Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Goranche u svetu mashte  (Pročitano 1628 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +56/-1011
Van mreže Van mreže

« poslato: 09.06.2008. 16:52 »

Cheesy

GORANCHE UZGAJIVACH JAGODA

Bio jednom jedan Goranche. On je bio prelepo i predivano bice. Imao je veliku glavu, koja je govorila o njegovoj neizmernoj pameti. Taj Goranche je bio prijatelj svih ljudi i raznih zhivotinja. Imao je veliku bashtu i chesto je voleo da ide u shumu kako bi naishao na mlade srne i srndace, kako bi ih mazio po glavici i zagledavao se u njihove crne ochi.
Goranchetov omiljeni crtani film bio je “Bambi” i goranche je uvek plakao kada je gledao taj crtani film.
Omiljeno goranchetovo voce bile su jagode.
Goranche je voleo jagode jer su imale tako lep oblik, imale su oblik ljudskog srca, ljudske glave, bile su tako ljupke.
Goranche je, kao shto smo vec i rekli imao veliku bashtu u kojoj je imao i nekoliko papagaja duginih boja.
On je takodje tu i sadio jagode.
U popodnevnim chasovima, kada umiljato sunce pochne da tone ka planinama, kada je savrsheno vreme da se iznese lezhaljka u malom delu prirode koju je goranche sachuvao u velikom betonskom gradu, da se sedne na ivicu te stolice lezhaljke, sa knjigom u rukama, i da se chitaju se malim umiljatim jagodicama, koje su se tada kikotale od srece, najlepshe aristotelove misli.
Goranche je stavljao viklere u kosi, i njegova glava je uvek bila visoko.
On je bio jedan brizhan chovek, koga je sve shto je dobro i lepo na ovom svetu volelo. Bio je ona kao kakav umiljati cvetic, koji samo cheka da ga pomilujesh.
Jednom je tako goranche sedeo pored svojih jagodica i chitao im Z2 poglavlje Aristotelove “Metafizike”, kad utom, kroz drvenu kapijicu, u mali vrt, ulezhe neki veliki mishicavi siledzhija. Goranche je vrisnuo i bacio knjigu na zemlju, siledzhija mu je besno prishao, uhvatio ga za kragnu, uneo mu se u lice, i rekao da prestane svakog dana da pricha mudre misli njegovoj zheni koja radi u pekari, jer je pochela mnogo da mu mudruje. Goranche nije znao shta da kazhe i samo je promrmljao neshto…. Ja ja ja
Siledzhija ga je drsko odbacio, i besno izashao napolje, ne okrenuvshi se i zalupivši malenu drvenu kapijicu.
Ali, tek tada nastade uzhas, kada se je goranche okrenuo ka knjizi, video je da je spljoshtila nekoliko jagodica, i to Milicu i Demetru!!!!
Goranche pade na kolena i reche: “Ah, prokletstvo!!! Proklet bio Aristotele!!!!!! Prokleta bila usiologija, prokleta bila” i zarida u dubok plach.
Posle nekoliko godina, Goranche je postao najveci uzgajivach jagoda na ceeeloj planeti. U njegovoj kuci, svuda su stojale malene drvene kolevkice sa malenim jagodicama polozhenim unutra, na beloj postelji, mekanim belim jastuchicima i mekanim belim cebencetima pokrivene bile su. To su bile njegove bebe.
Sačuvana
sublimation
Slobodni mislilac

Duh bunta: +7/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #1 poslato: 09.06.2008. 16:56 »

Pejotl?
Sačuvana

"jer mi smo ista generacija,
i pesma nam je inspiracija,
iste zelje, ista nacija
- to je dobra kombinacija"
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 09.06.2008. 17:13 »

Draga gospojice,

ako Vas je ova slika, osim Gorančeta i ove lepe pčelice, podsetila na oblik te države, koja se zove Pejotl, to samo podseća Vas. Mene ne podseća. Mene malo podseća na Kosovo i Metohiju, ali, to nikako cilj mi ne beše.
Svi ti oblici nekako podsećaju na neke države, koje su nam srcu drage, ali, to je podsećanje samo.
To što sam nacrtala, što je obojeno crvenom bojom, je kao predivan ram, a ovo belo što je ostalo, to se treba upotpuniti, ali ja još ne znam kako, pa sam mislila da slušam  mudre savete vaše.
Što se tiče lokacije ovog Gorančetovog sveta mašte, ni tako nešto ne postoji u čulno opipljivom svetu, to je samo naslov ove priče koji se ne može racionalnim putem nikako do kraja objasniti. Ipak, taj svet mora postojati negde, i u čijoj se to mašti, Goranče kreće? U mojoj, dakako, ali, glupo bi bilo napisati, Goranče, u mom svetu mašte, kakav bi to grozan naslov bio, ili, još preciznije, Gorače u mojoj mašti, a mašta, poštovana gospodjice prijateljice, nije nešto što se dobija kada se pojede ili šta god uradi sa tom biljkom čije ste ime ispisali malopre.
Mašta je nešto što se ima kada čovek ne jede te biljke koje hoće da zamene moju maštu.
To je neka mašta2.
Tako da, kada bih ja napisala, Goranče u mojoj mašti dva, tada bi sigurno maštala dva o Gorančetu uz pomoć te biljke koja odvratno izgleda, ali, to bi i dalje bio Goračetov svet mašte, zar ne, tako da sam Vam sad sve razjasnila
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #3 poslato: 09.06.2008. 17:57 »

E ima na sajtu filozofskog da nadjem tog Goranceta i da mu na e-mail posaljem temu o njemu. Kako se bese prezivas?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 09.06.2008. 18:30 »

Trumane, znash shta, da ja mislim da ce Goranche da me gleda posle ovoga lepshe nego shto me gleda sada, ja bih mu sama poslala, ali Goranche nije nekakav profesor knjizhevnosti ili umetnosti, pa da voli da se zeza sa studentima
:-o
ti si protiv mene i zhelish da me unishtish!!!

I imam jednu ideju, ajde da na ovoj temi pishete lepe i predivne komentare o ovim prichicama i o goranchetu, a na nekoj drugoj, koju cemo da otvorimo pishete ovakve ruzhne stvari i pretnje, vi ljudi, koji me mrzite
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #5 poslato: 09.06.2008. 18:48 »

Trumane, znash shta, da ja mislim da ce Goranche da me gleda posle ovoga lepshe nego shto me gleda sada, ja bih mu sama poslala, ali Goranche nije nekakav profesor knjizhevnosti ili umetnosti, pa da voli da se zeza sa studentima
:-o
ti si protiv mene i zhelish da me unishtish!!!

I imam jednu ideju, ajde da na ovoj temi pishete lepe i predivne komentare o ovim prichicama i o goranchetu, a na nekoj drugoj, koju cemo da otvorimo pishete ovakve ruzhne stvari i pretnje, vi ljudi, koji me mrzite

Pa na ovoj temi si mi dala povoda. Hajmo ovako, napisi pricu o meni, gde sam ja najbolji, najlepsi, najjaci junak koga je svet ikada video i necu poslati Gorancetu to sto si pisala o njemu. Ali prica mora biti dobra.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Saber Rider

« Odgovor #6 poslato: 09.06.2008. 18:56 »

Rinice zasto je Gorancetu tamo kod oka spljostena glava? I zasto ta pcelica ima zalac na glavi umesto na guzi?
I zasto je taj gorance tako divan?
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 09.06.2008. 19:11 »

Hajmo ovako, napisi pricu o meni, gde sam ja najbolji, najlepsi, najjaci junak koga je svet ikada video i necu poslati Gorancetu to sto si pisala o njemu. Ali prica mora biti dobra.

Mogu ja da napišem tu priču, ali ja ću tada misliti na Gorančeta, a ne na Vas, samo ću Vaše ime staviti, da ne biste obistinili ucenu tu strašnu.

Rinice zasto je Gorancetu tamo kod oka spljostena glava? I zasto ta pcelica ima zalac na glavi umesto na guzi?
I zasto je taj gorance tako divan?

Morelice, da ti kažem, to sam kad sam crtala, nenamerno obrisala, a pošto mi ručica zadrhti uvek kad trebam crtati nešto što je tako savršeno u mom umu, nisam mogla lepo spojiti to shto sam obrisala, a ono što ti misliš da je žalac to je deo krila, a ova pčelica je dobra, i ona nema žalac!!!
A goranče je divan, jer ima veliku glavu, i velike naočare, i jer se uvek tajanstveno smeška... njegov osmeh je nešto najlepše što postoji na ovome svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sačuvana
Morella
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

Saber Rider

« Odgovor #8 poslato: 09.06.2008. 19:14 »

Aaa pa jeste ja kazem da je to deo krila ali Dramatis kaze nije nije no je Rinica pomesala dupe i glavu : (A odista je divan taj Gorance, steta samo sto nma pegice jer svi divni decaci imaju pegice:(
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #9 poslato: 09.06.2008. 19:16 »

Rino imam za tebe dva zadatka:

1. Ako bas ne mozes iskreno sostaviti pricu u kojoj sam dobar momak a ti onda sastavi onu u kojoj sam los, ali pozuri inace ode ovo gorancetu.

2. Mozes li da mi nacrtas krug? Kazu da po tome moze da se vidi razvijenost odredjene karakteristike. Samo jos kad bi imala skener pa da rucicom nacrtas na pravom papiru.
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 09.06.2008. 19:21 »

Jeste morelice, u pravu si, svi divni dechaci imaju pegice, ali ti dechaci imaju i drugachiju boju kose od goranchetove, i njima to stoji, goranche ima crnu kosu, i njemu ne bi lepo stojale pegice.
No, dobro, to je neki tvoj Goranche, moj Goranche je savrshen i bez pegica....
a sad sam videla da nisam nacrtala nosic da goranche mozhe i da dishe, moja drugarica svim ljudima koje nacrtam uvek dodaje nosice, dodala ih je i zvezdicama i mesecu koje krase nashe narukvice prijateljstva
Sačuvana
Morella
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

Saber Rider

« Odgovor #11 poslato: 09.06.2008. 19:27 »

tako je , svi treba da imaju lep nosic. I pcelici dodaj nosic
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 09.06.2008. 19:45 »

PRIČA O TRUMANOVOM ZLU

U jednoj zemlji, u kojoj su živeli ljudi koji nikada za radost nisu čuli, živeo je, i gospodario jedan zli gospodar Truman.
Uvidjujete, kako bi i trebalo, vezu izmedju ova dva faktora, Trumana, i radosti za koje podanici njegovi nikada nisu čuli. Truman je bio taj, koji je zabranio da se narodom širi vest o postojanju radosti, i svi njegovi podanici, su se radjali, i umirali, u ubedjenju, da je to što su proživeli, jedino moguće što su mogli.
Nikada nisu oni čuli za tu reč, nikada nisu osetili to osećanje.
Truman je takodje i zabranio toplu vodu, vekovima pre, tako da niko nije ni znao za nju, i niko nije mogao da otkrije „toplu vodu“.
Sve je već otkriveno, pričao je Truman, i to što je otkriveno, nije otkrio, niko drugi, nego on.
Truman je bio jedan Cigan, imao je zlatnu minjdjušicu koja je sijala u svom tom mraku od njegove države, najsjajnije, jer tamo je i sunce bilo samo žućkasto. Ne, nije bilo ni cveća, ni ničeg šarenog. Svi ljudi su bili popovi, i svi su imali prasiće, koje su posle nekoliko meseci tovljenja u svojim blatnjavim dvorištima, na najodvratnije načine mučili, a onda jeli, jer su bili bezosećajni, kako ih je Truman naučio, a on je uživao u tome, uživao je u bezosećajnosti i mučenju slatkih malih životinja.
On je bio crn u licu, i imao je bele zube, jer ih je prao pastom kolgejt, koju je uvozio preko tajnih puteva, koji su išli preko neba, jer tako ih niko nije mogao naću, i samo ih je on prao. Svi ostali njegovi podanici nisu imali zube, i smrdelo im ke iz usta.
I tako je Truman živeo svoj jadni život, igrao se sa crvima, i probadao ih velikim iglama, kada dodje neki glasnik, i reče da će njegovu zemlju posetiti kakva Diva iz drugoga sveta. Truman je rekao „Nema šanse“, i nastavio da se igra sa svojim crvićem, okrenuvši se prema prozoru, da bi bolje video, ali, kada mu je glasnik pokazao Divinu predivnu sliku, sliku sa koje se je smešila jedna velika, debela i raskošna osoba, ogromnih obraza i velikih količina sala, odmah potpade pod čari tih boja, ali pre svega, debljinom dotične Dive, pa reče da ta Diva može doći i postetiti njegovu zemlju, kroz hladan znoj, jer to je bila prilika koju je dugo čekao, oduvek je hteo da muči takvu osobu.... Pohlepa njegova koštaće ga glave!
I tako je Truman već napravio zao plan, on će tu šarenu pticu zatvoriti u kavez jedan koji čuva u podrumu svoga zamka i staviti je da visi u njegovoj sobi za zezanje, gde će ga ona zabavljati. Ali, možemo samo pretpostavljati kakva bi to zabava bila... na kakvu je zabavu truman mislio.... to bi bila zabava okrutna, gde bi je on probadao užarenim iglama, i puštao bubašvabe na nju, a ona bi skakutala, da joj se ne bi popele uz debele nožice, i gricnule je.
Ali, prevario se je Truman, jer kada je Diva došla, ona je bila tako divna i zabavna, i stalno je pričala o nekom Gorančetu, da je taj Truman, zao, mislio, zašto ne bi tako pričala i o meni...ja sam savrshen....svi dvorani su se smejali i tapšali joj dok je pričala o gorančetu... zašto i on ne bi dobio komadić slave, i onda je zatvorio u kavez i rekao da neće izaći dok ne počne da priča i o njemu takve divne stvari, kao o tom „Goranchetu“.
Nije hteo da je pusti iz kaveza, i nije dao divnoj Divi da jede, tako da je ona umrla od tuge i od gladi, kao kakva tužna ptica, koja je zadnji put klonula glavom, daleko, od Gorancheta....
Diva, koja je uspela da dvorane očara svojim izgledom, dobrotom, glasom, i pričom, je počela da im nedostaje, i svima su pričali o njenoj dobroti, i kako li mora izgledati svet odakle ona dolazi, tako da, kada su čuli šta je njihov zli gospodar uradio sa njihovim andjelom, skuvali su ga u velikom loncu i onda bacili svinjama, i potrčali ka njegovim odajama.
Tamo su našli stepenice ka nebu, popeli se, i videli veliku stazu, koja se gubi u oblacima belim na plavome nebu, i svi su onako dronajvi, i prljavi i masnih kosa, i s prljavštinom pod noktima potrčali kao kakvi hromi gubavci, u bolji svet...
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #13 poslato: 09.06.2008. 19:49 »

Solidno. TI si ta diva je l? Samo bih te zamolio da prebacis ovu pricu na temu Trumanova jaja. Zelim da mi tamo ostane da kad jednom budem sedi starac i prisecao se svoje mladosti na toj temi o svojoj mladosti citam kako sam nekada bio zao. Necu pisati Gorancetu.
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 09.06.2008. 19:56 »

Od ovoga bi mogao da ispadne predivni roman, ovo bi mogla da bude samo skica, ovde ima još mnogo toga da se radi i da se piše, opisi mučenja prasića, kako je sve počelo, veličanstvenost Dive, kako je ona donela jagode i dala ih nekoj deci sa ulice, a ona nisu znala šta je to....
kad bih imala vremena odmah bi počela da pišem i završila za nekoliko dana
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: