Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Drame forumasa  (Pročitano 7851 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« poslato: 25.05.2006. 22:59 »

KOLAŽ REčI

Uloge:
čovek sa crnim reverom
čovek ljubičastih manžetni
Muška osoba kovrdžave kose

čovek sa crnim reverom: Gospodine Virc!

čovek ljubičastih manžetni: Gos'n Kurc!

čovek sa crnim reverom: Vidite li za koga se ja borim? Pa to je najgora ironija. Niko ovde nije nevin.

čovek ljubičastih manžetni: Šta god da odlučite, imate moju podršku.

čovek sa crnim reverom: onda će tačno znati ko sam... i moći da me ubiju na ulici. Znate, kontaktirao me je gospodin Truman.

čovek ljubičastih manžetni: Šta kaže?

čovek sa crnim reverom: Kaže da planirate da pokrenete peticiju za moj povratak u dvodomni parlament.

čovek ljubičastih manžetni: Otkad! I zamolio sam i tog gospodina da ih pritisne. To da znate.

čovek sa crnim reverom: Ali rekao sam mu da nema potrebe, jer ne nameravam tamo da se vratim. Shvatio sam da je za mene posao bankara ili nadzornika velikog gradilišta.

čovek ljubičastih manžetni: Ja sam se bio osetio strašno usamljeno pa sam hteo da vas pomiluju i vrate.

čovek sa crnim reverom: Pravite teatar ako želite, ali moja je sudbina određena. Koliko sutra idem u obilazak čuvenih gradilišta u Sopoćanima.

čovek ljubičastih manžetni: Ne mogu da verujem kakvi oportunisti su tamo preuzeli komandu. Samo je gospodin Iber ostao od naših ljudi. Sada malo i sa njim razgovaram.

čovek sa crnim reverom: Ah! Tako dakle!

čovek ljubičastih manžetni: Šta, hteli biste da držite govor?

čovek sa crnim reverom: Juče sam svratio kao gospodin u viktorijanskom šeširu... i moram vas obavestiti da je bilo čak i nekoliko ženki.

čovek ljubičastih manžetni: Oh!

čovek sa crnim reverom: I možda ukupno 7 ljudi. čudnovato: činilo mi se da se vodila neka raspra.

čovek ljubičastih manžetni: Zaista? Kako je to moguće!

čovek sa crnim reverom: Ništa, čekam da dođete vi i možda gospodin Slepi Horhe... a rekao sam u zalagaonici gospodinu Bučeru da ako se pojavi gospodin Vuk i njega pošalje 'vamo.

čovek ljubičastih manžetni: Gospodin Slepi Horhe je zapao u neku krizu. Mislim da mu se otvorio dušnik. Video sam juče kako mu je odatle šikljala krv i da su se deca okupila da bi videla taj nesvakidašnje interesantan prizor.

čovek sa crnim reverom: Tako!

čovek ljubičastih manžetni: Znate, ja sam u vatrogascima proveo 5 dugih godina

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Izašao sam iz njih bez da sam znao što sam toliko dugo tu ostao. Nikome nije bilo baš sasvim jasno kako sam to uspeo da izvedem.

čovek sa crnim reverom: Niko se nije založio za vas?

čovek ljubičastih manžetni: Naravno da ne. To je kriminalna institucija... da sam zamahao novčanicama ne da bih dobio 2, nego bi mi dali 5 godina!

čovek sa crnim reverom: Razumljivo. No...!

čovek ljubičastih manžetni: Šta sam radio? Pa, gubio sam razum, ceo život mi se vrteo oko toga.

čovek sa crnim reverom: I verovatno ste sve vreme te godine bili nezgodni prema najbližim saradnicima, kooperativcima, žandarima i planinskim rendžerima?

čovek ljubičastih manžetni: Počeo sam da mrzim kao nikada u životu...

čovek sa crnim reverom: Slušam vas.

čovek ljubičastih manžetni: Po svemu podsećam na Mersoa. Štaviše, ravnodušan sam kao on.

čovek sa crnim reverom: Na javnim debatama, naročito u Mon-Hejšelima, delovali ste jako žučno.

čovek ljubičastih manžetni: Danas sam recimo blagosiljao studente pred ispit i vršio liturgiju.

čovek sa crnim reverom: Dobri su ti ispadi; meni samo prođu kroz glavu, ali se ne usudim da sprovedem u delo.

čovek ljubičastih manžetni: Jednom prasetu do mene sam objasnio da se molim pred bitku.

čovek sa crnim reverom: Vi ste blizu ludila, g. Virc.

čovek ljubičastih manžetni: Znate ono kada na predavanju počnete nešto da objašnjavate onim smirenim intelektualnim tonom, a vaše reči isprati tišina.

čovek sa crnim reverom: Jasno i čisto kao posle podne.

čovek ljubičastih manžetni: Još nosim i vrlo promoćurne naočare.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Juče sam korzo pored kuće penzionisanog generala Bulkona nazvao obdanistem za odrasle. E, vidite, naočare su bez okvira.

čovek sa crnim reverom: Zar?

čovek ljubičastih manžetni: Pa to se tako kaže... figurativno.

čovek sa crnim reverom: Nisam jošs video takve... čini mi se.. Ja sam, recimo, razmišljao da uzmem neke sa najvećim mogućim okvirom, ali na kraju sam uzeo prve koje su mi bile ponuđene.

čovek ljubičastih manžetni: To podržavam.

čovek sa crnim reverom: Konačno, znate li da sam ja namerno obnevideo, tj. uništio sebi vid?

čovek ljubičastih manžetni: Zaista...

čovek sa crnim reverom: Da, to je veoma zrelo i nesvakidašnje interesantno od mene... ali jesam.

čovek ljubičastih manžetni: Ja sada počinjem sa prirodnim vezbama za unistenje levog bubrega.

čovek sa crnim reverom: Hteo sam da ličim na ono što nisam mogao da postanem - intelektualac.

čovek ljubičastih manžetni: Zašto mislite da sam na ivici ludila?

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: A možda ste u pravu.

čovek sa crnim reverom: Jeste, svakako ste na ivici. To je svima jasno; verovatno i gospodinu Nortemptonu. Srešćete ga u nedelju posle podne.

čovek ljubičastih manžetni: Iza te površine smirenog mladića krije se još jedino karakter lambrdžeka u crveno-crnoj košulji.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Šta mislite, kako bih ja izgledao kada bih potpuno poludeo?

čovek sa crnim reverom: Možda bi vam samo oči malo ispale... kao kod onih koji boluju od tiralne žlezde.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Vama je potrebno da promenite život, da se okrenete nečemu trivijalnom.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Sviđa mi se reč "pantljičara" pa sam je morao negde ugurati.

čovek ljubičastih manžetni: Pantljičara je tako jedno grozno biće... ja bih je likvidirao čim bih je video na ulici, ne daj bože...

čovek sa crnim reverom: Tako što bi vas to moglo preporoditi, makar na neko vreme, a onda ćete se vratiti staroj i dobroj gospođi Patnji.

čovek ljubičastih manžetni: Treba otići na neku planinu.

čovek sa crnim reverom: Treba učiti na greškama drugih.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Znate da košulje nisam prao dva meseca, a čudno je da su još uvek upotrebljive.

čovek sa crnim reverom: To je još uvek rano. Da se ja pitam, košulje ne bi služile za pranje.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Znate da sam juče sedeo s dvema damama u nekom kafeu pored fakulteta?

čovek sa crnim reverom: Ne znam ali se trudim da zamislim.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: I šta ste govorili, tj. o čemu?

čovek ljubičastih manžetni: Neverovatno je kakvu ja imam sposobnost adaptacije... Učestvovao sam u tupom razgovoru bez da sam pomislio da je situacija neprihvatljiva ili nepodnošljiva. A, naravno, jedna od dve mirišljive dame nije propustila da kaže kako je lepo govoriti sa mnom.

čovek sa crnim reverom: To su reči koje morate forsirati i tražiti u kratkim pričama ako ih budete imali sa još nekim gospođicama.

čovek ljubičastih manžetni: Pazite, molim vas! Nemojte sada poverovati da ja mogu...

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Recite, kakva je to bila vrsta mirišljavih dama s kojima ste sedeli i govorili?

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Ja sam naturalni elitista...

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Kako da vam kažem, to je ono u meni, nije izvestačeno i tek stečeno, već ono što je samo čekalo da se jednom probudi.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: I moj najbolji drug je naturalistički elitista.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Takvim ljudima nije potrebno pomoćno sredstvo.

čovek sa crnim reverom: Vi ste izraženi i rođeni elitista tek u zenitu vašeg ludila, tako je to kod svih.

čovek ljubičastih manžetni: O elitizmu bih mogao da pišem stranice i stranice... ali mislim da imam dijabetes.

čovek sa crnim reverom: U moralnom, kreativnom i svakom sličnom smislu.

čovek ljubičastih manžetni: Ja se naravno pravim potpuno neutralnim. Pravim se da sam aseksualno biće, što mislim da njih katkad jako nervira...

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Zove se Tea.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: A ta Tea, molim vas...

čovek sa crnim reverom: Pozovite je u svoj stan sledećom prilikom.

čovek ljubičastih manžetni: Ona ima nekog dečka koji liči na goblina.

čovek sa crnim reverom: Vidite, gospodine Virc, primetila je razliku i hoće više; poštujte taj elitistički karakter u Tei.

čovek ljubičastih manžetni: Prošli put sam je prekorio za izgled njenog izabranika, na šta se ona složila. Kazala je: imamo neki zajednicki jezik pa nas to drži zajedno.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Tužno, zaista tužno, ali znam da se to događa. Nemojte je predugo žaliti.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Zašto gospodin Vuk nije tu da komentariše ovo? (pokazuje na papire sa stola za kojim sedi)

čovek ljubičastih manžetni: Gospodin  Vuk je veoma opasan gospodin.

čovek sa crnim reverom: To je čudno.

čovek ljubičastih manžetni: To je jako čudno... slažem se.

čovek sa crnim reverom: Konačno, mislim da biste vi morali da se izlečite koristeći Teu kao sredstvo.

čovek ljubičastih manžetni: O tome sam razmišljao.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Ta gospođica, Tea, je htela da me zove i da izađemo uveče s nekim ljudima koje je ona poznavala a ja ne. Zamislite, g. Kurc.

čovek sa crnim reverom: Jeste li se ponudili da joj kupite kartu za bioskop ili šešir pomfrita?

čovek ljubičastih manžetni: ... pa je mnogo puta govorila da bi bilo lepo da dođem kod nje da igramo onaj... kako se to zove... nintendo, igrice... ili jamb... Ne, nisam joj nikada ponudio ništa.

čovek sa crnim reverom: Je li lepa i mirna devojka? i kojim jezikom se služite?

čovek ljubičastih manžetni: Ima lepe atribute, a pričamo na srpsko-hrvatskom.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Mada mislim da ona s njim nema seks.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Ostario sam, vreme leti...

čovek sa crnim reverom: Moji se dani u poslednjih nekoliko nedelja svode na razmišljanje o planiranju u prostoru i kulturno-umetničkim društvima.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Šta mislite, od kojih bolesti bolujete?

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Ja sumnjam na dijabetes, MS, rak i HIV; još od 2001. osećam neke čudne senzacije.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Možda sam ušao u završnu fazu raka pluća.

čovek sa crnim reverom: I ja imam na plućima koješta.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: A nemate HIV?

čovek sa crnim reverom: Ne.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Mislite na bolove u grudima pri disanju?

čovek ljubičastih manžetni: Vi možda imate ono destructive sleep apnea. Znate, to je jako opasno.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Sleep apnea je kada u toku noći imate taj prizvuk pri disanju.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: To nastaje zbog nepca...

čovek sa crnim reverom: Ja ovo vučem dosta dugo... ne može biti nešto bitno.

čovek ljubičastih manžetni: To na duže staze oštećuje organizam.

čovek sa crnim reverom: Hm... pa dobro, neka... šta se tu može.

čovek ljubičastih manžetni: Razumljivo.

čovek sa crnim reverom: A šta je s vama?

čovek ljubičastih manžetni: Pa vidite, 2001. u leto sam osećao jedno vreme jako čudne senzacije u donjem delu desnog plućnog krila, imao sam utsak kao da me nešto neprekidno steže tu i pulsira. Jedne večeri u avgustu sam osetio pri udisaju vrlo jak probod na tom mestu, tada i možda još najviše dva puta do danas.

čovek sa crnim reverom: Nije to strašno, kako meni izgleda.

čovek ljubičastih manžetni: Ali se peckanje i stezanje vremeno smirilo. Obično bih zimi osetio pogoršanje. To gotovo uopšte ne osećam.

čovek sa crnim reverom: Pređite na drugu stvar; dakle, HIV?

čovek ljubičastih manžetni: A HIV... pa bojim se da mi nisu preneli u frizernici preko britve, jos 1996/1997.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Rak... uvek je moguć.

čovek sa crnim reverom: Rak nikada ne treba isključiti!

čovek ljubičastih manžetni: Da!

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: E sad... MS je moguć, mada opet malo verovatan.

čovek sa crnim reverom: Da, i ja sam razmišljao o MS-u ovih meseci.

čovek ljubičastih manžetni: Možemo da odemu u neki dom staraca da nas neguju.

čovek sa crnim reverom: MS-ovce neguju kao decu ili starce.

čovek ljubičastih manžetni: Jeste... Mikijevci.

(pauza)

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Možete li da zarazite i mene?

čovek ljubičastih manžetni: čime?

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Bilo čime.

čovek ljubičastih manžetni: Pa moram da proverim od čega bolujem.

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Ako imate neku tešku, zaraznu bolest.

čovek ljubičastih manžetni: Ne verujem... Zaraznu teško... Ako mi, pak, budu rekli da imam HIV, obavestiću vas.

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Biću vam zahvalan.

čovek sa crnim reverom: Dajte dobrovoljno krv, g. Virc. Tamo će vam otkriti ako od nečega bolujete.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Danas sam 35 puta proverio e-mail, juče bar 50.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: čitate strasno Verna?

čovek ljubičastih manžetni: Jednom, pre jedno 2 godine.

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: čitao sam Verna ranije.

čovek sa crnim reverom: Idem uzeti konzervu tune (ode iza zavese).

čovek ljubičastih manžetni: Meni su zanimljivi karakteri, treba film obavezno videti.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: (dolazi) Dakle, evo tune.

čovek ljubičastih manžetni: Koja je?

čovek sa crnim reverom: Ne znam, neka jeftina.

čovek ljubičastih manžetni: Je li u sopstvenom soku, ili u ulju?

čovek sa crnim reverom: U sopstvenom.

čovek ljubičastih manžetni: Ah, to je zdravije. Nacedite limun. Volite masline?

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: To ide uz tunino meso.

čovek sa crnim reverom: (zauzeto) Ne volim limun.

(malo docnije)

čovek sa crnim reverom: A masline nisam nikad jeo. Ja to s kečapom i bajatim hlebom.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Šta fali kečapu?

čovek ljubičastih manžetni: Pa to je idelano kao splačina u koju može da se stavi sve od aditiva do... Zato je najbolje kupiti mleveni paradajz u konzervi napraviti svoj sos...

(pauza)

čovek ljubičastih manžetni: Mada nekad i tu stave aditiv.

čovek sa crnim reverom: Vi ste razradili svoj program ishrane, a meni bi to oduzelo mnogo dragocenog vremena.

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Zaljubio sam se....

čovek ljubičastih manžetni: Konačno!

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: U jednu knjigu.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: (hik!)

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Političke ideologije od Hejvuda.

(pauza)

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Danas, dok sam je čitao, umalo nisam doživeo orgazam, tako puno stvari na tako malom prostoru. Nisam mogao da verujem.

(pauza)

Mlađa muška osoba kovrdžave kose: Eh...kada bi mogla da bude osoba.

(Pauza. Mlađa muška osoba kovrdžave kose zaćuti i nastavi da gleda u sto za kojim sedi.)

čovek sa crnim reverom: I sad... kao ja bih mogao s njom da pričam, da ugovorim sastanak... Pošto pokazuje volju za tim... Uglavnom, to je takva ličnost devojke koja mi se ne dopada; no, ovo je situacija - daj šta daš... Ništa nisam hteo da komentarišem jer videh da nije to to, ne inspiriše me... i eto, ona je otišla... Dakle, ja ne mogu da nađem niti daj šta daš.

čovek ljubičastih manžetni: Mene isto plaši da imam ženku zbog finansiranja.

(pauza)

čovek sa crnim reverom: Majka mi za po sata polazi na Zlatibor...

čovek ljubičastih manžetni: Pozdravite majku, gospodine Kurc.

čovek sa crnim reverom: Zlatibor je planina na kojoj je moja devojka izgubila nevinost i prestala mi biti devojka. A opet, i planina koju moja majka koristi za rekreaciju sa simpatičnim muškarcima. Ona ima 40 ili 45 godina.

čovek ljubičastih manžetni: Pa to je mlado biće, jako mlado.

čovek sa crnim reverom: Jeste.

čovek ljubičastih manžetni: Večerao sam tri paradajza.

(kraj)

Autor: Aleksandar Kekenj
Asistenti: gospodin Vergot i gospodin Ðorđević
25. maj 2006.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 26.05.2006. 10:24 »

Ha ha ha ha! Promucurno, vrlo promucurno i lucidno!

Moji favoriti:

Citat: "Mizant"
čovek sa crnim reverom: Zlatibor je planina na kojoj je moja devojka izgubila nevinost i prestala mi biti devojka. A opet, i planina koju moja majka koristi za rekreaciju sa simpatičnim muškarcima. Ona ima 40 ili 45 godina.

i:

Citat: "Mizant"
čovek ljubičastih manžetni: Večerao sam tri paradajza.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 27.08.2006. 05:03 »

PRIčA O BUNARU

Crven ban: Hoću da skočim u bunar.

Plavi ban: U bunar?

Crven ban: Da, u bunar.

Crven ban: Da.

Crven ban: Da.

Plavi ban: A zašto baš u bunar?

Crven ban: U bunar.

Plavi ban: Zato?

Crven ban: U bunar, kažem.

Plavi ban: Pa dobro, neka vam bude.

Crven ban: I biće.

Plavi ban: Ali u bunar?

Crven ban: Upravo.

Plavi ban: A zašto ne u kućicu za pse?

Crven ban: U bunar.

Plavi ban: Pa dobro.

Crven ban: Bunar.

23. avgust 2006.
A. Kekenj

================================

PRIčA O MISTIčNOJ DRUGARICI SA ŠPANSKIM ŠEŠIROM

Uloge:

Drug Petrović
Mistična drugarica sa španskim šeširom
Gospodin pod debelom ljubičastom bradom
Gospodin koji se neprestano kikoće

Drug Petrović: Zašto se zgrada univerziteta zove Banovina?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Zato što su nekada u njoj živeli banovi.

Drug Petrović posmatra drugaricu sa španskim šeširom sa ogromnom radoznalošću.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: Zato što nisu imali kud.
Drug Petrović: A zašto je to bila njihova kuća a ne na primer šupa u Ulici Jug-Bogdana?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Zato što šupa u Ulici Jug-Bogdana pripada ljudima koji u njoj žive.

Drug Petrović zinu kao da hoće da proguta nebo.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: Zato što Bog nije hteo da se to dogodi!
Drug Petrović: A zašto je Bog baš tako hteo a ne nekako drugačije?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: To je samo njemu poznato.
Drug Petrović: Pa dobro, a zašto nas nije obavestio?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Zato što nema vremena da nas o svemu obaveštava.

Gledaju se neko vreme izbačenim glavama.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: To je samo njemu poznato.

Oni se neko vreme gledaju bez reči, nosevima koje deli svega petnaestak santimetara. U to prilazi gospodin pod debelom ljubičastom bradom.

Gospodin pod debelom ljubičastom bradom: Šta se dešava?
Drug Petrović: Drugarica se spetljala. Ne zna zašto je Bog hteo nekako a ne drugačije.
Gospodin pod debelom ljubičastom bradom: Tako, dakle!
Drug Petrović: Druže, moja je dužnost jedino da pitam. Obratite se nadležnoj drugarici.
Gospodin pod debelom ljubičastom bradom: A šta je sa gospodinom Zavlakovičem? Je li prolazio ovuda?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: To zna jedino gospod Bog!
Gospodin pod debelom ljubičastom bradom: Zahvaljujem, gospo. Nastaviću sopstveno putešestvije.

Gospodin pod debelom ljubičastom bradom podiže šešir, pokloni se i nastavi dalje. Dvoje ostadoše da se strogo gledaju nosevima.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: Šta je ovo?
Drug Petrović: Ne znam. Mogao bi da bude bilo ko.
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Da nije možda gospodin Ljubičić?
Drug Petrović: Ne znam. Moguće.
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Znate, taj gospodin Ljubičić... to je jedan veoma simpatičan gospodin.
Drug Petrović: Je li tako?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Kad sam imala deset godina on je mene svake druge večeri izvodio u grad i kupovao mi sladoled.
Drug Petrović: Sve je otišlo do đavola!
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Tada je taj gospodin imao i lepu mašnu oko vrata. Znate, ličio je na kuvara u elitnom restoranu!
Drug Petrović: Tražimo ljude ispod kamena!
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Kakve ljude?

U to prolazi gospodin koji se neprestano kikoće. On staje pored ovo dvoje i gleda čas u jedno čas u drugo. Ovi čine isto: gledaju njega i gledaju se među sobom. Najzad gospodin koji se neprestano kikoće progovara.

Gospodin koji se neprestano kikoće: Ima li ovo ikakvog smisla?
Drug Petrović: Ovo? Šta to?
Mistična drugarica sa španskim šeširom: Nema nikakvog smisla. Sem što možda visimo kao u izlogu ne bi li nas neko uzeo pod ruku i odveo.

Iznenada prilazi gospodin pod ljubičastom bradom. Blene na tren u njih trojicu, a onda se opet udalji. Trojka njega otprati pogledom.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: Pa možda nas neko konačno i odvede.
Gospodin koji se neprestano kikoće: Gospo, ja prodajem glinene golubove.
Drug Petrović: E, to me zanima!
Gospodin koji se neprestano kikoće: Imam od petnaest dinara, od šesnaest i od dvadeset i sedam, pa vi vidite sad.

Odjednom klonuće, i opet se gospoda posmatra kao da će svakog trenutka neko nekog da opljačka.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: Gospodine, da li vam se dopada moja leva noga?

Gospodin koji se neprestano kikoće zastane da bi upalio cigaretu.

Drug Petrović: Možda bi mogla da bude malo tanja. A i nekako je žućkasta.
Gospodin koji se neprestano kikoće: Životinjo!

Gospodin koji se neprestano kikoće ošamari druga Petrovića i napravi ponosan izraz lica. Ovaj pade i brzo se podiže. Mistična drugarica sa španskim šeširom pruži ruku prema gospodinu koji se neprestano kikoće.

Mistična drugarica sa španskim šeširom: Ljubi!

Gospodin koji se neprestano kikoće uze ruku, poljubi i pusti da pa'ne. U to opet naiđe gospodin pod debelom ljubičastom bradom, pogleda,  zgadi se i nestane odakle je došao.

Zavesa.

A. Kekenj
27. avgust 2006.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #3 poslato: 13.01.2007. 08:21 »

O bregovima i brežuljcima

- g. Pjesnik: Gospojice Janosch, šta fali ovim djevojkama?

- g. N: Video sam.

- Janosch: Kaj je smiješno?

- g. N: Video je i g. Mo.

- g. Pjesnik: g. Mo je video. Viđeno je od strane g. Moa. Svest gospodina Moa je upila sliku.

- g. N: Ne. 'Ajde zovite vi mene Mo. A ja ću vas CC.

- g. Pjesnik: Zašto, za ime Yahvea, CC?

- g. N: CC kao Crusty Clown.

- g. Pjesnik: A! Tako, dakle!

- g. N: On voli decu.

- g. Pjesnik: Ja sam pedofil.

- g. N: Namćorastog karaktera.

- g. Pjesnik: Zašto se g. Janosch uplašio? I, g. N, ne moram ja da ih volim na taj način. Ili moram?

- g. N: Svejedno, vaš izbor.

- Janosch: Ovim djevojkama... ponajviše fali zdravog razuma i svijesti.

- g. Pjesnik: Ali možda su im mladići nacisti? Šta onda, šta tada, za ime boga! Šta biste vi, g. N, da vam je dečko nacist? ili, šta bih ja da mi je dečko nacist?

- g. N: Pa znate, ne znam. Nisam imao dečka do sada.

- Janosch: To isključujem - iako mene niste pitali.

- g. Pjesnik: Zašto, gospojice Janosch? Znate, ljubav je nepredvidiva!

- Janosch: A možda su one nacistkinje, koje su svoje dečke uvele u te vode.

- g. Pjesnik: To se ne može dokazati, gospojice Janosch. Jer mi ovde imamo sliku djevojaka, ali dečki nisu na njoj.

- Janosch: Dobro, možete prestat tako me besramno podjebavat i provocirat.

- g. N: Naročito devojke ne mogu da kontrolišu svoja osećanja!

- g. Pjesnik: Čekajte, g. N, je l' podjebavamo gospojicu Janosch?

- g. N: To je naučno dokazano i utvrđeno!

Pauza

- g. N: Je l' bi trebalo?

- g. Pjesnik: Ne znam. Ja se npr. uvek divim karakteru gospojice Janosch. I još nekih gospojica. Ne vidim razlog za podjebavanje.

g. N potvrdjuje.

- g. Pjesnik: Meni takodjer nije jasan nacizam u ovijeh devojaka, ali nalazim da su im dečki nacisti.

- g. N: Mislite one znaju šta je nacizam? Videle one lepe nemačke vojnike u uniformama i ponadale se naci-kurcu.

- g. Pjesnik: Ne, ne verujem da su ih vidjele. One vjerovatno ne znaju što znači ona svastika.

- Janosch: Ne znam kako stojim sa vašim poimanjem ljubavi, no voljenje takvih osoba ja isključujem, iz prostog razloga što znam da me nimalo ne bi privlačile, imaju svjetonazore koje mi ništa ne znače i bili bi mi užasno dosadni kao karakteri.

- g. Pjesnik: O, ne, gospojice Janosch! A zašto ih ne biste uzeli kao dečke ako su fini i u svemu drugom ljudski nastrojeni, a samo u ovom ne? Taman biste imali sa njim uvijek o čemu govoriti. Svađati se. To je, kažu, dobro za ljubav. Mislim, za sex.

- Janosch: To je nemoguće.

- g. N: Tačno je to 100%!

- Janosch: Ne mogu da volim nit da želim takvu osobu.

- g. Pjesnik: Ne znam, meni je to rekla majka gospojice Bojane, one iz Valjeva.

- g. N: g. Cc, vi ste bog!

- g. Pjesnik: Onaj... Priapus?

- g. N: E, taj.

- g. Pjesnik: Ali, čujte, gospojica Janosch je izuzetan karakter od osobe. Ona ne bi spavala sa nacistom, iz političkih razloga. Ja to posebice cijenim.

- Janosch: Na stranu politički razlozi (a odista ne bih), takvi tipovi osoba mi se ni fizički nimalo ne dopadaju.

- g. Pjesnik: Imamo još jednu temu! Fizička konstrukcija i psihički odraz na nju.

- Janosch: Dakle, ni ovi neonacistički izrodi.

- g. Pjesnik: Može li se ono što osoba misli odraziti na njenu fiziku? gospojica Janosch kaže da može! Ja to podržavam! A šta vi mislite?

Pauza.

- g. Pjesnik: Na primer, ja bih mogao da volim ove nacistkinje sa slike, ali tek pošto bi pretrpele duhovnu renesansu!

- Janosch: Može, u smislu da će, shodno običajima datog pokreta, da se oblači, češlja, ponaša, da će da ide u teretanu etc. Ja nikad ne bih mogla da volim nacistu.

- g. Pjesnik: Drugim rečima, bacite to u smeće. Ali ja podržavam ovo što govori gospojica Janosch. Možda je to zato što sam zaljubljen u tu gospojicu.

- g. N: Da, moguće je. Ipak, ne možete kontrolisati svoja osećanja...

- g. Pjesnik: Ali je isto tako moguće da je g. N. zaljubljen u mene. Tako da sve to otpada.

Pauza.

- g. Pjesnik: Ja njemu mogu da kažem: Gonite se, g. N, ja volim gospojicu Janosch, koja ima muško ime i podseća me na nekog drugog!

- g. N: Da, da, sve je to nemoguće kontrolisati, kao što rekoh.

- g. Pjesnik: Sve je to nemoguće kontrolisati, kao što reče pokojni gospodin N.

- g. N: Bog da mu dušu 'prosti! Večna mu slava, neka drka u paklu!

- g. Pjesnik: Mislim da ste se svi odreda zaljubili u gospodina Cc-a! Znate, on je kosmopolit. Svakog jutra pojede po jedno parče jogurta i čašu poufezni.

Pauza.

- g. Pjesnik: Vi ste bolesni, g. N. Pustite me na miru!

- g. N: Okej! Idite na Miru. Pocepajte je!

- Janosch: Ko smije da dira svoj pimpek u paklu?

- g. Pjesnik: Ali šta će biti sa gospojicom Janosch? Hoće li biti ljubomorna?

- g. N: Ali, ljudi ne mogu da kontrolišu svoja osećanja, tako se desilo, nista vi krivi...

- g. Pjesnik: Ljubav - to je more misteriozno.

- g. N: Janosch, samo podanici boga Priapusa!

- g. Pjesnik: Je l' da? deluje kao mudrost? zavisi sa koje strane gledamo.

- g. N: Vi ste pametan dečko, g. Cc.

Gospodin N. lupka g. Cc-a po ramenu.

- g. Pjesnik: Zaljubljen je pametan koji je raspamećen. Kako me idu mudrosti, a?

- g. N: Oh, yeah! Idu vas ali me zanima zašto se g. Janosch ućutao...

- g. Pjesnik: Možda nije gay?

- g. N: Znate, g. Cc, Janosch je jedan pametan momak.

- Janosch: To htjedoh da vas priupitam.

- g. Pjesnik: Svi pametni momci se zovu Janosch!

- Janosch: Imate li vi, gospodo, ikakvih homoseksualnih sklonosti?

- g. Pjesnik: Ja sam strejt!

- Janosch: Ukoliko imate, držim da biste se sjajno nadopunjavali i slagali i da postoje prilično velike šanse za zdravu vezu.

- g. N: Janosch, ja se molim svakog dana za tako nešto! Umesto toga imam samo gomilu mizoginije...

- Janosch: Možda se heteroseksualac ipak može nekak preobratit.

- g. N: G. N mrzi žene jer ih mnogo voli...

- Janosch: Autosugestijom - pokušajte u svakom slučaju.

- g. Pjesnik: g. Janosch hoće da me nagovori da i ja zavolim g. N-a, ali to ne ide tako.

- g. N: Bio bi to težak posao!

- g. Pjesnik: Jer ova luda glava voli gospojicu Janosch i gotovo. Eto, tako.

- g. N: Ali Firer je tvrdoglav!

- Janosch: Koja?

- g. Pjesnik: Ova gore.

- g. N: Glava, glava, galva, vagla, lavag! koja je čija?

- Janosch: To ja vas pitam: glava ili glavić?

Gospodin N. pravi raspored glava u svojoj glavi.

- g. N: Do đavola!

- Janosch: Sve mi se čini da je potonje.

- g. N: Moj penis ima glavu g. Cc-a. Vratite mi moju glavu!

Gospodin N. vrši zamenu glava u sopstvenoj glavi.

- g. N: E, tako!

- g. Pjesnik: Ja sam bio smrtno ozbiljan, a da li ću nadalje biti, sve zavisi od horoskopa!

- g. N: Janosch, ne budi perverzan.

- g. Pjesnik: Znate, g. Vuk je rekao nekoć nešto o gospojici Kovrdži: da bi je voleo pa kako god ona izgledala. A g. G. N bi rekao: Voleo bih gospodina Janoscha pa kako god izgledao.

- g. N: Iskreno, razumem ga...

- g. Pjesnik: A ja ne znam kako da preteknem i njega i vas.

- Janosch: Nego, još nešto bi me zanimalo, a mislim da bih to pitanje upravo vama, vrsnim poznavaocima svojih spolovila i, općenito, seksa (ako niš, onda teoretskog) postavila.

- g. Pjesnik: Možda da kažem ovo: Voleo bih gospojicu Janosch, pa i da je najružniji muškarac!

- g. N: g. N se povlači.

- g. Pjesnik: Oprostite, gospojice Janosch, ovo je bilo grozno... Ne mislim zaista tako...

- g. N: Da čujemo pitanje! g. Janosch! vaše pitanje...

- Janosch: Nije. Bilo je lijepo - još da je iskreno. Fala lipa. Elem, zašto muškarci (dobro, većina) preferiraju obrijano žensko spolovilo? Meni je to neobjašnjivo - i nemojte samo govorit da je to zbog toga što su stidne dlake gadne.

- g. Pjesnik: Gospojice Janosch, ja ne znam gde ste vi to čuli. Što se mene tiče, ja spolovilo (pritom, dopadaju mi se ove vaše riječi) ne moram ni vidjeti.

- g. N: g. N voli stidne dlake.

Pauza.

- g. N: Ja volim kada je devojka... KOVRDŽAVA.

- g. Pjesnik: Mrš! gonite se, g. N! Ne možete mi je oteti! Mrzim vas, g. N!

- g. N: Iz toga zaključujemo...

- Janosch: Dobro, vi ste idealista - vaše idealno vođenje ljubavi je vjerovatno neki dubokoumni razgovor koji će da vas dovede do kojekakve katarze.

- g. N: Da je g. Cc vanserijski primerak...

- g. Pjesnik: Eto, a znam da vam se to ne bi dopalo, gospojice ili gospodine Janosch.

- g. N: Idealno "vođenje ljubavi" ne može da prođe bez puno krvi iz genitalija...

- g. Pjesnik: Eto, sada gospojica može da bira: hoće li tako grubo konotiranu ljubav kao kod g. N-a (sirovine, prim. g. CC), ili nešto ovako gejiš, prefinjeno tojest.

- Janosch: Aludirate na poželjnu nevinost seksualnog partnera? Vi ste, gospodo, obojica ekstremi.

- g. Pjesnik: Ja sam rekao odavno: gospojica Janosch uopšte ne ume biti perverzna osoba.

- Janosch: I ja se osjećam toliko slobodno da se ne opredijelim ni za jednu od navedenih varijanti.

- g. Pjesnik: To je, zapravo, jedna sasvim nedovitljiva osoba, sklona konzervativnim shvatanjima. Ali kako ono ide... s ljubavlju, ... g. N, podsetite me.

- Janosch: Govorite meni o konzervativnim shvatanjima?

- g. Pjesnik: ... da se ne moze kontrolirati?

- g. N: Loše je kada je devojka nevina.

- g. Pjesnik: Tako su moja osjećanja rezervisana za djevojku iz inostranstva.

- Janosch: Vi, koji govorite o duhovnom zadovoljenju svih, ili većinskih aspekta ljubavi?

- g. N: Prilikom vođenja ljubavi mora da padne krv.

- g. Pjesnik: Ja sam za religioznu ljubav. Eto, pa ko voli nek
izvoli. Je l' da da sam tolerantan.

- g. N: Jes' vala.

- g. Pjesnik: Mislim da to pali kod kobajagi-liberalne gospojice.

- g. N: Razmišljam da dam oglas…

- Janosch: No dobro, neka vam bude. Nemam nikakvih problema s tim ako moje shvatanja o spolnom općenju smatrate konzerevativnim - mada su daleko od toga.

- Janosch: A šta je religiozna ljubav nego konzervativna?

- g. Pjesnik: A kako to, molim vas, g. Janosch? Ispada kao da su svakidašnje ljubavi religiozne, ne?

- g. N: Sledećeg sadržaja: "Tražim seksualno iskusnu devojku za spolni odnos pri kojem bi bila slobodna da potroši 370ml krvi. P.S. A+ grupa ima prednost".

- g. Pjesnik: Vi ste zašli u sagledavanje ljubavi sa strane a ne iz same ljubavi. Vi to sagledavate iz društvenih uslova.

- g. N: Seks je liturgija.

Pauza.

- g. N: Je l' da da sam žao? Kamasutra je biblija. Pomoli se, dete moje!

- g. Pjesnik: Shvatio sam zašto volim gospojicu Janosch!

g. Pjesnik se češka po glavi, razmišljajuci da li da saopšti veliko spoznanje.

- g. N: SPIK! SPIK! SPIK!

- g. Pjesnik: Neću da spikujem dok se gospojica Janosch ne bude zainteresirala. I to je moj konačan odgovor.

Gospodin N. značajno kaže: Žene tebi kažu "g. Cc ti si car! Jer u tvojim gaćama pun je budjelar"!

- g. Pjesnik: Ju! ne budite sirovi, g. N!

- g. N: Oh, yeah!

- g. Pjesnik: Evo, vidite li tu prefinjenost gospojice Janosch? Ona zna za distancu, i to je njeno najbolje oružje.

- g. N: Gospojica Janosch je hermafrodit?

- Janosch: Dobro, izvolite reći, samo napominjem da isto tako tu spoznaju možete da držite za sebe.

- g. Pjesnik: A ja odmah pomišljam da je neko sadističko žensko biće, koje bi zadovoljilo moju mazohističku stranu.

- Janosch: Molim vas, g. N, dosta tog bulažnjenja!

- g. Pjesnik: Čujte, zainteresirala se. Kakav uspeh. Ali čujte isto tako da će ovo biti oboreno, jer se radi o jednoj veoma konzervativnoj osobi.

- g. N: Uh... teško mi je uvek kada čujem ijekavsko narečje...

Gospodin Pjesnik hvata gospodina N-a za rame i kaže: ovdje nema ničeg za nas.
Gospodin Pjesnik i gospodin N odlaze u mrak.

- Janosch: To je, g. N, sve mi se čini, vaš lični problem.

- g. Pjesnik: Eto, vidite, zna i kad da me ignoriše. Na taj način je izludela i gospodina Vuka, samo da znate.

- g. Pjesnik: To je jedno opasno stvorenje.

- Janosch: O čemu vi pričate, ja s g. Vukom jedva da sam imala kontakta.

- g. Pjesnik: Gospodin vas je potajno obožavao. To je nešto najljepše. Slutim ljubav!

- Janosch: Smatrate me konzervativnom osobom, time ste me, onako baš pridobili.

Gospodin N. krvavih očiju i ludaćkog pogleda gađa g. Janosch-a veštačkim spolovilom g. Cc-a i skače na nj kao pomahnitali pastuv...

- g. Pjesnik: Obožavam vas, g. N!

- g. N: G. N je obožavan!

- g. Pjesnik: Skoro kao gospojicu Janosch. Ali ne na isti nachin. Znate.

Gospodin N. svršava.

- g. N: Još malo...

- g. Pjesnik: Gospojica Janosch bi u duhu konzervatizma tražila konzervativnu ljubav.

- g. N: Još malo.... Aaa! Argh! Oh....

- g. Pjesnik: A ja bih, bez svoga spolovila, bio nemoćan…

- Janosch: Je l' mogu da rezimiram: nemate nista protiv neobrijanih venereinih bregova i brežuljaka?

- g. Pjesnik: I tako izgubio svu njenu naklonost.

U sebi ili za sebe mrmljaju u sledećem smislu:

Gospodin Pjesnik ne zna da razlikuje breg i brežuljak.
Gospodin N. voli sve što je Venerino.
Gospodin Pjesnik nema ništa protiv bregova i brežuljaka.
Gospodin Pjesnik se pita da li je to g. Janosch trebalo za seminarski rad.
Gospodin Pjesnik sluti da je to bilo potrebno zbog drugih muškaraca.
Gospodin N. zove g. Cc-a da igraju fudbal na Venerinom brežuljku o kojem priča g. Janosch.
Gospodin Pjesnik pada u depresiju i ljubavne jadi.
Gospojica Janosch sebi ukazuje da je jednostavno znatiželjna osoba.

- g. Pjesnik: Vi ste bolesni, g. N. Ali, čujte, kladim se da bi me gospojica Janosch otjerala ako ne bih bio agresivniji za vreme spike.

Pauza.

- g. Pjesnik: Mislio sam, tjelesno agresivniji.

- Janosch: Tjelesno?

- g. Pjesnik: Je l' da pogađam.

Gospodin N. oseća nadobudni bol u testisima...

- g. Pjesnik: Ali, čujte, što će meni Janosch za te radnje, kad mogu nać nešto drugačije. Meni je gospojica Janosch potrebna rad nečeg drugog.

Gospodin N. čudno gleda g. Cc-a.

- g. Pjesnik: Zašto se čudite, g. N?

Gospodin N. je izgubio sve moguće proteine iz tela.
Gospojica Janosch nimalo ne cijeni to isprazno kolišanje.

- g. N: Gospodin N. je izejakulirao svoj mozak. Sada misli onom drugom, alternativnom glavom.

- g. Pjesnik: Ja mislim da bih se u zbilji bojao takve osobe kao što je gospojica Janosch. Ona je suviše telesno zavisna. Strahopoštovanje. To je prava riječ.

Gospodin N. značajnije kaže: Neutronski talas usmeren prema jednom molekulu tricijuma ipak može da dovede do hladne fuzije i oslobodi neverovatne količine kinetičke energije...

- Janosch: Niste me nikad pitali da li želim da me tako "podrobno" analizirate - k tome još tako površno.

- g. Pjesnik: Vidite li taj perfidni sadizam u gospojici? Kako vas to, g. N, ne uzbuđuje? Mene naročito uzbuđuje. Ne u onom smislu u kome bi to prvenstveno gospojica pomislila. Vidite, to je nešto što prati nezadovoljne, osobe kao što smo vi i ja, gospodine N. No, ona nije takva. Ona je čisto nezainteresovana. I otud se stvara takav dojam sadizma. To je neometano i perfektno zavođenje.

- Janosch: Da, nego u duhovnom smislu. Moj perfidni sadizam golica vasa čula, vaj.

- g. Pjesnik: Sada bi trebalo da gospodarski ode. Ali se još nije sjetila toga. Nju, u stvari, ne zanima ni to kada bi trebalo da ode. Pa to je savršeno!

- g. N: Zamišljam g. Janosch sadistički nastrojenog prema falusima...

- Janosch: Baš ne želim da odem. Neću, jer bi time slijedila vašu logiku predviđanja.

- g. N: Zamišljam g. Janosch-a takođe sa velikim metalnim noktima i oštrim zubima.

- Janosch: Slijedite obrasce koji su prilično demode.

- g. Pjesnik: No, gospojica Janosch nije uračunala i mogućnost da gospodin Zavedeni ode, i tako se naprasno oslobodi kandži zavodilačkih.

Gospodin N. najznačajnije zaključuje: Osobe koje su se predozirale vijagrom su čekale g. Janosch-a.

- Janosch: Hah, široko vam polje.

- g. Pjesnik: Gospojica Janosch je jedina ženska osoba koja može biti sve što se gospodi ne dopada, a ipak ostati sjajna. Jer... jer šta...?

- Janosch: Imam odista mnogo razumijevanja za seksualno isfrustrirane osobe.

- g. N: Jer g. Janosch ima stidne dlačice.

- g. Pjesnik: Jer je ljubav nepredvidiva.

- Janosch: Vi to ne znate, G. No.

Gospodin Pjesnik priznaje da je seksualno isfrustriran.
Gospodin N. ponovo napominje: Ne može se upravljati osećanjima.
Gospodin Pjesnik prognozira da gospojica Janosch ne ume biti stvarno zaljubljena. Ili zaljubljena koliko može g. N. da bude.

- g. Pjesnik: Divnog li pogleda gospojice Janosch.

Gospodin N. značajno lupeta: Šanse da g. Janosch ima stidne dlačice su 50-50, a Bezlični reče da natalna karta prognozira prevaru... izdaju-u-u-u-uuuu...

- g. Pjesnik: Već nazirem to prezrenje... nipodaštavanje... Sjajno, sjajno.

- Janosch: Pih, presumpcije.

Gospodin N. kiselim osmehom i visoko dignutom rukom pozdravlja gospojicu Veneru.
Gospodin Pjesnik odlazi i ostavlja gospojicu Janosch da ga mrzi.
Gospodn N. šamara Fuhrera.
Gospodin Pjesnik kaže gospojici Janosch: Sajonara!
Gospojica Janosch za sebe kaže da ne mrzi. To bi značilo: Osjećati ipak nešto.
Gospodin N. dolazi ni od kuda, 'vata Veneru za vrat i levu dojku, pribija uza zid i počinje sa orgijanjem...
Gospojica Janosch kaže g. Pesniku: Adieu.
Gospodin N. sujetno ejakulira: Genijalne rečenice...
Gospojica Venera maže lak za nokte.

ZAVESA

Zahvaljujući anonimnoj gospojici Janoš, gospodinu Nihilisti i gospodinu Kenj-kenj-u!
13. januar 2007.

(pregovaraćemo ko sme ovo da objavi)
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: 18.01.2007. 08:16 »

Kurve, užad i Bezlični

Prvi čin - Užad

Gospodin Pacijent: Sve je sranje, sve je besmisleno, sve je gotovo, svršeno.
Gospodin Lutkar: Gospodin Pacijent je simpatičan mladić.
Gospodin Pacijent: Gospodine L, terajte se. Ja ne postojim. Vi ne pričate sa mnom. Ja ne pričam sa vama. Vi ste glasovi u mojoj glavi…
Gospodin Lutkar: Sladak mladić.
Gospodin Pacijent: Ili sam ja u vašoj. Dogovorite se. Ljudi. Gospodo. Geniji. Recite mi da li postoji išta lepo na ovome svetu? Jedna jedina stvar zbog koje vredi živeti, vredi stvarati, vredi voleti. Jedna prokleta stvar...
Gospodin Lutkar: Šal od svile.
Gospodin Pacijent: Je l' postoji? Pitam ja vas.
Gospodin Matori Starac: Pa, ne. Za bagru je to ljubav.
Gospodin Pacijent: Ne vredi živeti. Ne može se voleti. Ne treba stvarati. Sve je svršeno. Sve je u zenitu ništavila i beznađa. Gotovo je, gospodo.
Gospodin Matori Starac: Znači, ništa od samita?
Gospodin Pacijent: A nekada sam bio pametno dete... Jebali me psi...
Gospodin Matori Starac: Je l’ to sigurno da nećete da se vidite sa nama?
Gospodin Pacijent: Hoću! … ali ne mogu.
Gospodin Matori Starac: Ne razumemo.
Gospodin Pacijent: Poželeo bih istog trenutka da umrem. Kada bih vas video.
Gospodin Matori Starac: Zašto?
Gospodin Pacijent: Zato što bih se onda uverio da postoje ljudi. Osećao bih se užasno.
Gospodin Lutkar: Kapi s oboda, sada padaju na uže i gan. Ja sam slobodan, neka s moga vrata viori šal... od svile...
Gospodin Matori Starac: Da postoje ljudi. Kakvi ljudi? Dovršite misao!
Gospodin Pacijent: Gospodine L, to je pesma o momku koji se obesio...
Gospodin Matori Starac: Sačekaćemo vas.
Gospodin Pacijent: Mislio sam da postoje "ljudi".
Gospodin Matori Starac: Aha!
Gospodin Pacijent: Ništa drugo. Zamislite.
Gospodin Matori Starac: A, to je jako loše.
Gospodin Pacijent: Ja znam da nikada neću moći da budem kao neko od vas.
Gospodin Matori Starac: Mislite, dobar?
Gospodin Pacijent: Pa, da. Nije bitno sad.
Gospodin Matori Starac: Dobro, trudim se da razumem.
Gospodin Pacijent: Ne morate da me razumete. U principu, na neki način i ne očekujem.
Gospodin Matori Starac: Ali hoću, meni je zanimljivo dok govorite.
Gospodin Pacijent: Loše mi je jako. Pri kraju sam. Jednoga dana će me skidati sa zidova, eksplodiraću. Sve je manje stvari koje me održavaju u životu. I muzika. A muzika polako isčezava.
Gospodin Lutkar: Je l' imate šal od svile?
Gospodin Matori Starac: Zamislite, meni se pre neki dan urušio najveći motiv. Ali sam opet živ.
Gospodin Pacijent: Koji?
Gospodin Matori Starac: Pa, dugo sam živeo na ideji da ću stvoriti nešto, da ću napisati nešto. Sumnje su postale u skorije vreme sve neobuzdanije.
Gospodin Pacijent: Ali vi još možete da se pokrenete…
Gospodin Matori Starac: Smenjivali su se periodi…
Gospodin Pacijent: Da uradite nešto.
Gospodin Matori Starac: Periodi vere da to valja i periodi potpunog gađenja. Pre koji dan sam konačno pukao. I sasvim odustao. Jedino što me teši je što sam shvatio koliko sam bio ove dve godine uporan. Strahovito uporan. Kao jarac. Sad šta mi preostaje? … fakultet! sa kojim sam debelo zaglavio upravo zbog tog sanjarenja.
Gospodin Pacijent: Vidite…
Gospodin Matori Starac: Sada uviđam da je put bagre put kojim konačno moram krenuti, dosta je bilo lutanja.
Gospodin Pacijent: Razlika postoji između sanjara i velikog čoveka. Sanjar sam npr. ja. To je osoba koja želi nešto ali nema čak ni teoretske šanse da to dostigne, dok vi imate čak i potencijal da ostvarite to što želite, samo vam je potrebna jaka inspiracija. Jednostavno niste se pronašli u trenutku. Imaćete priliku kasnije kada preispitate sebe. Vi ste veliki čovek. Kao i g. L.
Gospodin Matori Starac: Kako me sada oblizuju ti laskavi plamičci.
Gospodin Lutkar: Kako ćete učiniti prvi korak? Koji će to biti korak po redu?
Gospodin Matori Starac: A stvarno, skoro da sam vam poverovao. Kao da ste mi na trenutak probudili nadu.
Gospodin Pacijent: Ne verujte mi.
Gospodin Matori Starac: Moguće, moguće...
Gospodin Pacijent: Biće tako. Samo vam nije došao veliki talas da vas potopi.
Gospodin Matori Starac: Što mi je žao što moram da vas napustim.
Gospodin Pacijent: Morate samo biti strpljivi i postići ćete mnogo...
Gospodin Matori Starac: g. P, hvala vam na rečima. Pozdravljam vas.
Gospodin Pacijent: Pozdrav, g. MS.
Gospodin Matori Starac: Žao mi je što vas napuštam. Ne ljutite se.
Gospodin Pacijent: Ko se ljuti, uvalim mu kruti!

Ulazi jedan gospodin na scenu.

Gospodin Matori Starac: Evo, imate Bezličnog.
Gospodin Lutkar: Ne, ja se ne ljutim.
Gospodin Matori Starac: Žao mi je što nećete doći na samit. Onda neću ni ja.
Gospodin Lutkar: Laku noć gospodine. Videćemo još za samit.
Gospodin Matori Starac: Zbogom, građani.

Sa scene izlazi gospodin Matori Starac.
Kraj prvog čina.

Drugi čin - Bezlični

Gospodin Pacijent: Gotov sam. Jako mi je loše. Da nisam popsovao onu devojčicu, ni krivu ni dužnu, osećao bih se još gore.
Gospodin Lutkar: Kako ste je popsovali? Zašto je otišla?
Gospodin Pacijent: Hoćete da vam odsviram?
Gospodin Lutkar: Hoću.

Gospodin Pacijent svira na usnoj harmonici.

Gospodin Pacijent: A nije htela da se meša u razgovor mene i g. MS-a.
Gospodin Lutkar: Čekajte da razmislim.

Gospodin Lutkar: Je l' vi zamerate njoj zbog toga? Nema ničeg od nje i mene... to je jasno...
Gospodin Pacijent: Zbog čega da joj zameram?
Gospodin Lutkar: Nego... valjda mi prija što tako pametna devojka priča sa mnom.
Bezlični: Alo, šabani! O čemu se radi? Druže, koga si napušio onako domaćinski?
Gospodin Pacijent: Popsovao sam kučkicu.
Gospodin Lutkar: Take the money and run.
Gospodin Pacijent: Onu Trakijanku?
Bezlični: A pre toga, što si joj jebo mater?
Gospodin Pacijent: Ne znam, iznervirala me nenormalno u jednom trenutku. “A možeš i da se uključiš i da baljezgariš o suicidu i velikim gradovima, g. P.” Tu je uvredila, pored mene, i g. L-a. Mala fufa.
Bezlični: Ne kapiram.
Gospodin Pacijent: Jebem joj mater.
Bezlični: Šta vas je tačno uvedilo?
Gospodin Lutkar: Da. Mrzim je zbog toga, ali ne mogu baš mnogo da je mrzim.
Gospodin Pacijent: Eto vidite, ni ja je ne mrzim zbog toga previše. Ali, žensko je. U mojoj je prirodi da je puno mrzim. Jebi ga.
Gospodin Lutkar: Sviđa mi se to što tako mislite, g. P.
Gospodin Pacijent: Zamislite kakvu sujetu ima.
Gospodin Lutkar: Ali ja sam morao da se ponašam fino jer mi ipak čini veče prijatnijim ponekad.
Bezlični: Jes’, k’o da mi muški nemamo sujetu.
Gospodin Pacijent: Zubima bih je zaklao, verujte mi.
Gospodin Lutkar: Kako ste videli tu sujetu?
Gospodin Pacijent: Ne. Vidite. Ona je žensko. Mora da ima sujetu. Ali da to prodaje kao neki svoj ego. Zbog toga popizdim.
Gospodin Lutkar: Ne razumem vas, g. P.
Gospodin Pacijent: Pa, vidite, ona je žensko.
Bezlični: Taj deo smo skontali.
Gospodin Pacijent: I ne može da se kurči.
Gospodin Lutkar: Razumem samo da ona ne razume moju mržnju prema Beogradu, i da je pravda čak uopšte ne zanima.
Gospodin Pacijent: A studira biologiju.
Bezlični: I najebo si joj se majke, Pacijentu?
Gospodin Pacijent: Da. Inače, užasno mi je iritantna kao pojava.
Gospodin Lutkar: Gospodin Bezlični besomučno pojednostavljuje i ispada zanimljiv.
Bezlični: Ja bi’ više mrzeo Niš nego Be-ge.
Gospodin Pacijent: Pa mi je ovo bilo povoljno da se ispraznim, koliko-toliko.
Bezlični: Iskreno, jebi joj kevu svaki put kad dođe. Psihički teror.
Gospodin Pacijent: Ne, neću.
Bezlični: Ja bih rado, ali to nije baš u mom stilu.
Gospodin Lutkar: Znate šta to znači...
Gospodin Pacijent: Sviđa se g. L-u.
Gospodin Lutkar: To znači da je takva i prema drugima. Znači da je odbojna većini. A to je fenomenalno.
Bezlični: Lutkar je, bez uvrede, i sa svim dužnim poštovanjem, budala od čoveka što se loži na neke takve ribe. Pametna! Daj čoveče, žena je to. Što su pametnije to su gore. Još je ova ’88. godište.
Gospodin Lutkar: Misliš, to su opasnije?
Bezlični: Još i ako je dobra riba, pa to je ono…
Gospodin Lutkar: Šta onda?
Bezlični: "Imam 18 godina i dobro dupe, alternativna sam i pametnija od većine mojih vršnjaka… Biću jebena seksi intelektualka."
Gospodin Lutkar: Ne bi ona dolazila ovde da je tako in...
Bezlični: Ma jok.
Gospodin Lutkar: I nije ‘88, nego ‘87.
Bezlični: Pardon, Lutkar, ‘88 je.
Gospodin Lutkar: Studira.
Gospodin Pacijent: Eto.
Bezlični: Verovatno je rođena u januaru.
Gospodin Pacijent: ‘88. pa laže kako je ‘87.
Bezlični: Nije mogla ranije da krene u školu ?
Gospodin Pacijent: Mala fufa...
Bezlični: Meni reče da je ‘88.
Gospodin Lutkar: Ne verujem da je fufa.
Gospodin Pacijent: Pa mogla je godinu ranije.
Bezlični: Lutkar, skontaj: sve žene su fufe kad su singl.
Gospodin Lutkar: Možda je malo promiskuitetna, ali ne toliko da bi bila fufa!
Bezlični: Dok ne nađu pravog dečka. Čak i one što nisu, i one su fufe. U tome jeste cela poenta muvanja. Svaka mora da se muva, za svaku moraš da imaš žvaku. Kapiraš?
Gospodin Lutkar: I verujem da ne želi da bude sa baš svakim.
Bezlični: Ama, naravno da ne želi. Što bi bila sa svakim kad neki ‘oće da lome noge oko nje, i njoj to imponuje. Eto, meni je pričala kako ima dva drugara, jednog geja, i jednog strejt. I sad mi priča…
Gospodin Lutkar: Grozno je to što pričate. Da ja mislim tako o devojkama ne bih uopšte mogao voleti.
Bezlični: … kako razmišlja da li je onaj gej bacio oko na onog strejt jer je i ona bacila oko na tog strejt…
Gospodin Lutkar: O tome je ona govorila?
Bezlični: Da, ona. Možda se ne krljaju redom, ali jesu fufe, kučke i kurve. Fora je da dođeš do options i da podesiš…
Gospodin Lutkar: Dosta!!
Bezlični: Promeniš taj default settings… Pa ja ti pričam prijateljski. Ti kako hoćeš…

Kraj drugog čina.

Treći čin – Raskrinkavanje

Bezlični: Kad bi skontao da ta fizička privlačnost ne donosi ništa, da mož’ da imaš svaku ako nisi ekstremno ružan…
Gospodin Lutkar: Ja nisam privlačan ribama, ali jesam devojkama koje imaju mozga.
Bezlični: Jesi kurac! Reci mi, je l’ te juri neka zato što imaš mozga? Da, pojurile bi te dve intelektualke…
Gospodin Lutkar: Ne juri me jer ni ja ne znam nijednu koja ima mozga.
Bezlični: … dok one ne nabace neki status sebi. Kad bi videle da su već tvoja klasa boleo bi ih tuki za tebe.

Pauza.

Bezlični: Lutkar, moraš da skontaš šta tražiš. Ako tražiš devojku ne mora da ima mozga jer ćeš sa njom da raskineš kasnije ili pre…
Gospodin Lutkar: Šta će mi devojka bez mozga?
Bezlični: Jednostavno…
Gospodin Lutkar: To mi ne treba. To i mogu da imam...
Bezlični: Zato što ima pičku. A šta će ti devojka sa mozgom? Da te uči?
Gospodin Lutkar: Devojka s mozgom te čini zadovoljnim, dobro raspoloženim. Možeš da je voliš.
Bezlični: Aha, da… dream on, dude…
Gospodin Lutkar: Možda tebe ne, ali mene da.
Bezlični: Prvo, takve traže domendžije i folirante! A drugo, takve traže status kod muškarca!
Gospodin Lutkar: Marija mi je to dokazala, to što pričaš... i zato se sada sve gore osećam.
Bezlični: Uostalom, je l’ te samo pamet čini srećnim? naći ćeš pametnu kad tad.. nećeš odmah da ženiš. Kapiraš, samo nabijaš frustracije sebi i bacaš se u bedak, a ionako si skroz slomljen čovek.
Gospodin Lutkar: Da, s tim što će biti takva da se pola grada njom poslužilo. Je l' da?
Bezlični: One ne znaju to da cene, boli njih kruger. Ma ko joj jebe mater. I sa ovom što nema mozga možeš da pričaš, i one imaju stavove, mišljenja, čak poneko dobuko, veruj mi. Kad budeš čuo neko duboko mišljenje od takve ribe koja se loži na turbo-folk, i na sranja, bićeš prijatno iznenađen.
Gospodin Lutkar: Kao da slušam đavola samog.
Bezlični: Što? Veruj mi, među onim ribama koje deluju k’o glupače i bezveze može da ima poprilično pametnih cura, sa prilično interesatnim stavovima i dubokim mislima. Samo im je intelekt drugačije usmeren. Kontroliše ih društvo i domen, kao i tebe, i sve muškarce, i sve ljude, većinu. Sem onih kao ja. Mene ne kontroliše ni bog otac. I Pacijenta, ako smem da dodam! Dobro, njega malo.
Gospodin Pacijent: Kurac!
Gospodin Lutkar: Nadam se da je sve što ste rekli do sada samo izmišljotina ili preuveličavanje.

Pauza.

Bezlični: Muva ribe, pravi im psihološke profile za svaki tip, nastup, stav, itd. Daću vam adresu. Proučite ako želite.
Gospodin Lutkar: Video sam to. Taj je pričao o tome kako da se smuva neka bezveze riba.
Bezlični: Greška! Nije taj.
Gospodin Lutkar: Neka obična.
Bezlični: Nije tačno. Sve one slično prilaze muvanju. Recimo, imaš poletnu i lepu ribu, stvarno prepametnu i stvarno, stvarno prelepu, koja fura neku visoku klasu, glamur foru. Ti treba da srušiš taj njen glamur, inače…

Pauza.

Bezlični: Lutkar, skontaj. Slab ego je slab ego i kod intelektualca, i kod prosečnog čoveka, i kod debila. Tako su neke stvari u psihama. Sve vrste riba iste su što se muvanja tiče!
Gospodin Lutkar: Sasvim ste urušili moju idilu.
Bezlični: Izvinjavam se. Samo sam hteo da pomognem.
Gospodin Lutkar: Dakle, ja ne mogu da nađem pametnu devojku i da bude fina, i da s njom budem duže od recimo godinu dana, tj. dok njoj ne dosadi?
Bezlični: Možeš ako pristupiš na pravi način. Ti misliš da je ovoj Trakijanki stalo do tebe. Da joj se sviđaš. Nema pametnija posla, došla, našla par interesatnih likova za priču, malo digla nos, a loži se na tamo nekog baju koji je verovatno neki selja, glup ko kurac. Problem je što ribe muškarce ne gledaju logički već na druge načine, barem to nije ona logika koja je nama u glavi. Možemo samo da proučavamo i prognoziramo.

Pauza.

Bezlični: Da! Nalože se na likove koji im naplate danak u krvi. Ja mislim da je to kod većine. Iskreno. Ali toga ima i kod muškaraca. Ona koja im skine nevinost - na nju se napale samo tako. No, to su prolazne emocije.

Pauza.

Gospodin Lutkar: Ima li Trakijanke? Nešto bih da je pitam.
Gospodin Pacijent: Jok.
Bezlični: Evo, recimo, ja sam pričao malo sa njom. Sećate se kako sam bio relativno bezobrazan. Pacijent je bio tu.
Gospodin Pacijent: Ona je mislila da ste vi u stvari g. Matori Starac.
Bezlični: Dala mi je broj telefona. Malo sam srao o horoskopu, malo sam srao o crtanju.
Gospodin Lutkar: Stvarno? Kako vam je dala broj telefona?
Bezlični: I, eto, gotivi me isto koliko i vas.
Gospodin Lutkar: Meni ni ime nije htela da kaže...
Bezlični: E, pa, jebi ga. Obazireš se na pogrešne stvari kod riba.
Gospodin Lutkar: Kako sve to grozno izgleda...

Pauza. Bezlični nezainteresovano prevrće po džepovima.

Bezlični: Znam da zvuči tužno.
Gospodin Lutkar: Kako grozno!
Bezlični: Znam da zvuči grozno. Što i jeste. Ali moraš biti licimeran. Moraš imati dozu licimernosti.
Gospodin Lutkar: Baš onako kako je Vojin uzeo Mariju, a ja je pripremao tri godine, voleo je čisto. Žan Valžan!
Bezlični: Iskreno, meni se to gadi. Al’ šta ću, tako je kako je, jebi ga. Žao mi te je, iskreno. Dobar si čovek.
Gospodin Lutkar: Zato bih sad pričao sa Trakijankom. Da vidim šta ima da kaže.
Bezlični: Pričaj malo o prostim, nebitnim stvarima. Nemoj o dubini. Nemoj dubinske misli da deliš sa njom. Pričaj o prijateljima, o školi, o majci, o ocu, o crtanju, o društvu, o okolini; ali one proste događaje, tipa – eto mene je juče jedna fenserka ujela za dupe, osećam se silovano.
Gospodin Pacijent: Pričajte što više o osećanjima. One se puno pale na to. Proveren izvor.
Bezlični: Nikako! Ko te to slagao?
Gospodin Pacijent: Kurac!
Bezlični: Ako vide da si neka pičkica…
Gospodin Pacijent: Čitao sam!
Gospodin Lutkar: I ja mislim, iz ovih priča g. Bezličnog, da niste u pravu, g. P.
Bezlični: Patetičar.
Gospodin Pacijent: Ne, ne.
Bezlični: Najeb’o si ako se priča o osećanjima.
Gospodin Pacijent: Ne u tom smislu da pričaš kako si sjeban, bla, bla…
Bezlični: Nikako o osećanjima prema njima! Nikako! To je...
Gospodin Lutkar: Ja sam Trakijanki čak rekao da je volim.
Bezlični: Dobro, za ono, za stav "znam da se loži na mene… ali želim da nasrne… mrzi me da je muvam". Samo joj krneš žvaku, sutra veće odvučeš u krevet… ako hoćeš da je kresneš...
Gospodin Pacijent: A žvaka ne mora da prođe.
Bezlični: … a da nemaš status svinje. Ma žvaku. Poljubiš, ne priču. Ne moraš ni da pričaš ako joj se sviđaš. Pričaš gluposti.
Gospodin Lutkar: Pa, ne mora ni poljubac da prođe.
Bezlični: Daće sigurno. Provaliće da si samo iskoristio. Ali najlicimerniji način koji ja ne upotrebljavam jeste da pričaš kako si povređen i onda ona kresne tebe. Čak će možda i prva da te poljubi…
Gospodin Lutkar: Ma, ti pričaš o nekim situacijama kad je devojka unapred zaljubljena u tipa...
Bezlični: Da, ali kad nije mož’ da sereš kako si emotivan do sutra, boleće je kurac. Ako hoćeš da se naloži moraš da imaš kvalitetnu priču alfa-mužjaka, a ne alfa-pičkice. Prvo moraš da se postaviš kao alfa-mužjak pa posle kao povređeni alfa-mužjak, ranjeni lav koji traži lavicu da ga neguje. Prvo moraš da dokažeš da si lav!
Gospodin Lutkar: Idite bestraga…
Bezlični: Gde?
Gospodin Lutkar: U kurac.
Bezlični: Pa dobro, ako baš moram. Podsećate me na mene kad sam učen tim stvarima. Malo posle toga sam kresnuo prvu ribu. Između toga smuvao tri.
Gospodin Lutkar: Tuga... tuga.
Bezlični: Tužno, zar ne?
Gospodin Lutkar: Dođe mi da budem homoseksualac.
Bezlični: To je još tužnije. Onda si neiskren prema svojim osećanjima.
Gospodin Lutkar: Takve devojke ne zaslužuju osećanja.
Bezlični: Ama, ne daj im osećanja. Uzimaj! dok ne provališ da ih jedna zaslužuje. Dok ona tebi ne počne da daje nešto više sem pičke. Ili da zadovoljava svoju potrebu da voli. Ono kao ti si mi trenutan, tebe ću, mislim… ne da je ovaj svet licimeran… to je strašno.
Gospodin Lutkar: Posle ovog što od vas čujem… Sve je laž! baš sve! Čujete li! Sve!
Bezlični: Lutkar, to je samo početni stadijum. Teško da će neka reći “oho, ovo mi je srodna duša” – odmah. Nisu naučene da traže srodne duše, traže jebače i uče sa kojima im je lepo.

Bezličnom zvoni telefon i on izlazi sa scene.

Gospodin Pacijent: Jedna mi je baš to rekla dok sam bio u drugom razredu. Istog dana su je zatekli u kres varijanti u školskom WC-u. Onda je postala faca, tako da više nisam mogao ni da razgovaram s njom.

Bezlični se vraća na scenu.

Bezlični: Evo, pozvala me sutra na doručak tvoja Trakijanka. Po pravilu kupujem nekoliko kurtona. Pa se vidimo dan posle. Kazaću joj da obrati pažnju na tebe, Lutkar. Možda i ti dobiješ nešto.

Zavesa.

A. Kekenj, uz pomoć gospode: g. V, g. N, g. Luzzy.
18. januar 2007.
(pre štampanja biće nekih izmena)
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #5 poslato: 11.03.2007. 20:21 »

PAPA GRGUR XI

g. Jašim: Mislili smo da idemo u Čanj. Ali se ispostavilo da može i nešto drugo, pošto nismo obavezni da idemo u Čanj.
Papa Grgur XI: Gde je to?
g. Jašim: Ne znam.
Papa Grgur XI: Ja sam se zakleo još 2002. godine da više neću kročiti na tlo brđansko

(pauza)

Papa Grgur XI: Jer mi primitivizam brđana nanosi duševni bol.

(pauza)

Papa Grgur XI: To je zbog mog psihičkog zdravlja.
g. Jašim: Neka vam blagodat mora vraća duševni mir, i tako pravi balans.
Papa Grgur XI: Inače ja ne volim da putujem. To je još jedna prepreka.
g. Jašim: Pa dobro, vi tražite izgovor. Ne morate se truditi, recite da nećete ići.
Papa Grgur XI: Na more sigurno, to budite obavešteni. Imao sam ponude da idem u Budvu ali sam odbio. U tu varoš bismo možda otišli. Još uvek smo pod velikim znakom pitanja.
g. Jašim: Računaću onda na vas 51%.
Papa Grgur XI: Zavisi od stepena sumanutosti poduhvata koji bi se ustanovio u skorije vreme da li ću ići ili ne.

(pauza)

Papa Grgur XI: Sve ima meru.

(pauza)

Papa Grgur XI: Gde su drugari?
g. Jašim: Gospojica Marta je htela da dođe u Zaječar, nego sam se smilovao i rekao da ne dolazi.
Papa Grgur XI: g. Dj? g. Vuk?
g. Jašim: Gospodin Dj je umro.
Papa Grgur XI: g. Kamiondzija? g. Dj je preminuo?
g. Jašim: Kamijondžija je juče svraćao, kao i gospodin Vuk.
Papa Grgur XI: Ko Vas je obavestio?
g. Jašim: Preminuo, uglavnom. Još nas je ranije obavestio da onog dana kad ne bude došao ovde znamo da se obesio.
Papa Grgur XI: Dobro... Šta se tu može.
g. Jašim: Tako smo mi juče shvatili da se gospodin Dj nesrećno ubio.

(pauza)

g. Jašim: U stvari, srećno ubio. Jer, zamislite šta bi bilo da mu nije uspelo nego da je samo polomio vrat.
Papa Grgur XI: Da, bilo bi veoma žalosno. Nek mu je laka zemlja.
g. Jašim: Zato bi trebalo svi da budemo srećni zbog njega.

(pauza)

Papa Grgur XI: Ali sto mu gromova! g. Dj!
g. Jašim: Srećno Vam bilo, g. Dj! Vi ste sada na boljem mestu!
g. Drk: Znam ja ko je g. Dj.
Papa Grgur XI: Tja!
g. Jašim: Gospodin Dj je bio nešto neshvatljivo za ovaj svet. Svi neshvaćeni ljudi tako završavaju.
g. Drk: Prolazio sam ovuda pre neko veče i on je sedeo ovde. Eto, baš tu.
Papa Grgur XI: g. Dj je bio čovek latinskog profila.
g. Jašim: Je li Vas obavestio o samoubistvu, g. Drk?
g. Drk: Nije mi delovao suicidno. Sve vreme je ćutao.
g. Jašim: Da, veliki čovek. Veliki igrač.
Papa Grgur XI: Onakvo lice ne videh skoro.
g. Drk: Da to nije Boneli?
g. Jašim: Ne. To je gospodin Dj.
Papa Grgur XI: Ja sam sasvim siguran da je to bio g. Dj.
g. Jašim: Ta ne bi nas lagao.
Papa Grgur XI: Svakako da ne.
g. Drk: I ja sam o tome sinoć razmišljao, po ko zna koji put.
g. Jašim: O samoubojstvu?
Papa Grgur XI: O čemu? O samoubojstvu?
g. Drk: Da.
Papa Grgur XI: Ko bi rekao! Dva kroatizma u isto vreme!
g. Jašim: To je tužno. To je konjincidencija.
g. Drk: O samoubojstvu.

(pauza)

g. Jašim: Ono je bila greška.
Papa Grgur XI: Šta je bila greška?
g. Jašim: Greška, zasigurno.
Papa Grgur XI: Šta je ovo? Proces, part II?
g. Jašim: Ne znamo. Možda je part jedan i pol. Ili jedan i četvrt; sa tim se nikad ne zna.
g. Drk: Moguće da se ubio, ili će se ubiti. Ima tako ozbiljan izraz lica, kao da je neko ko je upravo video saobraćajnu nesreću.
g. Jašim: To je čovek ozbiljnog izraza lica i krupnih očiju; svakako ih ne može imati negenijalan gospodin.
g. Drk: Podseća me na nekog francuskog enciklopedistu.

(pauza)

g. Drk: Možda na Voltera.

(pauza)

g. Drk: Zbog nosa.
Papa Grgur XI: Ja sam Grgur.
g. Jašim: I nos deluje inteligentno.
Papa Grgur XI: Da, da. Ceo profil je remek delo humanoidne arhitekture.
g. Jašim: Meni pomalo liči na nekog porno glumca, i to u nekom perverznom filmu gde intelektualci nasrću na kobile.
Papa Grgur XI: Mene su posebno fascinirale one izbočine na vilici, sasvim sa strane.

(pauza)

Papa Grgur XI: Tako okrutan profil, savršeno okrutan.

Kraj.

Proleće 2006.
Učestvovala gospoda: g. FuhrerMiler i g. FuckerKenjkenj
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 12.03.2007. 07:02 »

KROKODILI

Gospodin Ludvik: Vi ste već sasvim blizu ludila.
Gospodin Puhalo: Zašto tako mislite?
Gospodin Ludvik: Više ne znate razgovarati s ljudima.
Gospodin Puhalo: To nije moja stvar.
Gospodin Ludvik: Svejedno, bilo tuđa ili vaša, gleda vas mrko i čudnovato mrda prstom.
Gospodin Puhalo: Ali ja se osećam sasvim normalno.
Gospodin Ludvik: Dozvolite, video sam vaš rad u subotnjem nedeljniku, imate naročito kritičke stavove. Vi ste jedan ogorčeni gospodin.
Gospodin Puhalo: Ja volim pudlice.
Gospodin Ludvik: Naprosto, nastavite li tako ja više neću moći da računam na vaše prijateljstvo.
Gospodin Puhalo: Šta god vi mislili. Možete da ga duvate.
Gospodin Ludvik: I vi sada želite da ja preuzmem brigu o vama?
Gospodin Puhalo: To je vaše mišljenje, i imate puno pravo na njega.

Ulazi devojka sa crnim šeširom i povezom koji pada s njega. U celosti dostojanstveno odevena.

Gospodin Puhalo: Gospođice Sofija!

Gospođica Sofija pogleda gospodina Puhala, a onda nastavi da se divi cvetu koji nosi u desnoj ruci.

Gospodin Puhalo: Gospođice Sofija!

Gospođica Sofija ne otprati niti pogledom gospodina Puhala.

Gospodin Puhalo (umorno): Gospođice...

Gospođica Sofija lagano izlazi iz prostorije koju je samo prešla lakim hodom, i dalje diveći se cvetu.

Gospodin Ludvik: Vi ste, gospodine, sasvim ludi. Dozvolite! Ja se vas sada već bojim. To što govorite je neprihvatljivo i ne mogu da pretpostavim šta biste već sledećeg momenta bili u stanju da uradite.

Dok to govori, gospodin Ludvik korača uznemireno i rešeno odlazi van scene. Gospodin Puhalo ostaje u istom položaju i gleda prema publici nekoliko minuta. U to vreme ponovo na scenu ulazi gospođica Sofija.

Gospodin Puhalo: Gospođice Sofija! Zaboga jedinoga, čekao sam na vas!
Gospođica Sofija: Jeste li?
Gospodin Puhalo: Hteo sam da vam kazem da me intenzivno privlačite.
Gospođica Sofija: Ju!

Ulazi gospodin Ludvik, i odmah progovara, kao da je prisluškivao.

Gospodin Ludvik: Dakle, uvek će ženka primetiti da joj se obraćate čim predoseti da imate kazati štogod o njenoj lepoti. Zapravo, govorio je kako će se ubiti ne budete li došli u narednih nekoliko minuta.

Gospođica se ponovo udaljava laganim korakom.

Gospodin Ludvik: Trebalo se zahvaliti gospojici u dobar čas, dok je još bila tu.
Gospodin Puhalo: S njom bih najradije odigrao partiju šaha.
Gospodin Ludvik: Neka to bude vaš prvi dejt ili kraš.
Gospodin Puhalo: Nema više vremena! Gde je gospodin Denis? Denise!
Gospodin Tutkalo: Ne znam.
Gospodin Puhalo: Pa, zaboga miloga! Ja cekam na vas govor.
Gospodin Ludvik: Jednako za boga miloga, šta će biti sa gospođicom Sofijom? Želite li se sa njom družiti makar vi, gospodine Tutkalo?
Gospodin Puhalo: Gospođica Sofija će, zaboga miloga, biti likvidirana.
Gospodin Tutkalo: Naravno.

Gospođica spretno ulazi u prostoriju. Gospoda je primeti, ali se ponaša kao da nije tu.

Gospodin Puhalo: A odakle je to biće?
Gospodin Tutkalo: U obzir dolazi sve sto je zensko i sto se moze nazvati ljudskim bicem.
Gospodin Ludvik: Jednog dana ona će postati žena.

Pauza.

Gospodin Puhalo: Godine prolaze, ljudi propadaju.
Gospodin Ludvik: Jedan čovek iz mog komšiluka je pokušao jednom, pa onda otišao u Novi Sad i tamo uspeo.
Gospodin Tutkalo: hajde da sve spalimo!
Gospodin Ludvik: Vi nemate razloga, g. Tutkalo. Vi imate Sofiju.
Gospodin Tutkalo: Pa vi znate kako ja postupam sa ženkama.
Gospođica Sofija: Kako to?
Gospodin Puhalo: Sofija, koliko ste stari?
Gospođica Sofija: Deceniju i pol.
Gospodin Puhalo: Jednom sam se družio sa damom koja je bila vaših godina.
Gospodin Tutkalo: Svaka ženka koja je u životu imala makar malo iskustva sa muškarcima po mom shvatanju je potencijalna nimfomanka... i ja se trudim da to izvučem iz nje.
Gospodin Ludvik: Čekajte. Pokušavam da pribeležim.
Gospodin Tutkalo: Maksimalna eksploatacija svih ženskih resursa.

Gospođica uvređeno napušta pozornicu.

Gospodin Tutkalo: Iskreno, sve je to glupost.
Gospodin Ludvik: Znate, ja volim kad je dama puna sebe, ma koliko tomu bilo mučno prisustvovati.
Gospodin Tutkalo: Do onog dela...
Gospodin Puhalo: Do kog dela?
Gospodin Tutkalo: ... kada dotična gospođica poželi da mi podari svoje telo.

Pauza.

Gospodin Tutkalo: I tada bih se setio svega onog što su mi razne ženke činile i iskalio sve to na vulvi pomenute nam gospođice.
Gospodin Ludvik: Zar ona ne bi bila prva dama koja vas je iskreno volela?
Gospodin Tutkalo: A, ne. Devojke ne mogu da vole.
Gospodin Puhalo: Jedino gospodin Denis i ja nismo patološki razočarani u ženski rod. Slava nam.
Gospodin Tutkalo: To smo zaključili više puta.

Pauza.

Gospodin Puhalo: Je l' bi neko od vas glumio u porniću?
Gospodin Tutkalo: Ja bih.

Pauza.

Gospodin Ludvik: g. Puhalo, vi imate tapiju na nju.
Gospodin Puhalo: Osvojiću je, samo ako dođe.
Gospodin Tutkalo: O kome govorite?

Pauza.

Gospodin Ludvik: Zamislite. Pre nekoliko dana napišem pismo i pošaljem nepoznatoj osobi.
Gospodin Puhalo: Pravo vreme za krmenadle.
Gospodin Ludvik: Napisao sam: «Da li čitaš Turgenjeva?»
Gospodin Tutkalo: Ne brinite vi za to, Ludvik.
Gospodin Puhalo: Šta je to?
Gospodin Tutkalo: Šteta...
Gospodin Puhalo: Mene ne interesuju nikakve marmelade. Čekam g. Tutkalov govor i idem.
Gospodin Ludvik: g. Tutkalo će odrzati predsmrtni govor. Presuicidalni.
Gospodin Tutkalo: A, ne...
Gospodin Puhalo: g. Tutkalo, jeste li spremni?
Gospodin Ludvik: A onda će g. Puhalo teatralno napustiti prostoriju.
Gospodin Tutkalo: Pogrešno ste me razumeli. Ne želim ja ništa da uradim sa sobom.
Gospodin Ludvik: Do đavola. Ta vi ste kukavica.
Gospodin Tutkalo: I onda?
Gospodin Puhalo: Želimo vaš govor.
Gospodin Tutkalo: Ovako...
Gospodin Ludvik: Vi ste pufna, nestaćete a niko za vas neće znati. Održite govor i ubite se.
Gospodin Puhalo: Govor!
Gospodin Ludvik: Govor!
Gospodin Puhalo: g. Ludvik, ćutite.

Pauza.

Gospodin Tutkalo: Hvala bogu - kojeg nema - deceniju i po proživeh u mentalnoj i intelektualnoj eksploataciji sebe, u emotivnoj i socijalnoj autodestrukciji, i zelim da kazem da do sada nista nisam uradio jer sam uvek bio potlacen od strane samozvanih autoriteta i vrednosti. i zato narednih 5-6 godina, sto znaci do kraja svog zivota, provescu u unistavanju snova onih koji su meni i meni slicnima unistili snove. ako verujete u nesto - pomolite se! Niko nece biti postedjen. bilo je zadovoljsto svih ovih noci jebati makar kroz autosugestiju, ali i raspravljati sa vama. Vas sam duznik. Za slučaj da se vise ne budemo videli, zeleo bih da me, kao sto sam vec rekao, pamtite kao coveka koji je umro od groma kojeg je sam izazvao. Toliko.

Pauza.

Gospodin Puhalo: Možda bi neki revnosni građani mogli da sačuvaju govor g. Tutkala. Za neke nove generacije.
Gospodin Tutkalo: Kurac!

Pauza.

Gospodin Puhalo: Šta je to žiro-račun?
Gospodin Tutkalo: Šta?
Gospodin Ludvik: Ne znam. Tako se kaže. Valjda.
Gospodin Tutkalo: Ja sam čuo da toga više nema.
Gospodin Puhalo: Ja ne znam ni kako se hoda.

Pauza.

Gospodin Ludvik: Kako se zove ono naše udruženje?
Gospodin Puhalo: Koje?
Gospodin Tutkalo: UNE?
Gospodin Ludvik: UNE!
Gospodin Puhalo: Ali ja sam jedini član i počasni predsednik tog udruženja.
Gospodin Ludvik: Do đavola!
Gospodin Puhalo: Vas tek treba da učlanim.
Gospodin Ludvik: Dakle, nema mesta za nas. Imate li mesta u nekom drugom Vašem cenjenom udruženju?
Gospodin Puhalo: Ima u UZUB.
Gospodin Ludvik: UZUB.
Gospodin Tutkalo: Šta je UZUB?
Gospodin Puhalo: Udruženje za uništenje bagre. Ima i u drugim udruženjima mesta ali sam zaboravio koja su.

Pauza.

Gospodin Puhalo: g. Tutkalo, šta ćete sada učiniti?
Gospodin Tutkalo: Upravo sada? Čekati dok me ne najure.
Gospodin Puhalo: Neverovatno.
Gospodin Ludvik: Smrdimo.
Gospodin Puhalo: Treba videti definiciju ... (ovde je papir oštećen, pa se izvinjavamo pažljivom čitaocu) u onoj plavoj knjizi.
Gospodin Tutkalo: Kojoj plavoj knjizi?
Gospodin Puhalo: I na google-u.
Gospodin Tutkalo: Ne znam.
Gospodin Puhalo: Čovek ne zna šta da misli.
Gospodin Tutkalo: Potrudiću se da o tome pročitam što više.

Pauza.

Gospodin Ludvik: Gospodo, ušli su mi krokodili kroz prozor. Idem da ga zatvorim.

Gospodin Ludvik odlazi sa scene. Ostali otvaraju usta simulirajući razgovor. Kraj.

12. mart 2007.
Zahvaljujem g. Đ-u i g. Mileru
A. Kekenj
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #7 poslato: 19.03.2007. 02:52 »

TULIPAN

Poručnik de Go: U jednom trenutku imaš sve, u drugom – ništa!

Jedan čovek utrčava na pozornicu i viteški, zadihanim, isprekidanim glasom recituje.

Andre Žid: Kad dobijem cvet od devojke preko pošte, ja joj odem na adresu, kucnem, kažem «Dobar dan», nasmejem se, izmesim je dobro, gurnem joj debeo jezik u usta, obljubim, pozdravim i poljubim ruku.
Poručnik de Go: Pih! Ne umete da se divite usamljenom čoveku.
Andre Žid: Ne.
Poručnik de Go: Međutm, znate urlikati.
Andre Žid: I puhati.
Poručnik de Go: Ma pustite, dopalo mi se, samo Vas malko podjebavam.

Pauza.

Poručnik de Go: Danas je Bodi bio na teveu. Obavestila me je gospođica Virdžinija.
Andre Žid: Eto. A setite se da sam vam rekao da će se to desiti.
Poručnik de Go: Od nje se ništa ne može očekivati. Znate, ta devojka ima neki problem.
Andre Žid: Ljudi koji imaju problem su teški za razgovor.
Poručnik de Go: Teški, dabome.

Pauza.

Andre Žid: Šta je, molim vas, gospodin Bodi radio na teveu?
Poručnik de Go: Recitovao.
Andre Žid: A nije pevao?
Poručnik de Go: Nije pevao.
Andre Žid: Biće da je šteta!
Poručnik de Go: No, vidite, to sam i ja rekao.

Pauza.

Andre Žid: Ta gospođica... Virdžinija..., mislim da hoće seks.
Poručnik de Go: Prirodno je to. Onda se setim ko mi je ranije slao takve obavesti, a bilo je toga.
Andre Žid: Koga?
Poručnik de Go: Gospođicu Virdžiniju.
Andre Žid: Eh, to je nešto novo!
Poručnik de Go: U svakom slučaju bih vam je preporučio. Povratiće vam dobro raspoloženje. Ako ništa drugo, onda može biti treće ili četvrto.
Andre Žid: A to je najednom moguće?
Poručnik de Go: Guzovi su joj čvrsti, a grudi bujne. Usne, pak, podeljeno dobre. Ona gornja je punija od donje.
Andre Žid: A da li su joj noge obrijane?
Poručnik de Go: Vidite, o tome nisam razmišljao.
Andre Žid: Hoću da liči na mlade tajlandske vidre. Neka se dobro okupa, obrija, podmaže, namiriše, i, molim vas, neka nosi punđu.
Poručnik de Go: Razume se. Međutim, zanima me hoćete li porciju kačamka?

Poručnik de Go pruža kašiku kačamka iz lonca prema tanjiru gospodina Žida. Ovaj pak primiče svoj tanjir.

Andre Žid: Bio bih vam veoma zahvalan.

Gospoda glasno uživa u hrani, i to traje desetak minuta.

Poručnik de Go: Beli bubrezi mogu da budu isto ovako ukusni. Samo je potrebno imati još i dobrog kuhara koji bi sve to znao umešno pripremiti.
Andre Žid (punih usta): Kuhari su duša sveta.
Poručnik de Go: Dajte da vam kapnem još jednu porciju.

Žid pruža činiju.

Andre Žid: Još sam jedino u vojsci jeo nešto ovako ukusno. Kobasicu i dva jaja, uz čašicu jogurta. Pucka!
Poručnik de Go: Sve je u kuharima, dobro kažete. Ali, hoćete li ponoviti? Jesam li čuo da ste bili redov, služili armiju?
Andre Žid: Onako.
Poručnik de Go: Kako, molim vas?
Andre Žid: Dobro. Priznaću Vam nešto.
Poručnik de Go: Znao sam da ste nešto sakrili. A sad se nadate da će biti puj pike, ne važi!
Andre Žid: Radi se o tom što obožavam našu domovinu.
Poručnik de Go: Šta kažete?
Andre Žid: Oprostite, ali istina je. Volim je, a vi me silujte od zajebancije.
Poručnik de Go: Dakle, vama je potpuno svejedno?
Andre Žid: Bojim se da je tako, g. de Go.
Poručnik de Go: Pa, dobro. Nek ide život.

Pauza.

Andre Žid: Odlazim, g. de Go.
Poručnik de Go: A baš sam Vam hteo nešto kazati.
Andre Žid: To bih mogao još da pričekam. Izvolite.
Poručnik de Go: Ne, ne govorim sa ljudima koji odlaze.
Andre Žid: A zašto?
Poručnik de Go: Eto, tek tako.
Andre Žid: Kako?
Poručnik de Go: Ne znam ja to. Ali tako sa mnom stoje stvari.
Andre Žid: A ja sam mislio...
Poručnik de Go: Tako uvek ljudi pomisle. Sva sreća pa na kraju shvate.
Andre Žid: Idite do vraga, g. de Go.
Poručnik de Go: Jebite se, Žid.

Andre Žid odlazi sa pozornice, a na nju stupa Budimir i gospođica Framanš. Budimir prilazi poručniku, uštinu ga za mišicu, ovaj poskoči. Gospođica je na drugom kraju i radi šta joj volja.

Poručnik de Go: Jeste l' trpali šta?
Budimir: Samo drkao. Oprostite na izrazu.
Poručnik de Go: A recite mi, da li vi imate pojma o tome kako je lepo imati sopstveni kutak, sopstveni prostor za rad i usavršavanje? Prostor koji ćete moći da čuvate kao kakvu devojku. Otkrio sam to da volim prati prozore. Međutim, razmišljam koliko bih se uzrujao kad bi ko od mojih prijatelja ušao u toalet da se olakša.
Gospođica Framanš: Ha! Još da se posere!
Budimir: I sve pored šolje.
Poručnik de Go: Bilo bi problema ako bi se radilo o muškarcu koji po obavljenom poslu ima još da klati alatkom. Znate, i sam ulažem dosta truda da pogodim dok to radim.
Gospođica Framanš: Fuj!
Poručnik de Go: Ali kod drugih ljudi, koje inače ne poštujem mnogo, ili u javnim veceima, ne trudim se toliko, verujte. Međutim, kod nekih poštovanih ljudi radim to i dalje sa pažnjom i predanošću.
Gospođica Framanš: Na mom faksu su zajednički toaleti. Kako za muške, tako i za ženske.
Poručnik de Go: Nisam takve sreće, gospođice. Da ja tako, stajao bih svakog dana ispred kabina, i čekao da naiđe žensko. Onda bih otvorio vrata i pokazao rukom da slobodno može ući. I tu se ne bi završilo. Ostao bih tu da čekam da obavi posao koji ima, pa bih otškrinuo u pravo vreme.
Budimir: Vi ste pravi džentlmen.
Poručnik de Go: Nikad se ne zna. Možda bi se tako neka ženska zaljubila u me.
Budimir: Kao da čitate iz najmodernijih časopisa.
Poručnik de Go: Možda bi kazala: «Ju! Ta vi ste jedan prelepo vaspitan gospodin!» A ja bih je onda pitao hoće li da idemo na kačamak.
Gospođica Framanš: Ja bih vas odbila, budite sigurni.
Poručnik de Go: A zašto biste me odbili?
Gospođica Framanš: Zato što imate surlu namesto nosa.
Poručnik de Go: A, molim vas, kakve to veze ima sa odbijanjem?
Gospođica Framanš: Ima. Zar ste toliko glupi pa ne shvatete?
Budimir: Gospođici se ne dopadate, gospodine poručniče.
Poručnik de Go: Dakle, pokraj sve moje dobrote, džentlmentstva, veli da joj se ne dopadam?
Budimir: Zbog nosa.
Poručnik de Go: Kakvog sad nosa?
Budimir: Nagađam ali mislim da se radi o Vašem.
Poručnik de Go: Nosu?
Gospođica Framanš: Tako je. Da se radi o Vašem nosu.
Poručnik de Go: A kad bih zamenio svoj za Budimirov nos, je l' bi vam se taj nos dopadao?
Gospođica Framanš: Komplikujete, stalno komplikujete. Mene nosevi ne interesuju. A možda me i interesuju, ali malo. To se vas ionako ne tiče.
Budimir: Otkud mislite da bih Vam dao svoj nos?
Poručnik de Go: Sada shvatam! Gospođica je zaljubljena u Budimira!
Budimir: Oho! Oho-ho! Sad sam pilot! Sad sam lovac! Još malo pa srećan!
Gospođica Framanš: Njegov nos je lep. Juče sam poželela da ga poljubim.

Pauza. Poručnik de Go izvadi ogledalce i posmatra sebe neko vreme.

Poručnik de Go: Samo mi još tulipan u reveru fali pa da budem pravi gospodin.

Kraj.

18-19. 3. 2007.
Aco Kenjkenj
Sačuvana

UnDead
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Besmrtni Filozof

« Odgovor #8 poslato: 19.03.2007. 14:47 »

Ovo nije drama, i nije završena, i daleko je od kraja, inače je horror, i predviđena je da bude duga priča, bilo kako bilo ovaj prvi deo baš deluje kao drama, naslov nije konačan. Uživajte :): (i kritikujte!)

POSLE SVEGA

Sunce je baš sjajilo tog dana kada smo krenuli na taj put, sa Novog Zelanda do Australije, naš brod je bio u dobrom stanju po rečima kapetana, putovao sam sam, samo ja i biblija od koje se ne odvajam. Ja sam sveštenik, posetivši Novi Zeland vraćam se u Australiju, tamo ostajem par meseci, ali to putovanje brodom nikada neću zaboraviti...
            Ukrcavanje je kratko trajalo, ubrzo smo zaplovili i već odmakli od obale, bio je sumrak, putovanje je trebalo da traje šest časova, ali je trajalo neuporedivo duže. U malom broju putnika nisam poznavao nikoga. Ipak posle par sati prišao sam jednoj stroj gospođi, bila je sama sve vreme pa priđoh da nam put bude udobniji. Sporo i tiho puitah “dali bi vam smetalo ako vam se pridružim?” ona je kratko odgovorila svetlim glasom “Ne, uopšte.” Par trenutaka ćutanja reših da prekinem “Dali ste iz Britanije?”, pogled