Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Bombardovanje Jugoslavije (Bombardovanje Srbije)  (Pročitano 5966 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #30 poslato: 25.08.2007. 13:41 »

teraju ljude sa foruma ovakvom retorikom. banujte debile vec jednom i zavrsena prica.
Sačuvana
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +18/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 25.08.2007. 19:44 »

Dragi DI,

Jeste, odbanovan sam. Ali, problem nije ni bio u tome sto sam banovan, vec u tome sto sam banovan BEZ RAZLOGA. Sada, kada sam odbanovan isto tako bez razloga, problem, bojim se, nije resen, nego je samo potvrdjen. A problem je da se na Differentiji odluke ne sprovode u skladu s pravilima, nego SAMOVOLJOM pojedinaca. Ako sam bio banovan sa validnim razlogom, onda nemas ni prava da me tek tako odbanujes, samo zato „da bih ti odgovorio“. A ako sam banovan bez razloga, onda treba da priznas da si pogresio kad si me banovao, a ne da ispadne da me sad nekom narocitom miloscu vracas na forum.

Zasto je ovo tako bitno pitanje i zasto na njemu insistiram? Zato, sto, u izvesnom smislu ono ima sustinske veze sa nasom „glavnom“ temom – bombardovanjem Jugoslavije. Naime, bas kao sto administrator uvek moze da iskljuci bilo kog korisnika koji mu se ne svidja i da za to ne nudi bilo kakva objasnjenje, prosto zato sto ima moc da to ucini, isto tako, najveca sila na svetu moze da bombarduje koga god pozeli i kad god pozeli, samo zato sto ima moc da to ucini. Ono sto je tu problem medjutim jeste da ispravnost necijeg postupka ne zavisi od moci, vec od usvojenih pravila ponasanja. U tom smislu je svejedno da li aministrator banuje ili od-banuje, svejedno je da li Amerika koristi svoju moc na nasu korist ili nasu stetu, i prvo i drugo, ako se radi na svoju ruku i uz nepostovanje pravila, zasluzuje osudu, jer je samovoljno i despotski. A to sto despoti ponekad umeju da budu i siroke ruke, nista ne umanjuje njihov despotizam. Pitanje dakle nije da li su bolji Rusi ili Amerikanci, vec da li je bolja vladavina prava ili vladavina sile (ruske, americke ili marsovske, sasvim svejedno). Ja glasam za vladavinu prava, a ti?

Sto se tice tvoje izjave: “Kao da mene briga šta on misli, i kao da ću ja njemu da kažem šta ja mislim o tome, ako će to moje mišljenje da udalji recimo dva čoveka koji ovo čitaju od ideje da situaciju bombardovanja Jugoslavije vide iz ugla odgovornosti a ne prebacivanja krivice na drugoga.”, moram da priznam da sam se malo pomučio da je protumačim (što bi rekla Mardž Simpson: “Who’s doing what now?”), ali na kraju krajeva čini mi se da sam shvatio šta si hteo njom da kažeš, a ako sam pogrešno protumačio, ti me ispravi.

Dakle, smisao tvoje rečenice je sledeći: tebe nije briga šta ja mislim, niti je ono što ti na forumu pišeš zapravo ono što ti stvarno misliš, zapravo ti nećeš da mi kažeš šta stvarno misliš, zato što će to što stvarno misliš možda da odbije nekoga („dva čoveka“) od ideja u koje ti pokušavaš da ih ubediš (a to je ideja odgovoarnosti za svoja dela). To je ono što si hteo da kažeš, zar ne?

Ako je tako, onda je tvoj stav hipokritski i demogoški (ovo, dakako, opet nisu uvrede, već optužbe). Ti misliš jedno, a govoriš drugo, samo zato da bi pridobio ljude za svoje stavove. I ja ti onda smetam, jer ti govorim: hej pa nije tako kao što kažeš; a ti mi onako krišom, da ne čuju deca, odgovaraš: ma znam i ja da nije tako, nego ja to da ih navučem. Ako to nije hipokrizija i demagogija, ja onda ne znam šta jeste. Videti stvari „iz ugla odgovornosti“ je svakako hvale vredan cilj, ali ne znam kako misliš da ga postigneš, ako  na pokazuješ bar minimum odgovornosti za napisanu reč.

Mešutim, ta tvoja taktika nije problematična samo sa moralne tačke gledišta, već i sa one strateške. Naime, ako su slogani kojima pokušavaš da ubediš potencijalne sledbenike tako očigledno neodbranjivi (a to se vidi po tome što nisi ni pokušao da ih braniš. A i zaista, kako bi ih i branio kad ni sam u njih ne veruješ), onda će njihov učinak biti vrlo slab, ako čak ne i negativan – odveć providne neistine uzrokuju gubitak poverenja građana u onoga ko ih iznosi. Ja te nisam tako lako „nadmudrio“ zato što sam ja mnogo mudar, nego zato što ti je priča šuplja i to bi brzo uvideo svako ko je sluša, a pogotovu neko ko se u startu ne slaže sa tobom (SRSovci, DSSovci i slični). Njena ekstremnost takodje ne bi ništa pomogla – ona odbija i one umerenije, a kamoli ona koji su na potpuno suprotnoj strani političkog spektra.

Ono što ti pokušavaš da učiniš je, koliko ja shvatam, da pobediš nacionalističku histeriju, histerijom suprotnog predznaka. Ti koristiš metode „Kurira“, „Pravde“, „Press“ i ostalih kripto-nacionalističkih tabloida protiv njih samih – tamo gde oni, bez ikakve argumentacije šire anti-američku, anti-albansku i anti-hrvatsku paranoju, ti pokušavaš da širiš anti-srpsku, tamo gde oni govore da su drugi za sve krivi, ti govoriš da smo za sve krivi mi. Medjutim, tvoja primena njihovih metoda unapred je osudjena na propast. Zašto? Zato što je narod uvek spreman da prihvati iracionalne argumenta kada mu idu u korist (drugi su krivi, ne mi), ali ne i kada idu na njegovu štetu – a tvoji idu na štetu narodne inteligencije, samopoštovanja itd. Protiv iracionalnih nacionalističkih predrasuda zato ne treba potezati jednako iracionalne anti-nacionalne predrausude, već racionalne argumente. Lenjost uma uvek ide u korist prihvaćenih predrasuda, a to su u Srbiji one nacionalističke. Zato je jedina put borbe protiv nacionalizma – put racionalnog razobličavanja predrasuda, a ne njihovog forsiranja. Jednom kada napustiš teren racionalne argumentacije, i to sam već rekao u jednom od prethodnih mejlova, već si izgubio od nacionaliste (rasiste, šoviniste, itd.), jer tu je on već na svom terenu.

Dakle, ja nisam na forumu ni zato da bih ti pokazao da sam pametniji od tebe (jer to nisam), niti da bih se „suprotsavio ideologiji forum“. Naprotiv, ja sam tu upravo da bih ti ukazao kako se ta ideologija mogla bolje i uspešnije braniti.

I još nešto, u vezi sa mojim dugačkim mejlovima, koji za razliku od tvojih „nikoga ničemu ne uče i nikoga neće promeniti“. Prvo, otkud ti to znaš? Na osnovu čega to tvrdiš? Na osnovu lične procene? Baš ubedljivo. Drugo, pa šta i da je tako? To ti u svakom slučaju ne daje nikakav razlog da me banuješ (ako je ta opaska uopšte trebalo da posluži kao objašnjenje).

Istina, ja se ne obraćam svojim sagovornicima kao deci, niti pokušavam da ih edukujem, već ih tretiram kao sebi ravne, a to znači sposobne da razmišljaju svojom glavom, prihvataju ili osoporavaju argumente koje iznosim. Ali, ne smatram da je to loše – naprotiv. Čini mi se da iz ravnopravnog razgovora obe strane može da se izvuče mnogo više koristi nego iz učiteljske pridike, pogotovu, kada samozvani učitelj nema nikakav autoritet da pridikuje. Ti, ja i svi drugi smo na ovom forum jednaki, niko nema primat na istinu (dok učitelj u školi i pop u crkvi svakako imaju primat na istinu). I zato, ponavljam, ružno je i ponižavajuće kada svoje potencijalne sagovornike tretiraš kao decu. A pored toga je i kontraproduktivno – kako misliš da usvoje tvoje ideje ako vide da u startu potcenjuješ njihovu inteligenciju i zrelost?

Inače, moji postovi su dugi, samo zato što želim da svoje teze dosledno argumentujem. A ovo upravo zato da bi se izbegao što veći broj mogućih nesporazuma. Činjenica da sam spreman da odvojim vreme za tako nešto, pokazuje da imam poštovanja prema sagovorniku i njegovim stavovima i da ih ne odbacujem tek onako, ad hoc, već ih uzimam za ozbiljno čak i kada se sa njima ne slažem.

Toliko.

Pozdrav,
DD

P.S. Takodje, ako na Differentia-i ima ikakvih principa, onda bi Kvisling morao da bude banovan, ne toliko zbog uvrede, koliko zbog otvorenog poziva na linč:
teraju ljude sa foruma ovakvom retorikom. banujte debile vec jednom i zavrsena prica.

Pa ipak, nešto mi govori da ga neće snaći zaslužena kazna...

P.P.S. Isto tako, ružno je i tužno što se FCN stalno proziva kao "narkoman", i to samo zato što je vrlo iskreno podelio sa ostalima neka svoja iskustva sa halucinogenima (inače, vrlo zanimljiva). Argumenti ad personam su uvek deplasirani i glupi, ali ovaj kao da je izašao sa stranica nekog "Kurirovog" teksta o Čedi Jovanoviću.
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #32 poslato: 26.08.2007. 01:20 »

Izdajnice, ovaj tvoj poslednji komentar me je vrlo neprijatno iznenadio. Iz njega se mogu zakljuciti sledece stvari:

1. Svako ko izjavi da je NATO pocinio zlocine i da bombardovanje SRJ nije bilo legitimno zasluzuje da dobije ban jer iskazuje misljenje koje je protivno zvanicnoj ideologiji foruma. Ovo je neverovatan primer jednoumlja koje iskazujes. Cak sta vise, ovo me podseca na RTS iz perioda Milosevica ( samo sto je kod tebe obrnut stav, ali sustinski je isto ). Da li si ti svestan koliko si upao u zamku, koliko ovakvim svojim stavom sustinski zastupas ideje protiv kojih se navodno boris. Necu staviti znak upitnika jer ti rece da vise neces pisati na ovoj temi. Ovo sto si ti napisao je najprizemniji primer jednoumlja. Ti si ovde najpametniji i svako ko se sa tobom ne slaze zasluzuje ban, je l tako. Tvoje je pravo da mislis da si najpametniji, ali da to iskazujes na ovako diktatorski nacin...Mislim da je trebalo na pocetku otvaranja ovog foruma da lepo kazes ljudima - ovde ste dobrodosli ako iskazujete samo jedan vid politickog i ideoloskog misljenja, ako ne dovidjenja. A ne da ovde napucavam silne poruke kao budala. Dalje, nastavljas sa svojom pokvarenom propagandom - da ko se sa tobom ne slaze 99,99 posto taj je Milosevicevac.. Na onaj moj prethodni komentar nisi odgovorio, zakljucujem da si vrlo svestan svojih iskvarenih metoda etiketiranja, vredjanja i ubacivanja misljenja u tudja usta. Zar ti se samom ne cini da je zdrava konkurencija potrebna i u razmeni misljenja. To sto si rekao da te zabole za D.D. -ovo misljenje ( pretpostavljam i za misljenje svih nas sa ovog foruma jer ti si najpametniji ovde, zar ne ) jos jedna je ruzna slika o tebi.

2. Vidim da imas neku prethodnu pricu sa ovom dvojicom pa to mozda moze da ublazi tezinu tvojih izjava...ali opet. Lose je to. Slazem se da ti jedini pucas pare za ovaj forum, ali da to izrazavas na ovaj nacin - to je katastrofa. Mislim da sam zbog ovog komentara i ja zasluzio ban.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 26.08.2007. 01:26 »

Dobro rece onaj Vedran ili kako se zove vec, sto je isto banovan, pa se opet prijavio da bi Kekenja nazvao barabom. Treba Kekenja izbaciti sa foruma, a pustiti ovu dvojicu da od njega naprave ono sto valja. To bi bile gradjanske vrednosti, edukacija, angazman, kakav jos internet forum nije video. Mislim da bi to preporodilo i Nis i Srbiju.
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 30.10.2007. 03:17 »

Mislim da NATO nije smeo da nas bombarduje, posto nije imao pristanak Ujedinjenih nacija da to radi, vec je isao na svoju ruku. Nedostatak legitimnosti tog postupka sigurno i danas dodatno komplikuje situaciju na Kosovu.
To mu je bila idealna prilika da pod maskom "humanitarnog rata" demonstruje kako mu takav legitimitet ne treba da sprovodi "pravdu" po svetu. A da je svet bio imalo zainteresovan za buducnost Srbije i Kosova umesto bombardovanja probao bi sa snagama Ujedinjenih nacija.
I Milosevic bi u tom scenariju brze pao.
Sačuvana
propasto
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 30.10.2007. 03:46 »

Mislim da NATO nije smeo da nas bombarduje

Nato = USA

posto nije imao pristanak Ujedinjenih nacija da to radi

UN = USA & UK, gde je USA komonvelt u komonveltu (svi znamo ciji je komonvelt kao ideja, engleski normalno)

Milosevic bi u tom scenariju brze pao.

Pre jedno desetak godina procitao sam jedan izvestaj koji je "TIME" napisao, navodno intervjuisali su zamenika direktora CIA-e gde je on sasvim otvoreno iskazao da je Milosevic radio tj poslat da radi za njih, nesto po principu Sadama, jer budimo realni da je zapad hteo da ukloni milosevica oni bi to uradili na samom pocetku, Milosevic je bio samo lutak, kao sto su i svi ostali, amerikom ne vlada Bush i kompanija vec vojska i oni multimilijaderski mamlazi. engleskom vlada dom lordova i dok oni postoje po svetu ce se desavati sranja.
Sačuvana

A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 30.10.2007. 04:24 »

Dude, jedna stvar. Razmisli ovako. Roditelj si nekog deteta, i to dete ostavis na cuvanje nekome... npr. nekoj dadilji kojoj placas da o tom detetu brine dok si ti u odsustvu. Tek povremeno zoves da bi je pitao kako stoji stvar sa bebom, je li nahranjena, mirna i slicno. I tako u jednom medjuperiodu dadilja izvede dete u setnju gradom, ali tako da dete moze slobodno da trckara nekim prostranstvom koje je relativno sigurno. Dadilja je pritom sasvim svesna mogucnosti da ovo dete dozivi nezgodu, ali sa njenog stanovista cini joj se ipak da bi mogla da telefonira i nazove svog decka i dogovori vecera'nji seks. Tako ona zove i razgovara, a detence hoda, hoda, sve dalje i dalje, i najednom upadne u saht koji je greskom javnog preduzeca bio otvoren. Bebac u to se bitno povredi tako da zauvek izgubi mogucnost hodanja i pomicanja ispod kukova.

Koga ces ti kao roditelj da krivis? Otvoreni saht, odnosno javno preduzece koje je ostavilo saht nepaznjom otvorenim, ili dadilju?

Slicno se dogadja i kod ovog pitanja bombardovanja. Velika vecina, a to su uglavnom oni koji i ne znaju zasto su rusili Milosevica, mada ga i nisu svi oni rusili - SPS, SRS, DSS, NS, JS, G17, SPO - misli da je kriv agresor, a ne onaj ko je agresoru rasirio krila i precutno dao znak da krene u akciju.

Bitan je kontekst i pozicija sa koje se gleda na ovo pitanje. Da sam gradjanin Hrvatske, a prema Dudovom kriterijumu morao bih biti i Hrvat, bilo bi mi svejedno da li kazem da je kriv NATO, a Milosevic ostao nevin, jer me to bombardovanje uopste ne pogadja, nisam ja bio pod bombama i mogu da se izrazim hladno-analiticki i kazem: NATO je pregrubo reagovao, jer mogao je ipak da postupi i drugacije a da tu situaciju smiri. Ma, naravno, mogao je, ali hocemo li nesto da naucimo iz toga osim da je NATO preuranjeno krenuo u bombardovanje? Hocemo li da pogledamo u dvoriste i vidimo krivca koji je mnogo pre NATO snaga kriv za taj dogadjaj buduci da ga je mogao spreciti, a nije to ucinio.
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 18.12.2007. 11:07 »

Zanimljivo ali za vreme bombardovanja unisteno je svega 14 tenkova. Srpska vojska kao da je bila sigurna. NATO nije gadjao naoruzanje i vojne objekte nego civilne. To ga ne predstavlja ni korektnim za vreme rata, da ne govorimo o legitimnosti samog bombardovanja.
Btw. "Najlogicnije za NATO je da nastave bombardovanje Srbije, nema potrebe za izvodjenje kopnene invazije NATO jer su se vazusni napadi pokazali sasvim dovoljno efikasni, jer jos 2 do 3 nedelje u Srbiji ce biti unistena civilna infrastruktura i to ce primorati Milosevica na kapitulaciju."- da li je stvarno Djindjic izjavio ovo za vreme bombardovanja?
Sačuvana
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 18.12.2007. 17:05 »

Zanimljivo ali za vreme bombardovanja unisteno je svega 14 tenkova. Srpska vojska kao da je bila sigurna. NATO nije gadjao naoruzanje i vojne objekte nego civilne. To ga ne predstavlja ni korektnim za vreme rata, da ne govorimo o legitimnosti samog bombardovanja.

da to ga ne chini humanim, ali chini li humanim miloshevica to shto je dozvolio da jugoslavija bude bombardovana?
Sačuvana
Trajkovic
Slobodni mislilac

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 20.12.2007. 00:02 »

ako podjemo od pojma odgovornosti onda smo mi prvi odgovorni za to sto nas je snaslo.
ako je bombardovanje moglo da bude izbegnuto onda treba lepo da se pogledamo u oci i kazemo da smo pogresili. ako nije, onda smo odbacili svu odgovornost. a tek posto se utvrdi jesmo li i ako jesmo koliko smo mi odgovorni, mozemo da pricamo o tome koliko je drugi odgovoran u citavoj toj dosta ozbiljnoj zbrci jer su u njoj neki ljudi stradali.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 20.12.2007. 17:26 »

Skeptican sam po pitanju da li je Zoran stvarno izjavio ono sto mu se pripisuje. Skloniji sam mozda da verujem da je to nametnuto ili u najgorem slucaju izvuceno iz konteksta ili interpretirano stavljeno u novine. Jer sustina je tu i dalje samo je izjava uglavnom netakticna. Da li mislite da bi neko verovao da ce dati intervju ostati na tome da ga citaju Nemci a ne i da ce doci do Srbije?
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 26.12.2007. 11:31 »

Pa sta i da je izjavio? Kakve to veze ima sa bilo cim? Srbija je u to vreme bila pod zlocinackim rezimom koji je pre svega unistavao gradjane Srbije, pa zasto onda ne biti zao prema takvom rezimu i traziti njegovo unistenje?
Problem je sto Djindjic da je to stvarno rekao podnosi i veliko nerazumevanje kako da posle masu koja je birala taj los rezim preobrati ideoloski u normalne gradjane i svoje glasace. Ispostavilo se da to nije mogao da resi i bio je kaznjen za pokusaj vracanja zemlje u zdrave evroatlantske tokove.
Sačuvana
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +27/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 29.12.2007. 14:59 »

Btw. "Najlogicnije za NATO je da nastave bombardovanje Srbije, nema potrebe za izvodjenje kopnene invazije NATO jer su se vazusni napadi pokazali sasvim dovoljno efikasni, jer jos 2 do 3 nedelje u Srbiji ce biti unistena civilna infrastruktura i to ce primorati Milosevica na kapitulaciju."- da li je stvarno Djindjic izjavio ovo za vreme bombardovanja?

Iako je potpuno jasno da je zoranova izjava potpuno ovih godina izmenjena, istrgnuta iz konteksta, i zloupotrebljena, i dalje ima likova koji veruju da bi neko tako pametan ( necete valjda i to sporiti ) rekao u etar, tako nesto, za sta zna da bi mu u srbiji unistilo svaku sansu za bavljenje politikom........

Ali, necu sada o tome......

Licno, da sam znao, da ce sribistan 2007 izgledati ovako .......kostunica veciti premijer, radikali najjaca partija u srbiji, sps i dalje u skupstini , ds u defanzivi, srbija i dalje na repu svih mogucih evroatlanskih integracija, atmosfera seljackog oportunizma na sve strane, sistem vrednosti na jos nizim granama nego pre 2000 ,godine, jer za razliku od onda, sada je i nada ubijena.................moja izjava i savet natou bi bio, da baci desetak nuke bombi, na ovu vukoyebinu, napravi crnu rupu, a onda preore , nadjubri, i zasadi travu za golf........kao da nas nikada nije ni bilo.......
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #43 poslato: 30.12.2007. 02:53 »

Licno, da sam znao, da ce sribistan 2007 izgledati ovako .......kostunica veciti premijer, radikali najjaca partija u srbiji, sps i dalje u skupstini , ds u defanzivi, srbija i dalje na repu svih mogucih evroatlanskih integracija, atmosfera seljackog oportunizma na sve strane, sistem vrednosti na jos nizim granama nego pre 2000 ,godine, jer za razliku od onda, sada je i nada ubijena.................moja izjava i savet natou bi bio, da baci desetak nuke bombi, na ovu vukoyebinu, napravi crnu rupu, a onda preore , nadjubri, i zasadi travu za golf........kao da nas nikada nije ni bilo.......

To ja pričao u raspravi Šta smo naučili iz devedesetih. Izgleda da nismo ništa. Tačnije, ono malo inteligentnih i ljudi bez predrasuda, ljudi koji su imali zdravologičko razmišljanje, naučili su još ponešto i sada su (u velikoj manjini, tako da se mogu smestiti u kombi, što će radikalima izgledati kao način da se stanju inteligencije u Srbiji podsmehnu) po raznim NVO-ima (građanske orijentacije), i tu i tamo u LDP-u. Ovo ostalo ili ima naci-besnilo ili je - a to je još i daleko bolja varijanta od prethodne - u politici iz čistog oportunizma. Zato ne čudi više kada neko kaže kako je Milošević pravo uradio što nije potpisao sporazum kako bi sprečio bombardovanje. Provladini mediji na svaki način pokušavaju da ocrne intervenciju NATO-a, dok se o samoj Miloševićevoj odluci-pristanku na bombardovanje ništa nije kazalo. Kladio bih se da u Srbiji danas ni 5% ljudi ne bi kazalo da je bombardovanje moglo i moralo biti sprečeno, i tako u stvari afirmišu politiku Miloševića. Isto tako ne verujem da znaju zašto je trebalo smeniti tog diktatora.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
razorblade
Banovani korisnik

Duh bunta: +7/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 19.02.2008. 20:05 »

Pozdrav svima,
ovaj post pisem par dana od proglasenja Kosova nezavisnim. I nesto od mene i poukama iz devedesetih, sa pristojne vremenske distance>>>
1.Bili bi bombardovani, bez obzira da li je na vlasti Ceda, Zoki, Sloba, Voja ili Toma. Srbi su se SAD nasli na putu, kao kolektivitet, i nebitno ko je na vlasti. To sto je tada na vlasti bio glavonja, politicki nesposoban i nezreo, samo im je dao argument vise. Danas kada je predsednik Srbije demokratski izabran predsednik, i kada Srbija po stepenu politickih sloboda i nivou ipak prednjaci nad vecinom kvazi demokratskih drzava u okruzenju, dogadja joj(Srbiji) isto. Gubi 15 odsto teritorije uz obrazlozenja kao izasla iz pijanog stanja. Dakle, glavonja je bio samo jadnik koji se , nesvestan vremena i okolnosti nasao na vetrometini...Verovao covek u obecanja pijanog Jeljcina i trt. Kao sto i dan danas mnogo ozbiljniji politicari veruju Putinu. A Srbija je Rusiji uvek bila moneta da nesto usicari na kvarno...
I jedan savet prijateljima na forumu...
Blacenje svega nacionalnog i davanje primata stranim vrednostima nije oznaka intelektualca, nego skorojevica-kompleksasa...
Sačuvana

...and they calll this a mine,...,a mine,...This is bloody tomb!!!
Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: