Res, rei, f.
Teatralni mislilac

Duh bunta: +15/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 20.06.2006. 01:04 » |
|
Hvala najlepse za pohvalu ozbiljnosti.
S obzirom samo na davnu zelju za posetom Nisu, bez ikakvih znanja o zivotu u toj sredini, sigurno ne bih prihvatila ponudu. Inace, jos se nisam ozbiljno bavila zivotnom temom zaradjivanja za isti, tako da mi sigurnost zaposljenja stoji u mizerno malom obliku spram zelje za znanjem. Bez uvida u stanje na ostalim Univerzitetima u Srbiji, za Beograd ne mogu nista, kao sto napisah, dobro reci. Toliko sam razocarana da se bojim da se krecem u pogresnom krugu, ili su moja ocekivanja, jos gore, veca nego sto mi jedan glavni grad moze ispuniti. :?: Za drugi jos ne saznadoh. Cula sam da je u Nisu katedra za filozofiju kvalitetna, da ne kazem najbolja kod nas. :?: To za Beograd ne mislim. Sto se tice nekog sadrzaja, da se posluzim srednjoskolskim terminom- vannastavnih aktivnosti, nemam komentara. Vlada potpuna hegemonija nezainteresovanih pocevsi od najvisih krugova, pa do onih u kojim sam ja (dakle, od profesora doktora do studenata). Naravno, to sve u sklopu mojih interesovanja. Postoje neki ciklusi tribina, predavanja, i jos poneceg, za sta ovih dana trazim adekvatnu rec, jer mi neka tako siromasna predstavljanja bilo kakvih sistema, misljenja, itd. lice na nesto sto se moze podvesti pod size nekakvoga uvodnoga kursa. Cesto se osecam kao budala na takvim mestima, i onda pokunjeno odem kuci misleci na sta cu otici sledeci put. Postoje neke organizacije u koje su upali neki potpuno smesni ljudi sa pricama o svakodnevnim problemima omladine s pristupom koji se ne menja godinama i koji je sam po sebi budalast. No, oprosti za ovakav rasut odgovor.
|