Gledajte sad šta javljaju neki mediji o događajima u Nišu. Prenosi Mondo:
Lud za vojskom i uniformom! Utorak, 13. mart 2007. 12:25Od tada se Peca predao svom neobičnom hobiju, živi kao vojnik, a od pre tri godine je u Nišu otvorio i "Armi šop", prodavnicu vojne opreme.
Mmmm. Živi kao vojnik u mirnodopsko vreme. Mislim da već imamo dobre obrise ličnosti i njene bolesti. Ali čujte, pročitajte još jednom: čovek živi kao vojnik. Kao da se radi o nekoj apsurd priči.
"Ne razumem ove momke koji sada hoće da služe civilno i da se zovu vojnici bez puške, da čuvaju starce po staračkim domovima. Nekada se u srpskim selima nije mogao ni oženiti onaj ko nije odslužio vojsku, jer smatralo se da ima neku ozbiljnu manu. Ali, ne ljutim se ja na te naše nove 'pacifiste', to je njihov izbor", kaže Zdravković.
Bez komentara. Samo čitajte i uživajte.
Supruga Danijela u početku se malo čudila neobičnoj strasti svog bračnog druga, ali se brzo navikla. Sada i sama, zajedno sa ćerkama Katarinom (9) i Natašom (5), voli da se obuče u militari stilu.
Ovo je poseban fenomen. Čak imam jednu dramu u kojoj se pominju devojke koje vole militariste. Čine se seksi tipovima, strašnim momcima, dobrim zarivačima. Elem, učiti decu (pa još žensku) na militarizam i obožavanje militarističke opreme je bolest na koju bi možda neka socijalna institucija mogla da obrati pažnju.
Predrag oblači vojne stvari - od čizama i čarapa, preko majica i donjeg veša, pa sve do pantalona, košulje, jakne i kape. Najviše mu se svidjaju američke uniforme i oprema, jer kaže da su najkvalitetnije, iako nikada ne bi živeo u Americi. Peca spava na maskirnom jastuku, pokriva se vojnim ćebetom i jorganom, pije iz originalnih vojnih čaša i šolja, jede iz vojnih tanjira i koristi vojnički pribor.
Obratite pažnju na boldovano i anderlajnovano.
Ima i aluminijumske lonce iz Drugog svetskog rata, čuturicu iz 1944. godine, rančeve, "zipo" upaljače raznih vrsta, kombinezone, pilotske nezapaljive jakne, kabanice, satove i terenske lampe. U dvorištu porodične kuće od vojnih maskirnih mreža improvizovao je garažu za svog "sitroena".
Ja bih ovoga držao u kućici za pse.
Elem, nešto drugo mi je ovde iznad svega interesantno i možda vredno gađenja: otkud to da se mediji interesuju za ovoga, i čini mi se, na način koji afirmiše ovaj "način života"?