Stranice: [1] 2   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Seksualno obrazovanje  (Pročitano 1601 puta)
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 17.11.2007. 17:37 »

da li bi trebalo uvesti kao shkolski chas i seksualno obrazovanje? ako mogu da dozvole da se deca mentalno prostituishu ucheci veronauku, zashto ne bi dopustili i seksualno obrazovanje?
ako nishta drugo, mozhe da im bude od koristi da ne naprave decu i sebi nove probleme. a mozhe da se govori i o mogucem smanjenju broja inficiranih hivom kod onih koji poznaju kako se ona prenosi. to mogu da nauche na chasovima seksualnog obrazovanja. zbog svega rechenog ja sam za to da se bar jedna godina, recimo u osmom razredu osnovne shkole, poshto deca tada pochinju seksualni zhivot otprilike, da se bar jedan chas nedeljno odvoji za seksualno obrazovanje.

shta vi mislite?
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17.11.2007. 22:09 »

Mozda ne mislim isto kao ti sto se tice uvoda koji si dao, ali se slazem da treba uvesti i seksualno obrazovanje kao izborni predmet. Sto da ne. Samo ako postoje strucni kadrovi, da ne bude kao sa gradjanskim, da moze da predaje ko hoce.
Sačuvana
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 20.11.2007. 21:24 »

Samo ako postoje strucni kadrovi, da ne bude kao sa gradjanskim, da moze da predaje ko hoce.

Problem neadekvatnog kadra je prisutan i kod predmeta veronauke, a ne samo kod građanskog vaspitanja. Sve je posledica prebrzo donesenog zakona i nepripremljenog programa za uvođenje izbornih predmeta.
    Seksualno obrazovanje bi bilo prihvatljivo ako bi bilo ljudi koji su specijalizovali tu oblast u dovoljnoj meri da rade samo svoj posao i da ga urade profesionalno.
    Iz svega izgleda da su ovi izborni predmeti osetljiviji od onih drugih, standardnih predmeta.
Sačuvana
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 21.11.2007. 00:58 »

Seksualno obrazovanje obuhvata sve vrste obrazovanja o ljudskoj seksualnoj reprodukciji i seksualnom ponasanju. Podrazumeva reproduktivno zdravlje, planiranje porodice i prevenciju seksualno rizicnog ponasanja. Za razliku od verske nastave covek nauci nesto korisno.
Sačuvana
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +46/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hejter

« Odgovor #4 poslato: 02.02.2008. 03:33 »

Definitivno predmet koji je vec trebalo i treba pod hitno uvesti.

Informacije koje ucenici dobijaju o sexu, zdravlju i prevencijama ogranicene su na posetu ginekologa jednom godisnje. Barem je kod nas u gimnaziji tako bilo ( u osnovnoj cini mi se ni nisu dolazili). Svake godine je bio isti . Devojkama se objasnjavalo sta je menstrualni ciklus i podelili bi se ulosci i samponi za kosu.
Decaci nisu ni imali taj cas. Valjda njima nije bilo sta da se kaze??
Sačuvana

**Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!**

~ Ubicu te ako nisi za mir ~ Cheesy
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #5 poslato: 05.02.2008. 17:31 »

ja sam za to da se seksualno obrazovanje podeli kroz druge predmete.
Svi znaju kako se vrshi oplodnja, samo im treba objasniti rizike, i bolesti, to mogu i predavachi biologije ili neshto slichno.
Za odrzavanje nekog odnosa koji nije seks sa partnerom (planiranje porodice, prevencija seks. rizichnog ponashanja itd.) bi trebalo uvesti obavezan predmet etika. Cheesy
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #6 poslato: 07.02.2008. 15:59 »

A zašto bi uvodili posebne predmete, tipa seksualno obrazovanje i vaspitanje (ne tetu za dupe, nije kulturno), kada se to gradivo može rasporediti na časovima biologije a onaj deo o društvenim aspektima seksualnosti na časovima sociologije/filozofije ili marksizma?
Sačuvana

Banujmo sve žene!
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #7 poslato: 07.02.2008. 16:17 »

ne, ne, bolje darvinizma
hahahaha
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #8 poslato: 12.03.2008. 16:19 »

U tu svrhu predlažem da se organizuju posete srednjoškolki posebnim edukativnim centrima gde će one biti u prilici da vide penis sredovečnog mislioca u erekciji.... tek da vide šta ih čeka ako se udaju za intelektualca.
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: 12.03.2008. 22:20 »

U tu svrhu predlažem da se organizuju posete srednjoškolki posebnim edukativnim centrima gde će one biti u prilici da vide penis sredovečnog mislioca u erekciji.... tek da vide šta ih čeka ako se udaju za intelektualca.

Gospodine Popivoda! Ja mislim da vam priča cilja, poput one na temi o homoseksualnosti, na nešto izmeDŽu redova. Vi kao da stvarno mislite da srednjoškolke nijesu vidjele penis, ili još bolje - penis u erekciji! A ja bih mogao da odsečem sebi ruku ako li bar 95% srednjoškolki, i to već u drugom razredu, nije videlo penis uživo. Vi vazda govorite samo da bi vas one posetile, i onda možda poželele da ga ćušnu u malena, nežna, srednjoškolska ustašca?
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #10 poslato: 13.03.2008. 09:10 »

Kao prvo, nisam ja nikakav Popivoda nego Gazivoda. Pomešali ste me sa nekim. Kao drugo, izrazio sam sumnju da većina srednjoškolki nije videla ukrućeni penis SREDOVEČNOG MISLIOCA.
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #11 poslato: 13.03.2008. 17:34 »

Nisam ni ja. Kakav je? I stvarno bre sta se foliras?! Ti si STOJAN POPIVODA. E sad, to sto te mozda policija goni zbog pedofilije pa menjas identitet to je vec drugo. Nasa policija je sve bolje obucena kad je sajber pedofilija u pitanju...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #12 poslato: 14.03.2008. 09:00 »

Nisam ni ja.

A ti bi kanda voleo da ga vidiš?

Ti si STOJAN POPIVODA. E sad, to sto te mozda policija goni zbog pedofilije pa menjas identitet to je vec drugo. Nasa policija je sve bolje obucena kad je sajber pedofilija u pitanju...

More mrš džobre jedno. Ti ćeš mene ja pedofil. To je nemoguće jerbo ja volim goleme guzice kakve u đece nema, već u tetaka ili u debelih tinejdžerki i studentica, a one nisu đeca no kobile!
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #13 poslato: 14.03.2008. 12:24 »

Voles ti i jedno i drugo.

Nego, juce bija ja u teretani i onaj sto je tamo glavni rece mi kako u Kini zene u skolama uce kako da zadovolje muskarce ( to im je valjda seksualno obrazovanje ). Posto mi to ne deluje vjerojatno je l jos neko cuo za to? I je l bi valjalo to ovdje uvesti?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #14 poslato: 14.03.2008. 14:07 »

To nikako. Onda bi došli u neke bizarne situacije da, zarad uštede, isti nastavnik predaje veronauku i seksualno obrazovanje. Bog je rekao: rađajte se i množite a ne navuci dragom kurton!
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: