Stranice: [1] 2 3 ... 7   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Ogoljeni covek u slikama  (Pročitano 7001 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« poslato: 20.02.2007. 01:05 »

Slike koje najbolje opisuju čoveka, po vašem mišljenju.
Slike uglavnom anonimnih autora (da ne bismo naslepo nabacali slike velikana, ne shvatajuć šta znače).
Slike rename-ovati pre no što zakačite (neka budu na srpsko-hrvatskom prevodu u najgorem slučaju). Preporučljivo je da im sami date ime.
Uz slike koje budete linkovali odnekud, i koje ne možete preimenovati, napišite i kako biste ih naslovili, pošto će ih administracija onda linkovati preko našeg servera i tako obezbediti postojanost slike i to pod drugim nazivom (kakav želite).

Evo mojih nekoliko... slučajno pronađenih na netu. (Ko ima skener može i na taj način pribaviti ako nađe slučajno nešto interesantno.)

Paranoični zid

Iskrenost

Raspadanje
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #1 poslato: 20.02.2007. 11:50 »

Trebalo je da kazes slike:- koje najbolje opisuju mene...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +56/-1011
Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 20.02.2007. 14:44 »

Sačuvana
milos
Libertarijanac

Duh bunta: +28/-25
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 20.02.2007. 15:29 »

E, luda si sto posto. Umro sam od smijeha. Obozavam te tako ludu - :sreca: - u ovom virtu svijetu.
Sačuvana

A sve mlade djevojke koje nisu poznale muskarca ostavite na zivotu za se.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: 20.02.2007. 16:34 »

Trebalo je da kazes slike:- koje najbolje opisuju mene...

Dobro, sad... mislio sam da se duboko u sebi svako oseća na ovaj način... Tako da slike evociraju ono biće koje je zatvoreno i okruženo lažnom utehom svakodnevice.

Evo još nekih:

Lice u očaju

Zid
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +56/-1011
Na mreži Na mreži

« Odgovor #5 poslato: 24.02.2007. 18:22 »

Frida once said to Diego: "My blood is the miracle that travels in the veins of the air from my heart to yours."
Sačuvana
maelstrom
Libertarijanac

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #6 poslato: 24.02.2007. 18:28 »

Jan Vermeer - Dama piše pismo sa svojom sluškinjom - - - ipak slika velikana

Ovdje vidim nenadmašivu metaforu za većinu žensko-ženskih odnosa.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Baba_Yaga
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #7 poslato: 24.02.2007. 22:39 »

Ne znam za zensko-zenske odnose, ali pretpostavljam da je ova gore pomenuta i naslikana dama:
1-nepismena
2-lenja
3-i nepismena i lenja
4-sedi za stolom

Ne znam kako da nadjem na netu sliku koja bi odgovarala temi...ali zato cu da komentarisem vase  Cheesy
Sačuvana

Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #8 poslato: 25.02.2007. 00:07 »

pretpostavljam da je ova gore pomenuta i naslikana dama:
1-nepismena
2-lenja
3-i nepismena i lenja
4-sedi za stolom

Ha! Kako vidiš da je nepismena? Meni to promiče. Primećujem da je na ivici stola, što mi govori da je neozbiljna ili površna u tom poslu (pisanja). Možda bi zato mogla da bude lenja, ali nepismena... to ne vidim.

Inače, vidim površnost u odnosu ovih dama posvud slike.
Sačuvana

maelstrom
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 25.02.2007. 15:07 »

Pomoći ću vam - pismo je ljubavno  Namigivanje
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
Baba_Yaga
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #10 poslato: 25.02.2007. 15:45 »

Ha! Kako vidiš da je nepismena? Meni to promiče. Primećujem da je na ivici stola, što mi govori da je neozbiljna ili površna u tom poslu (pisanja). Možda bi zato mogla da bude lenja, ali nepismena... to ne vidim.

Inače, vidim površnost u odnosu ovih dama posvud slike.

Vezano za ovo sto si spomenuo da je na ivici stola. Ja sam razumela da je tzv. dama ova koja stoji a da sluskinja pise umesto nje. I upravo zbog toga rekoh, mozda je nepismena kada drugi moraju da zapisuju njene misli i reci.
I jos nesto da dodam, ta tzv. dama (dama kobajagi, ova sto stoji) se nikad nece udati (obicno se kaze tako za nekog ko sedi skroz bas na cosku stola, ova zenska stoji, ali opet valjda mu dodje isto). Eto, jos i usedelica. Bruka jedna.

A mozda se ja i ti nismo razumeli.
Sačuvana

Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #11 poslato: 25.02.2007. 16:40 »

Ja sam razumela da je tzv. dama ova koja stoji a da sluskinja pise umesto nje.

E, vidiš, to mi nije palo na pamet. Pomislio sam da bi sluškinja stajala, jer obično njih zamišljam kao one koje stoje oko svojih gospodarica/gospodara, dok ovi sede. Mada pri pisanju zaista bi moglo biti obrnuto. A i činilo mi se da ona haljina koja je jednobojna kod ove koja stoji govori o sluškinji, dok je gospodarica u raznobojnim haljinama. Mada, ona kapa na glavi ove koja piše deluje prostački, pa kao da je kapa sluškinje. Sve je moguće. A ja ne poznajem to doba da bih razumeo ko bi tu mogao bit sluga a ko gospodar. Možda Maelstrom pomogne.
Sačuvana

maelstrom
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 25.02.2007. 17:04 »

Evo, možda pomažem. Sluškinja je gospođica u monokromatskoj odijevnoj kombinaciji u pozadini, gospodarica pak piše ljubavno pismo koje će po sluškinji proslijediti nekom mladiću. Na gospodaričinu licu očitava se staložena samodopadnost, dok vidno ljubomorna sluškinja samo sjetno gleda kroz prozor. Ona se mora pokoravati svojoj gospodarici koja, iako vjerojatno već udana, potajno za sebe želi mlađeg i živahnijeg gospodina. Na sluškinjinu licu očitava se da ona u životu i nema odviše uzbudljivih ljubavnih veza te upravo zbog toga onako sjetno gleda kroz prozor. U naslikanom trenutku sluškinja (a to se vidi iz njenog izraza lica) vjerojatno ne fantazira o nekoj divljoj ljubavnoj vezi, što joj onemogućuje neposredni svjesno ili nesvjesno "izrugujući" postupak gospodarice, već nezadovoljno razmišlja o svom podređenom položaju spram nje kojoj su svi životni užici nadohvat ruke.

Nije ovdje riječ samo o gospodarici i sluškinji sedamnaestoljetne Flamanije; ova slika nosi obol nekog dubljeg "gospodar-sluga" mentaliteta. Gospodarica je nadmoćna žena i to neumitno trlja u nos svojoj sluškinji koja joj se, što zbog svog nižeg društvenog položaja, što zbog skromnije ljepote, mora povlađivati. Sluškinji ovaj odnos ne odgovara, naravno, ali tada ga je morala zadržati da bi zaradila za život. Danas, kada više nema obvezajućih napismenih "gospodar-sluga" odnosa, pasivnije žene (povučene, manje lijepe i sl.) opet se ne odriču svojih ljepših prijateljica jer se na nekoj razini identificiraju s njima, one su im svojevrstan prolaz u elitistički svijet društveno poželjnih, lijepih i bogatih. No to ih ne priječi da prema njima osjećaju snažnu odbojnost, ljubomoru, pa čak i mržnju, dok ove dominantne prijateljice zasljepljene svojim društvenim uspjesima nemaju ni vremena primjetiti brige koje more njihove manje uspješne prijateljice. To nije prijateljstvo, jer prijateljstvo ne može egzistirati uz otvorene društvene prioritete, već samo kao zatvoren sustav dvoje jednakih ljudi; to je obični "gospodar-sluga" odnos iz kojeg svatko izvlači svoju korist, ali sluga ipak uvijek ostaje omamljen osjećajem nezadovoljstva i mržnje prema gospodaru kojeg nastoji potisnuti različitim iluzijama vlastite veličine.

Gospodaričina pojava sluškinji ne dopušta održanje takve iluzije, ruši joj sanjarenje, a pogotovo dok piše ljubavno pismo kakvih je gospodarica vjerojatno napisala već napretek, dok jadna sluškinja možda nije ni primila niti napisala - nijedno.

To je moje viđenje slike, i mnogih žensko-ženskih odnosa, zato sam ju stavio ovdje.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 06.07.2007. 01:45 »

Ova slika mi je mnogo cudna:

Sačuvana
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 06.07.2007. 02:45 »

Evo jedna slika, ovom prilikom nazvat ćemo je "Paris Hilton"

Sačuvana

Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
Stranice: [1] 2 3 ... 7   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: