Stranice: [1] 2 3 ... 20   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Znacajno samocitiranje  (Pročitano 11895 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« poslato: 20.05.2006. 01:19 »

"Vi žalite, kako se u narodu kaže, ali ne samo jednog čoveka koji je pod zemljom, već milione koji su nad njom." (gospodin Aleksandar Kekenj o gospodinu Vircu)
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
strangelove
Gost
« Odgovor #1 poslato: 24.05.2006. 06:02 »

" Dok god ne budemo odigrali tu javnu predstavu pred svima, a da izgleda kao da smo je prethodno rezirali bice kao da nikada nismo snimili film o nama samima"
    -sugestija mojoj devojci-

" Uzmi ceo svet u ruke, pojedi ga, sazvakaj i svari i tek tada videces koliko si bedan, ne kada te posmatram ja, vec kada ti vidis samoga sebe kako pokusavas da pocrnis tako sto ces za jedan sekund privuci celo Sunce na sebe, a ono se istog trenutka pomraci."
  -mom bivshem drugu-

" Zaista ne razumem kako si to sebi uvrteo u glavu da mozes bilo kome davati savete. Ne mislis valjda da je nekom dati savet najjednostavnija stvar na svetu? Da ne pominjem samo koliko je teze primanje od davanja... Jer onaj ko ume da slusa vec prevazilazi onog koga slusa"
        - prolaznom liku-

" Probudi se, Sunce je izaslo! Skuvaj caj da proslavimo jutro u dvoristu. Uptreba smesne reci oblacenje, to juce nije bilo smesno. olaksao vazduh u nashem utocistu...."
      -Sa izleta, nekog-

" Postao sam gmizavac. Mozda, vi podsmesljivo gledate na to sta ja sebe vidim kao gmizavca, ali uveravam Vas ja sam naucio da prezivam insekte. Dok pishem isplazim jezik i pojedem svaku muvu koja se usudi da mi stane na monitor"
   - U obracanju Mr. X-u-

" Neprekidno trazite to sto se zove u srpskom jeziku 'bestraga', ali ne uspevate da ga vidite kao nedodjiju jer ste optereceni tragovima u svesti koje trazite , a koji su se u medjuvremnu preselili u podsvest, i na taj nacin stvarate iluziju u kojoj se zaboravlja da ste , bar na tren, videli to bestraga"
   - grupi radoznalih sa filozofskog u Nishu"

" Ne , to sto si izvanredan retoricar nece te postedeti cinjenice da si jad od coveka! Ne uvidjas velicinu sopstvenog ega ,a ona je  uzrokovala tvoju naivnu ambicioznost da ispuni celokupno tvoje bice koje ce, zamisli, u jednom trenutku meni reci kako sam te u necemu povredio.... Zaista , interesantan si mi kako upotrebljavas to da te je neko povredio, a zapravo ti sam povredjujes sebe samog i, u nemoci da istrajes u bolu prenosis ga prvom drugom bicu na koje naletis"
    -poznaniku-

"  Definitivno treba vishe govoriti o reakciji koju doticna osoba ima na sopstveno pitanje, posto se do sada najvise paznje pridavalo njenim odgovorima, a manje njenim pogledima na pitanja koja postavlja. Ja bih povezao pojam 'mogucnosti' s pojmom "pitanje" i utvrdjivao bih koje su mogucnosti neke osobe da postavi odredjeno pitanje, jer ako imamo u vidu prostiranje i dosezanje , zar vam se ne cini da se svaki odgovor 'nalazi u nekom prostoru'. To jest osoba koja odgovor daje , uverena je da se njen odgovor prostire od recimo tacke A do tacke B, dok sam ja licno stava da nije tako vec da se njen odgovor nalazi ne u duzini vec u jednoj jedinoj tacki. To bih povezao sa beskonacnim brojem konacnih mogucnosti u cemu jedna tacka u potpunosti iscrpljuje dati odgovor iako to izgleda nemoguce zbog same prirode tacke koja nema prostiranje. Beskonacni broj -pod tim se podrazumevaju tacke (nezavisne od subjekta) , a  konacne mogucnosti (odgovori) su produkti u smislu njihovog prostiranja i  u tom kontekstu su konacni, medjutim prema svojoj raznovrsnosti su i oni naizgled beskonacni....."
  - na temu gnoseologije sa studentima filozofije-
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 24.05.2006. 23:44 »

"Autor koji je u životu bio - ni manje ni više nego - pantljičara svete trivijalnosti." (Aleksandar Kekenj, o sebi; citat koji je danas slao nekolicini ljudi - koji znaju da čitaju - sa mob-adresara)
Sačuvana

provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #3 poslato: 26.05.2006. 10:49 »

Citat: "strangelove"
 " Uzmi ceo svet u ruke, pojedi ga, sazvakaj i svari i tek tada videces koliko si bedan, ne kada te posmatram ja, vec kada ti vidis samoga sebe kako pokusavas da pocrnis tako sto ces za jedan sekund privuci celo Sunce na sebe, a ono se istog trenutka pomraci."
  -mom bivshem drugu-

Svidja mi se ovaj gore (sto ne znaci da mi se drugi ne svidjaju, nego je ovaj favorit). Cudno deluje i ovo "bivshi drug".
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: 27.05.2006. 21:34 »

Odakle da pođem a da ne završim u sebi samom?
(Aleksandar Kekenj, monolog u šetnji, 27. maj)

Razumem sve to batrganje ali jedna stvar nedostaje: kako to da nam se smeh nije smučio? Bah!

Pet pravila pri pohodu na Ludost:
1. Nastoj uznemiriti sve i sva!
2. Nikad se ne zaustavljaj, ne savijaj i ne misli da je bilo šta privedeno kraju!
3. Neka tvoje "da" uvek bude suprotno istom odgovoru drugih! [reč "istom" je podebljana!]
4. Nastoj izgubiti sebe!
5. Bum! (Ili: Bang!)

To što se moj život približio kraju znači još jedino da je pred svetom jedna nova budućnost!

Svaki genije voli životinje. To je otud što on još jedino može da razgovara sa drugim genijem, i sa životinjama, a od ovih najrađe s tigrovima.

Mostovi su mesta na kojima usporim i pogledam na obe strane: s jedne kobno biće proteklog, s druge nesigurna avet predstojećeg. Kuća istine. Kuća nesrećne svesti.

U svem tom što se događa sa svetom, najtužnije je to što ne može da jaukne kad ga jako boli.

čovek koji obilazi putnike u autobusu i pita da li su kupili karte - to je ono što zovu intelektualcem.
(Aleksandar Kekenj, monolog u autobusu, 27. maj)
Sačuvana

Boat on the River
Gost
« Odgovor #5 poslato: 28.05.2006. 00:47 »

Volim i ja da šetam i razmišljam sama, ali ne zapisujem. Baš ću sledeći put poneti nešto i zapisivati ako mi nešto bude palo na pamet. Lepi su citati.
Sačuvana
strangelove
Gost
« Odgovor #6 poslato: 03.06.2006. 01:55 »

" To sto sam saznao sta je dim, ne znaci, automatski da sam i razumeo sta je isti, to jest ne znaci da sam razumeo kako dok pushim cigaru pravim kolutice od dima?"
    -razgovor sa sobom-

" Kafkina dela, u celini su individualizovana psihoterapija i to jos sa tendencijom nadrealistickog stila. Zato ga smatram jednim od retkih pisaca koji je umeo da pojmi raznolikost svoje visestruke licnosti. Pripovetku kao sto je -preobrazaj- , -umetnik u gladovanju- itd, vidim kao neizostavno stivo svakog ko pomisli da moze biti pisac"
    -  U Leskovcu 2004 s jednom profesorkom-

" Jaki halucogeni su jedini , nama ljudima, poznat nacin da ubrzamo proces misljenja kako bismo mogli da pojmimo ono sto se u slikarstvu naziva "zlatni presek", a sto srednjevekovni filozofi sagledavaju kao -dat- model uma koji unapred pretostavlja neku vrstu gradjevine. Svakako oni u toj gradjevini sagledavaju teleoloski princip, ali to nije sustina koju zelim da istaknem. Kad ne bih uzimao halucogene ne bih mogao da ispostujem mehaniku, to jest ne bih mogao da disciplinujem sebe da mislim brze, nezavisno od sadrzaja misli, ovde govorim samo o formalnoj strani price. Sad , naravno druga je stvar sto malishani to ne znaju i koriste drogu kao zabavu ili sta vec ( njima to treba zabraniti, najstrozim merama). Ja sam prilicno Hakslijevski raspolozen po tom pitanju"
     - sa narkomanima grada Nisha-

" Nisam u stanju da govorim o Nietzshe-u. Kako uopste i pomisljate da mi mozete postavljati pitanja o njemu? Da, naravno vi cete reci da ja mistifikujem tog Nemca, ali nemojte pritom, izgubiti iz vida cinjenicu da vi niste ono sto je on rekao o sebi - Sracunavshi naime da sam dekadent , ja sam i njegova suprotnost-, tako da nisam u stanju da obrazlazem Nietzsche-a pred onima koji su njegovi protivnici"
     -Ovo sam hteo da kazem asistentu na faksu, ali sam se suzdrzao, mada sad mislim da je, ipak trebalo da mu kazem.
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #7 poslato: 15.06.2006. 02:01 »

U pokusaju da banalizujem medjuljudske odnose i propale pokusaje da opametim, otreznim, zavolim... ljudska bica:

"Some people keep you satisfied - some make you happy. But they will all eventually die so no need to worry..."
Sačuvana
Vixen
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +4/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Always look back...

« Odgovor #8 poslato: 19.06.2006. 08:52 »

Is it just me or is it something else?!
Naime,smatram da su ogovaranja svake vrste ispod mog nivoa,jer kako su me mama i tata ucili-"ako ti nesto smeta-reci".Ne znam kako da naucim da se ulizujem,jer vidim da je takvim ljudima uvek sve bilo lakse.Kako da se naucim lecemerju da bi me "svi voleli"?Istina je ipak da ja to ne samo da ne mogu vec i NE ZELIM. Iako to podrazumeva dalja ogovranja od strane kvazi-prijatelja,ja svakom smem da pogledam ravno u oci i kazem sta mislim.
" 'Tis better to be feared than loved"
Sačuvana

Every sweet with sour is tempored still
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: 23.06.2006. 13:08 »

Odnos prema devojci u mom slučaju uvek je religioznog, a prema prijatelju profanog karaktera.

- AK 23. jun 2006.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #10 poslato: 27.06.2006. 20:30 »

Nesreća intelektualca koji 23 godine života provede u Brzom Brodu (periferija Niša) može da se meri sa nesrećom čoveka koji se rađa bez jedne ruke ili noge.

danas, A. K. sebi samome (u bradu)
Sačuvana

Odradek
Libertarijanac

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #11 poslato: 01.07.2006. 01:55 »

"Najveci uspeh je biti objektivan prema sebi, izdignuti se iznad stada, postaviti svoj ego kao primarni ideal i stalno teziti ka njemu"

„Uzmi parče papira i na njemu ispiši listu stvari koje ti znače više od njega samog. Kreni redom sa uništavanjem i spaljivanjem istih. Kada dodjes do kraja, spali i papir. Tada ćes biti sposoban da nastaviš dalje. Sloboda je odmah iza ugla...“
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
morningstar
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 05.07.2006. 10:26 »

Bojim se sebe kad izgubim mašte.
Sačuvana
Odradek
Libertarijanac

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #13 poslato: 07.07.2006. 03:10 »

"ne postoje nesavrsene stvari..."
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
morningstar
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 09.07.2006. 11:46 »

Citat: Mizant
Nikada, izgleda, neću shvatiti kako ljudi mogu da žive sahranjuju nekada njima drage i voljene osobe. Sahraniti živu osobu... to je ubistvo za koje se ne odgovara.

Ne možeš sahraniti, na taj način, nekog bez razloga,
a razlog se uvek krije u `sahranjenoj` osobi.
A i mislim da ovim ubistvom `ubica` ubije samog sebe, jer `sahranjeni` nije ni svestan toga.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 20   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: