Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #90 poslato: 27.10.2007. 20:46 » |
|
Upravo sam mislio na zloupotrebu simbola, decje nevinosti...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #91 poslato: 27.10.2007. 21:19 » |
|
Ova tema preti da ceo forum pretvori u nevidjeni sabor sajber pedera....SSP..... i to pedera-intelektualaca....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #92 poslato: 28.10.2007. 12:26 » |
|
Pa nece biti da je tako. Ima vas najvise jedno-dvoje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #93 poslato: 28.10.2007. 13:53 » |
|
Nas, a? :ljut2:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Duh bunta: +34/-32
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #94 poslato: 28.10.2007. 15:01 » |
|
Kada sam postovao onaj poslednji intervju na ovoj temi nisam stigao da prokomentarišem neke Mišelove izjave koje su mi se učinile interesantnim.
Druga stvar koja obeshrabruje jeste tendencija da se pitanje homoseksualnosti dovede u vezu sa problemom “Ko sam ja?” i “Kakav se odnos, preko homoseksualnosti, može uspostaviti, izumeti, multiplifikovati i modulirati?”. Problem nije u tome da se u sebi otkrije istina o polu, već, naprotiv, da se odatle stigne do mnoštvenosti odnosa. I, bez sumnje, to je pravi razlog zašto homoseksualnost nije forma želje već nešto poželjno. Stoga, moramo da radimo na tome da postanemo homoseksualci, a da ne budemo tvrdokorni u priznavanju da to jesmo. Razvoj kojem problem homoseksualnosti teži, jeste prijateljstvo.
Dakle, ovde Fuko govori o jednoj percepciji homoskesualnosti kritikujuċi je kao oblik želje kada bi se to posmatralo slično heteroseksualnosti, jednog oblika seksualnog ponašanja. Poželjnost homoseksualnosti tiče se prepoznavanja sopstvenog odnosa prema homoseksualizmu. Osoba koja sebe deklariše kao homoseksualca zato što je imala homoseksualne odnose, pa u redu, ali kakav je u stvari odnos te osobe prema homoseksulnosti? Izgrađivanje opšteg identiteta pojedinca mora da poseduju neku sponu s homoseksualnšċu odnosno identitet treba da potvrdi homoseksualnost kao integralni deo naše ličnosti. Tome prethodi učenje kroz upuċenost u seksualnu prirodu čoveka. Priznanjem, identifikacijom s homoseksualnim ne postiže se ništa. To nije put kojim se može razviti prijateljski aspekt homoseksualnosti. Fuko lepo primeċuje da se problem u izgrađivanju homoseksualnog načina života krije upravo u tom načinu, a ne u seksu i to sve zbog toga što je pojedincu daleko teže da drugu osobu zavoli i obratno. Govoreċi o odnosu između muškaraca, Fuko pominje i takozvanu želju u nelagodnosti i za nju tvrdi da postoji među mnogim ljudima. Ovo je ono što institucionalnost, zakon i druge obavezujuċe forme ne prepoznaju. Bitno je to što dva muškarca izgrđuju veoma specifičan odnos i to kao stvarnost koja nikada pre nije postojala. Ovu čudnu vrstu nelagodnosti i sam sam rano primetio i deluje mi da njenu neverovatnost heteroseksualci percipiraju potpuno drugačije od homoseksualca. Čini mi se čak i da tu nastaje onaj razdor koji sam kratko pomenuo u susretu homoseksualca i heteroseksualca. Začuđivalo me je oduvek u susretu s heteroseksualcima to što očiglednu želju u nelagodnosti interpretiraju kao internu, antiseksualnu priliku između dva čoveka i što nisu u stanju da sagledaju opštost takvog odnosa, njegovu moguċnost i lepotu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #95 poslato: 06.11.2007. 20:38 » |
|
S.P>
Što se tiče "tvog" Nikole, šta vi radite zajedno? Kakav je kvalitet vašeg zajedničkog vremena? Na osnovu toga proceni da li i kako nastupiti. Mislim, samom sebi zvučim glupo dok ovo pišem jer besmisleno je da ja po tom pitanju znam nešto više od tebe.
Veċina stvari koje kaže Fuko u onom dijologu može da se svede na ovu Popivodinu rečenicu. Što se tiče Nikole odlučio je da padne na teme i postane pali anđeo. Upotreba reči, jezik i konačno vrhunska upotreba čoveka koji je ispao pravi heroj. Čak i genije ne može da računa na hrabrost. Nisam bio siguran da li je u mojoj sobi pored mog kreveta došao crveni bog, otac, brat, drug ili đavo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #96 poslato: 13.11.2007. 18:15 » |
|
FCN citira Fukoa: Druga stvar koja obeshrabruje jeste tendencija da se pitanje homoseksualnosti dovede u vezu sa problemom “Ko sam ja?” i “Kakav se odnos, preko homoseksualnosti, može uspostaviti, izumeti, multiplifikovati i modulirati?”. Problem nije u tome da se u sebi otkrije istina o polu, već, naprotiv, da se odatle stigne do mnoštvenosti odnosa. I, bez sumnje, to je pravi razlog zašto homoseksualnost nije forma želje već nešto poželjno. Stoga, moramo da radimo na tome da postanemo homoseksualci, a da ne budemo tvrdokorni u priznavanju da to jesmo. Razvoj kojem problem homoseksualnosti teži, jeste prijateljstvo. Danas sam malo razmišljao na tu temu i došao do interesantnih ideja, ali sam se i setio ovog citata. Slobodno razmišljajući o homoseksualnosti, mislim da tu nema naročite razlike u odnosu na heteroseksualnih slučajeva. A kad to kažem mislim na konkretne homo i hetero veze. Slučaj može da bude takav da u heteroseksualnosti dvoje ljudi ne pridobiju nikakvo novo ili kvalitetno iskustvo, bilo da hiljade godina provedu istražujući zajednički odnos, dok isto tako može biti onih koji dubok doživljaj zahvate već pri samom upoznavanju. Držim da je ovakva vrsta iskustva moguća i među homoseksualcima, mada bi se njima mogla pretpostaviti i podrazumevana dubina. Pri ovom Fukoovom zapažanju i traženju sopstvene homoseksualnosti mislim da bih mogao da pretpostavim jednog prirodnog nehomoseksualca koji homoseksualcem postaje sopstvenim izborom, ili uvidevši jednu posebnu ideju muškog pola koju ženski ne može, prirodno, da prisvoji. Otvorena biseksualnost tu izlazi kao nekakva seksualna inteligencija koja kaže: "Ja volim ovoga/onu zato što poseduje neverovatnu sposobnost (da)...", bilo da se radi o fizičkoj ili umnoj sposobnosti. Moguće da je to moj razlog pokušaja traženja homoseksualca u sebi. Međutim, rekao bih da je za to potreban rad. Intelektualni rad. Oslobađanje sopstvene seksualnosti predrasuda, ali i prirode (u mom slučaju). Jednako smatram da bi se i homoseksualac, kao rođeni homoseksualac, morao baviti pronalaženjem heteroseksualca u sebi, što bi bilo rušenje ograničenja koje mu zadaje seksualna inteligencija. (Pri tom pojmu ne mislim da seksualni čin i unutar njega inteligentno ponašanje, već odnos prema polovima kao izopštenim kategorijama.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #97 poslato: 16.11.2007. 00:53 » |
|
Veċina stvari koje kaže Fuko u onom dijologu može da se svede na ovu Popivodinu rečenicu. Što se tiče Nikole odlučio je da padne na teme i postane pali anđeo. Upotreba reči, jezik i konačno vrhunska upotreba čoveka koji je ispao pravi heroj. Čak i genije ne može da računa na hrabrost. Nisam bio siguran da li je u mojoj sobi pored mog kreveta došao crveni bog, otac, brat, drug ili đavo. Al sam se izbrbljao ovde, ko onaj profesor u odgovoru na poziv da piše za neki časopis. Drugim rečima, Nikola je i zvanično od skora homoseksualac i treċim rečima ja sam opasan po omladinu. Možda ċe Njegova Svetost da me smesti u neki pritvor.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
laik
Gradjanin
Duh bunta: +1/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #98 poslato: 05.12.2007. 14:16 » |
|
Ja ću samo kratko za sada....
Najčešći argument odbrane koji homoseksualci iznose kad je usvajanje dece u pitanju je da su decu upravo loše vaspitavali roditelji koji su se svadjali.... Čista zamena teza, kao da se oni optužuju da je njihovo štetno dejstvo u tome da se svadjaju , a upravo pokrivaju jednostranost ili jednopolarno emotivno posmatranje....
A tu je i ono čuveno pitanje , šta je po definiciji homoseksualac, osoba koja voli ili koja je egzibicionista i mora da maršira na ulici i javno pokazuje da voli , kao da je sam od sebe frustriran.....i nevoljen....
Mislim da je društvo vrlo neodgovorno iz ugla davanja sugestije, i razdvajanja sugestije od ličnih sloboda.... Posledica tumačenja demokratije kao slobode i lične i pojavne, javne, što uopšte nije isto , a ne bi trebalo ni da je tačno....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #99 poslato: 06.12.2007. 15:18 » |
|
A tu je i ono čuveno pitanje , šta je po definiciji homoseksualac, osoba koja voli ili koja je egzibicionista i mora da maršira na ulici i javno pokazuje da voli , kao da je sam od sebe frustriran.....i nevoljen.... mislim da oni ne marshiraju da bi pokazali svoju ljubav, nego radi ukazivanja na to da postoje i da drushtvo treba da obrati pazhnju na njihova prava. a sada, ja mislim da to izaziva bash nezheljeni efekat kod ljudi. mozhda bi ih drushtvo bolje prihvatilo bash kada bi prestali da se eksponiraju toliko. a da li je homoseksualna osoba zaljubljena ili je egzibicionista.... pa verovatno isto kao i kod heterogenih parova.... ima i jednih i drugih, pa i kombinovano.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #100 poslato: 29.12.2007. 17:27 » |
|
Evo jednog primera homoseksualnog sazrevanja, tačnije tiče se priče o konfliktima koji se javljaju kod seksualnosti. Ovaj mail dobio sam pre nešto više od godinu dana od strane šesnaestogodišnjaka kojeg nikada nisam upoznao. U kontakt smo stupili putem internet pričaonica, a ovde autentično prenosim samo jedan deliċ te prepiske, odnosno teksta koji sam u to vreme primio s malom dozom iznenađenja. Cao
Evo mene vratio seeeeeee kuci, bilo je lepo u bg ali da te ne smaram time prelazim odmah na stvar.
Ovako, ono sto sam znao i pre nego sto si mi rekao, to je stvar oko drugarica, kada sam rekao da su mi drugarice nisam bas rekao istinu, jer je samo jedna drugarica, a ona je 85, njoj sam i rekao da sam gay jer se ona uuuuuuuuuuvek meni poveravala o svemu, cak mi je opisivala sex sa svakim deckom sa kojim je bila. Njoj jedino mogu da verujem jer nije kao ove fenserke kurvetine i seljanke sa kojima moram da pricam u skoli a kad im okrenem ledja ogovaranje je obostrano, jer i ja njih ogovaram sa jednom moze se reci drugaricom mada nismo bliski kao sa Cakom.Ona je jedina raverka u odeljenju, ostali se jeze od nase muzike i pricaju nam da to nije muzika, a slusaju znas sta, to je jasno.
Sto se tice starih Grka to nisam znao, ali sam skoro gledao film Alexander i uverio sam se. BLAGO NJIMAAAAAAAAAAAAAA mogli su da se javno ponasaju, bez ikakvog sakrivanja, cak su svi bili gay. Neverovatno! Bilo im je super tamo.
Sad, ti si mene procitao kao knjizicu i to onako bas laku knjigu, gotovo kao zbirku decijih prica, sve sto si rekao o meni je tacno, pa ti se zbog toga divim najiskrenije, a i sladak si, slike koje si mi dao cuvam u skrivenom folderu i povremeno ih gledam, tako si sweet, palis me, ali necu sada o tome.
Ja znam da komplexi vladaju mnome, ali nista ne mogu preduzeti povodom toga mogu samo da im se prepustim i nista vise, jer to je jace od mene. Ja sam se na neki nacin pomirio sa tim i zivim kako-tako, samo mi je po nekad potrebno da se nekome izjadam, IZVINI STO SAM BAS TEBE ODABRAO! Tako, to u skoli kod onih lesinara uspesno sakrivam i navikao sam na to, jer previse je ljubomornih lesinara i vampira koji se hrane tracevima, a ja bih im bio posebno zanimljiv, zato se uvek dobro oblacim, imam drugaciju frizuru, nikad ne bih bio kao oni, prost i ogranicen, sa konzervativnim shvatanjima, mada i nisu tako konzervativni, jer se ove sponzorusice podaju bas starijim dizelasima pa me ne bi cudilo da su vec povaljene, da tako kazem, na njihovom nivou. Tako da sto se skole tice nema vecih problema, osim sto me zovu peder, a jedva cekam da upisem fax u bg i sklooooooooooooooonim se forever! Bice to filozofski fax, kao tvoj, samo u bg i to odsek istorija umetnosti, i to je moj spas. Na kraju nemoj me pogresno shvatiti, ne robujem ja njima pa se tako oblacim i sisam, to radim jer se tako osecam, ali delom i zbog njih, jer, ne zelim da padnem na THEIR LEVEL!
Ne znam sta jos da ti kazem sem HVALA na pomoci koju si mi do sada pruzio, i pesmama koje si mi u medjuvremenu poslao, i da si mnogo sladak i dobar, jer ne moras ovo da radis a ipak radis, i da mi se sve vise i vise dopadas i fizicki kao sto mi se dopada tvoje razmisljanje!
POzDravlja te i ljubi te ...
KIss...
Zaboravio sam samo da dodam da na gore citirani upucen mail meni nikada nisam odgovorio, iako je prethodno postojalo net dopisivanje izmedju nas dvojice. U tim prethodnim dijalozima ja sam ponudio pomoc ovom decaku objasnjavajuci mu jednostavnim recnikom osnove asertivnog ponasanja. On to nije razumeo, vec je zudeo za paznjom, ljubavlju, seksom. Jednom recju trazio je oca ili brata koji bi se brinuo o njemu sto samo po sebi ne smatram nekim nenormalnim problemom, ali smatram da on ne bi bio u stanju da prevazidje predrasudu o svojoj delimicno incest-strukturi licnosti kao i da drugog muskarca dozivi kao partnera nezavisno od svojih unutrasnjih zabluda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
Morella
Urednik

Duh bunta: +104/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #101 poslato: 09.02.2008. 18:40 » |
|
Ja cu ukratko..ne znam koliko ima smisla opet podizati ovu temu … Za pocetak, sama podela na hetero, homo I bi je apsurdna. Sexualna opredeljenost nije sustina necijeg bica. Covek je covek, kakve god sexualne orijentacije on bio.
Da li smatram da treba dozvoliti homosex.brakove? ~Da. Ja zaista ne vidim zasto bi se neko osetio ugrozenim prizorom dva muskarca ili dve zene kako se ljube. Ne vidim ni zasto moje dete to ne bi smelo da gleda. Homosexualnost nije prelazna, a I da jeste ne smatram da kao licnosti manje vrede. Ovo sam jednom vec rekla I na temi o turbo folku..ako smo postigli cilj I dobili moralno valjanu I postenu jedinku koja doprinosi drustvu dobrim delima kakve veze ima koju muziku slusa ili u kojoj pozi vrsi sex.chin.
Da li homosexualcima treba dozvoliti usvajanje dece? ~Opet da. Ne vidim zasto bi takvo okruzenje bilo nezdravo za dete. Homosexualnost se ne uci po modelu. Po toj logici ne bi smeli decu da gaje ni pushaci, jer boze moj ako dete navikne na okolinu u kojoj je pusenje normalno sigurno ce I samo pushiti. Ne kazem sada da su svi homo. Podobni za roditeljstvo ali ako biram izmedju homosexualnog para I para koji tuche, zlostavlja ili maltretira svoju decu mislim da je glupo uopste razmisljati sta je bolje. Jedini problem u toj situaciji jeste odnos okoline prema tom detetu I moguca diskriminacija. Ali to je problem zatucanosti drustva . Uostalom ako im dozvolite brak po kom osnovu imate pravo da im zabranite usvajanje? Valjda vlada neka demokratija pa ne moze to bas tako….”Dacemo vam prava al samo koliko nama odgovara”. Ako das coveku prst on ima puno pravo da trazi celu ruku. To je korektno.
Da li poznajem ljude koji se deklarisu kao homos. I da li znam za diskriminaciju istih.
~Poznajem samo dvoje ljudi koji se deklarisu kao cisti homosexualac I lezbejka. Stavise ta lezbejka mi je u krugu najboljih drugarica.. Znam I par njih koji su Bi. Ne znam da ih je iko diskriminisao ali opet ne znaju svi za njihovu opredeljenost. Za nasilje nad homosexualcima znam cisto preko televizije.
Uglavnom cela ta prica je mnogo glupa….uzmi dve osobe ,stavi im povez na oci I nateraj da se poljube…osim ako jedna osoba nema brkove ili bradu tesko da ces moci prepoznati ljubis li muskarca ili zenu. Oslanjati se samo na culo vida je prilicno glupo. Ljubav prevazilazi sve pa cak I glupost kao sto su nase ljusture. Vecina ljudi ima neki negativan stav prema homosexualcima jer kako kazu, to nije prirodno. Nisam sigurna doduse sta oni misle pod tim prirodno. Uglavnom kazu “ Toga nema medju zivotinjama”. Sto je apsolutno pogresno. Medju mnogim zivotinjama bisexualizam je normalna pojava…eto medju pingvinima naprimer. Ne smatram da je jedina svrha coveka da se mnozi I radja decu te ni sa te strane ne mogu osuditi homosexualizam. Cak smatram da ljudi iovako ima previse….nikakva steta sto ne mogu radjati.
A onda ta bisexualnost.....bolest ili ne, ne ulazim u to, nisam medicinar….zasto to uopste toliko cudi. U danasnje vreme kada polako prevazilazimo zatucani patrijahalni sistem odgoja I vrednovanja, u vreme kada muskarci gube svoju funkciju lovca I zastitnika a zene domacice I skrbnice zaista je tesko za ocekivati da je nekom to cudno… Nekako ipak ne mogu da verujem u to da je homosexualnost izbor. Barem to ne mogu shvatiti na osnovu razgovora sa svojim prijateljima koji su takve orijentacije. Niko od njih nije to izabrao ,jednostavno su osecali porive I sklonost ka tome. Bila je jos davno neka emisijica o tome I neki chika koji se izjasnio kao pametan je rekao da je homosex.ustvari kao pojava levorukih ljudi samo je drugi broj tih gena ,hromozoma bla bla u pitanju. Ali uglavnom to je poremecaj u istom smislu kao I levorukost….eto….sta znam.
Oduzi ja……
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Postajem siguran da To je stvaran svet oko mene Samo čekam da prođe
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #102 poslato: 09.02.2008. 19:26 » |
|
Da li smatram da treba dozvoliti homosex.brakove? ~Da. Ja zaista ne vidim zasto bi se neko osetio ugrozenim prizorom dva muskarca ili dve zene kako se ljube. Ne vidim ni zasto moje dete to ne bi smelo da gleda. Homosexualnost nije prelazna, a I da jeste ne smatram da kao licnosti manje vrede. Ovo sam jednom vec rekla I na temi o turbo folku..ako smo postigli cilj I dobili moralno valjanu I postenu jedinku koja doprinosi drustvu dobrim delima kakve veze ima koju muziku slusa ili u kojoj pozi vrsi sex.chin. Da. Isto sam ja pitao moje koji su protiv homoseksualnih brakova. Kažu oni kako im je grozno da vide dva muškarca kako se ljube. A ja ih pitam iz kog razloga vam je manje grozno, ili čak prijatno, da vidite kako se hetero parovi ljube ili seksaju? Po kom je to kriterijumu lepše? Lepše je zato što bi oni voleli da se nalaze u nekoj od tih situacija, jer su hetero, ali su istovremeno nesposobni da zamisle da su u drugoj koži i da imaju drugačije seksualne želje. Potpuno je primitivno i ograničeno, na kraju sasvim sebično, viđenje koje kaže da je hetero par prihvatljiviji od bilo kog homo para, in advance. Da li homosexualcima treba dozvoliti usvajanje dece? ~Opet da. Ne vidim zasto bi takvo okruzenje bilo nezdravo za dete. Homosexualnost se ne uci po modelu. Po toj logici ne bi smeli decu da gaje ni pushaci, jer boze moj ako dete navikne na okolinu u kojoj je pusenje normalno sigurno ce I samo pushiti. Ne kazem sada da su svi homo. Podobni za roditeljstvo ali ako biram izmedju homosexualnog para I para koji tuche, zlostavlja ili maltretira svoju decu mislim da je glupo uopste razmisljati sta je bolje. Jedini problem u toj situaciji jeste odnos okoline prema tom detetu I moguca diskriminacija. Ali to je problem zatucanosti drustva . Uostalom ako im dozvolite brak po kom osnovu imate pravo da im zabranite usvajanje? Valjda vlada neka demokratija pa ne moze to bas tako….”Dacemo vam prava al samo koliko nama odgovara”. Ako das coveku prst on ima puno pravo da trazi celu ruku. To je korektno. Ljudi su ljudi bilo da su homoseksualne ili heteroseksualne orijentacije. Slažem se i ovde. Ako heteroseksualnim brakovima vredi dozvoliti usvajanje dece, i opet ne prema tome da li se u krevetu ljube sa svojim ili suprotnim polom, onda ne vidim zbog čega ne bi trebalo dozvoliti i homoseksualnim parovima. Postoji naime tek jedan problem u glavama homofoba po ovom pitanju, a to je onaj da su stava kako je homoseksualac agresivan i željan da prevede na svoju stranu (homoseksualnu), te kako je to po defaultu loše. Istina je da dobrog čoveka i pedagoga ne određuje njegova seksualnost, već nivo obrazovanja i ono što uči o ljudima i međuljudskim odnosima tokom života. Seksualnost tek određuje jedan deo njegove ličnosti, i njegova je u potpunosti lična stvar. Dobar homoseksualac (dobra ličnost) takođe može biti dobar roditelj, na isti način kao što loš heteroseksualac, loš čovek heteroseksualne orijentacije, može da bude užas od osobe i da maltretira svoje dete. Trebalo bi to objasniti homofobima. Da li poznajem ljude koji se deklarisu kao homos. I da li znam za diskriminaciju istih. ~Poznajem samo dvoje ljudi koji se deklarisu kao cisti homosexualac I lezbejka. Stavise ta lezbejka mi je u krugu najboljih drugarica.. Znam I par njih koji su Bi. Ne znam da ih je iko diskriminisao ali opet ne znaju svi za njihovu opredeljenost. Za nasilje nad homosexualcima znam cisto preko televizije. Ja znam ovako preko neta nekoliko njih, i nekoliko iz RL, ali sam u dosta slabom kontaktu sa njima. Uglavnom, ponekad osećam neku vrstu homofobije... valjda jer je društvo takvo osećanje nametnulo kod ovih hetero ljudi, pa je to i mene zahvatilo. Naravno, ja se borim da to prevladam, i mislim da sam na dobrom putu. Mislim, u stvari, da se to može prevladati tek druženjem sa tim ljudima, kad u stvari vidiš da su to ljudi kao i svi drugi, ili bilo ko od onih koji su tvoje seksualne orijentacije. Vecina ljudi ima neki negativan stav prema homosexualcima jer kako kazu, to nije prirodno. Nisam sigurna doduse sta oni misle pod tim prirodno. Uglavnom kazu “ Toga nema medju zivotinjama”. Sto je apsolutno pogresno. Medju mnogim zivotinjama bisexualizam je normalna pojava…eto medju pingvinima naprimer. Ne smatram da je jedina svrha coveka da se mnozi I radja decu te ni sa te strane ne mogu osuditi homosexualizam. Cak smatram da ljudi iovako ima previse….nikakva steta sto ne mogu radjati. Ne samo što nije ni za kakvu osobu to što ne mogu da rađaju (to je sasvim lična stvar), već bih se ja zadržao na onom "argumentu" da to nije prirodno jer homoseksualnosti nema kod životinja. Pa, to je u stvari argument u korist homoseksualizma, jer on prevazilazi onu prvobitnu ljudsku svest, ono neposredno, i ide iza, traži neke nove veze. Prevazilazi taj primitivni nivo poimanja seksualnosti kakav imaju životinje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Urednik

Duh bunta: +104/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #103 poslato: 09.02.2008. 19:36 » |
|
Lepše je zato što bi oni voleli da se nalaze u nekoj od tih situacija, jer su hetero, ali su istovremeno nesposobni da zamisle da su u drugoj koži i da imaju drugačije seksualne želje. Lepo receno. A ovo nas dovodi do jos jedne stavke na koju sam zaboravila a to je da ce vecina muskaraca ( pa cak i zena) bolje reagovati na lezbejski par nego na scenu dva muskarca. Znam jednog decka koji inace "mrzi" homosexualce ali nema nista protiv lezbejki...e sad moje pitanje njemu je bilo " Zasto"? Citiracu ga od reci do reci koliko god prosto bilo " Zato sto mi se na dve zene dize ....." Mislim da mi je ovaj stav jos odvratniji od totalne homofobije ( ako je to moguce). Sto se tice onoga da ipak osecas neku blagu homofobiju to je donekle i normalno. Covek oseca nesigurnost pri suocavanju sa stvarima koje mu nisu bliske. Mislim da ce tvoj odnos prema tome zavisiti uostalom i od nacina na koji si suocen sa takvom osobom. Ja sam sa tom svojojm drugaricom u super odnosima jos od srednje tako da kad mi je nakon 4 godine druzenja rekla da je lezbo iskreno uopste me nije dotaklo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Postajem siguran da To je stvaran svet oko mene Samo čekam da prođe
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #104 poslato: 09.02.2008. 21:20 » |
|
sa homofobima treba postupati isto kao i sa veljom ilicem i njegovim sledbenicima, znachi - bez tolerancije. retki sluchajevi kada chovek ne treba da bude tolerantan jesu oni kada se suochavamo sa netolerantnima. drugachijeg leka od toga nema. nazhalost u nashoj zemlji se do kraja ne poshtuju ljudska prava i drzhava ne uchestvuje dovoljno u zashtiti ugrozhenih grupa, a posebno se to odnosi na seksualnu orijentaciju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|