Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Tetovaze i tetoviranje  (Pročitano 14245 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #45 poslato: 18.11.2007. 13:58 »

tek sad vidim da postoji sajam tetovazhe u nishu ( tatoo ekspo ). izgleda da je to jedini sajam takve vrste u srbiji pa se sjati svakakav svet u ovaj grad.
prenosim shta kazhe blic.

Citat: list 'blic'
Električna kosilica za travu bila je najčudnija želja koju je jedan Nišlija hteo da istetovira na svojoj nozi preksinoć na trećem Sajmu tetovaže "Tattoo ekspo" u Nišu. Mušterija je tražila baš taj motiv "jer ga u životu samo kosilica čini srećnim dok šiša travu!?".

tu se, izmedju ostalog, tetovazha zove umetnichkim delom:

Žutica, susnežica, kiša i ostale vremenske nepogode nisu uticale na to da se pored 20 učesnika nađe i više stotina zainteresovanih građana, zaljubljenika u (žargonski) "tetku" - umetničko delo na telu.

dalje, kazhe da tetovazha koshta od 50-100 evrica:

U tri dana, pored tetovaža čija je cena od 50 do 100 evra, zavisno od veličine, bili su predstavljeni i noviteti pirsinga (nošenje minđuša na telu) i nove sprave iz niških seks-prodavnica.

organizatori tatu-ekspo-a, inache nishlije, kazhu da razbijaju predrasude o tetovazhi:

- Sajam bi trebalo da razbije predrasude o bolu ili o tome da slika na telu predstavlja nešto ružno.

mada se i hvali shto je tetovirao devojchicu od 11 godina:

dodaje da je jedna devojčica od 11 godina bila najmlađi klijent za tetovažu, uz prisustvo oba roditelja.

a verovatno najvazhnije iz celog teksta je shta kazhu dvojica majstora tetovazhe o samom tetoviranju i shta tetovazha znachi za mushkarce:

Ova dvojica majstora kažu da se muškarci tetoviraju iz istog razloga zbog kog se žene šminkaju.

u nishu se izgleda pripremaju i za rat, tako da bi tetovazhom da zaplashe neprijatelja:

Mnogi hoće na sebi tribale koje su nekada iscrtavali ratnici na licu da bi zaplašili neprijatelje - napominje Ljubić.

ili je mozhda neko od vas bio na taj tatoo ekspo?
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 19.11.2007. 23:30 »

tek sad vidim da postoji sajam tetovazhe u nishu ( tatoo ekspo )

Ne, vec "Tattoo ekspo". Evo nekih slika sa proslogodisnjeg "Ekspoa":

Ovu prvu sam nazvao Golupcici ili Gradske Face. Inace, ne razumem u cemu je trik sa ovim crtezima sto su stavili sebi na kozu. Ja to ne bih zakacio ni na wc solju.

Mortisa [Adams] i njena Tetovirana ruka. Jezivo, ali valjda je to bio cilj. Ovi sto vole da se tetoviraju i vide nesto umetnicko u tome neka kazu sta je velicina ove tetovirane ruke.

Ova je sa pretproslog Ekspoa, ali sam je morao izneti da bih opet pitao strucnu gospodu sta ovaj covek, medijum, zna o umetnosti, premda zaista izgleda kao pravi umetnik, i sta znaci ono na njegovom telu. Koja je velicina od coveka onaj ko bi dozvolio da mu se to uradi po telu.

Citat
dalje, kazhe da tetovazha koshta od 50-100 evrica

A recimo ja se ne bi tetovirao ni da mi daju 100 evra.

Citat
organizatori tatu-ekspo-a, inache nishlije, kazhu da razbijaju predrasude o tetovazhi

Zavisi. Recimo to bi bilo isto kao kad bih ja otisao da postanem Zidov da bih razbio predrasude drugima o Zidovima. Ima li nekog smisla?

Citat
mada se i hvali shto je tetovirao devojchicu od 11 godina

Ti roditelji koji su joj dozvolili da se tetovira pretpostavljam da bi je gurnuli za pare i da orgija sa tim tatu intelektualcima.

Inace nisam bio na Tatu ekspo, ali posto uz ovo imaju i erotski program, znajuci da se tamo okuplja sve sama inteligencija, predlazem gospodi sa foruma da to ne propusta ubuduce. A mozda je to i jedno od vecih kulturnih dogodovstina u gradu?
Sačuvana
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 27.11.2007. 22:23 »

Možda ipak ti ljudi tetovažu vide iz drugačijeg ugla. Verujem da se mnogi od njih osećaju loše i žele da se iz nekih sasvim drugih razloga tetoviraju. Čak i iz razloga latentnog samopovređivanja ili samonaruživanja. Mislim da su to ljudi kojima se svet raspada. Tetovaža je ponekad jauk i pokušaj da se privuče pažnja drugih na stanje u kojem se tetovirana osoba nalazi. Na to da se ne može pohvaliti harmoničnim životom.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #48 poslato: 07.12.2007. 17:48 »

Mislim da su to ljudi kojima se svet raspada. Tetovaža je ponekad jauk i pokušaj da se privuče pažnja drugih na stanje u kojem se tetovirana osoba nalazi.

Alternativno objašnjenje vredno pažnje, ako ništa drugo. Ali mislim da ima malo veze sa realnošću, odnosno sa praksom mnogobrojnih tetoviranih ljudi. No, ne znam ko je ovde u fokusu pažnje. Da li oni koji se tetoviraju prema nekakvoj modi i želji za ukrašavanjem misleći da time zaista ulepšavaju svoje telo, ili oni koji se tetoviraju iz potrebe za aktivizmom neke vrste (umetničke, političke, itd). Ako su u pitanju ovi prvi, njih ne vredi braniti jer ti ljudi zaista ne razmišljaju o tetoviranju kao nekakvom intelektualnom činu, o tetovaži kao nekakvom simbolu koji ima nešto ispod znaka. To je naprosto ukras koji može da bude i najčešće jeste ništa drugo do kič.

U onoj drugoj grupi, pak, postoje i ovi koji će tetovažu koristiti na način kako je to Branko opisao. U tom smislu tetovaža postaje bitniji posrednik u ljudskoj komunikaciji.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 14.12.2007. 03:22 »

Daleko od toga da sam rekao da je tetovaža po pravilu izraz jauka. Samo sam naglasio da postoje i drugačiji aspekti tretiranja tog fenomena. A sasvim sam siguran da su u velikoj većini oni koji se tetoviraju iz čistog pomodarstva. To pokazuju i ove kič tetovaže koje ste postavili na ovoj diskusiji.
Sačuvana
ivanita
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 01.05.2008. 03:15 »

Da.
Sačuvana
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #51 poslato: 01.05.2008. 18:15 »

Da.
Shto?
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
ivanita
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 01.05.2008. 23:10 »

Shto?

Da. Dopada mi se tetovitanje...tetovaze. Eto.
Sačuvana
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +29/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 02.05.2008. 11:24 »

Upravo jucer sam poceo tetovazu na ramenu, to ce biti druga, prvu sam napravio prije nekih pola godine, planiram na ledima napraviti i trecu, konceptualnu, prije ljeta. Mislim da je ogromna razlika medu ljudima koji stave na sebe sliku iz cisto optickog aspekta i onih koji osvijedoce svoje opservacije i emocije simbolom ili nekim trecim izricajem. Gledajuci slike covjek se stvarno zapita zasto neki ljudi stavljaju tako vulgarne imaginacije a da pritom nemaju dublju podlogu. No to obicno dovoljno govori i o ljudima samim. Stavio / stavljam tetovaze izricito radi njihovog znacenja, da me opomenu kada se pogledam u ogledalo jutri, podsjetu me cemu tezim, gdje zelim izrast i zasto sam izabrao taj put. Jer covjek se precesto i prelako izgubi u oceanu gluposti te izgubi pregled onoga sto je za njega zaista vazno.

Inace smatram tattoo sexy, a volio bi kad bi i mene takvim smatrali...  Zelenko
Sačuvana

Automatikk Rave-olution Jarilo
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Saber Rider

« Odgovor #54 poslato: 02.05.2008. 13:41 »

Kad smo vec kod tetovaza slavljenice, ova prva sto imas je jako lepa ali nisam je videla dobro na onim slikama na Spejsu. Kakvo znacenje ima?

A i da odgovorim na temu. Ja jako volim tetovaze ,ali vise na drugima nego na sebi jer mislim da covek tattoo ili ume da nosi ili se jednostavno ne rodi sa tim...isto vazi i za pirsing. Znam ljude koji su na sebe kacili po 40 pirsinga i izgledaju fantasticno dok neki stave 1 pa izgledaju glupavo.
Ja spadam u ovu drugu kategoriju.

Jedno vreme sam zelela jako da probusim donju usnu po sredini ali me keva naterala da sacekam . Po principu " Ako i za par meseci jednako snazno budes to htela idi busi se". Prosao me taj hir...

Ako bih stavljala tetovazu volela bih da ima neko znacenje - nesto za mene vazno a ne da je odaberem na osnovu toga sto odaje lep utisak.....
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +29/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 07.05.2008. 10:12 »

Upravo o tome sam pisao u prethodnom postu, distanciram se od osoba koje to cine cisto iz vizualnog aspekta, jedno
je badanje iz trenda i pomode a drugo iz vlastitog uvjerenja. Da nadodam kako danas ljudi sve cesce dolaze kod majstora bez idea i donekle grubih shema te sam njihov pristup otkriva da se radi o povrsnosti njihove koze.

@Morella;

Triskelion draga, pisao sam o njemu pod Simboli & Znacenja, ne pretjerano opsirno ali ugrubo imas neki uvid o trokrakom disku, bar se nadam!

(Slika by Gabor, prijatelj i imigrant iz Madarske koji je svoj kruh dosao zaradivati na nase obale)

Za kraj bi spomenuo da ovisno o mjestu i poziciji tijela igle izazivaju vrlo neugodnu bol, no tek u zavrsnoj fazi, poslije 2-3 ruke sjencenja kada je koza vec izritirana i preopterecena, tada moze doci i do krvarenja ovisno o njenoj osijetlivosti. Posebno "nezgodna" mjesta za tintu su svakako prsni kos, rubovi kraljeznice, unutarnji dio ruku te nozne kosti. Nista strasno i neizdrzljivo ako uzmes u obzir da se nakon tjedan dana koza obnovi kao da nista nije bilo. Bol je prolazna, uvid ostaje!
Sačuvana

Automatikk Rave-olution Jarilo
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 07.05.2008. 11:08 »

Izvinite što kvarim spiku ali kako se bre ova tema našla u rubrici Opšte društvene teme?
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #57 poslato: 07.05.2008. 14:50 »

Ja za mnoge teme odavde ne znam gde bi trebalo da stoje, pa evo da pitam druge šta misle. Ja nemam ideju. Ne samo o ovoj nego i o mnogim drugim.
Sačuvana

Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Saber Rider

« Odgovor #58 poslato: 08.05.2008. 20:27 »

Neka teme ovde.
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #59 poslato: 18.05.2008. 00:04 »

Neverovatno, ali neko je "ivaniti" dao čak dva plusa do ovog momenta, i ima skor 2-2. A čini mi se da je primer onoga kako čovek ne bi trebalo da razmišlja (niti piše), niti da se predstavlja. No, da se vratimo tetoviranju.

Zanima me kako to devojke vole tetovirane mladiće. Šta znači tetovaža na mladiću za jednu intelektualku dvadesetih godina?

Što se tetovaža na devojkama tiče, kod mene takve izazivaju strašno veliku odbojnost. Ne zato što sam konzervativan (jer nisam), već otud što se odmah zapitam šta ta tetovaža znači i iz kojih motiva je to mogla sebi da uradi.
Sačuvana

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: