Stranice: 1 ... 24 25 [26]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Neonacizam u Srbiji  (Pročitano 28681 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #375 poslato: 24.04.2008. 17:43 »

Neonacizam, kako ti rekoh, ne mora da bude preslikani Hitlerov fašizam. To je osnova. Ako to ne prihvataš ja ne znam kako da dalje razgovaramo o neonacizmu. Neo znači nov, a nov je upravo zbog toga što je revidiran.

Tačno je to da se uglavnom zasniva na krvi, odnosno na rasi, ali nije isključeno da se zasniva i na naciji, odnosno supremaciji ne rase, već nacije. To je takođe neonacistička ideologija, i zbog toga stoji u njegovim stranačkim zastupnicima ono "Nacional...", pri pojmu "nacional-socijalizma".
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Mike Oldfield
Slobodni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #376 poslato: 25.04.2008. 18:22 »

Neonacizam, kako ti rekoh, ne mora da bude preslikani Hitlerov fašizam. To je osnova. Ako to ne prihvataš ja ne znam kako da dalje razgovaramo o neonacizmu. Neo znači nov, a nov je upravo zbog toga što je revidiran.

Tačno je to da se uglavnom zasniva na krvi, odnosno na rasi, ali nije isključeno da se zasniva i na naciji, odnosno supremaciji ne rase, već nacije. To je takođe neonacistička ideologija, i zbog toga stoji u njegovim stranačkim zastupnicima ono "Nacional...", pri pojmu "nacional-socijalizma".

e, stvarno ništa ne znaš...

nastaviću ovu polemiku sa tobom kad se budeš malo edukovao, ovako nema smisla.
Sačuvana

ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #377 poslato: 25.04.2008. 18:27 »

Neonacizam je politička ideologija i pokreti koji reafirmišu ideje i praksu Nacionalsocijalističke partije Nemačkog Trećeg Rajha u novim okolnostima, identifikujući je sa idejama lokalnog nacionalizma. U Nemačkoj i drugim zemljama, iskazivanje ove idelogije je zabranjeno. Veliki deo svojih aktivnosti neonacisti obavljaju kroz neformalne i tajne grupe.
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #378 poslato: 25.04.2008. 19:47 »

Tako je, Žile. Ali ništa manje nisu opasni ovi koji relativizuju njihovo prisustvo u Srbiji. A to rade narodnjaci, narodnjački mediji i evo sada vidimo - Dexa. Da li je neznanje u pitanju ili bezosećajnost za ljude koje neonacizam može da povredi, još nisam siguran.
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +16/-14
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

« Odgovor #379 poslato: 25.04.2008. 23:58 »

Citat
NIŠ - Niška policija privela je radi utvrđivanja identiteta u nedelju po podne 24 osobe iz nekoliko gradova u Srbiji, aktere neprijavljenog skupa na mestu zvanom Srećkovo vrelo, nedaleko od sela Kamenica - saopšteno je juče u Policijskoj upravi Niša.

Reakcija policije usledila je nakon prijave uznemirenih meštana ovog niškog sela da su na pomenutom mestu viđena neonacistička obeležja. Kako saznaje „Blic“, privedeni su negirali da su proslavljali 20. april - rođendan vođe Trećeg rajha Adolfa Hitlera, već su tvrdili da su bili na najobičnijem pikniku.

........zar ti ovo podvučeno i boldirano ne govori sve o "stanju svesti" u Srbiji. Među tim meštanima ima glasača i radikala i narodnjaka. Ili zaista veruješ u to da si bogomdan da prepoznaš zlo dok ostali plivaju u istom......
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Mike Oldfield
Slobodni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #380 poslato: 29.04.2008. 15:55 »

Tako je, Žile. Ali ništa manje nisu opasni ovi koji relativizuju njihovo prisustvo u Srbiji. A to rade narodnjaci, narodnjački mediji i evo sada vidimo - Dexa. Da li je neznanje u pitanju ili bezosećajnost za ljude koje neonacizam može da povredi, još nisam siguran.

Ne znam šta je zaista opasno. Moje relativizovanje skingeda ili tvoje konstantno naduvavanje njihove brojnosti i moći.  :sumnjalo:
Sačuvana

provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #381 poslato: 04.05.2008. 20:10 »

Jurom: Neonacisti deluju u Srbiji
4. maj 2008. | 11:42 | Izvor: Beta

Niš -- Predsednik Izvršnog odbora Jurom centra iz Niša Osman Balić ocenio je povodom Dana pobede nad fašizmom da u Srbiji nacističke organizacije slobodno deluju.

"Nacističke organizacije slobodno deluju u Srbiji. Romi su zabrinuti zbog neefikasnosti organa bezbednosti i kalkulantske uzdržanosti političkih stranaka", rekao je Balić danas agenciji Beta.

On je naveo da su Romi uznemireni jer političke stranke u Srbiji nisu osudile nedavno okupljanje nacista u selu pored Niša.

Balić koji je i koordinator Lige za dekadu Roma kazao je da obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope u zemljama zapadnog Balkana iziskuje naglašavanje antifašističkog i antinacionalnog karaktera ovih praznika.

"Bez isticanja antifašizma obeležavanje ovog dana izokreće se u parodiju i samo su još jedan dokaz suštinske, duhovne i mentalne udaljenosti od Evrope. Ne može se u današnju Evropu, sve dotle dok su nacionalizam i tzv. patriotizam ispred svih drugih vrednosti, a pre svega vrednosti demokratije", ocenio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija i nije u Evropi upravo zato što je zaboravila na svoju antifašističku tradiciju u kojoj su bivši partizani i građani Srbije, danas u situaciji da se pravdaju što su učestovali na strani koja je pobedila i čija se pobeda danas slavi.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #382 poslato: 06.05.2008. 02:50 »

Ne znam šta je zaista opasno. Moje relativizovanje skingeda ili tvoje konstantno naduvavanje njihove brojnosti i moći.  :sumnjalo:

Ja kijavicu ozbiljno shvatam, pa odlazim kod lekara da to sto pre izleci, kako se stanje ne bi pogorsalo. Pritom, stanje sa neonacistima u Srbiji nije bas u rangu kijavice. Pre ce biti da je doslo do stadijuma bronhitisa, i da bi se valjalo cuvati od moguce upale pluca.

Uvek sam bio i bicu ubuduce - za preventivu, kad god su teske bolesti u pitanju. Sa tim nema igranja.

Predsednik Izvršnog odbora Jurom centra iz Niša Osman Balić ocenio je povodom Dana pobede nad fašizmom da u Srbiji nacističke organizacije slobodno deluju.

Nema potrebe da ocenjuje. Neka pogleda samo kako policija reaguje na promovisanje fasistickih vrednosti i simbola po Srbiji, pogotovo po Nisu, i bice sve jasno. Ako tuzilac ne moze da krene da radi posao koji njegove kolege u EU moraju da rade, onda je to dobar indikator da zivimo u neuredjenoj, divljoj, bolesnoj drzavi.
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Na mreži Na mreži

« Odgovor #383 poslato: 07.05.2008. 23:47 »

čitam danas, da je neko   kamenovao dopisništvo Večernjih novosti u Nišu. Umalo kamen nije strefio jednu od zaposlenih dama..... Da li su to ti neonacisti o kojima se ovde piše? :zbunjen:
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #384 poslato: 08.05.2008. 00:43 »

Ja nisam čuo za to kamenovanje dopisništva "Večernjih". A ako se to i desilo, sigurno nisu neonacisti, jer je taj list uglavnom nacionalistički orijentisan, tako da nema potrebe da uništavaju svoje medije (Kurir, Pravdu, Press, Večernje novosti, ili časopise kao što su Svedok ili Pečat).
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Na mreži Na mreži

« Odgovor #385 poslato: 08.05.2008. 01:21 »

he, he, kako si predvidljiv. Poruka koja je pronađena na papiru kojim je bio uvijen kamen upravo je slična tvojoj poruci u prethodnom postu. Zapitaš li se ponekad, da li su takve stvari i inspirisane tvojim govorom mržnje, koji je prisutan uvek kada govoriš o nečemu što se tebi ne sviđa. Uopšte ti nije bitno, što je tom prilikom mogla da nastrada nedužna osoba. Boriš se protiv neonacizma nacističkim metodama.

Pogledaj na "humoru" temu "Antihoroskop"
".....posao: posao vam ne dozvoljava da mislite na ljubav,
ljubav: ljubav  vam ne dozvoljava da mislite na posao,
pobogu čime se vi to bavite... ":zaboga:

da li se prepoznaješ?
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #386 poslato: 08.05.2008. 01:50 »

Dakle, ti misliš (kao i mnogi drugi, poučeni savetima iz tabora Velje Ilića i Andrije Mladenovića) da je osuda i napad na fašizam (kritikom, antifašizam) u stvari isto što i fašizam?

Lepo, lepo. Ali nemojte posle da se čudite kad međunarodni faktori i OEBS ocene kako je u Srbiji stanje po pitanju ljudskih prava nezadovoljavajuće. Pravdajući fašizam, primitivizam, širenje mržnje među nacijama (što čini već godinama list Večernje novosti, zajedno sa drugim pobrojanim listovima) vi niste daleko od onih koji sve to otvoreno i agresivno propagiraju. Za mene ste podjednako opasni i trebalo bi vas držati na oku, i uvesti zakone koji će konačno da od ove zemlje naprave državu za poštovanje, a vas, i navedene listove, kažnjavaju za svaki primitivni izlet u fašizam.

Dakle, nakon svega ovog navedenog, ja Večernje novosti nikada ne bih žalio. Oni su zaslužili da ih država opomene ili naplati penale za sve ono što su zagovarali ovih godina. Ipak, to se nije činilo jer ne postoje zakoni protiv takvog ponašanja medija. Na kraju, to kamenovanje predstavništva u Nišu trebalo bi jedino SUP da osudi i sprovede istragu, a ja kao neko ko se ideološki suprotstavlja Večernjim, nemam nikakvih razloga da ih žalim ili branim.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 24 25 [26]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: