KuracGlavić: Mi smo govna. Biramo govna, i izabrali smo najbolje govno među govnima. Ono što nije govno, to nas ne zanima. Tako da smo zadovoljni.
Mudo: Ha-ha! Moćno, čak pederski moćno! Koja morončina!
Glavić: Govnasto moćno. Znači, drkaš ga svakodnevno?
Mudo: Šta kenjaš, pičko?
Glavić: Kenjam kurčeve.
Mudo: Pa to je ono... gej. Totalno gej.
Glavić: Sve je gej. Šta ima kod tebe?
Mudo: Ima kurac. Nema ništa, jebem ti mater. Danas se setih da se F sigurno unajveće seksa pošto ne stiže da se seti mene već godinu dana. Tako da sam pao u bedak. Ali šta ću, moram da guram dalje. Pušim apsolutni kurac.
Glavić: Baš sranje. Jebi ga. Al' kao što kažeš, mora dalje… Valjda. Inače, ja se više uopšte i ne čujem sa J. Šaljem poruke i cimam, ne odgovara... Ne smem da zovem.
Mudo: Uh, jebem je u usta... znači puklo skroz.
Glavić: Još malo pa će u Be-ge da ide nekoliko puta... Prijava prijemnog, polaganje prijemnog, i ostali kurčevi. Tako. Neće mi se javiti da dođe. Glupo je da je ja pitam. A i da se vidimo to ne bi bilo to. Znaš, penis i to.
Mudo: Da, ispuštio si totalni kurac. Traži neku, jebem te u retardirani anus. Ima totalno da vrisneš.
Glavić: Neće mi druga pomoći. A kada počnem da mislim na ovo, da sada dolazi, kako mi se uopšte ne javlja i kako je boli kurac... Totalno se tripujem, primetim ponekad kako malo drhtim, tresem se, onda osetim nekakvu slabost, malakslost u rukama i nogama, u stomaku čudnu mučninu... kurac. Totalni kurac.
Mudo: E, to, to. Tek će da te hvata. Zato što si glup, što si ružan i ne tražiš drugu ribu. Video bi da bi mnogo lakše podneo odlazak kurve.
Glavić: Bilo bi mi teže i savest bi me jela, jer ću stalno sebe jebati "kako je ti to istinski voliš ako si sada sa drugom?", i slično. Onda, "vidi, sada si sa…, a ne osećaš ništa prema njoj, je li to pošteno? Zamisli Glaviću da tebi to neko radi..." I slično, i kurac. I glup sam.
Mudo: Ovo drugo ti je totalno glupo i nema veze sa kurcem, uopšte. A ono prvo je isto glupo, ako računaš na to da ova J nađe frajera (kao što je verovatno našla).
Glavić: Ja ne bih voleo da budem sa devojkom kojoj se ne sviđam, kojoj se sviđa neko drugi. Povredilo bi me. Isto ne bih mogao da ja nekome uradim. Ono prvo, to je zbog mene najviše.
Mudo: Kažem ti, ti si retardirana morončina, ali ćes da prerasteš. Klinački je totalno. Totalno kurato.
Glavić: To je totalno neiskreno i lažljivo i može se porediti sa prevarom. Onda je to po tebi zrelo.
Mudo: Ti da stvarno baš voliš tu J znao bi da ne bi mogao da preživiš to što je neminovnost. i onda bi tražio drugu. A ovako to smatraš normalnim, i boli te kurac. Kao da je obična cura.
Glavić: Ček, ček... Da stvarno volim J onda bih tražio drugu devojku? Kako sada ovo ima veze s kurcem?
Mudo: Ima, objasnio sam ti kako ima. Prvo, idiotski je voleti nekog ko tebe ne voli, ali i to se događa.
Glavić: Pa nisam ja kriv za to.
Mudo: Pa kad se već događa, onda je potrebno tražiti drugu, jer se velika ljubav ne smiruje tek tako. Ne, to je skroz glupo što radiš. Da sam ja na tvom mestu prevrnuo bih svaku kurvu, i sigurno lakše podneo odlazak J.
Glavić: A što ti onda ne prevrćeš kurve?
Mudo: Zato što ne mogu da nađem, a prevrtao bih kad bi mi se davale.
Glavić: Kako kad i ne tražiš?
Mudo: Kako da tražim?
Glavić: E, pa, počnes da izlaziš, frajerišeš se, družiš, budeš debil. Isto kao i ostali. I tako si međ kurvama. Onda samo jebeš.
Mudo: Ne ide, nisam faca koja liči na jebača. I nemam društvo. Ti imaš društvo, i mogo bi nešto da jebeš.
Glavić: Nema nikakve veze što nisi faca koja liči na jebača. Samo se ponašaj kao jebač, i kreni što više da se družiš. Pomediokriteti se. I eto.
Mudo: Ne vredi. Mnogo smrdim. I kovrdžav sam. I biciklist. I kurac. Tvrd.
Glavić: Pa nemoj to da budeš. U tome je stvar.
Mudo: Ma, kako da ne budem? Pa šta da budem? E, kurac, ne vredi... Ne vredi, jebi ga, nerviram se sad.
Glavić: Moraš biti prosečan za sve te stvari. Nemoj se nervirati.
Mudo: Klinci se jebu.
Glavić: I klinci... pušokurci. Momak, ajde ga malo drkaj.
Mudo: Nemoj ti meni 'momak'. Uf, toliko sam sjeban da je totalni ispušeni kurac. Danas iz čista mira o F počnem da mislim... znači, odjednom me tresne po faci ta jebena misao.
Glavić: Uh, koliko se često to meni dešava. Haha. Sjebani smo totalno.
Mudo: Samo što ti nisi imao mnogo vremena da se vežeš za J kao što sam ja za F. Jebem ti mater onu prepotentnu.
Glavić: Ne mora to da ima mnogo veze u ovom slučaju. Jer se ja mnogo brzo vezujem za osobe. Onoliko koliko tebi treba da se vežeš za godinu dana, ja sam tu za dva meseca.
Mudo: Kurac!
Glavić: E, pa, nije.
Mudo: Pišem memoare vezane za B. To će mi malo pomoći, sigurno.
Glavić: Kako? I kakve pišeš? I, hoćes li mi poslati neke drame koje nisi objavio?
Mudo: Nemam takve. Pišem sad memoar... Da vidiš sta je bilo u prvom susretu sa B. Apsolutni kurton.
Glavić: E jebi ga. Baš mi se sviđaju one! A hoćeš li mi poslati neke druge drame koje si pisao? A za memoar, polako. Čitaću kada ga skroz završiš. Igram "Ne ljuti se čoveče" sa drugaricom koja prvi put igra ovo. I seru me šestice samo tako. I misli da varam. Ha-ha!
Mudo: Ha! Pušotina!
Glavić: Jeste. I to sam jos pojeo gomilu njenih.
Mudo: Puši kurac. Ako nemaš ništa protiv, ja bih da gamalo drkam.
Glavić: Samo napred. Šta reče za drame?
Mudo: Nemam nove. Jebi ga, preokupiran sam drkanjem.
Glavić: Ma dobro, imaš li neke stare, bilo kakve, a da nisu objavljene?
Mudo: Nemam, kurac.
Glavić: Znači, ono su sve drame što imaš?
Mudo: Jeah.
Glavić: Baš sve?
Mudo: Jeah, manki.
Glavić: Totalno?
Mudo: Totalno, brate.
Glavić: Izvini, nisam dobro čuo. Poslaćes mi memoar?
Mudo: U jebeni gubavi kurac, eno ti u novinama. Jebo ti besan pas mater, ja ništa ne krijem od javnosti. Koji kurac da krijem, da ga jebem?
Glavić: Posle ću da pročitam.
Mudo: Ponosan sam na svoju retoriku, kurčevitu retoriku.
Glavić: Lepo. Stvarno je tvrda i ubedljiva kao kurac koji penetrira.
Mudo: Muda! Alo, pederu!
Glavić: Baš si lepo napisao ovo.
Mudo: Jesam kurac. Al’ mi je malo lakše... Relativizirao sam sad ono prema F.
Glavić: Dobro. Ja sam jadan i nemam pojma da pišem, i kurac sam, i nikada neću moći da pišem onako dobro. Jer, meni je to dobro jer sam kurac-govno. Ono što je tebi patrljak meni dobro.
Mudo: Ha! Ha! Totalno si u pravu.
Glavić: Eto. Ovo je čak bio i vrh mojih pisanija.
Mudo: Al’ si kurac, u pičku materinu.
Glavić: Mister prfkt.
Mudo: Nisi ni kurac, jebi ga. Totalni si Mudonja.
Glavić: Šta tebi ne valja u tekstu?
Mudo: Ma pisao sam onako, bez ikakvog stila. Fakat. Znaš kako se pišu te stvari...? Pišeš bezbroj onih atributa. A ja samo po nekoliko, pa ponavljao. E, taj kurac.
Glavić: Dobro, dobro. Eto, samo sam ja suviše loš. Pa ne znam kako da izvalim kada nešto ne valja u tekstu.
Mudo: Taj rad. Moraš češće da pišeš, i ta sranja. Da vidiš gde je kurac.
Glavić: Ma, kurac. Beznadežan sam.
Mudo: Jesi, što jes, jes. Znači, dlakavi kurac.
Glavić: I, znači smuvali ste se odmah, čim ste se videli?
Mudo: Pa, da, ali smo pričali šest meseci pre toga, jebo te.
Glavić: I ja. Ahahaha!
Mudo: Kurčina, brate.
Glavić: Samo što sam ja sa ovom tako, net, fon, pisma - ali oko dve do tri godine. Dobro, oko dve.
Mudo: Šta je?
Glavić: Kurac. To je.
Mudo: Možda bih završio faks do sada.
Glavić: Nemoj da sereš. Pa šta misliš, zašto ovo pričam? Ahahaha!
Mudo: Totalno.
Glavić: Kako su nas sjebale... Hahahaha!
Mudo: U neku ruku i nisu. Nego smo sami krivi.
Glavić: Jeste. A kako mi je ortak samo pričao da raskinem sa njom. Na početku, kada smo bili mesec-dva zajedno.
Mudo: Što ti je pričao?
Glavić:Nisam mogao. Ali da sam to uradio, sada mi ne bi bilo ovako sjebano. Zato što je veza na daljinu i zato što je teško održavati takvu vezu.
Mudo: Nema to veze.
Glavić: Znao je da sam slab sa kintom i da neću moći često da idem tamo, a da ona neće moći da dolazi ovde uopšte.
Mudo: Al’, ajd sad... koji kurac.
Glavić: Pa da se kao ne bih mučio. Kad bi samo znale...
Mudo: Šta kad bi znale?
Glavić: A šta bi ti uradio da je situacija obrnuta, i kada bi znao kako joj je? Kako umiremo.
Mudo: Hahaha! Jebo te, ti si, znači, moron, totalna morončina, jebi ga…
Glavić: Patetičan mediokritetski moron, izvini molim te. I?
Mudo: Zajebi šta bih ja radio. Ti si pomenuo "kad bi znale". Ja ti kažem da bi im bilo još draže nego ovako kad ne znaju. A ti si kurton, goli kurton ako to ne shvataš. U kurac kurčeviti.
Glavić: Jeste, jeste. Ali neću da zajebem, nego mi odgovori na pitanje. Je l' bi i tebi bilo drago? Ahahaha!
Mudo: Ja sam mogao da šutnem F u startu, pa i godinu dana sledećih... zato što mi se uopšte, ali uopšte nije sviđala, a ona je ludački patila. Pa nisam mogao to da uradim nego sam terao sebe da je zavolim. Znači, ja ne bih mogao to što su one uradile. Eto toliko, u kurac jebeni.
Glavić: U kurac jebeni, to nije isto. Posle raskida sam mislio. Alo, pederu.
Mudo: A? Šta si, bre, mislio? Koji kurac?
Glavić: Dlakavi.
Mudo: Aha. skontao sam, u kurac. Posle raskida šta bih mislio kad bih znao... Pa, pozvao bih, jebo te. Znači, pozvao bih i video šta mogu da učinim. Eto tako, jebem ga u pičak.
Glavić: Je l' bi bio opet s njom? Kao, da daš drugu šansu njoj, vama, i to?
Mudo: Naravno. Ma uopšte ne možeš vraćanje da očekujes od cure. To je nemoguće.
Glavić: Znam...
Mudo: To je ređe od živih dinosaura.
Glavić: Ima da se bacim pod voz. Da, da!
Mudo: A posebno kad oseti kurac, onda totalno poludi i tu nema povratka. I još jedna važna stvar. Cura koja je nevina razmišlja u mitovima. Ova koja se kreše, kad počne da se kreše, zajebe te stvari. Pusti se u promet, i opusti se u tom jebanju. Gotova je za ove "ljubavi na daljinu" i "posvećivanja". Eto taj rad. Jebi ga, pušotina.
Glavić: Čak sam naučio da sviram od Bajage onu pesmu "Još te volim"... Jeste, pušiona. Kurac.
Mudo: Od malih nogu do iskusne kurve. Nego ja to negde započeh, ali kurac, niko nije hteo da produžim.
Glavić: Šta?
Mudo: Ma, kurac ću da ga pišem. Dlakavi kurac.
27. 5. 2007.