Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Vojska i demilitarizacija  (Pročitano 15059 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #30 poslato: 14.03.2007. 13:32 »

Mediji se interesuju za sve sto je ekscentricno, neobicno...Kao sto su se zanimali za za ono udruzenje Inidjanaca tako i za ovo. Taj "militari" stil dolazi sa Zapada, tj. iz Amerika gde onaj desnicarski deo stavlja zastavu na svoju kucu, pljuje sve "izdajnike", tj. one koji su protiv rata u Iraku, i naravno podrzava Republikance. Mada imamo i mi svoju tradiciju militarizma. Nije toliko zalosno sto je taj lik ludak, imas takvih koliko hoces, nego sto je to preneo na cak tri osobe oko sebe. Ocigledno da dominira svojom zenom.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Lvzifer
Građanin

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 28.03.2007. 02:13 »

Devojci iz Kruševca poštar uručio poziv za regrutaciju
Marija pozvana u vojsku

Otac Radoje bio je oduševljen: "Ako, ćerko, ti si tatin sin, spremićemo ispraćaj"
Poštar je prošlog utorka na vratima stana porodice Vučićević, u Ulici V. Radojevića 20 u Kruševcu, zvonio dva puta. Otvorila je ćerka Marija (17), kojoj je kao "regrutu obvezniku" uručen poziv da se 9. februara 2007. u 12 sati javi Vojnom odseku Kruševac "radi uvođenja u evidenciju vojnih obveznika"!

R. Barjaktarević
Glas javnosti

Brate iz ovog mog grada samo ovakve budjave vesti mogu da se cuju.
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 07.04.2007. 15:53 »

Cuo sam da se u Hrvatskoj od sledece godine ukida vojska, odnosno da ce da formiraju samo specijalne vojne jedinice, profesionalnu vojsku. Verovatno je to bio uslov da bi se prikljucili EU. Bas me interesuje kad ce to da predlozi Kostunjavi. Verovatno treba Evropa malo da nas cedi, jer vlast ne zeli da se suprotstavi redovnom sluzenju vojske zbog desnicara. Desnica je za vojsku i za ratove, a takvih je najvise u ovoj zemlji. Sto znaci i veliki broj glasaca za Kostunicu dok drzi ovo stanje redovne vojske.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +17/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 15.04.2007. 00:58 »

Citat
Cuo sam da se u Hrvatskoj od sledece godine ukida vojska

.....војска или војни рок..?

Latinica:
.... vojska ili vojni rok...?

Citat
. Verovatno je to bio uslov da bi se prikljucili EU. Bas me interesuje kad ce to da predlozi Kostunjavi. Verovatno treba Evropa malo da nas cedi

.......само ти недостају информације ....већ је одлучено да се 2010.године укида служење војног рока и прелази на професионалну војску (шта год то значило у нашим условима)

Latinica:
.... samo ti nedostaju informacije... vec je odluceno da se 2010. godine ukida sluzenje vojnog roka i prelazi na profesionalnu vojsku (sta god to znacilo u nasim uslovima)

Citat
jer vlast ne zeli da se suprotstavi redovnom sluzenju vojske zbog desnicara. Desnica je za vojsku i za ratove, a takvih je najvise u ovoj zemlji. Sto znaci i veliki broj glasaca za Kostunicu dok drzi ovo stanje redovne vojske.

.......из чега следи да су државе, где су левичари на власти укинуле војску или ти ту исту војску не шаљу нигде да ратује. Међу њима су Италија, В. Британија, Француска а прича се да ће то исто урадити и Амери када демократе поврате Белу кућу.........и да ће сав новац који иде војсци бити преусмерен на болнице и гладну децу Африке....
P.S....заиста сматрам великом храброшћу, писати о нечем о чему појма немаш...... мада су ови наши простори увек били богати "експртима" опште праксе.....

Latinica:

... iz cega sledi da su drzave, gde su levicari na vlasti, ukinule vojsku ili ti tu istu vojsku ne salju nigde da ratuje. medju njima su Italija, V. Britanija, Francuska, a prica se da ce to isto uraditi i Ameri kada demokrate povrate Belu kucu... i da ce sav novac koji ide vojsci biti preusmeren na bolnice i gladnu decu Afrike....
P.S... zaista smatram velikom hrabroscu, pisati o necemu o cemu pojma nemas... mada su ovi nasi prostori uvek bili bogati "ekspertima" opste prakse....
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 15.04.2007. 03:43 »

Znachi za Srbiju planirano tek 2010. Najebali smo. Jos tri godine da ispashtamo zbog nesposobnog Koshtunice da ubrza proces.
Vidim da je Svecu zhao sto ce vojska da se ukida. Ja mu predlazem da izadje sa drugovima radikalima ili vernim kostunicarima da pretestuje protiv demilitarizacije. Ko ce da brani Kosovo ako klinci ne nauce kako se rukuje pushkom?  :zaboga:
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 15.04.2007. 11:36 »

.........ти си неки мудар дечак, ако из чињеница које сам изнео, протумачиш и моја осећања.
Зашто би ми било жао....Ти и даље мешаш војни рок и војску. Па наравно да је за ову земљу једино решење професионална војска, са бројним стањем оноликим колико је држава спремна или жели да  новца за опрему и плате (или мислиш да ће неко желети да буде профеионалац за 16.000 динара , колико је сада  плата војника по уговору)
Рок од три године, колико је остало до проесионализације, није ствар политичке жеље или воље појединаца већ напросто реална чињеница да би се озбиљан посао урадио како треба............... мада је вама неколицини са овог форума свако неслагање са вашим ставом довољно  да неистомишљеника прозивате као припадника једне друге или треће странке

Latinica:

.........ti si neki mudar dečak, ako iz činjenica koje sam izneo, protumačiš i moja osećanja.
Zašto bi mi bilo žao....Ti i dalje mešaš vojni rok i vojsku. Pa naravno da je za ovu zemlju jedino rešenje profesionalna vojska, sa brojnim stanjem onolikim koliko je država spremna ili želi da  novca za opremu i plate (ili misliš da će neko želeti da bude profeionalac za 16.000 dinara , koliko je sada  plata vojnika po ugovoru)
Rok od tri godine, koliko je ostalo do proesionalizacije, nije stvar političke želje ili volje pojedinaca već naprosto realna činjenica da bi se ozbiljan posao uradio kako treba............... mada je vama nekolicini sa ovog foruma svako neslaganje sa vašim stavom dovoljno  da neistomišljenika prozivate kao pripadnika jedne druge ili treće stranke
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #36 poslato: 15.04.2007. 15:14 »

Pa naravno da je za ovu zemlju jedino rešenje profesionalna vojska, sa brojnim stanjem onolikim koliko je država spremna ili želi da  novca za opremu i plate (ili misliš da će neko želeti da bude profeionalac za 16.000 dinara , koliko je sada  plata vojnika po ugovoru)

Bitno sam iznenađen ovom izjavom nekog ko piše ćirilicom (na forumu na kojem učestvuju i ljudi iz BiH i Hrvatske) i ima stavove prosečnog DSS glasača.

Rok od tri godine, koliko je ostalo do proesionalizacije, nije stvar političke želje ili volje pojedinaca već naprosto realna činjenica da bi se ozbiljan posao uradio kako treba...

A šta smatraš da je potrebno da se uradi, i da to traži proces koji traje tri godine? Pokušaj logično da razmišljaš i smisliš zašto su potrebne tri godine za taj posao.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 20.04.2007. 17:54 »

Bitno sam iznenađen ovom izjavom nekog ko piše ćirilicom (na forumu na kojem učestvuju i ljudi iz BiH i Hrvatske) i ima stavove prosečnog DSS glasača.

...а зашто ме то не чуди.....твоје поделе и етикетирање по неким чудним критеријумима су твој проблем, а не мој....

Latinica:

...a zašto me to ne čudi.....tvoje podele i etiketiranje po nekim čudnim kriterijumima su tvoj problem, a ne moj...

Citat
A šta smatraš da je potrebno da se uradi, i da to traži proces koji traje tri godine? Pokušaj logično da razmišljaš i smisliš zašto su potrebne tri godine za taj posao.

...е сад твоја потреба да на свакој теми, и о оној о којој немаш релевантна сазнања, даш закључак (некада давно секретари основних организација СК су имали ту обавезу) доводи ме у дилему да ли да ишта напишем ................ но ајд сад треба ти едукација....
1. причамо о Србији
2. нема доктрине одбране
3. нема Закона о Војсци Србије
4. да би се прешло са корпусне на бригадну организацију јединица потребно је рално   време да се то обави а у склопу времена, потребне су и паре
5. потребна је промена система обуке
6. потебна је обука носиоца система обуке
7. потребно је ново наоружање и опрема
8. и опет да би се запослио професионални војник,( тешко занимање, са много рада и одрицања) потребно му је понудити и адекватну новчану надокнаду......
9. свака војска, по природи организације, је конзервативна и не трпи никакве нагле промене, међутим у реалном времену све одради на прави начин.........

Погледај само колико је времена потребно високом школству да се прилагоди Болоњској декларацији, и то је колико видим у твом окружењу...............

Мимо ове реплике, видим да ти је однос према занимању војника увредљив и понижавајући али као што рекох раније: ....имаш ти и својих проблема.......

Latinica:

..e sad tvoja potreba da na svakoj temi, i o onoj o kojoj nemaš relevantna saznanja, daš zaključak (nekada davno sekretari osnovnih organizacija SK su imali tu obavezu) dovodi me u dilemu da li da išta napišem ................ no ajd sad treba ti edukacija....
1. pričamo o Srbiji
2. nema doktrine odbrane
3. nema Zakona o Vojsci Srbije
4. da bi se prešlo sa korpusne na brigadnu organizaciju jedinica potrebno je ralno   vreme da se to obavi a u sklopu vremena, potrebne su i pare
5. potrebna je promena sistema obuke
6. potebna je obuka nosioca sistema obuke
7. potrebno je novo naoružanje i oprema
8. i opet da bi se zaposlio profesionalni vojnik,( teško zanimanje, sa mnogo rada i odricanja) potrebno mu je ponuditi i adekvatnu novčanu nadoknadu......
9. svaka vojska, po prirodi organizacije, je konzervativna i ne trpi nikakve nagle promene, međutim u realnom vremenu sve odradi na pravi način.........

Pogledaj samo koliko je vremena potrebno visokom školstvu da se prilagodi Bolonjskoj deklaraciji, i to je koliko vidim u tvom okruženju...............

Mimo ove replike, vidim da ti je odnos prema zanimanju vojnika uvredljiv i ponižavajući ali kao što rekoh ranije: ....imaš ti i svojih problema.......
Sačuvana

Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 22.04.2007. 13:28 »

Tesko mi da poverujem ali izgleda da i ovi s desna znaju da uguraju  osmeh  ko bi rekao na ovom forumu a desnicari jebu kevu  :jezik:

* chetnik.jpg (35.71 KB, 366x500 - pregledano 254 puta.)
Sačuvana
Dekadent
Slobodni mislilac

Duh bunta: +7/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #39 poslato: 22.04.2007. 18:32 »

.ja sam otisao iz vojske posle tri meseca,(sto se kaze,shkartirali me),drkali me neki vodnici i to,stvar je u tome sto je kod nas vojska organizovana tako da otprilike ima vise mudonja i mudasca sa kao nekim titulama nego vojnika..i sad ta muda i mudashca smatraju da im je bogom dano da se non stop izdrkavaju,ko narednici iz americkih filmova.jebiga ovde su ljudi nadrkani,retko ko ima zivce da pusta da mu se mamlaz iz neke zlatiborske vukojebine redovno pokenjava na glavu.dojaja je sto sam naucio da pucam iz srpskog kalashnjikova...to je dobar osecaj,drzati ono sranje osmeh
Sačuvana
dexa pantelejski
Banovani korisnik

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 22.04.2007. 19:30 »

Citat
dojaja je sto sam naucio da pucam iz srpskog kalashnjikova...to je dobar osecaj,drzati ono sranje

potpisujem, stvarno je mocan osecaj pucati iz te azdahe.
mi smo se takmicili u dokolici ko ce brze da ga rastavi i sastavi.

dobar je feeling i kad obuces pancir, narocito kevlarski. onaj sa plocama je govno.
Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #41 poslato: 22.04.2007. 21:07 »

i sad ta muda i mudashca smatraju da im je bogom dano da se non stop izdrkavaju,ko narednici iz americkih filmova.jebiga ovde su ljudi nadrkani,retko ko ima zivce da pusta da mu se mamlaz iz neke zlatiborske vukojebine redovno pokenjava na glavu.

Psihološki odnos koji tvori izdržavanje (ili kako se to već kaže) vojnog roka, ta vojna obuka, je onaj koji totalitarna država/zajednica/sekta traži od jednog svog atoma/pojedinca/pitomca. Imao sam prilike da posmatram taj odnos i uživo, a može se videti i u domaćim filmovima. Tu se čovek ne tretira kao čovek, nego kao šraf u jednoj krvničkoj mašineriji u kojoj pojedinačna prava ne postoje. Odrađivanje vojne obaveze (ja ne mogu da se složim da je to obaveza, no moram ovde tako da napišem) čoveka čini pokornim, poslušnim, postavlja ga kao najsićušnije biće spram države kao apsolutnog autoriteta. Čovek postaje sredstvo u rukama diktatora, odnosno totalitarne države. Država u kojoj postoji vojni rok kao obaveza je tako zatvorena država, koja građane ne uči mišljenju i kritici, nego jedino podaništvu.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
dexa pantelejski
Banovani korisnik

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 22.04.2007. 21:17 »

Eto vidis komesaru kako ti mozes da pishes pametno samo kad oces.
Sve potpisujem, osim ovog da se to moze videti u domacim filmovima. Bar ja do sada nisam imao prilike da vidim film koji verno opisuje ispiranje mozga koje ti urade u vojsci.

Ah, da. Pojedinacna prava postoje, ali samo ako su u krajnjoj liniji u korist kolektivu tj. vojsci i drzavi. Recimo puste te na vikend da ne bi poludeo ili ubio nekog.
Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 24.04.2007. 18:48 »

Psihološki odnos koji tvori izdržavanje (ili kako se to već kaže) vojnog roka, ta vojna obuka, je onaj koji totalitarna država/zajednica/sekta traži od jednog svog atoma/pojedinca/pitomca. .... Tu se čovek ne tretira kao čovek, nego kao šraf u jednoj krvničkoj mašineriji u kojoj pojedinačna prava ne postoje. Odrađivanje vojne obaveze (ja ne mogu da se složim da je to obaveza, no moram ovde tako da napišem) čoveka čini pokornim, poslušnim, postavlja ga kao najsićušnije biće spram države kao apsolutnog autoriteta. Čovek postaje sredstvo u rukama diktatora, odnosno totalitarne države.

.......i sada si otkrio toplu vodu. U svim armijama sveta vojna obuka je upravo to....... bez obzira da li je u pitanju vojni rok ili profesionalni razlozi (tačno da u drugom slučaju postoji faktor  dobrovoljnost, mada u kad je u pitanju mobilizacija i on se gubi)

Država u kojoj postoji vojni rok kao obaveza je tako zatvorena država, koja građane ne uči mišljenju i kritici, nego jedino podaništvu

........a tamo gde ne postoji vojni rok, država je otvorena i uči građane mišljenju, kritici i građanskoj neposlušnosti .......... malo sutra..... u stvari ima takvih mišljenja o državi kod klasika socijalizma Marksa, Lenjina........
Sačuvana

Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 28.04.2007. 17:39 »

26.04.2007, BEOGRAD
Izvor: Beta

U Kruševcu se formira Garda svetog cara Lazara

U organizaciji Ujedinjenog narodnog pokreta srpstva i Pokreta veterana Srbije, u Kruševcu će 5. maja biti osnovana "Garda svetog cara Lazara", čiji će zavet biti "oslobađanje Kosova i Metohije".
U proglasu, naslovljenom "Kosovsko-metohijski boj. Rat do oslobođenja srpske svete zemlje", "ratnici i dobrovoljci" se pozivaju da se okupe u porti crkve Lazarice u Kruševcu, 5. maja u 09.00 sati.

U okviru događaja koji je najavljen kao Sabor srpstva biće održana smotra prvih hiljadu članova garde, a potom i njihov defile do Spomenika kosovskih junaka.

Sabor u Kruševcu će, kako se dodaje, biti početak mobilizacije "koja će se proširiti celom Srbijom".

Svetac, ja to je za tebe, da se ukljucis. Evo i slicice.

* tigrovi.jpg (32.04 KB, 382x542 - pregledano 268 puta.)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: