Profesori filozofije su isto tako i poznati po tome što su naročiti smarači. Ko god mi je pričao o svom profesoru filozofije u srednjoj, bio je dosadan.
~Jao evo ja ovo da pobijem, mi smo imali divnog profesora filozofije….. izuzetno inteligentan I mastovit covek. Jest da se ponekad ponasao detinjasto ali od 30 ucenika uspeo je barem 25 da zainteresuje.
Secam se kada je pricao o Platonovom mitu o pecini, na pocetku casa je uzeo jednog ucenika inace prilcno problematicnog I zavezao ga za stolicu te napravio kompletno okruzenje kao u mitu….nakraju su svi hteli da budu zavezani za stolicu…
Ponekad je crtao filozofe po tabli a posto mu je talenat za slikanje bio ravan nuli uglavnom behu cica glise…
Uglavnom koliko god ovo sad mozda I glupo zvucalo uvek smo vodili kvalitetne rasprave jer su ljudi bili zainteresovani..ako ni zbog cega drugog onda zasto sto se “Srdjana cudaka isplati slusati”.
Pa sta da vam kazem, on je evo predavao samo nama I jos jednom odelenju I cak 6 nas je zbog njega pozelelo da upise filozofiju ( sto smo I uradili, svi sa dobrim skorom bodova)..troje nas u NS a troje je otislo u BG…..
Inace ucili smo iz Kolariceve Filozofije ( a u trecoj godini iz njegove Logike..mada imam kuci I onu o G.Petrovica I mislim da je bolja)…one debele knjizurine koju svi na faxu mrze I osporavaju..ali ja mislim da je za srednjoskolce to jako dobro napisan udzbenik. Razumljivo, ne doduse preterano temeljito ali dovoljno za taj nivo.
Izvini sto moram ovo da ti kazem, ali jedes g****. Deca radne navike treba da sticu kuci? Izvini molim te, ali roditelji nisu obucavani za to vec pedagozi(vaspitaci, profesori, ucitelji).
~Mislim Mladene da mnogo gresis. Zna se vala da je duznost svakog roditelja da svoje dete opremi osnovnim obrascima lepog ponasanja. Kako ucenik moze da postuje ucitelja/ profesora ako ga roditelji nisu naucili osnovnom bontonu.
Pazi, mene je majka prvo naucila da ucitelja treba postovati I obracati mu se sa Vi.
Pre tri godine dok mi je majka jos radila u prvom razredu/u boravku dolazim ja, da crtkam tamo sa decom I upada jedna mama, na sred casa, bez kucanja, bez icega I sa vrata vice mojoj mami “ E des Ljiljo ,sha ima”??? I kako onda da dete uopste nauci da postuje ako ga od malih nogu roditelji uce samovolji .
Isto to vazi I za radne navike…. Skola je tu da pomogne I usmeri ali ne I da cini cuda.