionalnu ideju baš kao što su kvazidemokrate kompromitovali evropsku ideju, kapitalizam i demokratiju. Nijedna naša politička opcija nije u stanju da bude to šta zastupa. No, to nas opet vraća na temu krize elita.
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #33 poslato: 04.04.2008. 00:20 »

U ovom trenutku jedino LDP kada bi imao vlast (premijera) Srbija bi mogla krupnim koracima napred. Sa tunjavim i na svaku vrstu kohabitacije spremnim Tadićem, Srbija nema kud i ona će biti večito zarobljena između demokratske budućnosti i totalitarne, antisrpske, socijalističko-radikalske prošlosti. Ona će naprosto stajati u mestu: niti gurati u prošlost, kako će nas gurati buduća vlast radikala i Koštunice, niti napred, kako bi se moglo desiti kad bi progresivne snage (karakteristike LDP-a) dobile vlast.

No, da se vratimo u realno stanje stvari. Dakle, ja ne vidim kakva bi to kalkulacija mogla da izvuče Srbiju nakon 11. maja. Kako to može da se napravi demokratska vlada i demokratski, funkcionalni parlament? Hajde da računamo iznova, i to uzimajući u obzir samo najoptimističnije procente osvojenih glasova. Imamo sa jedne strane DS koji će skupiti maksimum 28%, i uz G17+ imati oko 35%. LSV i SPO daće im još 4% i to će biti konačnih 39%, koliko imaju sami radikali. Ko još može da im pritekne u pomoć? LDP sa svojih 5 do 6%, što je opet nedovoljno, jer daje ukupno 45%. Manjine ne mogu da skupe dovoljno da bi dopunile onih 5%, tu nema nikakvog govora. Dakle, nazovi-demokrate staju na nekih 45%, i to uključujući LDP-ovih 6%.

A kako stvar stoji sa desničarima. Imamo SRS koji će osvojiti prema dosadašnjim istraživanjima 39%. Tu im prilazi DSS-NS koalicija sa svojih 7-8%, što je ukupno 46%. I konačno uskače koalicija Palma+SPS+Karići, sa nekih 7%, i eto vlasti sa oko 54%. Ako malo razmislimo shvatićemo da niko od ovih koji će biti partneri radikalima u vlasti ne bi hteo, niti bi to imalo ikakvog smisla, da priđe i pomogne da nazovi-demkorate formiraju vladu i drže vlast. Narodnjaci ne bi imali nikakvog motiva da to čine inače ne bi ni pozivali na izbore i rušili vladu, a SPS-u je ideološki daleko bliži (ako ne identičan) SRS nego li DS. Dakle, sve je jasno.

A vi inteligentniji pakujte kofere i spašavajte se. Ko kud može. Od 11. maja zemlja pada u ruke zlikovcima i idiotima, tako da tu više neće biti države prava.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 04.04.2008. 01:28 »

a vi inteligentniji pakujte kofere i spašavajte se. Ko kud može. Od 11. maja zemlja pada u ruke zlikovcima i idiotima, tako da tu više neće biti države prava.

Iako znam da nisi mislio i na mene, ja da se pofalim. Ja kosovski pasos u dzep, pa na zapad da perem sudove. Jebes ti velike pare, ako su u izolaciji van NATO pakta. Salim se, nece biti dobro. Ja cu glasati za B. Tadica-DS, ali nesto ne verujem da ce to spasiti stvar. Kupujte evre!!! Meni je prodaja opala za 30 odsto u odnosu na januar, a januar mi je bio najlosiji u godini. Narod se stiso i niko ne ocekuje bolje, nego losije vreme. Cak i glasaci SRS, koji bi puni optimizma trebali da iscekuju vreme posle izbora!!!
Sačuvana

direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 04.04.2008. 01:39 »

Pobedjuju demokrate sto posto , ne bi se taditj igrao sa vlashtju da nije sve isplanirao
A pogledajte Koshtunicu i Nikolitja , deluju zbunjeno , uplasheno
Ja bih se kladio na demokrate bez obzira na ove rachunice i prognoze
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 04.04.2008. 09:24 »

I ja se kladim na Tadića. Pobediće opet manekenska partija jer ne možemo Evropu osvajati svak za sebe, na parčiće, nego zajedno pod isključivim i mudrim liderstvom DS-a i Tadića Jr. De-eS nema alternativu. Zanimljivo je kako se Zdajnik, Žile i Slobodan Antonić slažu u procenama.... zlobni
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #37 poslato: 04.04.2008. 10:25 »

Zanimljivo je kako se Zdajnik, Žile i Slobodan Antonić slažu u procenama....

Gospodine Gazivoda! Kad sam kazao: A vi inteligentniji pakujte kofere i spašavajte se. Ko kud može. Od 11. maja zemlja pada u ruke zlikovcima i idiotima, tako da tu više neće biti države prava - mislio sam na SRS-DSS-SPS postizbornu koaliciju, a ne na DS, mada ću se složiti sa tim da su i oni jako loši. A šta kaže Antonić? Ja nemam stomak za čitanje tog stvorenja.

Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 04.04.2008. 10:54 »

Gospodine Gazivoda! Kad sam kazao: A vi inteligentniji pakujte kofere i spašavajte se. Ko kud može. Od 11. maja zemlja pada u ruke zlikovcima i idiotima, tako da tu više neće biti države prava - mislio sam na SRS-DSS-SPS postizbornu koaliciju, a ne na DS, mada ću se složiti sa tim da su i oni jako loši. A šta kaže Antonić? Ja nemam stomak za čitanje tog stvorenja.

Antonić prognozira ishod izbora isto kao i ti. :zaboga:
Sačuvana

peMzije mladima!
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 05.04.2008. 00:36 »

Nova predvidjanja i istrazivanja kazuju malo drugacije. FAKTOR PLUS:

Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 07.04.2008. 10:27 »

mnogo je to procenata za manjine, onda nisu toliko nevazhan faktor kako se otpochetka mislilo
namirisao ih je i toma nikolic

Citat: danashnji Blic
"Pozivam predstavnike nacionalnih manjina na istorijski dogovor da je ovo zajednička država", rekao je Nikolić i dodao da "ono što želi svojoj deci želi i njima".

Mislim da grešite i da SPS ne bi mogao sebe da zamisli u vladi sa DS-om, kao što ni mnoge partije nazovi-demokratskog bloka ne mogu sebe da zamisle pored SPS-a, kakav god on bio danas ili sutra.

mnogi tu greshe

Citat: danashnji Blic
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da su predstojeći izbori dobar povod da se "otvori dijalog" između SPS-a i Demokratske stranke (DS).
"Iako još uvek među našim biračima preovlađuje svest da su DS i SPS apsolutni politički protivnici, to ne znači da između nas nema dodirnih tačaka", rekao je Bajatović za novosadski Dnevnik. On je ocenio da je preduslov za jačanje dijaloga "reforma" obe stranke i naveoda je "nekih reformi" bilo i u Socijalističkoj partiji Srbije i u Demokratskoj stranci.
Bajatović izjavio je da su predstojeći izbori dobar povod da se "otvori dijalog" između SPS-a i Demokratske stranke.
"Kad je reč o DS-u, najbolji dokaz za to da je politika te stranke danas dosta drugačija nego početkom decenije jeste postojanje LDP-a, koji DS-u spočitava da je odustao od politike Zorana Đinđića", rekao je Bajatović.
Prema njegovim rečima, prostor saradnje između dve partije se sužava zbog toga što DS na izbore izlazi u koalicji sa G17 plus i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.
"Ali, zlatno je pravilo: ipak nikad ne reci nikad", naveo je Bajatović i ocenio da će SPS biti "nezaobilazan faktor" u formiranju nove vlasti u Vojvodini, ali i na republičkom nivou.
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 07.04.2008. 10:58 »

Greshish za manjine..one dobijaju vechi broj poslanika nego politichke stranke...
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 08.04.2008. 08:37 »

SPS podržava aktuelnu koaliciju na vlasti u Vojvodini koju predvodi DS. Šta ćete više od toga?
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #43 poslato: 08.04.2008. 10:29 »

Ne znam gde sam video ali negde je opet pisalo o mogućnosti da SPS podrži DS. Nije samo jasno da li bi to bila većinska ili manjinska vlada.

Ne znam šta je gore... DS ima tako odvratno ljigav kadar, pogotovo ovde na lokalu, tako da ga nikad ne bih voleo na vlasti... Ali, opet, ovi drugi su ideološka katastrofa... mislim na DSS-NS-SRS (pa i SPS, koji logično pripada toj koaliciji). A ako se dogodi da koaliciju prave DS i SPS nakon izbora, kako bi imali većinu, tada će to biti nešto tako ružno za oči, za politički ukus, da ću verovatno nekoliko meseci izbegavati da čitam štampu.

Ne znam čijoj pobedi da se nadam. Jedino što zasad želim je da LDP nikako ne prihvata Tadićevu šapu i ne ulazi u koaliciju sa SPO-om, G17 i SPS-om.
Sačuvana

provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 09.04.2008. 10:02 »

Ne znam gde sam video...

Ne znam šta je gore...

Ne znam čijoj pobedi da se nadam...

zlobni

Evropsko upozorenje za DSS?
9. april 2008. | 07:20 | Izvor: Beta

Predsednik Evropske narodne partije Vilfred Martens će pokušati da ubedi Vojislava Koštunicu da ostane privržen putu Srbije u EU.
Martens će danas doputovati u Beograd u pokušaju da vođu Demokratske stranke Srbije ubedi da nikako ne ide u izbornu ili vladajuću koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom. Martens je rekao da Evropska narodna partija, koja okuplja evropske stranke desnog centra, veruje da Koštunica i njegov DSS mogu da ostanu privrženi evropskim vrednostima i cilju pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Demokratska stranka Srbije je pridruženi član te sveevropske organizacije demohrišćanskih, konzervativnih i drugih ideološki srodnih stranaka, a Martens je saopštio da je dobio mandat da pokuša da ubedi Koštunicu u nužnost da se DSS i dalje pridržava evropskih vrednosti.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: