|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 29.10.2007. 00:31 » |
|
Sjajan prilog! Čak bih mogao da dodam - odlična analiza! Istorijski kontekst, komparacija sa dosadašnjim logo-rešenjima, i konačno ismevanje ovog ovde prikazanog.
Mišljenja sam da je organizator Evrovizije morao da unajmi tim stručnjaka koji bi našli rešenje za logo, koji ne bi trebalo da bude nikakvo "umetničko delo" (mada je ovo daleko i od kiča, a kamo li od umetnosti), već tehnički doterano ili prepravljeno sa logoa koji je standardan za ovakva takmičenja.
Međutim, nije loše i ovo tumačenje i predlog koji je dao Nebojša. Slažem se sa njim. Ovaj parodični logo je u mnogo čemu bolji od prvonagrađenog, tako da bi zaista bilo interesantno posmatrati to iz kulturološke pozicije, čak iz neke avangard-komične situacije. Umesto toga imamo ksenofobiju i tradicionalizam, šljivu i trubu kao dva simbola našeg nacionalnog identiteta. Fuj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Četvrti broj časopisa Zapad [download]- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
|
|
|
Branko
Građanin

Duh bunta: +13/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 30.10.2007. 01:00 » |
|
Mišljenja sam da je organizator Evrovizije morao da unajmi tim stručnjaka koji bi našli rešenje za logo, koji ne bi trebalo da bude nikakvo "umetničko delo" (mada je ovo daleko i od kiča, a kamo li od umetnosti), već tehnički doterano ili prepravljeno sa logoa koji je standardan za ovakva takmičenja. Naravno. Tako bi i bilo urađeno da nije neko trebalo da uzme novac. Očigledno je sve to bila farsa. Iskreno ne mogu da verujem da na konkurs nije stiglo boljih radova, da bi ova tri amaterska i bezidejna pobedila. Što se profesionalnosti takmičenja tiče, a u vezi sa logoom, trebalo bi da ako je takmičenje ozbiljno neuspešan konkurs, kakav je ovaj bio u slučaju da zaista nisu stigla bolja rešenja, zamenjuje stručni tim koji radi na logou ponovo, dok organizator ne bude zadovoljan. Razume se da oni slabi radovi koji zauzmu prva mesta budu nagrađeni, ali se njihov rad ne sme naći na samom takmičenju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 04.11.2007. 00:36 » |
|
I dalje ne verujem da ce ovaj logo da se pojavi na nasoj Evroviziji. Nadrealno. Što se profesionalnosti takmičenja tiče, a u vezi sa logoom, trebalo bi da ako je takmičenje ozbiljno neuspešan konkurs, kakav je ovaj bio u slučaju da zaista nisu stigla bolja rešenja, zamenjuje stručni tim koji radi na logou ponovo, dok organizator ne bude zadovoljan. Zato ja kazem da je mozda nesto iza svega toga sto obican narod ne razume. Zanima me sta bi o logou rekli umetnici, sa stanovista simbola i njihovog predstavljanja. Niko od takvih nije govorio o logou. Nesto nije u redu ako je celokupna srpska javnost protiv tog logoa da se on ne skida i ne angazuje strucni tim da izradi nesto drugo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 04.12.2007. 02:02 » |
|
Na zvanicnom sajtu Evropesme 2008 stoji da je logo klasican, Eurovision sa zastavom domacina, ispod cega pise Song contest i Beograd 2008. Da li je ovaj kritikovani logo zamenjen, ipak odbijen?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 05.12.2007. 20:45 » |
|
Iam spor 'net jel bi iko mogao da mi prepricha fabulu toga spota?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 11.03.2008. 00:48 » |
|
Hodam tako gradom... sav nekako iscrpljen i na rubu pameti, snage, volje... svega. I tako teturajući se na liniji koja deli trotoar od druma, primetim neke glasove iza sebe. Bili su to neki klinci koji govore o tome šta se dogodilo na večerašnjoj Beoviziji. Slučajno sam čuo na vestima da se večeras održao konkurs za srpskog predstavnika u Evropesma takmičenju. Čini mi se, opet prema glasovima, da ih je bilo troje, i da su svi bili nešto mlađi od mene (do pet godina). Prvo je neki lik govorio o tome kako su ga smorili ovi prethodni izbori za Evropesmu, pa je onda govorio kako je jedino valjalo onda kad je pobedilo "Lane" Željka Joksimovića, sa čim su se složili i klinka i onaj drugi mladić, koji je prema glasu delovao kao neko žirafske visine i kršnih ruku. No, ključni momenat se zbio kada je ovaj niži (po mojoj pretpostavci, a opet prema glasu, jer se nisam okrenuo da bih video) klinac pobesneo pošto se setio da su na prošloj Evropesmi nastupali sve sami - kako je sam kazao - pederi i lezbejke!
Klinac se uzjogunio i negodovao zbog njihove seksualne orijentacije. Ali u tome nije bio sam, nego mu se odmah priključiše i drug i drugarica, pa svi počeše da pljuju po "pederima i lezbejkama". No, opet, pošto je Marija "naša", njoj su delimično oprostili što je "lezbača".
Sjajna domaća omladina.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Četvrti broj časopisa Zapad [download]- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 21.03.2008. 01:22 » |
|
Spekulise se o premestanju evrovizije. U grčkim medijima se pojavila informacija da će Evrovizija biti najverovatnije preseljena u Švajcarsku jer se čelnici plaše da će takmičenje i učesnici biti iskorišćeni za političke poene... Jos jedna manipulacija. Sve nas vrane pozobase.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 21.03.2008. 01:39 » |
|
Spekulise se o premestanju evrovizije. Da samo mozes da zamislis koliko sam se uzbudio zbog toga. Vec vidim da necu moci da spavam od psihickog bola koji mi zadaje to obavestenje. Kuku nama bez evrovizije. Sve nas vrane pozobase. :smejanje: :smejanje:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 21.03.2008. 21:02 » |
|
Da samo mozes da zamislis koliko sam se uzbudio zbog toga. Vec vidim da necu moci da spavam od psihickog bola koji mi zadaje to obavestenje. Kuku nama bez evrovizije. Veruj mi da se i ja tako osećam. Potpuno mi je svejedno, čak mislim da će ova Evrovizija da sjebe medijski prostor na određeni vremenski period (oko Evrovizije, pre i posle). Deluje možda malo surovo, ali draže bi mi bilo kad bi se ta Evrovizija izmestila u neku drugu zemlju. Ionako je to sve goli kič, da se čoveku od ukusa pripovraća.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 03.04.2008. 10:15 » |
|
Scena je zamišljena tako da objedinjuje simbole grada - reke, Pobednik, ušće... Izabran je i novi logo - vilinski ključ... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 03.04.2008. 10:20 » |
|
Scena je zamišljena tako da objedinjuje simbole grada - reke, Pobednik, ušće... Izabran je i novi logo - vilinski ključ...  mislis violinski kljuc?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
avant-garde
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 03.04.2008. 11:02 » |
|
stejdž:  hm, kad govorimo o evroviziji ne treba da zaboravimo par stvari u vezi beogradizacije Jovan i Nina vode emisiju o Beogradu U Beogradu se ovih dana snima emisija „Evrovizijsko odbrojavanje“, koja će početkom maja biti emitovana u sve 43 zemlje koje se takmiče na „Evrosongu“. Čast da predstave grad domaćin „Evrovizije“ pripala je Jovanu Radomiru, voditelju švedske televizije i „Evro licu“ Nini Radulović. Njih dvoje ovih dana obilaze najlepša mesta u glavnom gradu Srbije, trudeći se da Beograd predstave kao grad dobrih i gostoprimljivih ljudi otvorenog srca. - Drago mi je što su Svante Stokselijus, supervizor „Evrosonga“, i RTS odabrali baš mene da evrovizijskoj publici predstavim Beograd. Srećan sam i počastvovan - priča nam Jovan Radomir, koga smo sa Ninom Radulović, kamermanima i rediteljima zatekli u Etnografskom muzeju. Na odredište su došli oldtajmerom „mercedes“ kabriolet, kojim ovih dana krstare ulicama i snimaju zanimljive priloge. - Priloge o Beogradu, koji izgledaju kao razglednica, snimali smo na Kalemegdanskoj tvrđavi, u „Areni“, Skadarliji, na brodu koji plovi Savom... Bili smo i u etnorestoranu „Dača“, naručili srpska jela i sve to lepo prikazali strancima. Onda smo otišli u klub „Bitef“ da snimimo kako se mladi u Beogradu zabavljaju - priča nam Nina Radulović i ističe da je Radomiru i njoj bio cilj da pokažu vedar duh Beograda i gostoprimstvo. mogli su da promovišu neki drugi grad srbije. zašto evrovizija nije mogla da se održi u vršcu ili novom sadu??
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 03.04.2008. 11:12 » |
|
stejdž:  hm, kad govorimo o evroviziji ne treba da zaboravimo par stvari u vezi beogradizacije mogli su da promovišu neki drugi grad srbije. zašto evrovizija nije mogla da se održi u vršcu ili novom sadu?? Zato sto i Beograd izgleda kao katastrofa, zamisli kakva je provincija...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 04.04.2008. 18:18 » |
|
Pa zar se stvari ne trebaju pokazivati onakve kakve jesu? Kakva glupost. I mislim da bi bash smisleno bilo da investiraju neshto u provinciju tokom tog takmichenja nego dati novac Begradu koji ga vec ima... ;]
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
|