Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 13   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Hrvatski fasizam  (Pročitano 11018 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #30 poslato: 31.01.2008. 21:07 »

I ja bih voleo da vidim kako nazi razmišlja van političkih tema. Pa neka i to bude poziv da se oproba tamo.

Morella uskoro dobija status mod-a ili admin-a   Zvrko  zbog anti-nazi stava.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
srbija u srcu
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 31.01.2008. 21:08 »

Hvala,mislim da nema svrhe...unapred se izvinjavam ako sam nekog uvrijedila,bilo je nesvjesno!
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #32 poslato: 31.01.2008. 21:09 »

I ja bih voleo da vidim kako nazi razmišlja van političkih tema. Pa neka i to bude poziv da se oproba tamo.

Sta reci...strasno.

A sto se tice predloga za Morellu nemam nista protiv...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Morella
Gradjanin
*

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #33 poslato: 01.02.2008. 17:22 »

Huhu mooc too..Cheesy
Salu na stranu hvala, ako zaista mislite da sam zasluzila super:) Ali nemojte admina...nisam bas za toliko odgovorne funkcije;)
Zena iz senke jezik
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Druid
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 16.02.2008. 18:17 »

Los standard zivota je fundament za svaki oblik ekstremiteta pa tako i nacizma, uzmite za primjer Njemacku, priko 80% tkz. neo-nacista danas cete nac u istocnome dijelu dok razvijeniji zapad biljezi neke druge, manje opasne "trendove". Sta se tice thompsona, sta da vam kazem, kod nas u Hrvatskoj je situacija dosta slozena sta se njega tice; nema ni upola medijsku paznju kakvu je ima do prije par godina ali svejedno ce bez problema napunit Poljud (Split) i bez pretjerane promocije. Znaci stvar nije komercijalne prirode. Druga stvar je sta je danas moderno dizat desnicu i probleme svodit na nacionalnu osnovu. Bitno je i naglasit i da "najveci Hrvati" dolaze iz dijaspore i dakako najvise mrze sve ne-hrvatsko. Osim toga rat i nije tako davno bio, rane ljudi koje je on nazalost zahvatio jos su svjeze, a s njima prelaze i na potomke koji nisu i ne bi tribali bit optereceni njime. Ne pada mi na pamet da u i jednoj drugoj drzavi mozete nac tako popularnoga glazbenika koji nize takve uspjehe sa slicnom tematikom. Iako san u vas nedavno naletio na Momcila & "Dzamije lete", ha ha ha...  Zelenko
Sačuvana

Ruinrama Kolossal S.P.Q.R.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #35 poslato: 17.02.2008. 05:14 »

Los standard zivota je fundament za svaki oblik ekstremiteta pa tako i nacizma, uzmite za primjer Njemacku, priko 80% tkz. neo-nacista danas cete nac u istocnome dijelu dok razvijeniji zapad biljezi neke druge, manje opasne "trendove".

Slažem se glede standarda, ali ne i što se tiče Nemaca. Nisam siguran da u Nemačkoj toliko kulja nacionalizam, pa još i neonacizam, pogotovo iz razloga što su kod njih pojačane zakonske mere protiv isticanja neonacističkih i fašističkih simbola i propagiranja njihovih vrednosti. Nemačka, koliko znam, važi za jednu od najdisciplinovanijih zemalja što se tiče temeljitosti borbe protiv neonacističkih pokreta, na tlu Evrope.

A da su nerazvijenost i kulturna zaostalost uslov da se nečija svest (a još lakše ona kolektivna) razvije (ili tačnije - degradira) u nacionalističku i potom neonacističku - to mislim da nijedan sociolog ili politički psiholog ne bi sporio.

Citat
Sta se tice thompsona, sta da vam kazem, kod nas u Hrvatskoj je situacija dosta slozena sta se njega tice; nema ni upola medijsku paznju kakvu je ima do prije par godina ali svejedno ce bez problema napunit Poljud (Split) i bez pretjerane promocije.

Ne znam kako je to kod vas, ali je li Split bogat i velik grad? Ima li 300 hiljada duša? Deluje mi odavde kao nešto poput Niša ili Novog Sada u Srbiji (pre bih rekao kao Novi Sad nego li Niš, pošto bih rekao da je Split dosta bogatiji i u kulturnom smislu razvijeniji od Niša u Srbiji). Ako je nešto poput Niša, i okružen manjim mestima odakle mladi dolaze na kulturne ili kvazikulturne događaje, moguće je da je upravo ta najčešće palanačka svest provincijalaca ta koja puni dvorane na koncertima takvih umetnika kakav je Thompson ili kakav bi u Srbiji bio neki neonazzi bend. Ispravite me ako sam dosta zgrešio pri ovom komentaru.

Citat
Znaci stvar nije komercijalne prirode.

Da, i u to gore. Mada su možda Thompsonove pobude čisto i isključivo komercijalne prirode. To deluje logičnije nego prihvatiti da je neko stvarno nacionalno opterećen.

Citat
Druga stvar je sta je danas moderno dizat desnicu i probleme svodit na nacionalnu osnovu. Bitno je i naglasit i da "najveci Hrvati" dolaze iz dijaspore i dakako najvise mrze sve ne-hrvatsko.

Jest. Tako i najveće Srbende javljaju se iz dijaspore. Videli smo to par puta na ovom forumu, a i primeti se po pravopisu. No, danas sve više mladih beži u inostranstvo pa se mogu čuti i pametni glasovi odande. Ali to je novi val dijasporaša, ne onaj koji se stvorio za vreme ratova devedesetih (kada je svako mogao da ode u inostranstvo pod kartom izbeglištva).
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 17.02.2008. 11:53 »

U Nemackoj hapse i fasiste i antifasiste. Prve zbog direktnog, druge zbog indirektnog propagiranja fasizma.  Zvrko
Sačuvana
Druid
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 17.02.2008. 13:15 »

@ Domaci izdajnik;

Komplicirano mi je quotat te dio po dio pa cu ti ukratko odgovorit u komadu.
Vecinom se slazemo, no ovo u vezi Njemacke nisi u pravu. Njemacki istok a za njim i sjever biljeze posljednjih godina ogroman porast nacistickih pristalica, primjerice NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) u zadnjih par izbora permanento multiplicira postotak svojih uspjeha. Cak se i zadnje godine njem. javnost umijesala u igru nakon sta je situacija postala alarmantna. Njemacka sigurno slovi kao jedna od najdiscipliranijih zemalja glede sprijecavanja neo-nacistickih pokreta, jedna od najdiscipliranijih zemalja opcenito, no mora ti bit jasno da su takve tendencije dvosijekli mac koji u ljudima izaziva revolt. Jos ako uzmes u obzir broj stranaca u Njemackoj ( 7 mil.), te da se radi o klijevci nacizma stvar postaje jasnija.

"A da su nerazvijenost i kulturna zaostalost uslov da se nečija svest (a još lakše ona kolektivna) razvije (ili tačnije - degradira) u nacionalističku i potom neonacističku - to mislim da nijedan sociolog ili politički psiholog ne bi sporio." - Tu se nema sta dodat.

Idemo dalje.

Split je kulturna prijestolnica Hrvatske, no nazalost danas u morbidnoj centralizaciji njegovi potencijali ne dolaze do izrazaja, svi putevi vode u Zg. Oko 300 000, uzest cemo u obzir da je magnet za okolnih 50km. Nisan upoznat s Nisom i Novim Sadom pa ti ne bi bio kompetentan napravit komparaciju izmedu njih 3. Provincija ucini svoje, sigurno, ali interesantno je kako upravo razvijenost pojedinih mjesta i opcina utjece na desnicu ili liberalnije stavove, upravo u Dalmaciji je to ekstremno izrazeno; gotovo sva mista uz obalu di turizam cvita su uporiste liberala dok "iza brda" stoje oni drugi nastrojeni. Dakako, zagora je nerazvijeniji dio.
Tu se vracamo na ono da kulturna i obrazovana osoba ( ne nuzno u klasicnome smislu rijeci) koja je na dodiru razlicitih ljudi i iskustava konitnuirano razvija svoju osobnost i u takvom progresu ostaje malo prostora za manevre niskih strasti tipa nacizam.

Thompsonove naume su vjerojatno komercijalne prirode, no kad san napisa suprotno mislio sam na stanje konzumenata, odnosno potrosaca.

Nove generacije nadolaze, logican slijed bi bio da se primitivni nagoni iskorijene ili barem kolektivno nauce drzat pod kontrolom, ali kako u zivotu nista nije tako jednostavno preostaje nam da pricekamo i razmotrimo slijed razvijanja, vrijeme ce pokazat, kao i uvijek uostalom.

Sačuvana

Ruinrama Kolossal S.P.Q.R.
kemičar
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +6/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 23.06.2008. 08:59 »

Citat
Split je kulturna prijestolnica Hrvatske, no nazalost danas u morbidnoj centralizaciji njegovi potencijali ne dolaze do izrazaja, svi putevi vode u Zg. Oko 300 000, uzest cemo u obzir da je magnet za okolnih 50km. Nisan upoznat s Nisom i Novim Sadom pa ti ne bi bio kompetentan napravit komparaciju izmedu njih 3. Provincija ucini svoje, sigurno, ali interesantno je kako upravo razvijenost pojedinih mjesta i opcina utjece na desnicu ili liberalnije stavove, upravo u Dalmaciji je to ekstremno izrazeno; gotovo sva mista uz obalu di turizam cvita su uporiste liberala dok "iza brda" stoje oni drugi nastrojeni. Dakako, zagora je nerazvijeniji dio.
Tu se vracamo na ono da kulturna i obrazovana osoba ( ne nuzno u klasicnome smislu rijeci) koja je na dodiru razlicitih ljudi i iskustava konitnuirano razvija svoju osobnost i u takvom progresu ostaje malo prostora za manevre niskih strasti tipa nacizam.

Thompsonove naume su vjerojatno komercijalne prirode, no kad san napisa suprotno mislio sam na stanje konzumenata, odnosno potrosaca.

Nove generacije nadolaze, logican slijed bi bio da se primitivni nagoni iskorijene ili barem kolektivno nauce drzat pod kontrolom, ali kako u zivotu nista nije tako jednostavno preostaje nam da pricekamo i razmotrimo slijed razvijanja, vrijeme ce pokazat, kao i uvijek uostalom.

Kako ti dečko generaliziraš?
 zašto,, kao Split je utučen grad. Pa nije baš--  I kakve veze Thompson ima s ovim koji glasuju za koga..
Je li slušaš ti Thompsona?? ono malo kad popiješ pa sa počneš grliti s frendovima i frendicama.. " Svi za jednog jedan za sve"

Ono pozdrav liko domovine dikooooooooo.
Ma nemoj mi reći samo da ti srce ne zaigra...
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 23.06.2008. 09:01 »

Mene samo zanima onih 300.000 u Zg koji su pravili lom i haos na njegovom koncertu...to je slika cega?
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 23.06.2008. 09:09 »

Mene samo zanima onih 300.000 u Zg koji su pravili lom i haos na njegovom koncertu...to je slika cega?

koga 300.000??
 to su najobičnije gluposti glede brojki..
Ali tko su ti ljudi?? to su stupovi  , ljudi koji više manje plaćaju porez ovoj državi, vrlo savjesni građani, ljudi koji preferiraju kupnju hrvatskih proizvoda.. Ljudi koji s nevjericom gledaju  na zapad i multikuluralnost i s gnušanjem ka istoku. Ljudi koji su imali bliski susret s ratom( dakako njihova obitelj).. Ljudi kojima ljubav za domovinu nije hir nego način života..
Ljudi koji neće ulaziti prvi u svađu ali koji će do posljednje kapui krvi braniti dom i domovinu..
ljudi koji vjeruju u Boga i navodno se pridržavaju 10 božjih zapovjedi..
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 23.06.2008. 09:18 »

Ljudi koji neće ulaziti prvi u svađu ali koji će do posljednje kapui krvi braniti dom i domovinu..
ljudi koji vjeruju u Boga i navodno se pridržavaju 10 božjih zapovjedi..

Ovo prvo se nikako ne uklapa jer podrzavaju tekstove koji navlace na svadju....do poslednje krvi braniti dom i domovinu se ne izrazava pevanjem takvih pesama a jos manje nekim drugim stvarima...ljudi koji veruju u Boga i jos kazes navodno se pridrzavaju zapovedi iz Biblije ne smeju da sire mrznju...taj koncert je slika mrznje....i zato se pitam, koliko je neko sa ekavicom dobrodosao u Hr na moru (rekao je neko ovde da nije imao problema ali to je bilo u Zg)...i znam da ludaka ima svuda ali nemoguce je drzati jezik za zubima ili baratati stranim jezikom da bi sacuvao kozu na ledjima...ili sam ja mozda paranoik? 
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 23.06.2008. 09:23 »

Ovo prvo se nikako ne uklapa jer podrzavaju tekstove koji navlace na svadju....do poslednje krvi braniti dom i domovinu se ne izrazava pevanjem takvih pesama a jos manje nekim drugim stvarima...ljudi koji veruju u Boga i jos kazes navodno se pridrzavaju zapovedi iz Biblije ne smeju da sire mrznju...taj koncert je slika mrznje....i zato se pitam, koliko je neko sa ekavicom dobrodosao u Hr na moru (rekao je neko ovde da nije imao problema ali to je bilo u Zg)...i znam da ludaka ima svuda ali nemoguce je drzati jezik za zubima ili baratati stranim jezikom da bi sacuvao kozu na ledjima...ili sam ja mozda paranoik? 

ne poznajem  takve stihove u kojima se poziva na mržnju( ako misliš na čavoglave - to je bilo 90-tzih i sasvim je ok   pjesma gledajut ći se da se radilo o obrambenom to jest domovinskom ratu)

ne znam o kojem koncertu kazivaš?
 slika mržnje?? doista ne kužim u čemu je problem Taj tip pjeva o Bogu o nerodnim vrijednostima i poštivam svakog koji nađe u sebi dobrotu i čednost  zahvaljujući tim čednim stihovima)
Malo generaliziraš?? To je priča iz 90-tih..
 Kužiš..
Pa ako Thompson uspije samo jednog dečka ili curu odvući od droge, od kurvarluka prije braka već se isplatilo..
Mislim da si se spotakla od masmedijske napuhane šarade..

Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 23.06.2008. 09:29 »

Moze biti, moze biti i da su te cifre o broju na koncertu u Zg naduvane...ne smem da tvrdim nista zasigurno samo se pitam kako se uvek pri pomenu njegovog imena bilo tu, bilo negde vani napravi medijska prasina, pa i otkaze gostovanje? Razlog mora da postoji. 

No, zanima me i tvoj stav o Verani Rudan? Zasto ljudima smeta "njena" istina?

Ima ovde ljudi koji su nesto o njoj procitali (ima sumnje po tom pitanju sa tvoje strane) a ja cu jos dopuniti i jednim site-om tek da se jos poneko upozna blize:

http://www.bijelavrana.com/
Sačuvana

Sartr
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 23.06.2008. 09:34 »

Moze biti, moze biti i da su te cifre o broju na koncertu u Zg naduvane...ne smem da tvrdim nista zasigurno samo se pitam kako se uvek pri pomenu njegovog imena bilo tu, bilo negde vani napravi medijska prasina, pa i otkaze gostovanje? Razlog mora da postoji. 

No, zanima me i tvoj stav o Verani Rudan? Zasto ljudima smeta "njena" istina?

Ima ovde ljudi koji su nesto o njoj procitali (ima sumnje po tom pitanju sa tvoje strane) a ja cu jos dopuniti i jednim site-om tek da se jos poneko upozna blize:

http://www.bijelavrana.com/
ž
 Vedrana Rudan je samo jedna prpošna gospođa u srednjim godinama koje divergiraju ka starosti koja na neki po meni "egzotičan" način predstavlja sebe kao paradigmu mainstrema kroz psovanje izigravajući prpošnu ženu koja se bori za ženska prava, pri čemu pljuje po ovim feminističkim pokretima a po meni zamišljajući neki svijet u kojem će vladati sloga..
 Napeta je i živčana,, nema  mi vjere u ono što priča..
Valjda može živjeti od svojih romana.. Nadam se
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 13   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: