Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Bombardovanje Jugoslavije (Bombardovanje Srbije)  (Pročitano 5338 puta)
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +41/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #45 poslato: 19.02.2008. 20:13 »

Fala bogu pa nije svaki savet dobar savet.
Taj sindrom kompleksasa skorojevica kojim se bacas vise vazi upravo za novopecene nacionaliste i lokal patriote koji zbog neukosti ili drugih nedostataka imaju potrebu da utehu i zastitu od zivota i realnosti traze u masi po principu " Kud svi turci tud i mali Mujo". Ziveo nacionalizam, ziveo lazni patriotizam..evo hrama za sve one nesigurne u sebe .

Blacenje nacionalnog i davanje primata stranim vrednostima je sasvim opravdano ako je kvalitet na strani stranaca...

Slazem se utoliko sto smatram zaista da nije vazno ko je na vlasti....izbor nam nije ni bio neki niti obecava. A i ne znam cime bi mi uopste i mogli da "vladamo". Lako je Putinu da galami..ima gas. A sta mi imamo....masTni burek sa sirom.
Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
razorblade
Banovani korisnik

Duh bunta: +7/-6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #46 poslato: 19.02.2008. 21:55 »

Pa nisam siguran da u ovome ima neceg inostranog cemu treba dati prednost.
Fala bogu, razmisljao si , delujes gotovo inteligentno.
Nemoj meni o novokomponovanim...
Bio na ratistu 1992., bio u rezervi 1999., bio ispred skupstine 5.oktobra...
Sačuvana

...and they calll this a mine,...,a mine,...This is bloody tomb!!!
Domaci izdajnik
Urednik

Duh bunta: +121/-93
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 19.02.2008. 23:08 »

Morela, ti baš imaš živaca za ove... kako da ih nazovem... Svaka ti čast, u svakom slučaju. Ja bih pobesneo kad bih takvog sreo na ulici. Zbog toga ne smem da nosim pištolj. A znam još dvojicu takvih kao ja... ne mogu da se kontrolišu kad sretnu naci-kompleksaše.

Taj sindrom kompleksasa skorojevica kojim se bacas vise vazi upravo za novopecene nacionaliste i lokal patriote koji zbog neukosti ili drugih nedostataka imaju potrebu da utehu i zastitu od zivota i realnosti traze u masi po principu " Kud svi turci tud i mali Mujo". Ziveo nacionalizam, ziveo lazni patriotizam..evo hrama za sve one nesigurne u sebe .

O tome je dosta pisao Danilo Kiš (sad će ga ovaj nacoš nazvati Židovom, pa tako dehumanizovati i diskvalifikovati), ali i Mikloš Biro u prošlom broju časopisa Zapad (ju, ju, ovaj je Mađar, vidi mu se).
Nacionalizam je poslednje utočište hulja. A o neonacizmu kojim zrači Razorblade ne bih ništa da govorim.

1.Bili bi bombardovani, bez obzira da li je na vlasti Ceda, Zoki, Sloba, Voja ili Toma.

A reci mi samo zašto ti je teško da malo dalje razmisliš? Je l' bi bio problem kad bi se udubio u tu skoriju istoriju? Eto, ti znaš verovatno, pošto dalje kažeš da si ratovao za Srbiju (i još se ponosiš time...), kako je rat počeo, zbog čega je počeo, i kako se završio. Takođe bih se kladio da si sposoban da razumeš na čiju inicijativu je rat stao, pa bi još mogao da se zapitaš i zašto je trajao tako dugo. Onda, kad si se već to pitao, mogao si da pitaš i zbog čega nije prestao već prvog dana, ako li su zahtevi NATO snaga usvojeni kakvi su bili na početku? Je li toliko bilo teško razmisliti i povezati ove stvari? Toliko je teško razmisliti o tome šta se desilo, da li je moralo toliko da traje, i da li je uopšte moralo da se dogodi. Mislim da će to i desetogodišnjak shvatiti, ali borci, ovi koji su mislili da idu da brane (a u stvari su davali odobrenje za rat, a to znači i za razaranje svoje zemlje) Srbiju - nikako.

Citat
Danas kada je predsednik Srbije demokratski izabran predsednik, i kada Srbija po stepenu politickih sloboda i nivou ipak prednjaci nad vecinom kvazi demokratskih drzava u okruzenju, dogadja joj(Srbiji) isto.

Srbija prema svim podacima EU spada u okvirima Evrope među tri zemlje koje su prema usvajanju građanskih, demokratskih vrednosti (koje EU zagovara) na dnu. Sa njom na dnu su još Albanija i Bosna i Hercegovina. A to je lako i dokazati. Dovoljno je pogledati Ustav, te i kako je on usvojen.

Citat
I jedan savet prijateljima na forumu...
Blacenje svega nacionalnog i davanje primata stranim vrednostima nije oznaka intelektualca, nego skorojevica-kompleksasa...

Ovde mi je fascinantan pojam - "skorojević". To bih baš voleo da objasni ovaj naš dragi nacifikovani gospodin Razorblade.
Sačuvana

razorblade
Banovani korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 20.02.2008. 12:36 »

Dragi moj domci izdajnice,
ja ponavljam ponudu oko motike, meni pistolj i nije potreban. Ako si raspolozen za sastanke ove vrste, samo napisi kad i gde.
Srdacno tvoj Razorblade.
Sačuvana

FinalCutNow
Slobodni mislilac

Duh bunta: +16/-27
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 20.02.2008. 14:10 »

Dragi moj domci izdajnice,
ja ponavljam ponudu oko motike, meni pistolj i nije potreban. Ako si raspolozen za sastanke ove vrste, samo napisi kad i gde.
Srdacno tvoj Razorblade.

Ej, a meni ne treba ni motika. Ti ponesi i pištolj i motiku, pa da se sretnemo najdraži RazorBlade, a ja ċu izaċi potpuno ogoljen pred tobom.
Da si se lepo zadržao na raspravi sa Izdajnikom uopšte se ne bih umešeo, ali ne, onaj element nasilja koji sam oduvek percipirao u kontekstu pogrešnog usmeravanja energije, progovorio je iz tebe. Nije prvi put da se to događa na ovom forumu i nisi ni prvi ni poslednji koji se koristi ovakvim preteċim tonovima koji su u vlasništvu tvoje žudnje za agresijom i nasiljem. Samo-sažaljenje obuhvata i konačno razara sva ona biċa koja se nalaze pod direktnom kontrolom te žudnje i najčešċe ona toga nisu svesna ili samo delimično jesu. To se ne odnosi samo na tebe, niti se tu radi uopšte o tebi lično veċ o jednoj negativnoj šematici koja uvek gleda u jednom smeru i tu završava žalosno…

Ps. Da ti posaljem moj broj na pp pa da zakažemo susret ili misliš da je daleko bolje po tebe da se zauvek odrekneš ove jadne posveċenosti u nasilje ?
Sačuvana

Isprazna je filozofska rasprava koja ne ukida neku ljudsku patnju.

Epikur
Domaci izdajnik
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 20.02.2008. 14:21 »

FinalCutNow, hvala ti na podršci, ali me u jednom iznenađuješ. Naime, zašto si mislio da se ne mešaš u raspravu? Da li tebi ne smeta ovakvo neonacističko lajanje Razorblade-a?

Iznenadilo bi me ako bi se ispostavilo da ti je takvo razmišljanje, bilo da je društveno prihvaćeno (a to bi značilo da je Srbija zaista neonacistička država, što na sreću još uvek nije) ili se javlja samo kod nekih pojedinaca ili zabranjenih supkulturnih grupica (Obraz, Krv i Čast, Dveri Srpske, itd) - prihvatljivo.

Nadam se da si ostao onakav kakvog sam te ranije poznavao, a to znači - denacifikatorski nastrojen.
Sačuvana

FinalCutNow
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 20.02.2008. 14:40 »

DI, i ja sam kao ti oduvek sebe smatrao građaninom sveta i odlično znaš da sam se kritički odnosio prema organizacijama koje si pomenuo jer sam proučavao i njihove programe kao i stavove iznošene u raznoraznim medijskim oblicima. Veoma sam blizak kosmopolitizmu, ali ja u praktičnom smislu nisam građanin sveta. Ja ne mogu da putujem ovim svetom gde hoċu i kad hoċu čak i kad bi bio milioner. Države sveta su i dalje više nego podeljene. Barijere se podvlače sa svih strana. U pratkičnom smislu Amerikanac koji se pojavi u Evropi i pored onog duboko zapretenog starog evropskog prezira prema novom svetu, jeste ovoga trenutka građanin višeg reda od mene. Ja sam to imao prilike da iskusim na sopstvenoj koži u svim onim evropskim državama koje sam posetio.

Što se tiče nemešanja u raspravu, nisam mislio da ċu zauvek ċutatati povodom ove vaše rasprave veċ jednostavno za sada nemam komentar i nisam iščitao sve što ste napisali. Ebi ga , zanosim se s Fensom oko nekih detalja celo prepodne.
S druge strane znam da si i ranije govorio kako je poželjno na ovom forumu čuti i stavove one druge “nacionalističke” strane, pa u tom smislu nije mi posebno smetalo javljanje Razor-a. Doduše, on koliko vidim za sada nije ni iznosio neke argumente koji bi zavređivali moju pažnju.
Sačuvana

Epikur
Domaci izdajnik
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 20.02.2008. 15:15 »

Šta ti inače predlažeš povodom ovakvih ljudi? Da se dozvoli da govore ili ne? Da ne pomisli normalan svet da je čitav forum neonacistički, ako dozvolimo ovakvima? Juče mi se jedan mladić iz LDP-a obratio i rekao da mu se čini da je forum "srbendski". Šta misliš?
Sačuvana

Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +41/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #53 poslato: 20.02.2008. 19:06 »

Citat
Jos uvek sam seka ali ako promenim pol javljam  osmeh

Ono sto mislim da previdjas ovde jest to da je ovaj forum protiv nacionalizma i nacizma, te ostalih vidova mrznje. E sad ako ti ne uvidjas razliku izmedju patriote i nacionaliste ondak udzbenik u ruke .
Dakle nema potrebe za nekim idenjem u ekstreme.
Sto se tvog iskustva tice, ocigledno ga imas vise no ja..nit iskreno i zelim takvo iskustvo. Ne vidim potrebu za mrznjom i ratovima.

Citat
Zapravo sam izuzetno inteligentno cheljade..dovoljno inteligentno da me boli dupe za  vrednovanje i blacenje necije rase,nacije i vere.

Citat
Morela, ti baš imaš živaca za ove
Eee mnogo je vremena i zivaca trebalo za to..a i uvatio me je u dobrom raspolozenju.

Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
razorblade
Banovani korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 20.02.2008. 23:36 »

FinalCut,
ne preti mecki resetom, zadrzi se na izigravanju prateceg vagona. Ako nisi procitao, uzviseni intelektualac, D.I. je spomenuo pistolj, i kako je dobro sto ga nema...Sto se tice elemenata nasilja itd. Gde je sloboda govora, moja gospodo mondijalisti. Ja, iako ovde prokazan kaoneonacista, nisam pretio izgonom, zabranama, vatrenim i ladnim oruzjem, a vi jeste.
Sačuvana

FinalCutNow
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 21.02.2008. 02:40 »

Ako je tebi neko pretio nečim, najgore što možeš učiniti jeste da uzvratiš istom tom pretnjom. Nijedno neprijateljstvo se ne rešava neprijateljstvom. “Sloboda govora”? Pa ti govoriš šta hoċeš trenutno, niko te u tome ne sprečava.
“Prateċi vagon”, nema šta vešto si ovo smislio, samo nisi opisao čiji sam to ja prateċi vagon i ponudio kokretne dokaze za to. Ukoliko govoriš o Izdajniku, a pritom imaš želju da dublje zalaziš u suštinu nekih rasprava na ovom forumu, jasno bi uočio da FCN i DI imaju različite čak i potpuno suprotne stavove po mnogim pitanjima.
Zašto mene svrstavaš u grupu koja ti je pretila, ako ti je pretila? Ukazao sam na oblike agresije i nasilja koji su se pojavili u tvom postu i koji su se od početka pojavljivali na ovom forumu, pa u tom smislu ne igraš nikakvu posebnu ulogu. To se odnosi na svakoga ko preti!
Tvoj odgovor me je razočarao jer pokazuje se da nijednu reč iz mog teksta nisi hteo dublje da  razmotriš, da prihvatiš određene dobronamerne sugestije. Kakve su sada ovo gluposti o prateċem vagonu i podvalačenju nekih tamo nas protiv eto jadnog i usamaljenog “borca”-tebe.  Koji smo to MI, a koji si to TI? Sada veċ postaješ patetičan s ovim izigravanjem žrtve.
Pokušaj da govoriš kao čovek, a čovek kaže jasno i glasno: Pogrešio sam i trudiċu se da ispravim svoju grešku!
Sačuvana

Epikur
razorblade
Banovani korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 21.02.2008. 12:34 »

Pogrešio sam i trudiċu se da ispravim svoju grešku!

Jel dobro?

Ne citas pazljivo, D.I. je izjavio da je dobro sto nema pistolj(i municiju predpostavljam), jer bi, u suprotnom, sa ovakvima kao ja, po kratkom,...
Dalje, izjavio je da mene ni motikom ne bi nista naucio...
Kako to zove, dragi moj FC? Govor nasilja. Bastilja na demokratski nacin. Kao sto su mi odvratni kvazi patriote koji u sred bombardovanja pune kafice u Strahinjica bana, tako mrzim kvazi ljude sveta koji bi se sa politickim neistomisljenicima obracunavali balkanski. Dalje, ne preti, kako neko(ne ja, ja sam miroljubiv), ne bi pretnje shvatio ozbiljnim, i polomio ti noge u strahu da ti njemu to prvi ne uradis. Dakle, izvuci pistolj, samo ako ces da pucas.Prateci vagon? Jel D.I. ne ume sam da se odbrani, ti mu trebas? Pozdrav FC!
Sačuvana

Domaci izdajnik
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 24.03.2008. 00:49 »

Sigurno je bilo još materijala, ali moj cilj je bio da se obratim onoj publici koja veruje u Koštunicine i Miloševićeve mitove o krivici "Nezavisnog sveta", da se mi nismo ni o čemu pitali.

Evo, deveta godišnjica bombardovanja a premijer uzvikuje kako je u NATO intervenciji bio cilj stvoriti NATO državu na Balkanu. Zašto ga neko konačno ne upita od novinara šta zamera Miloševiću?!
Evo, od same ponoći počelo medijsko bombardovanje na RTS o NATO intervenciji. Nigde kritičkog osvrta. Zbog toga smatram da je ovaj tekst još potrebniji u ovom času.

Dakle, moj predlog je čitanje Retrospektive koju sam spremio za treći broj Zapada.
Sačuvana

provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 25.03.2008. 10:26 »

"Sada je više nego jasno da je surovo rušenje Srbije u NATO bombardovanju imalo samo jedan pravi cilj, a to je da se pokrajina Kosovo i Metohija pretvori u prvu NATO državu na svetu", navodi se u izjavi premijera Srbije povodom godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

"Srbija je slobodna zemlja, a šta može biti poruka slobodnog naroda i slobodne zemlje nego - Kosovo je Srbija", naglasio je Koštunica i ocenio da je "politika sile koja se sprovodi nad Srbijom slepa i kratkotrajna".

"I kao svaka sila koja je dolazila na Balkan, i ova će proći", poručio je Koštunica i dodao da ogroman broj država i najveći deo čovečanstva nije priznao prvu NATO državu, već priznaje Srbiju u njenim pravim i međunarodno priznatim granicama.

Šutanovac je primio i pilote koji su učestvovali u borbenim dejstvima za vreme NATO bombardovanja.
"Danas obeležavamo devet godina otkako je NATO alijansa započela bombardovanje Srbije. Ljudi iz PVO koji su tog dana bili na poziciji prvi su izašli na branik otadžbine i imali nesreću da prvi stradaju", rekao je ministar posle ceremonije.

"Kao neposredan učesnik tih događaja dobro se sećam da je odluka NATO-a o bombardovanju bila već predodređena, nezavisno od rezultata pregovora (Primakova i Miloševića) i bila je deo globalnog plana da se oslabi i, moguće, odstrani režim Miloševića", rekao je Kosačov.

Kosovski problem je za NATO tada bio "jedan od instrumenata pritiska na Miloševićev režim", ocenio je ruski deputat.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 26.03.2008. 01:29 »

Kosovski problem je za NATO tada bio "jedan od instrumenata pritiska na Miloševićev režim", ocenio je ruski deputat.

Ovo je jedina smislena izjava od ovih koje si postavio. Rusi bar priznaju da je cilj NATO bio da skine Milosevica, a ne da je posredi neka antisrpska zavera svetskih mocnika kako se ovde unapred uzima za istinu.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: