Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Koliko retko idemo u pozoriste?  (Pročitano 3900 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #15 poslato: 31.07.2007. 21:18 »

Vranje ima veoma poseceno pozorishte, i ja sam ishao ranije chesto. No, kada je postalo pozorishte jazbina onih "vidi me pametan sam", vishe ne idem. Na to je i uticalo to da uopshte nema pravih predstava novih. Sve se svodi na ismejavanje, sovinizam, teatralizam no pozorishte je to... Kad pochnu sa ozbiljnijim predstavama i ja se vracam.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 31.07.2007. 21:55 »

Ja sam prestao da idem otkad sam čuo vest da je za jednu predstavu beogradskih glumaca grad izdvojio ogromnu novčanu svotu. Koliko se sećam, po glumcu je u proseku izdvojeno nešto više od 1000 evra za tu jednu noć. Onda sam samo zavrteo glavom i u sebi rekao: Ne idem u pozorište dok moj grad ne dobije kvalitetnu glumačku ekipu i počne da drži jednako kvalitetne predstave kao ovi odozgo. Naravno, i tu sam vođen onom Kantovom, mada je i hrišćanska: čini onako kako želiš da i drugi čine (ili da tvoja volja bude princip opšteg zakonodavstva).
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 01.08.2007. 17:22 »

Nisam nikada gledao neku nisku predstavu, ali ne znaci da su losi glumci, ako u njih ne ulazu toliko. Drugo je ulaganje u predstavu ( koreografiju isl. ), ali postavlja se pitanje da li u bas sve treba mesati ideologiju i politiku ili se malo prepustiti i uzivati. Ja bih se raspitao koja je predstava dobra i na to isao...kao sto radim u Bg-u.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #18 poslato: 02.08.2007. 00:45 »

Ranije se su se zaista prikazivale kvalitetne predstave(Seme 1, Seme 2...) ali sada se sve svodi na komedije... U kojima se spominju gluposti o ratnim zlochincima i vredjanju Haga. Zato ja ne idem.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #19 poslato: 02.08.2007. 00:56 »

Nisam nikada gledao neku nisku predstavu, ali ne znaci da su losi glumci, ako u njih ne ulazu toliko.

Glumci su katastrofalni. Vođa te "čete" je jedan lik koji je jedva srednju školu završio. I reklame na kojima učestvuje i koje se prikazuju na nekoj lokalnoj TV stanici su mu katastrofalne. Retki su glumci koji su završili baš glumu i došli da budu deo tog niškog pozorišnog tima.

Predstave su očajne, i o tome nema ni diskusije. Beogradski glumci toliki novac i traže iz razloga što ovde niti ko dolazi, niti se često održavaju predstave, niti ima ko da dobro odglumi.

Drugo je ulaganje u predstavu ( koreografiju isl. ), ali postavlja se pitanje da li u bas sve treba mesati ideologiju i politiku ili se malo prepustiti i uzivati. Ja bih se raspitao koja je predstava dobra i na to isao...kao sto radim u Bg-u.

Političar ili onaj ko se baš srcem zanima za političku stvar morao bi kroz sve da oseća političku stvar. Problem je, pak, u tom što ja ne bih tako morao da se postavljam, niti je zdravo, jer Niš i ne pruža otpor ovome što se događa. Mislim na zvanični Niš. I onda kad neko tako kao ja bojkotuje jedine kvalitetne događaje u beogradskoj organizaciji, uspevam da naudim samo sebi, a grad ostaje isti: mali, nerazuman, idiotski, i bez pouke.
Sačuvana

Mr.Dzo
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 22.10.2007. 13:58 »

Volim  domace  izdajnike vise  nego  strane  placenike.....
Pozdrav  domacem.
Spoljnji
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 23.10.2007. 02:52 »

Retko idem u pozoriste. Mora da se daje bas nesto kvalitetno, inace ne bacam novac tek tako. Nemam.  osmeh

U kojima se spominju gluposti o ratnim zlochincima i vredjanju Haga. Zato ja ne idem.

Gde to?
Sačuvana
Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 27.10.2007. 16:40 »

Mislim da će ljubitelje pozorišta zanimati jedan nesvakidašnji projekat:

TEATAR PALANKE Branislave Ilić

Nedelja, 28. oktobar 2007. u 20,00.
Mala sala Niškog kulturnog centra
(Stanoja Bunuševca bb)

Učesnici promocije:

Branislava Ilić, autorka
Aleksandar Milosavljević, dramaturg, poz. kritičar, umetnički direktor SNP u Novom Sadu, recenzent
i glumci, gosti autorke

Ljiljana Milanović, urednik pozorišne redakcije Nkc-a, moderator.

Organizacija:

NKC- Pozorišna redakcija i Izdavaštvo
Sačuvana

Не бој се! Ја сам са тобом!
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #23 poslato: 22.11.2007. 21:28 »

Retko idem u pozoriste. Mora da se daje bas nesto kvalitetno, inace ne bacam novac tek tako. Nemam.  osmeh

Gde to?

Izvinjavam se na okashnjenju al nisam video pitanje, Vranje.
Sačuvana

Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 22.11.2007. 22:27 »

Narodno pozoriste u Nisu ne postoji. Koliko puta mesecno se tamo odrzavaju predstave? Koji glumci to igraju? Pa kakvo je to pozoriste koje nema skolovane glumce? Irfan Mensur, covek koji se nije snasao u Beogradu i kampanjski nasao da predaje na privatnom faksu iz Novog Pazara glavni je reditelj niskih predstava. I ne deluje mi kao covek koji moze da se ozbiljno bavi pozorisnom ili filmskom umetnoscu.
Sačuvana
Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 22.11.2007. 22:31 »

Irfan je nekada vazio za solidnog glumca. I u staroj Jugi je bio dosta angazovan. Ali poslednjih godina posle one serije Lisice nema ga.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #26 poslato: 23.11.2007. 16:43 »

Solidno nije dovoljno za Beograd, ali jeste za Srbiju. A i to shto je kako ti kazhesh solidan glumac ne chini ga isto tako solidnim rediteljem. Na prethodnim Borinim Danima Nishko Narodno nije imalo neki poseban angazhman chak nisam siguran ni da su imali koju predstavu dok su ovi odozgo zaposeli gotovo ceo program.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #27 poslato: 24.11.2007. 04:06 »

Ja se sećam mog zadnjeg odlaska u pozorište... Bilo je to, gle čuda - baš u Beogradu. I to pre, gle još većeg čuda - gotovo tri godine. Išao kod devojke u našu prestonicu i tamo kao nakon fine večere, malo se porvali i onda ona zapeni da idemo u pozorište. Meni se u pozorište i nije išlo pošto sam vukao iskustvo iz Niškog, ali nisam mogao da odbijem pošto sam ipak bio tek gost u našem velegradu. I tako mi se kao spremimo i pođemo. A to je tu u samom centru i zove se Narodno pozorište u Beogradu (dakle pandan ovom u Nišu). Evo slika koje će ih uporediti:

Prva slika prikazuje pozorište u Nišu, a druga Narodno pozorište u Beogradu

Dakle, stignemo mi tu ispred a tu je nekakva gužva. Saznajem uskoro da će besplatno pustiti studente koji pokažu indeks, pod uslovom da su studenti Univerziteta u Beogradu. A ja, jadan, student, ali u Nišu. Problem nije bio toliko to gde studiram, jer ni M ni ja nismo verovali da će ovi da zagledaju indekse (valjda je logično da oni koji žive u Beogradu i koji se nalaze pred tim pozorištem studiraju u Beogradu), već to što su ti studenti sa indeksima mogli da budu pušteni (besplatno) tek pošto predstava počne, odnosno tek ako se ustanovi da ima slobodnih mesta. Međutim, M nije htela da čeka pa je kupila karte i mi tako ušli kao nestudenti. Ja sam odmah bio zgranut onim što sam video. Tu je neka gospoda od osoblja stajala i uzimala kapute (sećam se da je u Nišu to rađeno bez tog svečanog držanja zaposlenih, i bez toliko pažnje prema gostima, građanima) a u zamenu davala nekakve značke sa brojevima koje po izlasku vraćaš i uzimaš kaput natrag.

Bile su neke stepenice sa glanc-čistim crvenim tepihom; širine oko dva metra. Bilo je neke pozlaćene ograde, u kič stilu, ali ipak takvo da naglašava imućstvo onoga ko je to zdanje gradio. Bilo je tu i stakla, i mehanizma koji proverava šta unosite u salu, i još nekih aparata. Uglavnom, pozorište se sastoji, ako se dobro sećam, od prizemlja i još četiri sprata, odnosno nivoa. Najjeftiniji je onaj poslednji nivo, jer se odozgo jedva šta vidi. Koštalo je valjda 100 ili 150 dinara po karti. M je kupila dve takve karte jer su ostala mesta bila popunjena. I zaista, odozgo teško da glumce možete videti kako valja. A nalazio sam se i pored nekog jakog klima uređaja tako da sam zaradio prehladu i bolove u predelu vrata. Na repertoaru je bila predstava Idiot, po romanu Dostojevskog. Glumio je neki mlađi perspektivni glumac, ali se ne sećam imena. Od ženskih uloga isto tako neka poznatija domaća glumica, ali se opet ne sećam imena. Bio sam zadovoljan predstavom ali smo ipak izašli pre kraja jer sam hteo da padnem u nesvest od one klime.

Kada budem otišao da gledam nešto u Narodnom pozorištu, ovom ovde u Nišu, pričaću kakvo je, da ne bih govorio prema sećanjima od pre 7, možda i 8 godina kada sam ga zadnji put posetio.
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 26.11.2007. 11:13 »

Solidno nije dovoljno za Beograd, ali jeste za Srbiju. A i to shto je kako ti kazhesh solidan glumac ne chini ga isto tako solidnim rediteljem. Na prethodnim Borinim Danima Nishko Narodno nije imalo neki poseban angazhman chak nisam siguran ni da su imali koju predstavu dok su ovi odozgo zaposeli gotovo ceo program.

Sa konstatacijom da ako je neko solidan glumac ne znaci i da je dobar reditelj se slazem, ali ne slazem se da nije dovoljo biti solidan glumac za bege. Cak stavise, i u beogradskim pozoristima se provlace raznorazni paceri, recimo poput onog Kapicica ( ali ima ih jos ). Moguce da je Mensur prosto dobio dobru ponudu iz Nisa ( ne samo materijalnu nego i da bude gazda ), a mozda je i izvisio u Beogradu iz nekih razloga koji nemaju veze sa glumom vec sa raznim lobijima.
Sačuvana

provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 26.11.2007. 13:15 »

Solidno nije dovoljno za Beograd, ali jeste za Srbiju.

sve o chemu se razgovara mozhe da se stavi u ovo nekoliko rechi.

Na prethodnim Borinim Danima Nishko Narodno nije imalo neki poseban angazhman chak nisam siguran ni da su imali koju predstavu dok su ovi odozgo zaposeli gotovo ceo program.

to je bolje za vas, jer da su vam doshle nishlije teshkod a bi ljudi imali shta da vide.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: