Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homoseksualnost  (Pročitano 22623 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #195 poslato: 26.04.2008. 20:45 »

Cek sad, mozda sam krivo protumachila ali ja ne mislim da je homosex. slobodna odluka:D

Ja smatram da je to genetski problem ili vec nesto..ruzno je reci defekt ili bolest. Dakle smatram da se sa tim radjas i da se homosexualizam ne moze "zakaciti" losim vaspitanjem ili uticajem medija.
Ti se slazes sa Dramatisom onda...:)

Ja sam pre neku stranu objasnila zasto smatram da to ne moze biti SAMO odluka ( pronadji primer sa pasuljem i hranom) .
U ovom slucaju sam samo istakla da kao laici nemamo prava da zastupamo i namecemo jedni drugima tako delikatne generalizacije tipa ( bolest je ili nije bolest) :)

E sad. sve zavisi kako definisete homosexualca. Da li je homosexualac samo onaj ko izadje u javnost sa svojim opredelenjem  ili i onaj ko "zhivi normalnim zhivotom" ali oseca homosexualni poriv koji iz straha/osecaja krivice ne sme da iznese u javnost.

Jer sa homosexualnoscu jeste moguce ziveti "normalno" . Usprkos porivu takav covek moze imati sex sa zenom,cak i zasnovati porodicu . Da li je on onda homosexualac ili nije?

PS.
Pisuci ove redove dolazim do zakljucka da po tome homosexualizam jeste jedna vrsta opredelenja ali kazem....mislim da on ima jedino mogucnost da se opredeli hoce li izaci iz ormara ili ce se prilagoditi jednom drustveno prihvacenom stereotipu.

PS2
Pogubljena sam, Izdajnice shvatila sam poentu tvog posta...chak sam trcala nazad na net da to kazem : D

Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +51/-14
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #196 poslato: 27.04.2008. 08:51 »

samo josh jednom da opovrgnem taj primer sa hranom.
Secash se kad sam govorio da podsvest umnogomoe utiche na tvoje odluke, ponashanje, etc...
(onaj primer koji su oni nauchnici odradili je pomalo glup, i cela tvrdnja jeste bila malo kurazna, ali poenta je ista)
Dakle, ti se nisi rodio sa teznjom da vishe volish jednu vrstu hrane, nego ti se ukus gradi sa vremenom, a gradi se na podsvesnom nivou, i vrlo utiche na odluke.
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
So steeped seemed the evening
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be no road too narrow
There'll be a new day
And it's today
For us
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #197 poslato: 18.05.2008. 01:43 »

A mislite li da protiv gay ljudi često imaju nešto protiv oni koji su potencijalno na toj strani? Odnosno, oni koji nisu sigurni u svoju hetero-seksualnu orijentaciju?

Večeras gledah jednu emisiju u kojoj me je jedan od sagovornika skoro ubedio u tu stvar. No, ja i dalje mislim da je maltretiranje i suprotstavljanje gay ljudima u suštini stvar lepog vaspitanja i pokvarenog sistema vrednosti do kojeg subjekt drži. Na primer, od neobrazovane osobe teško da ćete moći da dobijete afirmativni stav o gay populaciji, dok kod visoko-obrazovnih teško da možete naići na stav odbijanja i diskriminacije heteroseksualne populacije.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: 18.05.2008. 12:10 »

A mislite li da protiv gay ljudi često imaju nešto protiv oni koji su potencijalno na toj strani? Odnosno, oni koji nisu sigurni u svoju hetero-seksualnu orijentaciju?

Oni koji nisu sigurni u ono sto ih intimno pritisce a pri tom se jos i boje da to priznaju zbog (sigurno) negativne reakcije okoline, verovatno ce sebe cuti kako se i sami poistovecuju sa misljenjem kriticara. Time barem za trenutak odlazu priznanje o svom neregularnom ponasanju cime se uljuljkuju u osecaj pripadnosti proseku ili ocekivanom.
Medjutim ne verujem da ce sa samopriznanjem tako i ostati...mozda se samo nece javno izjasnjavati o tome ali verovatno nece igrati dvolicnu verbalnu ulogu.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: 18.05.2008. 15:32 »

(bash je pre neki dan bio dan borbe protiv homofoba)
Nesigurnost usvoju polnu odredjenost moze da dolazi i iz umishljenog razloga, isto kao shto i moze da dolazi iz nekog realnijeg razloga.
Medjutim na kraju krajeva, intimnost choveka ne bi trebalo da toliko utiche na njegovu socijalnu integraciju, i prihvacenost.
tj. u prevodu, to shto je neko gej, bi, ili strejt, ne bi trebalo da utiche na njegove ideje, i na nachin na koji se prezentuje medju drugima.
Ako je neko gej, to ne treba drugi da znaju, ako je neko bi, to takodje nikog ne interesuje. Ako je neko strejt, i to je neshto shto se ne spominje. Ali, poshto ima veze, jer je glupa seksualnost prezastupljena u drushtvu, odatle strah od drushtva menja chovechiju reakciju i ponashanje.
Zato (sad se nadovezujem na post Lanavi) se stvaraju frustrirani ljudi, koji eventualno nece znati shta oni sami hoce, jer ce se saziveti sa nametnutom ulogom.
To se ne deshava retko.
Ali, zaista ne bih mogao suditi koliko ima potencijalnih pristalica homoseksualnosti koji je gone i psuju zbog okoline; mada ne bih rekao da je vecina takvih ljudi tu. Istina, ima takvih ljudi, ali ne verujem da je vecina.
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be a new day
And it's today
For us
Romanova
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-19
Van mreže Van mreže

« Odgovor #200 poslato: 20.06.2008. 11:19 »

Ja samo znam da ti gejOvi imaju extra tela...  frajer
A ne valjaju im zene, sunce im polupano... tz... Zelenko
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #201 poslato: 20.06.2008. 11:51 »

I ja sam imao extra telo u jednom periodu kada sam, razočaran u žene, bezuspešno pokušavao da budem gej. Kada sam odustao od pederizma, onda više nisam mario za krpice, frizurice, parfeme, pločice....
Sačuvana

peMzije mladima!
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #202 poslato: 20.06.2008. 12:58 »

Dzaba im dobro "pakovanje" kad u kutiji nema nista za zenski deo sveta...  nene
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: 20.06.2008. 13:14 »

Vidovita Vava, ali i neke feminisktinje kažu da će vremenom biti sve veći udeo homoseksualaca u populaciji, naročito u muškoj populaciji. Neki istoričari bi rekli da je to indikator dekadentnih epoha.
Sačuvana

peMzije mladima!
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #204 poslato: 20.06.2008. 13:15 »

(bash je pre neki dan bio dan borbe protiv homofoba)
Nesigurnost usvoju polnu odredjenost moze da dolazi i iz umishljenog razloga, isto kao shto i moze da dolazi iz nekog realnijeg razloga.
Medjutim na kraju krajeva, intimnost choveka ne bi trebalo da toliko utiche na njegovu socijalnu integraciju, i prihvacenost.
tj. u prevodu, to shto je neko gej, bi, ili strejt, ne bi trebalo da utiche na njegove ideje, i na nachin na koji se prezentuje medju drugima.
Ako je neko gej, to ne treba drugi da znaju, ako je neko bi, to takodje nikog ne interesuje. Ako je neko strejt, i to je neshto shto se ne spominje. Ali, poshto ima veze, jer je glupa seksualnost prezastupljena u drushtvu, odatle strah od drushtva menja chovechiju reakciju i ponashanje.
Zato (sad se nadovezujem na post Lanavi) se stvaraju frustrirani ljudi, koji eventualno nece znati shta oni sami hoce, jer ce se saziveti sa nametnutom ulogom.
To se ne deshava retko.
Ali, zaista ne bih mogao suditi koliko ima potencijalnih pristalica homoseksualnosti koji je gone i psuju zbog okoline; mada ne bih rekao da je vecina takvih ljudi tu. Istina, ima takvih ljudi, ali ne verujem da je vecina.

Obratio bih paznju na crvenu sitagmu.
Intimnost podrazumeva da se nesto radi daleko od ociju javnosti. Javnost retko ukljucuje vise od 2 para ociju.

Zelja manjine u LGBT populaciji da se eksponira u javnosti je ta koja, po meni, vecini pravih ljudi smeta. Smetaju njima i hetero koji se vacare i zvale po ulicama, obnazuju preko uobicajene mere priostojnosti i tako to. To ima korene u necem sasvim normalnom i prirodna je reakcija.

Dok u npr Sydney-u ima mozda najveci procenat LGBT populacije per-capita na ulicama se ne moze primetiti devijacija u ponasanju. Integracija je skoro 100%-na i mirna Backa. E sad, kako objasniti "eksponiracima" da eksponiranje (ne ukljucuje samo LGBT ve i ostal devijacije ponasanjapravih)) donosi mnogo stete ideji koju propagiraju.

@ Gazivoda

Pa sve je u nekim sinusoidalnim pulsevima, ciklusima... pa tako i istorija.

PS
Ja sad mogu najzad da kazem da sam dete iz mesovitog braka. Otac mi je musko a majka zensko!!!
Sačuvana
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #205 poslato: 20.06.2008. 15:15 »

Obratio bih paznju na crvenu sitagmu.
Intimnost podrazumeva da se nesto radi daleko od ociju javnosti. Javnost retko ukljucuje vise od 2 para ociju.

Ne razumem. Chak i da nisi mislio javnost, opet ne razumem, shto bi obratio paznju.
Aj pojasni.
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be a new day
And it's today
For us
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #206 poslato: 20.06.2008. 15:48 »

Polako be, sta panicis, Domaci Izdajnik nije tu da sankcionise svako ponasanje bez eksplicitnog ogradjivanja od mene. Namigivanje

Iskoristio sam tvoju izjavu kao uvod u moj tekst, nista vise. Niti kao neslaganje sa tvojim tekstom niti kao izricito slaganje... neutralno.
Sačuvana
Chris
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: 21.06.2008. 02:53 »

Cek sad, mozda sam krivo protumachila ali ja ne mislim da je homosex. slobodna odluka:D

Ja smatram da je to genetski problem ili vec nesto..ruzno je reci defekt ili bolest. Dakle smatram da se sa tim radjas i da se homosexualizam ne moze "zakaciti" losim vaspitanjem ili uticajem medija.
Ti se slazes sa Dramatisom onda...
samo josh jednom da opovrgnem taj primer sa hranom.
Secash se kad sam govorio da podsvest umnogomoe utiche na tvoje odluke, ponashanje, etc...
(onaj primer koji su oni nauchnici odradili je pomalo glup, i cela tvrdnja jeste bila malo kurazna, ali poenta je ista)
Dakle, ti se nisi rodio sa teznjom da vishe volish jednu vrstu hrane, nego ti se ukus gradi sa vremenom, a gradi se na podsvesnom nivou, i vrlo utiche na odluke.

Prvo, ne mozes da kazes da je problem jer i to je ruzno reci, niti ne moze da se definise kao opredeljenje! U banalnom primeru to bi izgledalo kao da se bira izmedju crnog i belog dzempera u jednom trenutku zivota...da bi potpuno razumela sta je to, treba i biti u svemu tome i biti gay! Jer nisam ja odlucio da hocu da budem to, i da mi je to zivotna ambicija!Gde postoje ljudi koji su naprsno odlucili da ce od sutra biti gay?!
   Jos nekako od malih nogu znas da si nekako drugaciji od drugih, jednostavno znas a kad barem malo sazris, shvatis sta je u pitanju! Ja nisam mogao da znam u II razredu osnovne skole da cu sa 17 godina biti zaljubljen u MUSKU osobu...ali vec u IV, V razr. sam kako tako zakljucio sta me privlaci................

....................i hvala bogu da ce biti kategorizacije u gay svetu! Ne mogu ja da budem u istoj kategoriji sa nekim poluobrazovanim likom koga pale bicevi i koji voli da se smuca po gay klubovima trazeci maloletnike! Naravno da njemu ne treba dozvoliti ni da usvoji imaginarno dete! Ali ima gay parova koji svojim ponasanjem,intelektom,obrazovanjem mogu da budu primereni roditleji tom detetu, ali se vec zna da tom detetu nece biti lako da opstane u svojoj sredini jer tesko je imati dve mame ili tate plus dete mora da ima i zenski i muski uzor u zivotu....inace, ti parovi koji zele da se odluce za takav korak, podlazu se raznim ispitivanjima kako bi se utvrdilo da li si sposobni da odgaje dete, a ako im je to preveliko mucenje, uvek postoji surogat majka....

Malo mi je bzvz sto neki ovde daju svoja misljenja na datu temu a nemaju neko osnovno predznanje ili bar da su iskusili kako je to biti gay decko ili devojka u Srbiji...sta znaci biti gay osoba....i da se homo i hetero osobe i njihove osnovne ljudske potrebe za ljubavlju nimalo ne razlikuju...ako neko misli da mi, kao homo(bi)sexualci zivimo kao ne-znam-sta ovde,  strasno bi se zacudili koliko smo ISTI i da je jedina nasa razlika sto cu ja u krevet odvesti frajera...ili ribu sto je prednost ako si bisex ali ako se sutra vidimo na picu, pricacemo o fudbalu ili basketu i ostalim nebitnim stvarima...a ne o duzini ku***,i o tome sta volim u krevetu da radim sa deckom....
Sačuvana

Pitaj slobodno sta te zanima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #208 poslato: 21.06.2008. 09:29 »

Ne možemo da očekujemo naročito "fer" (tj. realno) (pr)ocenjivanje ovog problema, sagledavanje slučaja iz realnog aspekta, čak i ako imamo "homo" ili "bi" osobu, odnosno ako i jesmo biseksualno ili homoseksualno orijentisani. Ne mogu da se složim jer bi se za njih moglo kazati da oni ne znaju kakva je to heteroseksualna ljubav (da ne govorimo samo o seksu jer to ne iscrpljuje niti homo, niti heteroseksualnu vezu.

Prvo, ne mozes da kazes da je problem jer i to je ruzno reci, niti ne moze da se definise kao opredeljenje! U banalnom primeru to bi izgledalo kao da se bira izmedju crnog i belog dzempera u jednom trenutku zivota...da bi potpuno razumela sta je to, treba i biti u svemu tome i biti gay! Jer nisam ja odlucio da hocu da budem to, i da mi je to zivotna ambicija!Gde postoje ljudi koji su naprsno odlucili da ce od sutra biti gay?!

I pored ovoga ja smatram da je moguće rešiti da se postane homoseksualac, i da to ovoj stvari daje posebnu veličinu. Mnogo ću više poštovati onoga ko je homoseksualac iz odluke, nego onoga ko je to po nužnosti sopstvene prirode (drugi to zovu bolešću jer se ne uklapa u njihov doživljaj seksualne veze).

Odluka je prevazilaženje sebe, uključuje trud, reorganizaciju vlastitih seksualnih afiniteta, rađanje jedne sasvim drugačije ličnosti, osobe. I mada seksualna orijentacija nije ništa posebno, ipak sama odluka da se nešto bude, a što zahteva toliko truda i samo-promene, stiče se utisak da se radi o nekoj vrsti prevrednovanja samoga sebe.

Citat
Jos nekako od malih nogu znas da si nekako drugaciji od drugih, jednostavno znas a kad barem malo sazris, shvatis sta je u pitanju! Ja nisam mogao da znam u II razredu osnovne skole da cu sa 17 godina biti zaljubljen u MUSKU osobu...ali vec u IV, V razr. sam kako tako zakljucio sta me privlaci................

Meni ovaj momenat nikada neće bit jasan, ali isto tako ne vidim nikakav razlog da to što ne razumem nazovem bolesnim. Vidim, međutim, u svom najbližem okruženju mnogo loših reakcija na samo pominjanje reči "peder" ili "homoseksualac". Uzgred, jedan narodnjak me već dve nedelje juri listom papira izvučenog iz tabloida "Tabloid" i govori da bi trebalo da pročitam. Veli, "unutra piše da je Boris Tadić peder, i da mu je dečko bubnjar koga je ovaj stavio na poziciju u nekom ministarstvu". Nisam uopšte postavljao pitanje (niti u sebi) "Ma je li moguće da je peder?" već "Zar je moguće da je ikome to, čak i da je tačno, bitno za karakterizaciju Borisa Tadića, ili bilo koje javne ili ne-javne ličnosti?".
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
kemičar
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +6/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #209 poslato: 21.06.2008. 11:53 »

jedno pitanje??
 čisto iz praktičnih razloga ( radi se o tome da mi se ne da čitati puno stranica već napisanih) ima li tu netko homoseksualan ili pak biseksualan, čisto radi  korisne spike - doživljaja  osnosa i slično..
Osobno ne poznajem homoseksalnu ili biseksalmu osobu koja se javno deklarira ( vjerojatno ima onih prikrivenih, hm možda me sanjare( hm hm malo doopa ne škodi za  moždanu narcosoidnost) . Pa zato ako ima tko da pričamo s argumentima..
Dosadno je spikati o nečemu ako nismo to ili ako nemamo nekog tu da mi objasni neke stvari glede emoija i slično..
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: