Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Simboli i znacenja (Symbols and Meanings)  (Pročitano 9291 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +70/-8
Van mreže Van mreže

Everything happens for a reason

« Odgovor #75 poslato: 18.04.2008. 18:18 »

Da ponovim pitanje - gde mogu da se kupe tarot karte? Ovo me je strahovito zaintrigiralo...

Probati u Bg-u u Platou, Ezoteriji - Marseljski, Krouliev, Vajtov.

Sačuvana

Drugom cesto oprastaj, sebi nikad!

latinska
Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #76 poslato: 18.04.2008. 19:08 »

Pa pogledaj tu stranicu. Nema tu nikakvih pitanja, samo ostavis podatke koje traze i oni ti izbace pet karata od kojih se svaka odnosi na nesto. Evo sta kazu za prvu kartu "1. Karta predstavlja vaša svojstva, karakter, ono što donosite na svijet pri rođenju."
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: 18.04.2008. 19:09 »

Probati u Bg-u u Platou, Ezoteriji - Marseljski, Krouliev, Vajtov.

Posto se uopste ne razumem - je l se ovo odnosi na razlicite spilove? I je l se dobija uptustvo za tumacenje uz karte?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
lanavi
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: 18.04.2008. 19:26 »

Pa pogledaj tu stranicu. Nema tu nikakvih pitanja, samo ostavis podatke koje traze i oni ti izbace pet karata od kojih se svaka odnosi na nesto. Evo sta kazu za prvu kartu "1. Karta predstavlja vaša svojstva, karakter, ono što donosite na svijet pri rođenju."

Malo sam skepticna u vezi ovoga, najpre zato sto je rec o internet site-u koji sigurno ima zabavni karakter a drugo i mnogo bitnije jeste kako se racunaju slova c (curka), c (cetka) i s (skola). Ne moze biti isto c (cipela) i sve ovo prethodno navedeno. Za ova prva tri slova je potrebno raditi racunanje po principu c (curka) = tch; c (cetka) = tch (malo nelogicnosti opet jer je glas drugaciji a slovno jednak ovom prvom) i s(skola)=ch.

Treba proveriti da li je isto ono sto kaze site i tumacenje koje sam navela za slovne znake. 
Sačuvana

latinska
lanavi
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: 18.04.2008. 19:28 »

Posto se uopste ne razumem - je l se ovo odnosi na razlicite spilove? I je l se dobija uptustvo za tumacenje uz karte?

Da, to su vrste spilova i paketi bi trebali da imaju tumacenje uz same karte. Ukoliko ne postoji moze se naci na na internetu. 
Sačuvana

latinska
Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: 18.04.2008. 19:30 »

Koriste se slova ć i š. Vidiš da je dat primer Bogunović Inace, i ja sam veoma sumnjicav posto je preko neta.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #81 poslato: 19.04.2008. 12:11 »

Ne shvatam i nisam čitao vašu priču o tarotu... Kad kažem da ne shvatam, mislim na to kakve veze ima sa simbolizmom... čini mi se kao još jedna od onih priča sličnih horoskopu, numerologiji, i nekoj ekstrasenzorici... jednom rečju: praznoverju. Ali, rekoh, nemam pojma o tome i ne bih da dublje zalazim.

Ono što mene zanima u ovom trenutku je simbolika onih zvončića koji se prodaju po ulicama pravoslavnih gradova povodom takozvane "Vrbice". Naravno, mene ne zanimaju ti zvončići samo kao prigoda za ovaj hrišćanski dan (praznik?) nego uopšte. Kakvu simboliku ima nošenje tih zvončića oko vrata? Jesu li tako ljudi u stvari jagnjad božja ili šta? Mislim da bi g. Gazivoda mogao da da kvalitetan odgovor na ovo pitanje.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: 20.04.2008. 13:53 »

Zvono opcenito u religijskim tematikama predstavlja smjer, kompas navigator duse. Oglasavanje kroz maglu koje vjernici slijede. Ta usporedba sa jaganjcima, ovcama, kozlicima i ostalim zivotinjskim carstvom je za mene malo degradirajuca ali potpuno na mjestu. Zvono se takoder oglasava u najuzvisenijim trenutcima ceremonijalnih obreda naglasavajuci vaznost trenutka i poziv na svetost. Naravno da zvona svoju povijest imaju i prije bilo kakog organiziranog oblika religije.
Sačuvana

So you're here to change the world
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +114/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: 21.04.2008. 09:23 »

Druid je već dao neki kratak ali ispravan odgovor. Ja bih samo hteo da skrenem pažnju da su mnogi običaji i praznici koje baštini crkva zapravo paganski, odnosno svi su paganski ali su interpretirani u hrišćanskom ključu - hristijanizovani su. To su mahom praznici prirode i astronomskih ciklusa. Primerice Egipćani su pojavu Sirijusa povezivali sa poplavom Nila. Sirijus je padao ispod horizonta pa je otud to htonska zvezda, zvezda podzemlja i vodenih stihija. Ovo je najpovršnija moguća analogija jer te stvari su zaista duboke i potrebno je ući u tu tematiku veoma temeljno. Preporučujem Gerald Massey - Ancient Egypt The Light Of The World, H.P. Blavatsky: Tajna doktrina, Mirča Elijade: Istorija verovanja i religijskih ideja, Krolijevu Knjigu Tota i Knjigu 777, Papusovu knjigu o tarotu, knjigu o tarotu Julija Berkovskog, Rene Genon: Kralj sveta itd.
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Druid
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: 21.04.2008. 11:14 »

O zvonima bi se dalo pisati i u najsitnije detalje, bogata povijest zacinjena religijskim manipulacijama jamci biblije i blilije..

Upravo tako, svi obicaji, blagdani, praznici pa i sveci danasnje institucije zvana crkva su projekcija poganske ostavstine. Tako primjerice sv. Jure ubijajuci zmaja koji je posebno popularan u mojim krajevima nije nista drugo nego cak i slaba preslika Peruna koji ubija transformiranog Velesa. Osim toga svi ti praznici danas su na neki nacin samo modernizirana ljuska s istim plodom. Svi koji se imalo zapitaju o proslosti svoje crkve i povrsno ispitaju povijest dosli bi do zakljucka koji se radikalno oponentira njihovim crkvenim dogmama i tezama. Ali bojim se da to i je onaj najtezi korak, poceti koristiti mozak. Da napomenem da cak ni uskrs ni bozic koje crkva danas predstavlja kao dva kapitalna blagdana datiraju kao zimska i prolijetna svetkovina vrhovnim bogovima s naglaskom na cekanju izmjene odredenog broja mjesecevih faza do ovoga sto se danas naziva uskrs.

Zvuk zvonjave se takoder dosta promijenio tokom godina, prijasnji rucni rad izrade i manualno koristenje je bilo u stanju proizvesti kudikamo zanimljiviji zvuk od ovog danasnjeg, zamijenjenog fabrickom produkcijom i mehaniziranim sistemom. Na kraju nam jedino preostaje da se zapitamo kome zvona zvone.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +114/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: 21.04.2008. 11:53 »

Još malo pa će da instaliraju digitalna zvona koja će moći čak i da se strimuju.... No, o zločinima monoteističkih fanatika neću sada da trošim reči. Uništili su vezu Evrope i Bliskog Istoka sa prošlošću.
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Druid
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: 22.04.2008. 11:30 »

Kod nas je to vec zadnjih par godina u igri, cak su se pojavile i varijante definiranja zvuka prema odredenoj potrebi. Tako primjerice tonalitet zvona se za oktavu razlikuje izmedu oglasavajuceg signala pogreba i ponoci uskrsa kao vrhunca slavlja i euharistije.
Sačuvana

Mr. Cartman
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: 25.04.2008. 11:08 »

Ovaj znak vidim često na mestima gde pronalazim i one fašističke (kukaste) krstove.

Moguće je da se radi o simbolu koji koriste niški navijači, popularno nazvane - Meraklije, koji su uglavnom i oni koji se ponose fašizmom (čitav stadion Radničkog je posut kukastim krstovima, i to svakog dana nikne nekoliko novih).

Molio bih one koji možda znaju šta znači ovaj gore simbol (nadam se da sam ga dobro nacrtao, a ako bude bilo potrebno - uslikaću) da napišu ovde.

Ajde sa svojim mozgom i moci zakljucivanja, pojasni znacenje slova G (ciliricno)?  :sumnjalo:
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #88 poslato: 25.04.2008. 12:38 »

Ne znam. Ti mi reci, ti si (pretpostavljam) nazzi-huligan.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Mr. Cartman
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: 25.04.2008. 14:05 »

Ne znam. Ti mi reci, ti si (pretpostavljam) nazzi-huligan.

Vidis...opet si glup.
G je za Grobari a N je Nis. A simbol koji ti nazivas nacistickim MOZE da znaci front, ali se ustalio kod navijaca prilikom ispisivanja tih "skracenica" i onaj ko ga sara nije obavezno nacista i ZATO bolje cuti nego da nagadjas i lupetas.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: