|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 15.07.2006. 12:42 » |
|
Ajde pogledacu kasnije sta o Egzitu misle radikali i nacionalisti. To bi moglo da bude zabavno za citanje! :twisted:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
schism
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 05.08.2006. 17:32 » |
|
Iskreno, jedini razlog zbog koga licno ne podrzavam Exit je zbog odabira bendova koji nastupaju. Jedino sto bi moglo da me zanima eventualno su oni manji 'stage-ovi' : Metal Hammer ili neki domaci, voleo bih da vidim neke od tih manje poznatih grupa posto mi se ni malo ne dopadaju ovi sa 'main stage-a'. Ali, moram se sloziti sa onima koji vise vole zive nastupe nego slusanje muzike sa CD-a (mozda zato sto se i sam bavim muzikom) jer je stvarno neuporedivo bolje slusati omiljeni bend ili bilo koji uzivo nego na CD-u posto na CD-u muzika izgubi tu pravu sustinu, srz, dok na zivim nastupima to ponovo ozivi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
schism
Gost
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 05.08.2006. 17:35 » |
|
E, da, ne svidja mi se jos to sto mnogo potenciraju elektronsku muziku i DJ (umetnike?!?). Po mom misljenju, trebalo bi se smanjiti broj takvih "muzicara" i to drasticno... na minimum.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 06.08.2006. 16:30 » |
|
Sa stormfront-a
Zlo.exe: (moguce je da je taj dolazio na ovaj nas forum) Pa dobro, lepo je znati da medju onim narkomanskim shljamom ima i normalnih, mada opet da su normalni ne bi ni otishli na Exit... zaista je da se covek zapita ??
u potpisu ovom momku stoji:
Ne osecam vishe s vama: taj oblak koji vidim pod sobom, tamnilo i vodnilo kojima se smejem,- bash taj oblak nosi vama buru. Vi gledate gore kada ishtete uzvishenje.Ja gledam dole, jer sam uzvishen.
Friedrich Nietzsche
Knez Lazar: Ja sam bio na EXIT-u jebiga Slayer se ne propusta Neki mamlaz je pokusao da mi da flayer o Srebrenici vrlo rado sam prihvatio svih sto koji su posle zavrsili u blatu..Pored je za to vreme stojao pandur koji ni rec nije rekao...
Toliko zasad... jeste da se govori o politici ("govori"), nisam uspeo nista o samom festivalu da nadjem.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 14.07.2007. 00:13 Plodni bizon »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sAngiE
Gost
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 03.09.2006. 23:19 » |
|
E, da, ne svidja mi se jos to sto mnogo potenciraju elektronsku muziku i DJ (umetnike?!?). Po mom misljenju, trebalo bi se smanjiti broj takvih "muzicara" i to drasticno... na minimum. Zasto mislis da bi ih trebalo smanjiti na minimum - uticaj na mlade...? Meni elektronska muzika nikada nije bila nesto sto se moze slusati u "normalnom", nazovimo treznom stanju... mada, pretpostavljam da je to samo stvar senzibiliteta. Druga je stvar sto se na Exitu mnogo drugaciji osecaj stvara... nesto afektivno? kada si u masi instinktivno je pratis, pa pretpostavljem da je u pitanju i to. Anyway, mislim da je Exit kao festival nesto sto Srbiji treba, ali samo zbog toga sto vecina nije u stanju da u svom malom gradu ikada vidi neku poznatiju/bolju stranu grupu ili izvodjaca, a kada tako postavimo stvari, da li je Exit u BGu ili NSu, sasvim je sa nas iz unutrasnjosti nebitno...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 05.02.2007. 18:21 » |
|
Imam jednu radosnu vest za one koji ne zive u beogradskom regionu!
Vlasniti Egzita planiraju da prodaju festival nekoj hrvatskoj muzickoj kuci! To znaci da bi se Exit tada odrzavao u Hrvatskoj a ne u beogradskom predgradju - Novom Sadu. Ovo je vazna vest za nas u centralnoj Srbiji jer bi se time umanjio jaz u pogledu nocnog i kulturnog zivota izmedju Beograda i ostatka Srbije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže
Pol: 
Ja nisam luzer naprotiv...
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 06.02.2007. 12:42 » |
|
Mislim da si pobrkao loncice. Prvo, evo danas pise da su vlasnici te hrvatske firme Albanci iz Peci. Nece sigurno prebaciti Exit na Kosovo :) Exit ostaje u Novom Sadu, ko god da bude vlasnik. Stvarno smesno...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 06.02.2007. 12:45 Truman »
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 06.02.2007. 16:35 » |
|
Za moj ukusu prilagođeno. Exit centralizuje kulturnu atmosferu u Srbiji, iako je dovoljno iznešen u prvi plan i onaj beogradski prepoznatljivi kulturno-nemirni duh, po čemu ga možda možemo zvati Novim Vavilonom (ne želim da zvučim religiozno pritom). Slažem se s tim da je Novi Sad neka vrsta beogradskog predgrađa, čak sam čuo na jednoj niškoj TV stanici (preko kablovske se emituje tako da ste možda i vi čuli) kada je Nenad Bogdanović, gostujući, rekao kako su Novi Sad i Beograd jedan grad, kako će od njih nastati jedan Megalopolis, i da je to sasvim prirodno (?!). Ionako su počeli da štampaju medije, a i na internetu se pojavljuju neke brošure i sajtovi u kojima se, kad je noćni život u pitanju, kao i muzička scena, izdvajaju samo ova dva grada. Njihov geografski položaj garantuje im dobru saradnju, a Novom Sadu ne bi ni utapanje u Beograd bilo ništa strašno.
Međutim, za Centralnu Srbiju, slažem se, jako je loše da se kultura odvija samo u tom ili tim gradovima. Još je manje razloga da iko ostane ovde da nešto radi ako je kulturna sfera daleko, daleko ispod one koja postoji negde severno u istoj zemlji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
becar1
Narodni mudrac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 09.02.2007. 00:06 » |
|
Zasto ste toliko isfrustrirani Novim Sadom? Moj grad nije nikakvo predgradje Beograda, smesno je to o cemu vi pricate. Ta ljubomora moze da vam steti. Bolje se organizujte, mladi ste pa napravite neki dogadjaj u Nisu da imam razlog da zapalim iz NS-a kod vas. Ja vam to od srca zelim. Mislim da Novi Sad nije nicim zasluzio da mu se sarkasticno obracate. A sto se tice Exita, mogu vam sa 100% sigurnosti reci, da on nece biti ni beogratski ni siptarski ni hrvatski vec samo novosadski i srpski. Ziveli
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 09.02.2007. 00:12 becar1 »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 09.02.2007. 00:54 » |
|
Moj grad nije nikakvo predgradje Beograda, smesno je to o cemu vi pricate. Nisam to ja rekao, nego Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda. Bolje se organizujte, mladi ste pa napravite neki dogadjaj u Nisu da imam razlog da zapalim iz NS-a kod vas. Teško je to bez para i bez pomoći države. Mislim da Novi Sad nije nicim zasluzio da mu se sarkasticno obracate. Istina, nije zaslužio nijedan grad, ali je ipak Novi Sad mogao da stane bitno jače na stranu Centralne Srbije i zahvaljujući centralizaciji, na stranu ugroženih područja kojih ima i u Vojvodini i u jugoistočnoj Srbiji. Pa ipak, mnogi se Novosađani izjašnjavaju o ovome kao da to nije nimalo njihova stvar. Ali dobro, to je svakako manje zlo nego biti nezainteresovan za sebe, kako je ovde slučaj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
becar1
Narodni mudrac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 09.02.2007. 18:44 » |
|
1.Pa još gore ako je to Bogdanović rekao. Na kojoj televiziji si gledao tu izjavu? Verovatno čovek ima potrebu da svojata nesto sto nije njegovo (lopovski maniri), ali to je lepo priznanje Novom Sadu, Hvala Bogdanoviću na komplimentu, ali NS ima svoj identitet koji će ubrzo biti prepoznatljiv i po celoj Evropi.
2.Nije teško ako ima volje i truda i interesovanja.
3. Ne znam kako bi trebalo da se zainteresuje i pomogne, kada se zna gde živi gazda. Dobro, nama je možda lakše jer smo koliko toliko decentralizovani, ali verujte u zajednickom je interesu da svi živimo podjednako dobro i toga je svaki iole pametan gradjanin Novog Sada svestan. Navijamo za vas.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 10.02.2007. 15:06 » |
|
Teško je to bez para i bez pomoći države.
..прве две године Exit није помагала ни држава ни град. Тек кад је постао brend сви су стали иза њега или испред......(и остајем при ранијој тврдњи са другог пдф. да овај фестивал може да издржава самог себе и успут донесе добре паре организатору. Према томе такви изговори не стоје.. .....комерцијални фестивали тешко да ће игде у свету оставити велики уметнички траг... па нема разлике ни са овим у Н.Саду. А догађај године је у сваком случају јер других догађаја и нема.......сви чекају да им се догоди или да им се дају паре....а неки чекају да им се дају и паре и идеје и плус да то буде нa "културном" нивоу...
Administrator, Prevod na latinicu: .. prve dve godine Exit nije pomagala ni država ni grad. Tek kad je postao brend svi su stali iza njega ili ispred.... (i ostajem pri ranijoj tvrdnji sa drugog pdf. da ovaj festival može da izdržava samog sebe i usput donese dobre pare organizatoru. Prema tome takvi izgovori ne stoje.. ... komercijalni festivali teško da će igde u svetu ostaviti veliki umetnički trag... pa nema razlike ni sa ovim u N. Sadu. A događaj godine je u svakom slučaju jer drugih događaja i nema.... svi čekaju da im se dogodi ili da im se daju pare... a neki čekaju da im se daju i pare i ideje i plus da to bude na "kulturnom" niovu...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 10.02.2007. 15:09 Domaći izdajnik »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
becar1
Narodni mudrac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 10.02.2007. 18:49 » |
|
Ne mogu da verujem da si preveo cirilicu, pa sta smo mi Englezi? Da li Grci prevode njihovo pismo na latinicu na njihovim forumima? Jeste moj post napisan na latinici, ali prevescu ga na cirilicu ako treba.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 10.02.2007. 18:57 » |
|
.. prve dve godine Exit nije pomagala ni država ni grad. Tek kad je postao brend svi su stali iza njega ili ispred.... (i ostajem pri ranijoj tvrdnji sa drugog pdf. da ovaj festival može da izdržava samog sebe i usput donese dobre pare organizatoru. Prema tome takvi izgovori ne stoje.. Mene bi onda naročito zanimalo kako bi iko uspeo da dovede bitna imena svetske muzičke scene bez dinara, odnosno bez velike finansijske pomoći. Ako je to moguće, evo ja ću da zakažem ovde Nisomniju i čekati da mi dođu u goste, gratis naravno, velika svetska imena. Ne mogu da verujem da si preveo cirilicu, pa sta smo mi Englezi? Da li Grci prevode njihovo pismo na latinicu na njihovim forumima? Jeste moj post napisan na latinici, ali prevescu ga na cirilicu ako treba. Bećar, ovo ipak nije samo srpski forum. Imam odgovornost prema ljudima koji ovde aktivno učestvuju a nisu iz Srbije i ne poznaju ćirilicu. Uzgred, ne shvatam taj poriv za zatvaranjem pred svetom koji ne poznaje ćirilicu. Deluje malo ksenofobično. Što se tiče prevođenja na ćirilicu, slobodno vam je da pišete i tako. Meni nije neko opterećenje prekucavati poruke na latinicu. Link za dodatno objašnjenje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 12.02.2007. 20:25 » |
|
Mene bi onda naročito zanimalo kako bi iko uspeo da dovede bitna imena svetske muzičke scene bez dinara, odnosno bez velike finansijske pomoći. Ako je to moguće, evo ja ću da zakažem ovde Nisomniju i čekati da mi dođu u goste, gratis naravno, velika svetska imena. .....изнели људи идеју онима који имају паре, уложили мало своје и то им се вратило. Први и други Exit су углавном покрили di-džejеvi Egzit na Vikipediji.........a други део твог поста ме подсећа на причу о цврчку и мраву....
Administrator, Prevod na latinicu: .... izneli ljudi ideju onima koji imaju pare, uložili malo svoje i to im se vratilo. Prvi i drugi Exit su uglavnom pokrili di-džejevi Egzit na Vikipediji.... a drugi deo tvog posta me podseća na priču o crvčku i mravu....
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 12.02.2007. 23:00 Admini... »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
|