Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Europesma 2008 - Evrotruba  (Pročitano 5638 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 02.10.2007. 20:13 »

neverovatne stvari se dogadjaju, dragi forumasi. pogledajte sami pa recite, dajte sud o ovome... ja ostadoh kratkog jezika.

2. oktobar 2007. | Tanjug
Evrovizija 2008: Šljive i trube

Medijski javni servis RTS saopštio je 1. oktobra rezultate konkursa za scenu i lokalni logotip za pesmu Evrovozije 2008. godine.

Za idejno rešenje scene, nagradu u iznosu od 10.000 evra (u dinarskoj protivrednosti) dobio je rad pod šifrom "Confluence".

Žiri je dodelio i tri nagrade za lokalni logotip - prvu nagradu u iznosu od 5.000 evra dodelio je radu pod šifrom "Mama 2008", druga nagrada od 3.000 evra dodeljena je radu pod šifrom "Stardust" i treću nagradu u iznosu od 2.000 evra dobio je rad pod šifrom "Grlo".

Kako je u saopštenju navedeno, na konkurs za idejno rešenje scene za pesmu Evrovizije 2008. koji je RTS raspisao početkom juna, dospelo je 70 radova kao i 455 rešenja za lokalni logotip.

Predvidljivi etno motivi provlače se kroz sva tri odabrana rada za lokalni logotip - stilizovana šljiva i truba na prvonagrađenom, tradicionalna šara sa ćilima utopljena u ogledalca disko kugle na drugonagrađenom i srce licidersko sa natpisom "La La Love" na trećenagrađenom.

Odluku o nagrađenim radovima doneo je stručni žiri u sastavu: Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije "Communis" i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS.

Medijski javni servis je pozvao nagrađene autore da se u roku od 15 dana jave Zabavnom programu RTS-a radi dokazivanja autorstva, a nagrađeni tom prilikom treba da donesu kopiju sa šifrom rešenja.

Informacije o rezultatima konkursa nalaze se na vebsajtu RTS-a, a ova medijska kuća planira da od dela radova napravi i izložbu.

Za idejno rešenje scene, nagradu u iznosu od 10.000 evra (u dinarskoj protivrednosti) osvojio je rad pod šifrom "Confluence".

Prvu nagradu za lokalni logotip u iznosu od 5.000 evra osvojio je rad pod šifrom "Mama 2008".

Drugu nagradu za lokalni logotip u iznosu od 3.000 evra osvojio je rad pod šifrom "Stardust".

Treća nagrada za lokalni logotip, u iznosu od 2.000 evra, dodeljena je radu pod šifrom "Grlo".
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #1 poslato: 02.10.2007. 21:05 »

Ne zna se sta je gore. Bice blamaze...Jos samo to da upotpune izborom nekih smotanih voditelja...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 02.10.2007. 22:01 »

Totalna blamaza je vec tu, sta ces gore od logoa koji je simbol prostote, primitivizma i civilizacijske zaostalosti. Sva tri nagradjena rada su katarstrofalna, ali mi je na neki morbidan nacin i drago sto je "ovo" pobedilo. Neka svet vidi sta je Srbija.
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #3 poslato: 02.10.2007. 23:34 »

Ma, molim vas, Evrovizija je generalno blamaza, nevezano da li je u Srbiji ili negde drugde... mozda je ranije to bila manifestacija koja je nudila kvalitetniji sadrzaj...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Trajkovic
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 03.10.2007. 01:33 »

Ma, molim vas, Evrovizija je generalno blamaza, nevezano da li je u Srbiji ili negde drugde... mozda je ranije to bila manifestacija koja je nudila kvalitetniji sadrzaj...

da ali ovo nase će biti dvostruka blamaža
stvarno da čovek ne poveruje prvo šta ljudi mogu da predlože uopšte za nagradu, a onda još da budu izabrani..
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 03.10.2007. 01:44 »

Sva tri nagradjena rada su katarstrofalna, ali mi je na neki morbidan nacin i drago sto je "ovo" pobedilo. Neka svet vidi sta je Srbija.

za moj ukus ovaj drugi je mozda jos gori od prvog, a treci gori od sve njih zajedno. daleko od toga da pravdam izbor zirija, stavise mislim da je ovo namesteno i da je pobedio neki tijanicev rodjak, jer stvarno nema logike da ove gluposti dobiju nagrade. pa to da je neko hteo da pravi parodiju na evrosong pa da to radi... nista drugo. a mozda je to i poenta?
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #6 poslato: 10.10.2007. 01:26 »

Moram da primetim, ipak nesto lepo sto mi je zapalo za oko, a vezano je za Eurosong ili bolje receno, nekoga lepog, a on je Aleksandar Josipovic, solista u Mulen Rouge-u i student u Francuskoj, Srbin koji se prijavio za konkurs voditelja i iskreno se nadam da ce on i pobediti i osvetlati nam obraz  osmeh
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Trajkovic
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 10.10.2007. 01:40 »

ne verujem da bilo sta moze da osvetli nas obraz, odnosno domacinov, posle priredbe kakva je logo. sta moze da se dogodi da to kompenzuje? ja ne vidim takvu stvar. sve ostalo sto bude ispalo lose moze samo da za jos nekoliko puta pojaca utisak primitivizma i zaostalosti.
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 10.10.2007. 16:38 »

Za vecinu vas bitno je da nije domace i da nista ne podseca na Srbiju, vazno je da sljasti od Evrope, samo tada je u redu.
A pravi kvalitet takmicenja ce se videti na sceni, ne na logou. Ja sam uveren da ce to biti jedna od boljih Evrovizija organizovanih do sada.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 11.10.2007. 01:27 »

Pocele su sprdnje na racun ovoga logoa; evo jednog:

Ja sam uveren da ce to biti jedna od boljih Evrovizija organizovanih do sada.

Zbog cega si uveren i na osnovu cega?
Sačuvana
Trajkovic
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 11.10.2007. 01:58 »

Zbog cega si uveren i na osnovu cega?

postavljas glupo pitanje
pa valjda zato sto je rec o srpskoj - nebeskoj naciji, kako da omanemo kad je bog uz nas?!  zid
Sačuvana
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #11 poslato: 11.10.2007. 02:06 »

Truba sama po sebi mi uopšte ne smeta. To je instrument koji se koristi u raznim orkestrima i ima posebno mesto u modernom jazz-u. Nekadašnji stariji jugoslovenski jazz-sastavi bili su i poznati u svetu upravo po ogromnom broju trubača što je znatno manjkalo na zapadu gde su bili zastupljeniji uobičajno pijanisti, saksofonisti , itd. Zbog toga tadašnji muzički kritičari, posebno iz Nemačke pisali su veoma pozitivne kritike o razvoju modernog jazz-a u Jugoslaviji i to upravo zbog fascinantnog broja majstora-trubača.

Međutim , što se tiče ovih slika gore, ne kapiram kombinaciju instrumenta s voċkom i usnom. Užasan logo. Što se tiče idejnog rešenja za scenu treba bolje pogledati fotke i uporediti iz svih uglova.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Trajkovic
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 11.10.2007. 02:25 »

sljiva je tradicionalno srpski vocni brend, secam se kad su ranije na evrovizijama predstavljali drzave, kad bi predstavili srbiju uvek bi se nasla neka sljiva ili seljaci na ekranu kako je beru na nekoj plantazi.
usne su ili simbol ljubavi ili pevanja, posto se radi o festivalu muzike logicnije bi bilo da su simbol pevanja.
Sačuvana
Mr.Dzo
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 22.10.2007. 13:56 »

Jos  Ceca da zaljulja  s kukovima,ima  da  nema..... osmeh
Pozdrav  prijatelju Trajcetu-mislecem...
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 22.10.2007. 16:17 »

Da li verujes da kad bi ovaj logo-sprdnja bila proglasena za zvanicni logo da bi to bilo strasno dobro za Srbiju? Bili bismo prva zemlja koja organizuje to takmicenje i ismeva ga u isto vreme! A sto je najbolje, pobedjujemo na njemu. :)
Steta sto se nisu setili ovome sto je napravio tu zezalicu daju nagradu i naknadno rad proglase logoom Evrovizije.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: