modesty
Nazionalist
Duh bunta: +29/-16
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 01.03.2008. 15:11 » |
|
Mislim da većina pesama koje bi trebalo da budu neki pop, a dopadnu mi se, ispostavi se da su prerađene, uglavnom italijanske, a od ovog šunda, što je još gore, barem da su tu originalni, kada, malo po malo prepoznaš neke turske ritmove... Užas, em kič, em ukradeni kič... Definitivno nedostaju kvalitetni rock bendovi, a da pri tom pevaju na srpskom i da izvode svoje stvari... Ovde u BG-u, često vidim da gostuje Alogija, ne znam tačno odakle su momci, metal baš i nije moj žanr, ali moraću da odem jednom da ih čujem, deluju mi kao pravo osveženje... Muzika, sama po sebi može biti proizvod velike umetnosti, a razne druge, nedefinisane aktivnosti, dosta zastupljene na našem podneblju, a i šire, često se samo zovu muzika... Izvođači sličnih aktivnosti, uglavnom su zbog raznih faktora u zabludi... Ne zamerimo im, imaju ciljnu grupu, uveseljavaju je, neka su živi i zdravi, ali na žalost, onaj ko bi trebalo malo da kanališe, pa i cenzuriše, ne radi svoj posao...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
Morella
Gradjanin
Duh bunta: +101/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 01.03.2008. 18:41 » |
|
Meni ova tema i dalje nije jasna  :tupko:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 01.03.2008. 19:57 » |
|
Ovde u BG-u, često vidim da gostuje Alogija, ne znam tačno odakle su momci, metal baš i nije moj žanr, ali moraću da odem jednom da ih čujem, deluju mi kao pravo osveženje... Erm... Alogia je iz Smedereva, a muzika im je potpuno suprotno nekom osvezenju, pored gomile drugih stvari. Užas, em kič, em ukradeni kič.. To je zapravo i Alogia, samo, posto pretpostavljam da ne slusas power metal, and stuff like that, onda ne mozes ni videti to. Em su sladunjavi, em kradu i kopiraju sve zivo. Ne volim sto izgledam sada ovako, kao Alogia-pljuvac, ali ovo su suve cinjenice.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Slatka mala izvrnuta signaturica.
|
|
|
fidel
Gradjanin
Duh bunta: +14/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 01.03.2008. 21:20 » |
|
Ako mozes da kupis nesto to je konzumacija...I buntovnistvo je samo prodavanje imidza onima koji se na to loze...Kakvi su buntovnici protiv drustva bendovi cija se muzika prodaje sirom sveta... Uglavnom slusam ono sto mi godi,u ovom trenutku Zabranjeno pusenje i Hladno pivo... Umetnost ne moze promeniti svet,samo zadovoljava potrebe koje u realnom zivotu ne mozemo da ostvarimo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Frankly,dear,I don't give a damn! I'm too old for this shit... I lift my glass to the awful truth...
|
|
|
modesty
Nazionalist
Duh bunta: +29/-16
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 10.03.2008. 00:37 » |
|
Neskviče, hvala ti što si me prosvetlio  iskreno, ja od metala, samo sweet i mogu da slušam, ali, ako to kažeš za Alogiju, verujem ti na reč, kao ekspertu za metal 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Duh bunta: +52/-14
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 11.03.2008. 10:59 » |
|
khm, khm... sweet metal - ne postoji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 11.03.2008. 19:57 » |
|
Haiauha. kad kazes sweet ja pomislim na Him..ne ili su oni love metal..ne a sta je onda sweet..hmmm
Muzika je tako precenjena...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +160/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 14.09.2008. 14:58 » |
|
Prenosim komentar Rino sa njene teme o tome kako je prošla na nekoj žurci/svirci juče: Bila sam sinoc na tamo nekoj svirci. E, sad da vam kazhem, te stvari nisu nishta razlichitije od onog, kako se ono zove... idenja na svadbe. E, tako, odesh tamo, onda neki ljudi kao imaju neke frizure, bodlje na glavama. Da. Kako se to razlikuje od onik tinejdjerki shto sede pred provod i shminkaju se i tapiraju kosu i shta ti ja znam? E, i ti ljudi kao neshto skachu, i guraju se, i tu kroz njih se pomoljavaju zhenska tela shto se ko zmije uvijaju i chekaju nekog pobedonosnog frajera shto ce pocheti da ih vata. Svi pushe i svi su pijani i idu soplicu se i tako. E, onda izadju napolje i bacaju flashe u reku. I to su kao neki pametni ljudi. Malomorgen, to je skupina, isto ki narod i isto ki bilo kakva skupina koj ju ceni vish od sebe. Naime, meni se čini da punk kultura uopšte nema veze sa muzikom, da je to daleko više antimuzika nego muzika. Nadalje da je punk skup ili punk svirka (ili ovom slični skupovi) često sve samo ne sviranje muzike, pre bilo šta samo ne muzički performans, i u službi nečeg drugog, a ne muzike. Na kraju to prestaje biti i antimuzika i postaje potpuno indiferentno prema muzičkom kvalitetu, a sami bendovi (grupice) koje nastupaju to bolje znaju od svojih vernih poklonika. Sve to daje jedan čudan spoj ljudi koji su došli navodno radi jedne stvari (da slušaju muziku), a u stvari rade sve osim toga. Moglo bi o tome još šta da se kaže, no najbolje da neko tu pripomogne ličnim iskustvom, buduć da ja nisam imao ni volje ni želje da sebe stavljam međ takvu skupinu da bih to kasnije mogao da stavim na sociološku analizu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Druid
Gradjanin
Duh bunta: +38/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 14.09.2008. 16:22 » |
|
Ni ja se ne mogu oteti dojmu kako kod Punk-a glazba nije u prvome planu. Osobno mi taj stil nikada nije odgovarao, a i tesko sam pronalazio razumijevanje za popratne subkulturne sadrzaje koje nosi sa sobom. Primjetno je kako taj kaoticni zvuk prikuplja prilicno ekstremne ljude u svoje krugove. Ne nuzno u klasicnom smislu koliko u ocitovanju ispoljavanja iskonskih poriva. Hedonizam i zelja za istim se ovdje pise vecim slovima nego li u ostalim pravcima. Ipak, iz iskustva mogu tvrditi kako vecinski pripadnici tog zanra nisu losi ljudi, samo neshvaceni, odbacuju stereotipne norme i pokusavaju prokreirati vlastite. Iz mog ugla s pogresnim pristupom. Ukoliko zelis promijeniti svijet, moras ostavljati dojam mesije. Sto bi se tesko moglo reci za navedeni primjer.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ruinrama Kolossal S.P.Q.R.
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 14.09.2008. 16:36 » |
|
jeste, jeste. dobar je i onaj film, salt lake city punk, bash o tome govori : D a ovim ovde pankerima se ne svidja kraj
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 14.09.2008. 17:33 » |
|
Gospodine Druid! Ne znam kakve ste vi pankere sretali do sada, niti šta bi to pank kultura trebalo da zastupa što se vrednosti tiče (to mogu da pogledam kasnije, da se informišem), ali ono što sam ja sretao od mladića i devojaka koji su se pankerima predstavljali zastupali su prilično bedne ideje, otprilike ideje koje padaju na pamet detetu od pet-šest godina. Evo ukratko oko čega se pravi pankersko gnezdo vrednosti:
- ateizam (po mom mišljenju to je najviše otkriće koje su uspeli da izmozgaju) - hedonizam (i ovo je u redu) - neradništvo, odbijanje da se radi, odustajanje od bilo kakvog truda (ovo je navodno iz bunta, mada pankeri često i ne znaju protiv čega bi trebalo da se bune, jer i ne percipiraju svet na intelektualan način) - pijančenje, drogiranje i bežanje iz realnog sveta u potrazi za boljim osećanjima (budući da ništa ne radiš, ali zato piješ i besniš, normalno je da želiš da pobegneš iz takvog sveta čim se otrezniš) - filozofija "jebeš svet" ili "ko jebe sve ostalo" (otprilike nivo adolescencije... zelene adolescencije) - odsustvo smisla za bilo šta - antiumetnost (pošto ne može biti smisla u umetničkom delovanju, nema potrebe ni saznavati umetničke kvalitete niti se baviti njome)
A budući da je muzika najsuptilnija od umetnosti, jednom pankeru normalno da neće biti drago da čuje harmoniju klasične ili uredne muzike. Bilo koju muziku koja to stvarno jeste, koja nije izobličena pojmovima, poukama (bilo kakvog da su kvaliteta). Na kraju panker, iz svog užasa od situacije, mora da sluša ono što potpuno izobličuje harmoniju, jer je to sasvim u skladu sa njegovim duševnim osećanjem. Panker, to je najgori među EMO-ovima (ako sam dobro pohvatao iz neke teme, a valjalo bi da se ona odvoji kao zasebna i postavi na ovaj podforum, šta EMO jest).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 14.09.2008. 17:42 » |
|
Da punkeri trose upola vremena na stvaranje muzike koliko trose na pravljenje frizura I cepanje farmerki svasta bi tu bilo. S obzirom da mi je jedna od boljih drugarica veliki punk nerd vukla me na brdo punk svirki, tribute koncerata I sta ti ja znam. Iz prilozenog mi se ucinilo da se sve svodi na to da se naroljaju ko prasad I da se svadjaju cija je kresta visha I bolja I ko je maze sa sapunom a ko lakom. Metal, punk, narodnjaci…ma dodje ti na isto. Muzika je najneznatniji faktor.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Enlightened dreamer
Gradjanin
Duh bunta: +6/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 14.09.2008. 20:15 » |
|
Tzv. nazi punk i nazi black metal. Tu spadaju prikaze poput Hate Foresta i Gravelanda (nazi metalci) ili White Pride i Skrewdrivera (nazi punkeri). Skrewdriver su zapravo prilično dobar bend.
Da se razumemo,nazi punk je oksimoron bez obzira sta pise na wikipediji. Citam ove postove i mogu da zakljucim kako je zaista neverovatno kako povrsno gledate na fenomen panka...Naravno niste se ni potrudili da dotaknete straight edge ili vegetarijanstvo/veganizam,zastitu okoline ili mozda uopste ne znate za to u okviru pank kulture? "Never turn my back on society Society turn is back on me. Never tried once to drop out, I just couldn't get in from the start." Zounds-Did he jump?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 14.09.2008. 21:42 » |
|
Dreamer kao dreamer ostaje nekak u zraku, daleko od zemlje, daleko od fakata  Elem, kad bih pomenuo ideju zaštite životne sredine bilo kom pankeru koga znam, pa taj bi mi rekao da sam ili idiot, ili da sam suviše brižan prema društvu (što je identično idiotu za gotovo svakog pankera, jer zapušta lenštinu, brine se, a to nije u opisu "posla" jednog pankera), ili da naprosto ne umem da živim. Mada moguće je da postoje i takve čudne fuzije ideja, pa da pored nazi-punk-a imamo i eko-punk i razne druge čudne spojeve. Baš me zanima šta će na ovo reći sociolozi umetnosti. Ili neko ko je upućen u teoriju i istoriju panka, naime, koliko sve to ima veze sa izvornim pankom ili možda mainstream pankom (i ovo bi trebalo da je oksimoron, ali ako eko-punk i nazi-punk nisu, što bi i ovo bilo).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Terrorsathan
Gradjanin
Duh bunta: +16/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 14.09.2008. 21:50 » |
|
lose je kad se misljenje o nekom fenomenu ili zanru formira na osnovu suvise malog uzorka ili marginalnih pojava. to za nazi pun je cist primer. sta je sa levicarima poput dead kennedys? vecina punk bandova su bili antinazi, to je sigurno. ni jedan zanr nije imun na postojanje nazija ili bilo koje druge ideologije. recimo, black metal ima svoju christian varijantu - unblack metal, apsurd, jer je black po pravilu antihriscanski, ali ipak postoji. slicno je i sa industialom, mnogi uzimaju zdravo za gotovo da je to pretezno nazi zanr, posebno kada su u pitanju martial industrial i neofolk, lose kapiranje laibacha i death in june su samo neki od primera.
pored toga, punk je kao muzicki pravac vrlo znacajan jer je uneo novitete u rock koji se sedamdesetih poptuno smorio. dalja evolucija punk i post-punk muzike je bila osnov za mnoge zanrove, od new wave-a pa cak do grindcore-a.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|