Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 37   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Devedesete | Sta smo naucili?  (Pročitano 26130 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
avant-garde
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #225 poslato: 21.03.2008. 09:21 »

najupečatljiviji je plakat 'izađi na izbore 23. aprila i reci ne mešanju u unutrašnje stvari i razbijanju srbije'
slika u ovom slučaju govori više od celog teksta
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +16/-14
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

« Odgovor #226 poslato: 21.03.2008. 17:49 »

Evo mog teksta za časopis Zapad. Molim gospodu sa foruma da prokomentariše i kaže ako nešto vredi da se izmeni pre nego bude objavljeno. Takođe bih voleo da ocenite ocenama od 1 do 10. Svaki komentar je dobrodošao:

1. ti baš ništa nisi naučio, na temi "devedesete".
2. Postavljaš ovaj tekst i tražiš mišljenje a imaš gomilu stranica na ovoj temi, sa različitim mišljenjima
3. Tekst je ni gori ni bolji, od ovoga što si do sada rekao po pitanju KiM-a
4. Sam se prdstavljaš punim imenom na forumu i onda ti je posle đavo kriv. Nisi primetio da globalizacija ne poznaje       privatnost,  a ti je još i hraniš
5. Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #227 poslato: 21.03.2008. 20:06 »

najupečatljiviji je plakat 'izađi na izbore 23. aprila i reci ne mešanju u unutrašnje stvari i razbijanju srbije'
slika u ovom slučaju govori više od celog teksta

Upravo tako. Bilo bi dobro da je neko sačuvao sve one slike iz novina, i da je u to vreme mogao da se snimi recimo Dnevnik 2 (RTS-a), da se danas to pusti ljudima da vide koga su podržavali i šta je taj govorio. Zato sam ja izneo onaj citat Miloševića kada kaže da se brani integritet i suverenitet države time što ne dopušta da klanicu na Kosovu posmatra OEBS, a kasnije da se tamo stacioniraju mirovne snage. Ti citati na najbolji način prikazuju koliko je ta vlast bila ili kratkovida ili zla, ali isto tako i kakav je narod bio, koji je tu vlast glasao.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #228 poslato: 23.03.2008. 16:21 »

Slike devedesetih, ako ne racunamo ratna razaranja i ljude koji pristizu u gomili kovcega "svojim" kucama.
Sačuvana
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #229 poslato: 23.03.2008. 16:43 »

Za primer neću navoditi ništa (imam nameru da za dan-dva napišem tekst na tu temu i objavim u Zapadu), već ću dati samo da se uporede dve stvari: "Rambuje" i statut španske autonomne pokrajine Katalonija. Iznenadiće se svi koji budu uporedili ta dva dokumenta, jer će uvideti da je predlog iz Rambujea takav da Kosovo definiše kao pokrajinu sličnu Kataloniji (i još nekim pokrajinama) u Španiji.

Dobro, nisam bio upoznat sa španskim regionalizmom, ali ne verujem da su u drugim zemljama tako organizovane regije, ne zbog separatizma nego što je to preveliko administracijsko opterećenje za državu, a sasvim nepotrebno. Koliko vlada ima onda jedna država ako svaka regija ima po jednu vladu i ko zna koliko ministarstva? Nisam pristalica takvog uređenja, ali za Kosovo možda je moglo da se primeni, ako već ništa drugo nije moglo.
Sačuvana
shkavel
Nazionalist

Duh bunta: +8/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #230 poslato: 26.03.2008. 17:45 »

Najiskrenije se izvinjavam što se dugo nisam javljao pa se sada moram da osvrćem na postove koji su davno izgubili aktuelnost, ali jednostavno nije do mene....

Poslusajte ovaj duel Obrazovca spram ovoga momka iz pokreta Evropa nema alternativu.

<a href="http://www.youtube.com/v/HWmk2PbG0jo&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/HWmk2PbG0jo&rel=1</a>

Ovaj video mi se izuzetno dopada. Zašto?
Zato što mi je jako zabavno kada vidim kako neki ultragrađani vide političku i svaku drugu realnost svoje zemlje. Za njih ne postoji sivo, već isključivo crno i belo. Belo je Zapad, denacifikacija, građanska usmerenost. Crno je istok, nacionalistički primitivizam, agresivnost, neandertalski nivo.
Lično mogu da kažem da se apsolutno u svakom odgovoru slažem sa Simonovićem, dok je ovaj mamlaz iz Obraza za mene jedan najobičniji debil.
Ali gle čuda.....ako na ovom forumu javno izrazim svoju nacionalnu opredeljenost i patriotizam, odmah me se bez milosti "utrpa" u koš sa obrazovcima (koji me uzgred, uvek nazivaju izrodom i prodanom dušom).
Pa evo pitanja za sve intelektualce, posebno one koji vole da banuju: da li postoji treći put? Nešto između dva ekstrema, crnog i belog?

Dobro, nisam bio upoznat sa španskim regionalizmom, ali ne verujem da su u drugim zemljama tako organizovane regije, ne zbog separatizma nego što je to preveliko administracijsko opterećenje za državu, a sasvim nepotrebno. Koliko vlada ima onda jedna država ako svaka regija ima po jednu vladu i ko zna koliko ministarstva? Nisam pristalica takvog uređenja, ali za Kosovo možda je moglo da se primeni, ako već ništa drugo nije moglo.

Španski regionalizam i/ili autonomija drugih nacionalnih grupacija (ne samo španski, već i Finski, Danski, Belgijanski itd.) bi mogli savršeno da se primene na Kosovo.
Ali problem je u nečem drugom - samouprava unutar SRB nikada nije bila krajnji cilj kosovskih Albanaca. Oni su sve radili sa jednim jedinim ciljem, a taj je bio nezavisnost. Uzmite i pročitajte Ustav SFRJ iz 1974. god. i videćete da je AP Kosovo već imalo autonomiju na najvišem nivou unutar SR SRB i SFRJ. Ta autonomija bila je mnogo šira od onoga što im je nuđeno Rambujeom ili onoga što danas imaju Katalonci u ŠPA, Šveđani na Alandskim ostrvima ili čak Flamandci u BEL ili Škoti u VB. Ali Albanci su time bili zadovoljni samo 5 godina, tačnije do Titove smrti. Odmah nakon nje počeo je veliki proces "Kosovo Republika", čime su želeli status SLO, HRV, BIH u SFRJ. Očigledno je da ne zbog kozmetike već zbog kasnije mogućnosti otcepljenja. Jer krajnji cilj Albanaca na Kosovu je oduvek (od Prizrenske lige nadalje je to najtransparentnije) bio nezavnisna albanska država gde god žive Albanci.

I to je problem. Albanci ni po koju cenu nisu želeli živeti u zajedničkoj državi sa Srbima (ni u kom obliku). mi sada možemo palamuditi o hiljadu modela autonomije, ali činjenica je jedna - taj proces se ne bi završio sve dok se ne bi desilo ono što se desilo pre mesec dana.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #231 poslato: 27.03.2008. 01:58 »

Pa evo pitanja za sve intelektualce, posebno one koji vole da banuju: da li postoji treći put? Nešto između dva ekstrema, crnog i belog?

Ima, za one koji imaju pune džepove stranih novčanica, dobre automobile zarađene u dosadašnjoj političkoj pljački svojih roditelja socijalista, radikala ili kvazi-demokrata (DSS, DS, SPO i ostalo)... Oni koji uživaju gledajući ogromnu većinu među svojim rođacima i komšijama kako preživljavaju sa bednom platom i nikakvim životom u nikakvoj varošici/gradu... oni vole taj treći - sivi - put. Taj sivi put, onih politički neobrazovanih i bezobraznih sirovina, a najčešće dobro situiranih, zove se put Velimira Ilića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića (koji će možda napustiti ovo društvo, ili se tako samo čini).

Citat
Španski regionalizam i/ili autonomija drugih nacionalnih grupacija (ne samo španski, već i Finski, Danski, Belgijanski itd.) bi mogli savršeno da se primene na Kosovo.
Ali problem je u nečem drugom - samouprava unutar SRB nikada nije bila krajnji cilj kosovskih Albanaca. Oni su sve radili sa jednim jedinim ciljem, a taj je bio nezavisnost. Uzmite i pročitajte Ustav SFRJ iz 1974. god. i videćete da je AP Kosovo već imalo autonomiju na najvišem nivou unutar SR SRB i SFRJ.

1. Taj ustav iz 1974. nije bio na snazi devedesetih godina: ergo, mogao je da se ponudi kao rešenje. Mogao, ali samo teoretski, jer bi vlast koja bi to uradila momentalno pala, budući da je stanovništvo Srbije, Srbi većinom, bilo protiv popuštanja, te je i sam Milošević na "gvozdenoj pesnici" spram manjina i dobio toliko glasova i podrške.

2. Nije bitno šta su Albanci želeli, bitno je bilo koliko je Srbija imala dalekovidu i inteligentnu (politički obrazovanu) političku elitu da brani interese države (ne samo Srbe, jer bi stopiranje kosovske krize značilo dobru stvar i za Albance i ostale na Kosovu). Kosovski Albanci bi se u tom slučaju (da je vođena liberalna politika prema manjinama, i uz insistiranje na međunarodnom posredovanju, a ne protiv toga) našli u situaciji u kojoj se danas na Kosovu nalaze Srbi: mogu da traže šta god žele, ali reč međunarodnih snaga je ključna. Uz to, Srbija bi do danas gotovo sigurno bila u EU, što znači da do cepanja države ne bi moglo doći ni teoretski.

O tome sam već govorio negde... govoreći o tome zašto se Srbija cepa i pod kojim uslovima bi cepanje moglo da se nastavi. SRS, DSS, SPS i ostali desničari navode na tu stranu. Dakle, u najgrubljim crtama rečeno - vode antisrpsku politiku. Ali valjda zbog toga što je to pogled prosečnog ili neobrazovanog građanina kakav je najbrojniji u vreme izlaska na biračka mesta.
Sačuvana

ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #232 poslato: 27.03.2008. 09:31 »

Najiskrenije se izvinjavam što se dugo nisam javljao pa se sada moram da osvrćem na postove koji su davno izgubili aktuelnost, ali jednostavno nije do mene....

Ovaj video mi se izuzetno dopada. Zašto?
Zato što mi je jako zabavno kada vidim kako neki ultragrađani vide političku i svaku drugu realnost svoje zemlje. Za njih ne postoji sivo, već isključivo crno i belo. Belo je Zapad, denacifikacija, građanska usmerenost. Crno je istok, nacionalistički primitivizam, agresivnost, neandertalski nivo.
Lično mogu da kažem da se apsolutno u svakom odgovoru slažem sa Simonovićem, dok je ovaj mamlaz iz Obraza za mene jedan najobičniji debil.
Ali gle čuda.....ako na ovom forumu javno izrazim svoju nacionalnu opredeljenost i patriotizam, odmah me se bez milosti "utrpa" u koš sa obrazovcima (koji me uzgred, uvek nazivaju izrodom i prodanom dušom).

Ali problem je u nečem drugom - samouprava unutar SRB nikada nije bila krajnji cilj kosovskih Albanaca. Oni su sve radili sa jednim jedinim ciljem, a taj je bio nezavisnost. Uzmite i pročitajte Ustav SFRJ iz 1974. god. i videćete da je AP Kosovo već imalo autonomiju na najvišem nivou unutar SR SRB i SFRJ. Ta autonomija bila je mnogo šira od onoga što im je nuđeno Rambujeom ili onoga što danas imaju Katalonci u ŠPA, Šveđani na Alandskim ostrvima ili čak Flamandci u BEL ili Škoti u VB. Ali Albanci su time bili zadovoljni samo 5 godina, tačnije do Titove smrti. Odmah nakon nje počeo je veliki proces "Kosovo Republika", čime su želeli status SLO, HRV, BIH u SFRJ. Očigledno je da ne zbog kozmetike već zbog kasnije mogućnosti otcepljenja. Jer krajnji cilj Albanaca na Kosovu je oduvek (od Prizrenske lige nadalje je to najtransparentnije) bio nezavnisna albanska država gde god žive Albanci.

I to je problem. Albanci ni po koju cenu nisu želeli živeti u zajedničkoj državi sa Srbima (ni u kom obliku). mi sada možemo palamuditi o hiljadu modela autonomije, ali činjenica je jedna - taj proces se ne bi završio sve dok se ne bi desilo ono što se desilo pre mesec dana.

Prvo pozdravi za kolegu Skhavela, bez koga je ovaj forum bio oda jednoumlju i tiraniji. Dobro nam dosao!!! Sve sto si rekao, susta je istina, bazirana za razliku od mnogih ovde, na dokazivim cinjenicama. Shiptari u Srbiji devedesetih su uzivali veca prava nego Srbi, pa im to nije bilo dovoljno. Svi, kao jedan, sanjali su san o nezavisnosti...Sada, iz sve snage zelim da im se taj san obije o glave!!!
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #233 poslato: 28.03.2008. 09:11 »

Da se i ja posvetim tekstu retrospektiva, sada kada sam konačno našao vremene da a pročitam.....

Evo mog teksta za časopis Zapad. Molim gospodu sa foruma da prokomentariše i kaže ako nešto vredi da se izmeni pre nego bude objavljeno. Takođe bih voleo da ocenite ocenama od 1 do 10. Svaki komentar je dobrodošao:

Ocena: -2
Obrazloženje: jezički i gramatički sasvim korektno, dok je suštinski u mnogočemu pogrešno, neegzaktno i neistinito. Primećuje se i manjak zdravog i objetivnog rezonovanja.
Ali da se posvetim glavnim greškama:

Sporazum iz Rambujea koji nije potpisan u mnogome podseća na 1995. godinu i plan Z4 predložen za rešenje položaja Srba u Hrvatskoj. U najkraćim i najvažnijim crtama, u dokumentu sporazuma se tražilo da Kosovo ima visok nivo autonomije, status sličan onom koji ima Katalonija u Španiji, kao i da na teritoriji Kosova (na neodređeni period) budu stacionirane međunarodne (NATO) trupe (sa slobodnim tranzitom preko teritorije Srbije). ...Novi dokument sporazuma o miru uvažio je uglavnom albanske zahteve, mada suštinski i dalje nije bio tako loš za Srbiju. Sada se, osim višeg nivoa autonomije (sudska, zakonodavna i izvršna vlast), u dokumentu nalazilo specijalno poglavlje (osmo) u kojem se kaže kako će nakon tri godine status Kosova biti revidiran, a jedan od faktora koji će biti uzet u obzir jeste i volja većine

Ovde su evidentne dve glavne razlike između plana Z4 i Rambujea: prisutnost stranih trupa i status nakon tri godine u skladu (između ostalog) sa „voljom većine”. Dok je Hrvatskoj MZ jasno dala do znanja da se njena teritorija neće menjati, Srbiji je to pravo uskraćeno. Da i ne spominjem prisustvo stranih vojnih trupa na Kosovu.
Pitanje je, zašto MZ na Kosov nije htela da pošalje misiju UN u stilu one koja je već bila u Bosni i Hrvatskoj, već se odlučila za Nato trupe?
Ali kako god bilo, ta dva elementa dogovora presudili su tome da SRB nije potpisala Rambuje. Gledajući realno i objektivno, zapitajmo se, da li bi ijedna normalna zemlja u Evropi i svetu pristala na to, da se problem separatizma u na delu njene teritorije rešava tako da se tamo pošalju strane trupe i da se odredi, da će se posle tri godine razgovarati o statusu, naravno uz uvažavanje „volje naroda Kosova”. Imajući u vidu činjenicu, da je volja Albanaca (85% stanovništva pokrajine) bila nezavisnost i samo nezavisnost,možemo zamisliti u kakvoj bi se situaciji našla Srbija posle tri godine – u istoj kao danas. Albanci bi mogli da proglase bilo šta, na terenu bi bile samo strane trupe, a ono malo vojske na granicama bilo bi okruženo stranim trupama i neprijateljski nastrojenim Albancima. Sve u svemu, bili bi glineni golubovi.
Ali pogledajmo šire: postoji li presedan ovakvom rešenju? Da li se je ikada do sada desilo, da su na „separatističkom” teritoriju jedne države nameštene strane vojne snage, da je rečeno da će se konačni status odrediti po volji većine, i da je taj deo na kraju ostao u okviru nekadašnje matične države? I don’t think so...ali, ako grešim, ispravite me.
Zanime me, da li bi na takvo rešenje pristala Španija u Baskiji, Britanija u Severnoj Irskoj, Francuska na Korziki, Turska u Kurdistanu, da ne nabrajam dalje….
Da i ne spominjem očigledni paradosk donošenja odluke o konačnom statusu skladno sa „voljom većine” (kao što rekoh, jasna je) i „Helsinki Final Act-om”-dve stvari se međusobno isključuju.
Znači pitanje glasi – da li je Srbija trebala da potpiše nešto što nijedna druga zemlja u svetu ne bi potpisala?

Drugim rečima, ovde je samo na prvi pogled uključen zahtev albanske strane da se Kosovo nakon tri godine pod NATO protektoratom preko referenduma odluči za nezavisnost. Preciznije čitanje tih redova pokazuje, međutim, da je daleko od toga, i može se kazati da je Zapad samo naizgled uvažio albansku stranu jer taj dodatak ne otvara mogućnost održavanja referenduma koji će neposredno odlučiti o statusu, već tek kaže da će se volja naroda Kosova uzeti u obzir. Takva konstrukcija daje mnogo prostora za tumačenje, ali je zasigurno i u potpunosti jasno da se status kao pitanje i postavlja zbog toga što postoji volja većine za njegovim revidiranjem.

Koliko takva konstrukcija ostavlja „mnogo prostora za tumačenje”, vidiš iz priloženog, tj. iz današnje situacije. Ali da te podsetim:
- odredbe Rambujea si već sam posredovao, tako da su jasne, pa da ne dužim.....
- Resolucija 1244 jasno govori o „A political process towards the establishment of an interim political framework agreement providing for a substantial self-government for Kosovo, taking full account of the Rambouillet accords and the principles of sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia and the other countries of the region, and the demilitarization of the KLA”
- isto tako jasno govori i o “Facilitating a political process designed to determine Kosovo's future status, taking into account the Rambouillet accords (S/1999/648)”
- a kada govorimo o odnosu integriteta SRJ i R.SRB, evo i Ustavne povelje SCG:” U slučaju istupanja Crne Gore iz Srbije i Crne Gore međunarodni dokumenti koji se odnose na SRJ, posebno Rezolucija 1244 SB UN, odnosili bi se i u celosti važili za Srbiju, kao sledbenika.”

Da zaključim: svakom brucošu na pravnom fakultetu je jasno da pravno-formalno nezavisnost Kosova ni danas ne bi smela biti proglašena. A kako beše današnja situacija?

Evidentno je, dakle, koliko je tvoje tumačenje iz citiranog paragrafa ispravno…   

Sve je, međutim, moralo ali i moglo da se spreči. Potpisivanjem “Rambujea”, prvoponuđenog ali i onog potonjeg dokumenta, ne samo da bi SR Jugoslavija bila pošteđena bombardovanja, nego bi i kosovski Albanci u pregovorima raspolagali mnogo slabijim argumentima prilikom insistiranja da Kosovo bude nezavisno.

Vidimo iz priloženog.

Ali da se osvrnem i na prisutnost stranih snaga i na to, koliko je ona dobra za Srbiju:
Velike zapadne demokrate su pre dolaska na Kosmet na sva usta govorili i busali se u grudi kako se radi o „humanitarnoj intervenciji”, kako će se dolaskom nata obezbediti sigurnost za sve građane kosova i slična sranja...
Ovo je 2. juna 1999. rekao Jamie Shea, portparol Nata u vreme bombardovanja:
„the problem in Kosovo is a problem of mass insecurity. A total breakdown of law and order. Only a robust, international force, with NATO as its core, is going to solve that security problem. A Serb is just as unlikely to go home with a weak peacekeeping force in Kosovo as a Kosovar Albanian. So you will not reverse the Serb ethnic cleansing either, if you don't have a strong force which is even handed and in all areas. The right of everybody to return to their home means that the same force has to adopt the same rules of engagement and the same policies in every square kilometre of Kosovo.”

Rezultat rešavanja problema bezbednosti od strane “robust international peacekeeping force with NATO at its core” je sledeći:

Kod:
http://www.arhiva.srbija.sr.gov.yu/vesti/2000-03/06/18360.html

E, to je generalno problem: MZ je delima dokazala da joj se živo fućka za demokratijom i višeetničkim, slobodnim Kosovom, a još manje za poštovanjem pravnih i civilizacijskih normi.
To je bilo jasno i 1999. Zato je priča kako bi Rambuje spasio Srbiju svega zla pogodna za malu decu koja još veruju i u Deda mraza, vilenjake isl.

Ali dobro je da ponekad na forum staviš i ovakve tekstove, da mogu jasno da ti pokažem gde i koliko su tvoji stavovi pogrešni.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #234 poslato: 28.03.2008. 09:57 »

Moram da izrazim zadovoljstvo kao što uvek izražavam kad god me čvarkaš pod šajkačom prozove.

Tvoja "kritika" je za ljude koji umeju da čitaju i koji su živeli u Srbiji 1999. do danas argument više na strani razuma, a upravo protiv tvoje i Miloševićeve ideje "očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije". Uspeh tvoje i njegove politike vidljiv je danas, a samo slep kod očiju za ono što se dogodilo pre malo više od mesec dana na Kosovu može da okrivi MZ ili Srbiju posle '99.

Međutim, najidiotskije iz tvog teksta je nešto što prosto moram da hajlajtujem i citiram:

Citat
Ali kako god bilo, ta dva elementa dogovora presudili su tome da SRB nije potpisala Rambuje. Gledajući realno i objektivno, zapitajmo se, da li bi ijedna normalna zemlja u Evropi i svetu pristala na to, da se problem separatizma u na delu njene teritorije rešava tako da se tamo pošalju strane trupe i da se odredi, da će se posle tri godine razgovarati o statusu, naravno uz uvažavanje „volje naroda Kosova”. Imajući u vidu činjenicu, da je volja Albanaca (85% stanovništva pokrajine) bila nezavisnost i samo nezavisnost,možemo zamisliti u kakvoj bi se situaciji našla Srbija posle tri godine – u istoj kao danas. Albanci bi mogli da proglase bilo šta, na terenu bi bile samo strane trupe, a ono malo vojske na granicama bilo bi okruženo stranim trupama i neprijateljski nastrojenim Albancima. Sve u svemu, bili bi glineni golubovi.

Dakle, čak i kada bi ovo sve što si rekao bilo u redu (mada suštinski nije i ne može da bude, jer Srbija je dozvolom za bombardovanje ozvaničila sebe kao neprijatelja NATO snaga, kao stranu koja se sukobila upravo zbog tog Kosova sa snagama koje posredno ili neposredno odlučuju o statusu; umesto da je sama pozvala Trupe u Srbiju i tako sebi približila međunarodne posrednike), izlazi da je bolje uvući zemlju u romansu bombardovanja, pustiti da ljudi stradaju, da se zemlji nanese i ogromna materijalna šteta, pa onda pristati na sve što je traženo. Interesantna logika.

No, mislim da se s tobom ne bi složili oni kojima su rođaci ubijeni u tom bombardovanju. A možda bi i tebe trebalo podsetiti kako izgleda kad ti padaju bombe u dvorištu?

No, ti ćeš reći da si ti to već pretrpeo, pa verovatno i da život nije tako važan kao što je važno sačuvati Kosovo. No, za ove mrtve i njihove rođake - nit' živi, niti Kosovo sačuvano.

Ali dobro, opet ćeš ti, vredelo je pokušati. Igrali smo se žmurke malo. Je l' da? Šta je to, ipak samo život.

Ne mogu da verujem koliko patogenog i zlonamernog ima u vama čvarkašima. To je nešto nesamerljivo i nepojmljivo zdravom čoveku.

Citat
Znači pitanje glasi – da li je Srbija trebala da potpiše nešto što nijedna druga zemlja u svetu ne bi potpisala?

Da, pogotovo danas, nakon rešenog kosovskog pitanja ostaje da se pitamo: da li je trebalo da sprečimo bombardovanje!

Ne, s tobom i tebi sličnima nema razgovora. Jedino čovek da vas stalno i jedino citira, jer sve ono što kažete protivno je zdravom razumu. Imate, bre, sve činjenice, imate završeno kosovsko pitanje, imate sve podatke, i opet ne možete da izvučete valjane zaključke i pouke.

Kako reče "Idi dada amin", za vas je motka, jer reči i slika (pre svega slika, jer imate prilike da vidite da je Kosovo nezavisno, i da je Srbija bila bombardovana) - ne pomažu. I opet biste birali bombe umesto Kosova i života. Opet biste upropastili Srbiju. Sto puta da vam se dogodi loša stvar, sto prvi put ćete isto uraditi.

Propagiraj još jednom bombardovanje Srbije i bićeš zauvek uklonjen sa foruma. Ovo nije antisrpski forum!
Sačuvana

ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #235 poslato: 28.03.2008. 11:20 »

tema: Devedesete  |  Šta smo naučili?
ključne reči: devedesete, slobodan milošević, sps, srs, vojislav šešelj, nacionalizam

Moram da izrazim zadovoljstvo kao što uvek izražavam kad god me čvarkaš pod šajkačom prozove.

Međutim, najidiotskije iz tvog teksta je nešto što prosto moram da hajlajtujem i citiram:

Kako reče "Idi dada amin", za vas je motka, jer reči i slika (pre svega slika, jer imate prilike da vidite da je Kosovo nezavisno, i da je Srbija bila bombardovana) - ne pomažu. I opet biste birali bombe umesto Kosova i života. Opet biste upropastili Srbiju. Sto puta da vam se dogodi loša stvar, sto prvi put ćete isto uraditi.

Propagiraj još jednom bombardovanje Srbije i bićeš zauvek uklonjen sa foruma. Ovo nije antisrpski forum!

Jel ne umes da vodis diskusiju bez etiketi, uvreda, pretnji??? Pa ti si bre najgori produkt devedesetih. Devedesete-Sta ste naucili...i onda D.I. prakticno pokaze sta je naucio. Gori si od Seselja i Nikolica po niskom stepenu politicke kulture. Demokrata, navodni, ali bi svoje protivnike tukao, zatvarao, kastrirao...
Moras da shvatis da se ovako diskusije ne vode. Skhavel ti prica o pravnim argumentima, a ti pricas nako filozofski...Kao kada bi ja rekao...Dobro mirise ruza, a ti, ...okrece se ka suncu, a ja,...ruza se ne okrece ka suncu,a ti..., ali se pravi dobro ulje...Kapiras, babe i zabe...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #236 poslato: 28.03.2008. 12:04 »

Razumem ove Srbendace, skroz je prirodno da covek odbije da uci. I kad covek cita on pruza otpor novom, spava mu se, radio bi sve samo da ne procita do kraja i ne prihvati ono sto knjiga po(r)ucuje! TAko i ovi Srbendaci nisu navikli da uce i porucuju da je iskljuciva krivica na nekome drugom i da mi/oni nista nisu mogli da urade. Zavali se u fotelju i srbenduj! Nakrivis sajkacu i uzivkas!  deda

Motka i ostalo, daleko smo od toga. Sutra ce njihovi da sednu u parlament, pre ce da bude obrnuto. Oni ce nas da vijaju!
NOVA HAJKA NA IZDAJNIKE!!
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #237 poslato: 28.03.2008. 12:19 »

Ove ću da banujem samo li još jednu antisrpsku poruku budu napisali. Ako žele da galame u stilu SrpskiNacionalisti.com (najveći izdajnici, i to oni pravi, a ne ovo u ironiji koje ja nosim kroz nick) ili Stormfrontaovaca, neka idu tamo pa neka propagiraju šta žele, neka vređaju sve što ima veze s pameću. Ali ovde ne dozvoljavam. Da mi dolaze ovde ljudi koji imaju pameti i onda mi e-mailom šalju kako Diferencija nije građanski nego patriJotski forum, to ne želim više da mi se dogodi.

I još nešto. Razumem i ja šta oni govore. To što oni zastupaju zastupali bi i jednoćelijski organizmi kad bi mogli da govore. Ali to nije diskusija. Ti sa Vučićem, Nikolićem, Ilićem ili nekom budalom iz DSS-a nećeš moći da se sukobiš argumentima, i nikako ne bi mogao da ih pobediš nikakvom pričom. Zato sam rekao da je za njih motka, a ne da bih aludirao na takvu vrstu rešenja u zbilji. Tim budalama je nemoguće dokazati da ono belo tamo jeste belo a ne ružičasto. Oni će tvrditi da je i dalje ružičasto, ma koliko ti video belo. Tako i ovo sa bombardovanjem i učenjem generalno. Ništa nisu naučili, niti je moguće da nauče, ali su zato verovatno sjajnog društvenog statusa, i boli ih falus što su im komšije siromašne, i što 3/4 stanovnika Srbije živi na ivici siromaštva, što je 2500 ljudi poginulo pod njihovim režimom, što je Srbija pod istim režimom doživela najveću katastrofu i poniženje, bila bombardovana na ulasku u XXI vek, usred Evrope.

Njima ne pomaže argument: Život pre svega. Ne pomaže im ni kad im pokažeš do čega je dovela politika koju danas pravdaju (Kosovo je nezavisno, Srbija bila bombardovana). Ništa, ništa ne uspevaju da nauče. I danas nastavljaju po starom. Kad bi Evropa zauzela stroži stav, nakon majskih izbora ne bi trebalo da čudi ako opet dobijemo ultimatum i pretnju bombardovanjem.

No, oni će opet iz svega profitirati. Jer ne postoji drugi razlog da propagiraju smrt Srbije.
Sačuvana

shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #238 poslato: 28.03.2008. 12:20 »

Ne jedem čvarke i ne nosim šajkaču. ja sam prosvećeni, urbani, kozmopolitski srpski patriota.

A ti si kreten. Kao što reče žile, ja tebi argumente, ti meni praznu filozofiju. Vidim da si pretrpeo neku traumu za vreme bombardovanja, i žao mi te, stvarno. Ali ta trauma je kod tebe toliko jaka da si na njoj utemeljio svoje biće i političko delovanje, što nikako nije dobro, jer dobru politiku vodi razum a ne trauma ili emocije.

Ja nikada nisam bio pro bombardovanje (za razliku od tebe, koji si čak pisao nešto u smislu "koliko puta nas još treba bombardovati da bismo došli sebi"), ali nisam ni onaj koji će tražiti krivdu isključivo na svojoj strani, već vidim i greške i očigledno licemerje "demokratskog zapada" koje ti uporno odbijaš da vidiš.
Ali to je tvoj problem. Na ovom forumu ni jedan jedini put nisi rekao "OK, ovde su zapadnjaci stvarno usrali motku", mada bi kao intelektualac mogao i to da uočiš - ako su mogli intelektualci u USA i FRA, ne znam zašto ne bi mogao i ti.

Kako reče "Idi dada amin", za vas je motka.

Frajeru, našao si se meni da pretiš? Lepo. Kako je interesantno videti kada se na meni, koji sam sve vreme umeren i ne pretim, ne vređam i ne psujem, DomIzd osili do te mere da bi me "motkom", dok jauče iz sve glave kada mu rasonalisti, strojevci i njima slični šalju preteće poruke. Samo što vene ne seče....
Ako si frajer i dasa, uzmi motku pa se prošetaj do Meraklija, i pokaži tamo ta svoja muda, pičko jedna! A ne meni ovde preko interneta, bedniče.

Ja ga nisam propagirao, ti jesi. Banuj sebe. A što se mene tiče, banovanjem ćeš samo dokazati kakav si i ko si.
Tebi ne smeta što te ja navodno vređam - to čine drugi mnogo otvorenije, ali ih ostavljaš kao ragument primitivizma. Ali ja ti smetam. Jer meni ne možeš reći ni da si obrazovaniji od mene, da si završio fakultet (što redovno nabijaš na nos drugima), da si čitao knjige....jer i ja imam čime da se podičim u životu, za razliku od tebe...
Ja ti dajem argumente, koji te nerviraju, jer sadrže samo činjenice koje ne možeš da pobiješ. Sećaš li se samo koliko si puta jendostavno prestao da raspravljaš, kada ti je ponestalo argumenata, ili si zamenio temu (naše debate na temama Crne gore, Bosne, Kosova itd itd itd)? Možda ti smeta što si naleteo na sebi ravnog?
Ali ne mari, banuj me. samo izvoli care. Dokazaćeš smao to da mi nisi ravan. Jer ja bih tebe ostavio i obasipao argumentima kao što sam te do sada. Ali ti to nisi kadar. Zato je i očigledan bes koji dolazi iz tvojih postova - bes nemoćne zverke koja ne zna šta da učini od muke....
Banuj me - ali to neće promeniti činjenicu o tebi: mamina i tatina maza, koja onako, "kao" studira, dobro je situirana, pa ne mora ništa produktivno da radi već može da klacka jaja igrajući se političkog aktiviste.
Ovaj forum i ovaj sajt je SVE što ti poseduješ. Mogu da pretpostavim da nisi uspešan ni na studijama, ni u svojoj struci, niti si nešto aktivno doprineo društvu koga želiš da promeniš...samo prazne floskule, jer to je jedino što vi "građani" znate - mlatiti praznu slamu. Koliko imaš radnog staža? Jesi li u životu išta stekao sa svojim radom, ili ti je sve ćale kupio?
Tako, da ....
Banuj me!

majmune..  rofl ...
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #239 poslato: 28.03.2008. 12:27 »

Hehehe, ovaj se vise nece pojavljivati na forumu, koliko vidim.

Izdajo, ne moze se doci na vlast ako se ne sukobis argumentovano ili neargumentovano sa tim, kako ih zoves, budalama koje vode glavnu rec. Zato mora da se komentarise, da se odgovara, da se radi na pobijanju. Ako oni kvaziargumentuju, ti uzmi pa na to udari kvaziargument. I sve tako, bitno je da imas zadnju rec. Evo ovoga si banovao, ali mu i dokazi da nije u pravu. Mada si uglavnom i to uradio, ali ponovi. Kazu da mora da se ponavlja da stoka ukapira, kao sto se vrsi dresura pasa :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 37   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: