Stranice: 1 ... 22 23 [24] 25 26   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Neonacizam u Srbiji  (Pročitano 28676 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #345 poslato: 23.04.2008. 19:25 »

TAKODJE, IMAS PREVENTIVNO I REPRESIVNO DEJSTVO KRIVICNOG ZAKONA, PA JE TO ONO O CEMU PRICAS.
A, MOGLO BI, SLICNO ORGANIZOVANOM KRIMINALU, U SLUCAJU DA POSTOJI SVEDRUSTVENI KONCENZUS O OPASNOSTI OVE POJAVE, DA SE SA NEONACISTIMA POSTUPA PRED POSEBNIM VECIMA I U POSEBNOM POSTUPKU...MOGLO BI, KADA KOSTUNJAVI, T.NIKOLIC I SL., NE BI DOJILI NEONACISTE...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Mike Oldfield
Slobodni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #346 poslato: 23.04.2008. 19:39 »

Citat
Razlikovalo bi je, ako izuzmemo političke krivce ili osumnjičene za uništavanje zemlje, nego se fokusiramo samo na ove koji propagiraju neonacizam, dakle, razlikovalo bi se prema tome što je u Nemačkoj polovinom prošlog veka tako postupano sa nevinim ljudima, dok se u ovom slučaju tako postupa sa onima koji to nisu.

Kapiram. Dakle jedno je kad u gepek potovaris nevinog coveka i odvezes ga na Frusku goru, tamo ga overis, bacis u rupu i zalijes krecom a drugo je kad to uradis Kostunici.

Mislim, metodi su to... Jeste razlika je velika, stvarno, slazem se u potpunosti.
Al u oba slucaja tako nesto cine manijaci i ubice.

Citat
A to za "gepek" nisam znao. (Moram da sumnjam da je tako kazao jer da je to baš tako Koštunica bi ga tužio i dobio bi ogroman novac, a i narušio ugled LDP-a. Zbog toga mi se čini da bi to mogla biti još jedna podvala Večernjih, Kurira, Pravde ili Press-a.) Tako nešto osuđujem. Zato sam i podelio one politički odgovorne, i ove koji neposredno seju mržnju i to prema sasvim nevinim ljudima.

To je izjavio uzivo u programu na radiju B92. Posle se malo prao od toga, ali nije podvala.

Citat
Politički osumnjičenim ljudima trebalo bi suditi na nekom specijalnom sudu i tek onda, ukoliko se pokaže da su krivi, odrediti kaznu. Retoriku koja govori "ubij" ne pravdam, ali u ovom slučaju tvoja analogija sa onim o čemu ja govorim - ne stoji.

Pa dobro, sta je onda primerena kazna za nekog ko prodje centrom grada sa majicom na kojoj je kukasti krst? Koliko to da ga rebnemo.? 20, 30 godina? Dozivotnu?

Sad, nezgodno je da se tu pozivamo na Evropu i Zapad, tamo se za to dobija uslovna ili 6 meseci.

Da ne govorim kako je za ljude poput tebe i zvanicni grb Republike Srbije - fasisticko obelezje.

Citat
Isto tako, ne vidim šta bi falilo tome da se neonacisti (ljudi za koje se dokaže da nose takve oznake, da tako govore u javnosti ili da na bilo koji način propagiraju/izražavaju javno taj stav), ali oni koji i praktično primenjuju ideologiju (na primer ako ubiju neku osobu na rasnoj osnovi) tretiraju onako kako su neonacisti tretirali one nevine. Dakle, da osete na svojoj koži šta propagiraju.

Znaci - ubij, zakolji da naci ne postoji?

@ZileZIlet
Ceda Jovanovic je u vreme protesta 96-97 bio olicenje pravoslavnog fanatika i nacionaliste. Secam se da je tada po studentskoj stampi pisao tekstove o vracanju monarhije, Srbima kao nebeskom narodu, vracanju Krajine i odbrani Republike Srpske... ti tekstovi su stampani, listovi postoje, pa ko voli nek nadje i chita. Secam se da su tekstovi bili pateticni i dirljivi, da ga je bolelo stradanje "vaskolikog Srpstva i pravoslavlja" a Milosevicu je najvise zamerao sto se "helikopterom spustio na Hilandar" (taj intervju sa njim imam snimljen na video kaseti). Ostalim ljudima iz protesta mnoge od tih ideja nisu bile preterano bliske jer se radilo o prozapadno orijentisanim ljudima odraslim na rokernrolu, gandzi i Holivudu. Dok je Ceda, s druge strane, nastupao kao zadrti konzervativac kome je smetalo sto u kolonama prilikom setnji nema dovoljno "pravoslavnih obelezja" i sto se previse slusa "zapadnjacka muzika" (techno, hip-hop, rock)... to je Ceda Jovanovic kakvog ja pamtim i kakvog sam imao prilike da sretnem. Ovaj danas nimalo ne lici na njega. Naravno, mozda ja gresim, a mozda se i on promenio...
Sačuvana

ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #347 poslato: 23.04.2008. 19:42 »

MA TO JE BILO ZA DNEVNOPOLITICKU UPOTREBU
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #348 poslato: 23.04.2008. 19:45 »

Ne znam što izvrćeš moje reči... Potrudio sam se da ti odvojim političke od ovih drugih okrivljenih. Zato nema potrebe za onim trpanjem Koštunice među zločince onih razmera kojih bi bili recimo ubice koje su ubijale po rasnoj osnovi.

Drugo, ja bih bio prezadovoljan kad bi u Srbiji svakog ko nosi fašističko obeležje strpali u zatvor na 6 meseci. Ma bio bih prezadovoljan i kad bi nakon tek treće opomene otišli u zatvor, ali ni to se ne događa danas.

I konačno, ne znam otkud ti da je za mene i nošenje srpske zastave fašizam...
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #349 poslato: 23.04.2008. 19:46 »

@ZileZIlet
Ceda Jovanovic je u vreme protesta 96-97 bio olicenje pravoslavnog fanatika i nacionaliste. Secam se da je tada po studentskoj stampi pisao tekstove o vracanju monarhije, Srbima kao nebeskom narodu, vracanju Krajine i odbrani Republike Srpske... ti tekstovi su stampani, listovi postoje, pa ko voli nek nadje i chita. Secam se da su tekstovi bili pateticni i dirljivi, da ga je bolelo stradanje "vaskolikog Srpstva i pravoslavlja" a Milosevicu je najvise zamerao sto se "helikopterom spustio na Hilandar" (taj intervju sa njim imam snimljen na video kaseti). Ostalim ljudima iz protesta mnoge od tih ideja nisu bile preterano bliske jer se radilo o prozapadno orijentisanim ljudima odraslim na rokernrolu, gandzi i Holivudu. Dok je Ceda, s druge strane, nastupao kao zadrti konzervativac kome je smetalo sto u kolonama prilikom setnji nema dovoljno "pravoslavnih obelezja" i sto se previse slusa "zapadnjacka muzika" (techno, hip-hop, rock)... to je Ceda Jovanovic kakvog ja pamtim i kakvog sam imao prilike da sretnem. Ovaj danas nimalo ne lici na njega. Naravno, mozda ja gresim, a mozda se i on promenio...

Imas li neku teoriju o tome otkud ta promena. Tada je valjda imao oko 25 godina, nije bio klinac.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #350 poslato: 23.04.2008. 19:49 »

EVO GA LJUBITELJ INSAJDERSKIH INFORMACIJA I ZAVERA!!! AJ, BRE, VOLI SEX KO JA I D.I., PA DA TE USVOJIMO U NAS KUTAK :jezik:
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #351 poslato: 23.04.2008. 19:50 »

Ne, nego me zanima sta se u njegovoj psihi promenilo. Dakle, cisto sa naucne strane. Primetio sam da ljudi koji jednom pokazu ekstremizam imaju obicaj da kad promene izbor ( bilo cega ) jedan ekstremizam zamene drugim.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Mike Oldfield
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #352 poslato: 23.04.2008. 19:53 »

Ne, nego me zanima sta se u njegovoj psihi promenilo. Dakle, cisto sa naucne strane. Primetio sam da ljudi koji jednom pokazu ekstremizam imaju obicaj da kad promene izbor ( bilo cega ) jedan ekstremizam zamene drugim.

Ja sam cuo da onaj... kako se zvase... kokain? Ima opasan uticaj na psihu.
Al to su sve neproverene glasine... kao i one kupace gace zaboravljene u Shilerovoj.

Sta zna dete sta je legija... i koliko je to kilo koke.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #353 poslato: 23.04.2008. 19:54 »

Nije nikakav ekstremizam boriti se protiv neonacizma. Takva vrsta aktivnosti, štaviše, stvar je razumnih ljudi, stvar odgovornosti intelektualaca (stoga, šteta što nema više onih koji bi se suprotstavili neonacistima u NS-u i ostalim delovima Srbije).

A da je Čeda bio ekstremista, i to pravoslavni taliban, kako ih danas Pera Luković zove, to stoji. Postoje neke slike na kojima se vidi da je nosio onaj paganski krst, verovatno iz neznanja da to nije pravoslavni, ali se ipak ponekad i koristi kod nas (ima jedan u Brzom Brodu koji su stavili na mestu gde će graditi novu crkvu). I to mi ne smeta da navijam za njega u ovoj i budućim izbornim trkama, jer upravo i ta promena može biti samo stvar osvešćenja, a ne nazadovanja u kulturnom i političkom smislu.
Sačuvana

Mike Oldfield
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #354 poslato: 23.04.2008. 19:56 »

Ne znam što izvrćeš moje reči... Potrudio sam se da ti odvojim političke od ovih drugih okrivljenih. Zato nema potrebe za onim trpanjem Koštunice među zločince onih razmera kojih bi bili recimo ubice koje su ubijale po rasnoj osnovi.
Drugo, ja bih bio prezadovoljan kad bi u Srbiji svakog ko nosi fašističko obeležje strpali u zatvor na 6 meseci. Ma bio bih prezadovoljan i kad bi nakon tek treće opomene otišli u zatvor, ali ni to se ne događa danas.
I konačno, ne znam otkud ti da je za mene i nošenje srpske zastave fašizam...

nema sta ja da te trpam... pa ti si na ovom forumu napisao kako vladiku Nikolaja treba vezati za drvo i fizicki ga maltretirati... ako mislis da je to adekvatna kazna za nekog ko je pisao knjige, sta bi tek radio onima koji su pocinili gore stvari?

Nije nikakav ekstremizam boriti se protiv neonacizma. Takva vrsta aktivnosti, štaviše, stvar je razumnih ljudi, stvar odgovornosti intelektualaca (stoga, šteta što nema više onih koji bi se suprotstavili neonacistima u NS-u i ostalim delovima Srbije).
A da je Čeda bio ekstremista, i to pravoslavni taliban, kako ih danas Pera Luković zove, to stoji. Postoje neke slike na kojima se vidi da je nosio onaj paganski krst, verovatno iz neznanja da to nije pravoslavni, ali se ipak ponekad i koristi kod nas (ima jedan u Brzom Brodu koji su stavili na mestu gde će graditi novu crkvu). I to mi ne smeta da navijam za njega u ovoj i budućim izbornim trkama, jer upravo i ta promena može biti samo stvar osvešćenja, a ne nazadovanja u kulturnom i političkom smislu.

Eh, sila je taj Pera Lukovic... stvarno... covek koji je pokrenuo XZabavu, iscimao ljude da pishu za istu, a onda pare od honorara namenjene saradnicima strpao u dzep. Pravi moralni gigant.

A Cedica da se osvestio jeste... u to vreme kad je bio "pravoslavni taliban" imao je od imovine samo diskove i knjige. Cudo sta dzipovi, koka i pare mogu da urade po pitanju politicke svesti.
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #355 poslato: 23.04.2008. 20:01 »

A prica se i da je Ceda krao neke kompjutere pa su ga prebili  osmeh. Al ne znam da l je to trac ili istina.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #356 poslato: 23.04.2008. 20:06 »

Mislim da se na takve optužbe ne odlulčuju ni njegovi najgori protivnici, valjda otud što bi ih Čeda tužio i onda bi morali da plate. Tako da ne znam šta bi mi ti kazao kad bih te pitao da dokažeš to što o Čedi tvrdiš.

Drugo je što se taj napad na njega, kao i na mene doduše, naziva ad personam, i nema nikakve veze sa onim što zagovara kao političar. A njegovu ličnost na poštenim, građanskim diskusijama bi trebalo spominjati samo u političkom kontekstu. Ko je šta šmrkao i da li je vernik ostavi za neke druge, na primer za one na gradnis.net.

Inače, ja Čedomira i njegovu partiju smatram jedinom proevropski orijentisanom i jedinom nepopulističkom (što se da zaključiti najlakše iz broja osvojenih glasova), tako da kada se tako izraziš o njemu i nazoveš ovakvim ili onakvim, prvo što pomišljam je koliko li su tek ovi drugi, koji mu ideološki nisu ni do pimpeka, zadojeni pogrešnim vrednostima, i čime li se oni vode u politici, kad im dobro države nije ni na kraju pameti shodno onom što zagovaraju.

A prica se i da je Ceda krao neke kompjutere pa su ga prebili  osmeh. Al ne znam da l je to trac ili istina.

Ja vas molim da se uzdržite od takvih komentara. To ni Kurir ne bi smeo da objavi, tako da... Mene će da vijaju zbog takvih izjava/kleveta što dozvoljavam da se nalaze na forumu.
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #357 poslato: 23.04.2008. 20:10 »

Ja sam rekao sta sam cuo i to sam naveo. Nemoj ti da moje izjave poistovecujes sa tvojim u kojima eksplicitno koristis izraze - nacista, retard, budaletina isl.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #358 poslato: 23.04.2008. 20:13 »

Možeš ti da koristiš izraz "budala" za Jovanovića, ali ne možeš da kažeš da je lopov ili tome slično. Reći da je budala je tvoje lično mišljenje, iz tvoje perspektive i viđenja političke stvari, na koje se verovatno niko ne bi mnogo obazirao. Ali ako ga nazoveš lopovom i to još šta je ukrao, onda bi mogli mene da zovu i pitaju šta ja to zagovaram na forumu (tj. ne brišem).

Isto tako, ako ja za Velju, Koštunicu ili nekog sličnog kažem da je budala, to je moje mišljenje o njima, i to ću uvek reći, čak i na TV-u ako se budem pojavio i ako se bude namestilo nešto takvo da to kažem. Ali ne bih mogao da tvrdim kako je Velja nešto ukrao (čak i kada sam priznaje da je kraduckao, ali ne eksplicitno), sve dok nemam dokaze za to.

Evo šta upravo čitam u današnjem Blicu: Za razliku od MUP-a, u tužilaštvu tvrde da naš zakon ne sankcioniše oblačenje garderobe koja veliča nacizam, nošenje bedževa ili zastava, kao i stavljanje fotografija fašističkih vođa.

Mogu samo da postavim pitanje: u kakvoj to državi živimo ako je dozvoljeno nositi fašističke oznake i propagirati takvu bolest na ulicama gradova? Koliko je Srbija daleko od demokratskih vrednosti!
Sačuvana

direktor bolnice
Građanin

Duh bunta: +4/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #359 poslato: 24.04.2008. 13:46 »

Nema na netu ali novina Alo dala je mnogo zanimljiv opis tih nacistichkih organizacija :
Za Obraz :
"Otachastveni pokret "Obraz" je najorganizovanija ultradesnicharska organizacija u Srbiji. Glavni programski cilj "Obraza" je uspostavljanje pravoslavlja kao drzhavne religije, a na vlasti bi trebalo da budu isljuchivo etnichki Srbi. Bore se za slobodu i dobrobit onoga shto nazivaju "srpska otadzhbina", jedinstvem geopolitichki i drzhavotvorni prostor srpskog naroda. Toj otadzhbini, kazhu pripadnici obraza, pripadaju "svi srpski zavichaji od Kupe do Vardara i od Dunava do Jadranskog mora". Zalazhu se za uvodjenje jednoumlja u srpsko drushtvo jer "ne veruju u pluralizam interesa vec u jedinstven sistem vrednosti". Ne priznaju jednachenje su glasnika po zvuchnosti u rechina izvedenim od rechi Srbina, pa pishu srBski, SrBkinja, srBstvo..."
Za Nacionalni stroj :
'Nacionalni stroj je rasistichka i nacistichka organizacija koja 'veruje u bioloshku nejednakost, kako medju pojedincima, tako i medju raspama. fizichke, mentalne i moralne rasne karakteristike, kazhu pripadnici stroja, nasledne su i nepromenljive. zato se valjda ponashaju kao svoji preci iz kamenog doba'
Sačuvana
Stranice: 1 ... 22 23 [24] 25 26   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: