Stranice: 1 ... 5 6 [7]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Devedesete | Sta smo naucili? (2007)  (Pročitano 28150 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #90 poslato: 23.12.2007. 03:52 »

a pazi kad je i moj matori, a koji je inache uvek bio za krvoprolice i ratove, ovog puta za mirno reshenje, pa kako god se zavrshilo. pa chak sam uspeo da izvuchem iz njega da misli kako bi bilo bolje za srbiju da se shto pre otarasi 'tog kosova', poshto nam je uvek samo nevolju donosilo. samo sam ga gledao zaprepashceno ali i ponosno poshto mislim da sam ga dobrim delom uspeo da ubedim u neke stvari.
znachi li to da ljudi uche vishe o miru i potrebi za njim u koliko toliko mirnodopskim uslovima?
Sačuvana
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +14/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: 24.12.2007. 05:06 »

znachi li to da ljudi uche vishe o miru i potrebi za njim u koliko toliko mirnodopskim uslovima?

Dobro pitanje, ali pre svega za stručne ljude, psihijatre i možda sociologe.
   Nemam sasvim jasan stav. Zamišljam kakvo je vreme bilo po završetku Drugog svetskog rata. Ljudi su se zavoleli među sobom. Bilo im je dosta rata navodno za narednih sto godina. A na kraju je ispalo da su potiskivali osećanja, da bi se sve probudilo za pedesetak godina i završilo kako se završilo na ovim prostorima. Ti ljudi su generisali u sebi mržnju tokom mirnodopskog vremena. Šta onda misliti?
Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 24.12.2007. 13:08 »

Mislim da se vishe razvija tolerancija i ljubav ako nema rata , poshto rat donosi krajnosti : one koji ne zhele nikad vishe da ratuju i one koji su spremni da vetj sutra krenu u osvetu.
Jednostavno uporedite ljude u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj sa ljudima u Srbiji kod nas , gde nije bilo rata. Mnogo je onih koji su spremni da poginu za srpstvo i Srbiju a da su bash doshli u ovu zemlju zbog rata koji ih je snashao u HR i BIH. Isto vazhi i za ove sa Kosova.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 24.12.2007. 13:52 »

Ne zavisi nista od toga da li je rat ili je mir, nego o stepenu obrazovanja nekog odredjenog stanovnistva. Ako je u nekoj zajednici stanovnistvo slabog obrazovanja, a malo para ima u dzepu, kao sto je slucaj bio sa Srbijom, onda se tu traze ventili od kojih je jedan taj da se ratuje, da se nanosi bol drugome jer sam covek nije sposoban da ga podnese u sebi.
A da bi se covek obrazovao potrebno je da zivi u miru. Pa ipak mir nije garancija trajnog mira jer ako u miru ne razvijas obrazovni sistem i prosvecujes narod, poboljsavas im standard i slicno, on ce da podivlja i pozelece da ratuje.

Takva je cud mase.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +19/-20
Na mreži Na mreži

« Odgovor #94 poslato: 24.12.2007. 17:06 »

Nemoj molim te da mi pretis.

........nikada ne pretim, pa nisam ni tebi. Jednostavno sam ti rekao, šta bi bilo kad bi bilo.

Citat
Nazalost ne umes da pises ozbiljnije komentare tako da se pitam kako se osvrnuti na tvoju poruku.

to i nije bio komentar, Već odgovor, tvom nevaspitanju i uvlačenju porodice tamo gde nema mesta..........

Citat
Kakve ovo veze ima sa temom i kakav odgovor ocekujes?

nikakav kao i tvoja replika. Tražio si odgovor, da li bih išao u rat. Dobio si izuzetno korektan odgovor, koji ti se nije svideo. Dalje je sve tvoj problem. Ti definitivno prolupaš  i vređaš sagovornike kada ti se ne svidi ono što pišu. Uvreda nije argument. Ali kao što rekoh.... kada odrasteš, naučićeš........

Nastavak diskusije:
Devedesete | Šta smo naučili (2008)
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Stranice: 1 ... 5 6 [7]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: