ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #285 poslato: 05.04.2008. 00:55 » |
|
Gamad kao što si ti trebalo je lustrirati ili poslati u klupe za doškolovavanje, pošto ništa nisi zaključio iz skorih događaja, a naučio si da pišeš, što je šteta. Trebalo bi te učiti sabiranju i oduzimanju, osnovnim računskim operacijama. Na kraju možda budeš i shvatio razliku između anarhije i demokratije, koliko i šta se događalo devedesetih, te kako da se one izbegnu ubuduće. Takvi kao ti, kratkog pamćenja, ako pamćenja uopšte imaju, pošto ni danas ne znaš da ukažeš na greške Miloševića za bombardovanje Jugoslavije, izolaciju, unazađivanje za nekoliko vekova, retko kad i gde zabeležen veći pad standarda i obrazovanja - na pretposlednje mesto u Evropi (samo je Albanija slabije obrazovana država od Srbije)... Samo infantilni idiot, kratkovidi patriJota-narodnjak, masni, zadrigli nacionalista to može pripisati nekome drugom, i sebe osloboditi odgovornosti. Da je ovo ozbiljna država ti i tebi slični ne biste danas imali za koga da glasate, jer takvi koje vi podržavate odavno bi bili iza rešetaka i odgovarali za ono što su uradili ovoj državi. Majstore, mora da postoji drugi nacin za diskusiju. Stvarno preterujes. Gamad???infantilni idiot???Kratkovidi patriJota-narodnjak, masni, zadrigli nacionalista ??? Zamisli sebe u skupstini kako ovo govoris sa govornice, i zblanut pogled kolega poslanika...samo zamisli. Necu da ti popujem, Shavel jeste moj istomisljenik, ali principijelno..nije ipak ovo Niska pijaca...Neko da vidi, pomisli sta bi rekao o tvom: 1.Kucnom vaspitanju 2.Politickoj kulturi 3.Stepenu obrazovanja 4.... Pozdrav!!!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05.07.2008. 11:20 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #286 poslato: 05.04.2008. 01:05 » |
|
Dok je Milošević dozvoljavao da ljudi za njegovu stolicu ginu, da ginu radi prodaje Kosova za godinu dana duže vladavine, da umiru od siromaštva kako bi on i njegove kolege mogli da zarađuju, da sve propada i zemlju vraća u svakom smislu nazad nekoliko vekova u svega desetak godina vlasti - to gledati sa strane i reći: alal vera! To vi radite stavovima (zlonamerom) koje ovde prezentujete. To ja zovem bezobrazlukom i svim što sam već kazao. A to je slaba kompenzacija za prolivenu krv mrtvih i invalida, slaba kompenzacija za mlade koji su pobegli iz ove zemlje, za odlazak najboljih koji nisu hteli da podnose sudbinu države ludaka a koji bi da poginu za vrhovnog zločinca, nije dovoljna kompenzacija za bedu, kulturnu i obrazovnu zatucanost zemlje, nije dovoljna kompenzacija za mrtve u ratovima koji ništa Srbiji nisu doneli. I onda nađu meni da popuju kako se izražavam ružno? Da, bilo bi neprimereno kad na političkoj sceni ne bi bilo DSS-a, Nove Srbije, SRS-a, SPS-a i njima sličnih, zahvaljujući ogromnoj podršci upravo ljudi koji razmišljaju kao vi. To je ono što mi ne samo dozvoljava da se ovako obraćam, kao i drugim ljudima koji žele da žive u ovoj zemlji, a ne da u njoj gladuju i za nju ratuju - nego nas obavezuje na makar takvo ponašanje, ako ne i mnogo konkretnije akcije.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05.04.2008. 01:11 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #287 poslato: 05.04.2008. 01:11 » |
|
Da li mislis, kada bi naprimer, zaklao mene, schavela i sveca, da bi promenio nesto???Samo bi upao u kaljugu iz koje pokusavas da pocupas sredinu...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05.07.2008. 11:20 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #288 poslato: 05.04.2008. 01:15 » |
|
Ne, ja vas doživljavam samo kao žrtve medijske manipulacije. Ali me nervira (to je samo moj lični plan) što i pored tog pritiska od strane medija ne uspevate da se oslobodite tih priča, jer i mene su bombardovali pričama kao što su vas, pa ipak pokušavam da izaberem drugačiji put od ovoga koji se smešno nameće i koji je put ka devedesetim, a onda opet u mračno doba.
Prvenstveno mediji smetaju na putu osvešćenja, pojedinci me tek nerviraju jer mi se čini kao da ne žele da vide ono što je očigledno, ne žele da vide da ništa ne gube ako priznaju da je ono što se radilo do sada - jednom rečju - bilo loše!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #289 poslato: 05.04.2008. 01:19 » |
|
Ljudi čiji kvalitet života je bedan zahvaljujući vama (ili vašim omiljenim snagama u kojima ni danas ne vidite svo zlo koje su napravili državi) koji ste se nakrali i nauživali prolivajući dobrovoljno tuđu krv i mrveći standard - ogorčeni su kao ja, a neki i više ....zaista misliš da Čeda, Biserko, Nataša, Vučo imaju bedan kvalitet života na vas kojima je u jednom ili drugom smislu dobro (i uvek bilo dovoljno dobro da nijednom ne biste pomislili da ste krivi), koji biste i dalje da uništavate Srbiju. .......ne znap ti baš ništa o meni, nikada ja nisam uništaao Srbiju To što ste radili (vi neposredno ili oni za koje ste glasali i čije nastavljače danas podržavate) nije tek jedno među mnogim mogućim mišljenjima/stavovima, to je (bio, a i danas jeste, samo u manjoj meri) zločin! Zločince ne dozvoljavam da porediš sa političkim inicijativama koje se protiv zločina bore. To je prva lekcija demokratije. ..........i to je aksiom ili ti istina koju ne treba dokazivati. Proglasiti nekog zločincem, može samo sud, mogao bi i Bog (prepoznaješ li se između ove dve institucije) i to je demokratija, samoproglasiti se čistuncem i demokratom je anarhija ili dijagnoza, šta god.............. ......, slaba kompenzacija za mlade koji su pobegli iz ove zemlje, za odlazak najboljih ........... Tamniji za tamu ove jeseni tmaste i grublji za zimu ove zime prošle ja vam ovog proljeća neću mahati, laste i neću vam opet reći: Dobrodošle! Vrapcima ja moram, nežno, kao otac reći nešto toplo u ovaj dan plavi vrapcima - tom sitnom zrnevlju života što je cvokotalo s nama na mećavi.Dok ste vi negdje ispod tuđeg neba izvodile svoje igre vragolaste ne, vaš mi cvrkut sad zbilja ne treba razmažene gospođice laste. Oni su s nama zebli ispod streha oni su voljeli i ovo golo granje, zato, moj pozdrav, vesela grudvo smjeha gospodo vrapci, moje duboko poštovanje!!! Vito Nikolić
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05.04.2008. 08:53 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #290 poslato: 05.04.2008. 14:45 » |
|
Prvenstveno mediji smetaju na putu osvešćenja, pojedinci me tek nerviraju jer mi se čini kao da ne žele da vide ono što je očigledno, ne žele da vide da ništa ne gube ako priznaju da je ono što se radilo do sada - jednom rečju - bilo loše! I prostacki mediji ce da se okrecu na stranu razuma samo kad se jos jednom bude desila katastrofa. Znam na primeru dresure da se zivotinja ne da nauciti kad je kazne prvi put nego to treba da se ponovi nekoliko puta, a nekad vezbe traju i po nekoliko dana sto bi u ovom primeru znacilo nekoliko protracenih generacija, ili u prevodu oko 100 godina do osvescenja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #291 poslato: 05.04.2008. 18:16 » |
|
Ne, ja vas doživljavam samo kao žrtve medijske manipulacije. Ali me nervira (to je samo moj lični plan) što i pored tog pritiska od strane medija ne uspevate da se oslobodite tih priča, jer i mene su bombardovali pričama kao što su vas, pa ipak pokušavam da izaberem drugačiji put od ovoga koji se smešno nameće i koji je put ka devedesetim, a onda opet u mračno doba.
Prvenstveno mediji smetaju na putu osvešćenja, pojedinci me tek nerviraju jer mi se čini kao da ne žele da vide ono što je očigledno, ne žele da vide da ništa ne gube ako priznaju da je ono što se radilo do sada - jednom rečju - bilo loše!
Da li sam ja, ili neko drugi, ikada rekao da su devedesete bile dobre???? Slazemo se i ja i ti da su bile lose, ali ne i zasto, odnosno, cije je i u kom postotku bila krivica...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #292 poslato: 06.04.2008. 01:48 » |
|
Da li sam ja, ili neko drugi, ikada rekao da su devedesete bile dobre? Dok god ne osećaš potrebu da druge menjaš, ti ćeš biti ratnik one prve, nacionalističke, prljave i suicidalne Srbije. To su ljudi koji ne priznaju da su mogli nešto da urade da bi bilo bolje, ljudi koji su navikli da odgovornost prebacuju na druge. To su borci za povratak u period izolacije i bombardovanja. Iz toga se - mada posredno - dolazi do zaključka da vam se taj period dopao i da biste ga ponovo prizvali. Zato i insistiram na tome, naglašavam na tom momentu učenja iz onoga što je bilo, ne da bismo imali konačne odgovore ko je sve kriv, nego da bismo naučili na našim greškama šta bi trebalo ubuduće da činimo, odnosno ne činimo. I prostacki mediji ce da se okrecu na stranu razuma samo kad se jos jednom bude desila katastrofa. Mediji će biti onakvi kakav je narod, uglavnom. Inače neće moći da zarade, niti da se dopadnu gledaocima. Veliki mediji, oni sa nacionalnim frekvencijama, imaju tu moć da diktiraju i upravljaju javnim mišljenjem, i prema njima će se svi ostali upravljati. Konkretno u Srbiji nijedan medij sem B92 ne govori o devedesetim sa kritičke pozicije, i u tome bi trebalo tražiti razloge "brzog" ili "prebrzog zaborava onog što je bilo", te povratku na stare vrednosti (vrednosti koje je utemeljio S. Milošević).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shkavel
Nazionalist

Duh bunta: +7/-4
Van mreže
|
 |
« Odgovor #293 poslato: 06.04.2008. 14:22 » |
|
Gamad kao što si ti trebalo je lustrirati ili poslati u klupe za doškolovavanje, pošto ništa nisi zaključio iz skorih događaja, a naučio si da pišeš, što je šteta. Trebalo bi te učiti sabiranju i oduzimanju, osnovnim računskim operacijama. Na kraju možda budeš i shvatio razliku između anarhije i demokratije, koliko i šta se događalo devedesetih, te kako da se one izbegnu ubuduće. Takvi kao ti, kratkog pamćenja, ako pamćenja uopšte imaju, pošto ni danas ne znaš da ukažeš na greške Miloševića za bombardovanje Jugoslavije, izolaciju, unazađivanje za nekoliko vekova, retko kad i gde zabeležen veći pad standarda i obrazovanja - na pretposlednje mesto u Evropi (samo je Albanija slabije obrazovana država od Srbije)... Samo infantilni idiot, kratkovidi patriJota-narodnjak, masni, zadrigli nacionalista to može pripisati nekome drugom, i sebe osloboditi odgovornosti. Da je ovo ozbiljna država ti i tebi slični ne biste danas imali za koga da glasate, jer takvi koje vi podržavate odavno bi bili iza rešetaka i odgovarali za ono što su uradili ovoj državi. Auuuu, što si se naložio.....  smiri se malo burazeru, udariće se srčika..... Mislim stvarno, ako se budeš toliko nervirao, umrećeš mlad....ipak je to samo politika.... ali, da ponovim svoje reči: Ovakav način me podseća na ideologiju "diktature proletarijata": tada se ništa suštinski nije promenilo, samo su jedne debeloguze govnare, parazite i diktatore zamenili drugi. Isti je slučaj sa Diferentijom - druga ideologija, isti zahvati, ista netrpeljivost, ista agresivnost. Sve isto, samo ideološki kontraekstrem. Evo, svojim postom si upravo dokazao moje tvrdnje. Ti samo imaš duži fitilj od šešeljevaca, duže možeš da se praviš "fin" i zagovaraš navodnu demokratiju. Koliko si ustvari liberalan vidi se po tome da ti različitost mišljenja i njihovo predstavljanje, ili - što je meni lično još zabavniije - argumentovano pobijanje tvojih teorija nazivaš anarhijom, koju ti, naravno, moraš intervencionistički iskoreniti.... Svaka čast, Slobodane!!!! I ti si izgleda nešto naučio od vožda u 90-im  A zapitaj se malo o svom 1.Kucnom vaspitanju 2.Politickoj kulturi 3.Stepenu obrazovanja 4.... Ne, ja vas doživljavam samo kao žrtve medijske manipulacije I mi tebe sinko, i mi tebe Ali me nervira (to je samo moj lični plan) što i pored tog pritiska od strane medija ne uspevate da se oslobodite tih priča, jer i mene su bombardovali pričama kao što su vas, pa ipak pokušavam da izaberem drugačiji put od ovoga koji se smešno nameće i koji je put ka devedesetim, a onda opet u mračno doba. TI ne biraš drugačiji, već dijametralno suprotni put i ekstrem. To nikako nije dobro. Slično je onoj traumi kada silovana devojčica postane ili večiti muškarcomrzac ili najveća i najprljavija kurveština... Rešenje je u umerenosti, sinko. Umerenosti Prvenstveno mediji smetaju na putu osvešćenja, pojedinci me tek nerviraju jer mi se čini kao da ne žele da vide ono što je očigledno, ne žele da vide da ništa ne gube ako priznaju da je ono što se radilo do sada - jednom rečju - bilo loše! Niko ne osporava da je bilo loše. Osporava samo tvoje rezonovanje prošlosti (jer, kao što je Serbendama za sve kriva Amerika, tebi su za sve krivi Srbi, što ne samo da nije tačno već je i naivno razmišljanje), i tvoj put rešenja do bolje budućnosti. I to nas po tvome čini lošim, gde opet dolazimo do mini-autokratije: ili onako kako ja kažem ili nikako.... Zapitaj se: u čemu se tvoj pristup razlikuje od Vučićevog?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05.07.2008. 11:21 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #294 poslato: 06.04.2008. 14:45 » |
|
Dok god ne osećaš potrebu da druge menjaš, ti ćeš biti ratnik one prve, nacionalističke, prljave i suicidalne Srbije. To su ljudi koji ne priznaju da su mogli nešto da urade da bi bilo bolje, ljudi koji su navikli da odgovornost prebacuju na druge. To su borci za povratak u period izolacije i bombardovanja. Iz toga se - mada posredno - dolazi do zaključka da vam se taj period dopao i da biste ga ponovo prizvali. Zato i insistiram na tome, naglašavam na tom momentu učenja iz onoga što je bilo, ne da bismo imali konačne odgovore ko je sve kriv, nego da bismo naučili na našim greškama šta bi trebalo ubuduće da činimo, odnosno ne činimo.
Imam potrebu da menjam druge. Tebe, npr. Sve sto ti pricas, uopste i nije toliko lose, oko hiljadu stvari bi se ja i ti slozili. I oko hiljadu stvari bi se mimoisli. Ali, oko metode otreznjenja, necemo nikad. Ti bi mene u zatvor, zabranio mi da glasam, verovatno bi me i sterilisao, samo da ne pokvarim tvoju viziju buduceg pozeljnog poretka...A ja tebi nikad ne!!! Mislim da je to sto pricas, dobro cuti. Iz kvantiteta razlicitih politickih misljenja, ja verujem da mogu da obogatim svoj stav, te zato mislim da treba imati i cuti i DomIzdajnike, kao i Razorblade-ove...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #295 poslato: 04.05.2008. 19:24 » |
|
Ovo je mnogo osetljiva tema i zato netju nishta da se mesham , samo da poruchim da se obazrivo prilazi ovim temama jer mogu da iziritiraju suprotnu stranu mnogo lako . Nigde se ljudi u politici nisu vishe sukobili nego u ovakvim raspravama i uvek se sluzhili u svojim tezhnjama da se dopadnu glasachima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #296 poslato: 06.05.2008. 02:44 » |
|
Imam potrebu da menjam druge. Tebe, npr. Sve sto ti pricas, uopste i nije toliko lose, oko hiljadu stvari bi se ja i ti slozili. I oko hiljadu stvari bi se mimoisli. Mislim da je to sto pricas, dobro cuti. Iz kvantiteta razlicitih politickih misljenja, ja verujem da mogu da obogatim svoj stav, te zato mislim da treba imati i cuti i DomIzdajnike, kao i Razorblade-ove... Slazem se sa ovim stavom, Zile. Trebalo bi cuti i jedne i druge da bi se izvukao poseban zakljucak. Iako ja dobro znam sistem svoje pozicije, pozicije borca za gradjansko drustvo, mislim da bi svako ko pretenduje na takvu poziciju bilo dobro da se upozna i suoci sa stavovima koje ti zagovaras, i tek kad ih pobedi, da postane borac za drustvo koje ja, odnosno tzv. "izdajnici" zagovaraju. Mislim da je to put koji svako mora da prodje. I naravno da ne bih zabranjivao nekog obicnog glasaca... stavljao u zatvor ili slicno, samo zato sto zagovara neke pogresne ideje, ideje lose po drustvo (iz moje perspektive gledano), ali bih recimo politickog aktivistu za takvo delovanje uvek morao, nateran sopstvenom odgovornoscu, da eliminisem, retorikom ili pravnim sredstvima (ako se radi o pravnoj drzavi ona bi trebalo da ima razradjen sistem za samozastitu, odnosno za zastitu od onih ideja koje bi mogle da joj naude). Ovo je mnogo osetljiva tema i zato netju nishta da se mesham , samo da poruchim da se obazrivo prilazi ovim temama jer mogu da iziritiraju suprotnu stranu mnogo lako . Nigde se ljudi u politici nisu vishe sukobili nego u ovakvim raspravama i uvek se sluzhili u svojim tezhnjama da se dopadnu glasachima Ja ne primecujem da bi se moja prica dopala glasacima. Ona je surova, ogoljena istina, koja s obzirom na nase stanje, koje je lose, nikako ne moze da izgleda sjajno. Uvek ce ogoljena istina u drustvima koja propadaju ili koja tek treba da se probude... uvek ce biti ruzna, i nece se dopadati glasacima (obicnom narodu).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #297 poslato: 06.05.2008. 10:11 » |
|
I naravno da ne bih zabranjivao nekog obicnog glasaca... stavljao u zatvor ili slicno, samo zato sto zagovara neke pogresne ideje, ideje lose po drustvo (iz moje perspektive gledano), ali bih recimo politickog aktivistu za takvo delovanje uvek morao, nateran sopstvenom odgovornoscu, da eliminisem, retorikom ili pravnim sredstvima (ako se radi o pravnoj drzavi ona bi trebalo da ima razradjen sistem za samozastitu, odnosno za zastitu od onih ideja koje bi mogle da joj naude). Ajde razmisli sta si napisao sad, Slobice mali. Ocekujem da procitas tekst i da napises sta nije u redu.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05.07.2008. 11:22 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #298 poslato: 09.05.2008. 12:19 » |
|
mozhda mozhe da doprinese daljem razvoju diskusije. deo iz jucherashnjeg intervjua sa nikolicem, iz kurira toma nikolic: "Pitate me neshto shto smo raspravili pre deset godina. Josh 99 sam rekao da je to put u predaju kosova i da vodi ka nezavisnoti, to je postalo jasno onog momenta kad smo obustavili otpor koji smo junachki vodili i dali kosovo onima koji su nas bombardovali"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #299 poslato: 09.05.2008. 21:52 » |
|
Žile, ne razumem zašto si podebljao ono iz mog komentara. Pravna sredstva se zasnivaju na procesuiranju slučaja pod čvrstim argumentima protiv nekoga ko bi, recimo, delovao protiv interesa države. Ja, evo, smatram da bi radikali bili zreli za takav proces, na klupi optuženih. Takođe i DSS, ne samo zbog govora mržnje i brojnih kleveta, nego i zbog vođenja države protiv državnih i interesa građana. Doduše, oni jesu dobili legitimitet od građana da državu vode nekud, prema programu koji zagovaraju, ali to je posredna demokratija i za svaki potez vlast mora da odgovara, ako taj šteti državi. U prevodu, ako bi životni standard opao, ili ocena OEBS-a ili neke druge međunarodne institucije, koja bi se recimo bavila ljudskim pravima, bude bila slabija nego ranije, još gore ako bi bila drastično slabija, vlast mora da odgovara pred takvim sudom. To bih, na primer, pod hitno uveo. Onda bi i oni na pozicijama dobro razmišljali šta rade, jer bi za sve imali da odgovaraju. A oni koji među medijima i strankama propagiraju ono što bi državu moglo da odvede u propast, naravno da bi država trebalo da tuži. Sad, bitno je da postoje dobri argumenti, u skladu sa međunarodnim poveljama o ljudskim pravima ili nekim drugim dokumentom koji bi recimo građani potvrdili na nekom referendumu, da sve to dobije pokriće i formu legalnog. toma nikolic: "Pitate me neshto shto smo raspravili pre deset godina. Josh 99 sam rekao da je to put u predaju kosova i da vodi ka nezavisnoti, to je postalo jasno onog momenta kad smo obustavili otpor koji smo junachki vodili i dali kosovo onima koji su nas bombardovali" Rekoh hiljadu puta i ponoviću: Tim ljudima se ne živi. Oni verovatno nemaju život i nije im teško dati ga. A još im je lakše poklanjati tuđe živote (slati ljude u rat ili držati državu pod bombama).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|